Meni je super kaj je all inclusive. Ne moram kuhati a i dedi i baki onda to dojde kao neka vrsta "nagrade" i trebaju se sam baviti s klincima. A i j aću moči se pozabaviti sa svakim malcem posebno jer će drugo dvoje moć zabavljati baka i deda.
Printable View
Meni je super kaj je all inclusive. Ne moram kuhati a i dedi i baki onda to dojde kao neka vrsta "nagrade" i trebaju se sam baviti s klincima. A i j aću moči se pozabaviti sa svakim malcem posebno jer će drugo dvoje moć zabavljati baka i deda.
Bok ljudi!
Roko je od jučer popodne isto bolestan.
Sav je začepljen,za sada nos ne curi i ne kašlje ali je noćas imao temperaturu 38,a sad ima 37,5. Nisam mu ništa davala za temperaturu pa vas molim prijedloge i savjete jer se ne sjećam kad ju je zadnji put imao! Imam doma Lupocet sirup i čepiće,a za sirup nemam onaj papirić o načinu primjene pa ako netko zna doziranje i koliko često da mu dam ? I da li da mu dam sirup???? Ne bi još kod doktora jer nije za sada uopće klonuo! Da ga tuširam? Dajte koji savjet!
Držim ga samo u potkošulji,jel to ok? I donjem dijelu piđame?
Možeš ga i okupati ono kaj više voli (ili tuširanje il kupanje). Ne znam kak mjeriš temperaturu ali mojima nema šanse da se mjeri u guzi pa sam tako odustala i od čepića. Dajem Panadol sirup za temperaturu.
Mi temperaturu ispod 38 ne skidamo lijekovima. Ako prođe 38, prvo idemo s tuširanjem. Onda sirup, onda čepići. Nažalost, ne znam napamet doziranje sirupa. ~~~~~
MB :love: možda se i vidimo.
A joooj, baš mi je žao, ali, zašto si se tako uspaničarila(ili mi se samo čini :/ )? Vidiš da je dobro, temperatura od 38, još uvijek nije ni za tuširanje ni za ljekove, ali, obzirom da je bila noć, mogla si mu dati žličicu lupoceta ili mu staviti čepić.Citiraj:
traktorka prvotno napisa
Vidiš da mu je temp pala (37,5 se uopće ne smatra temperaturom kod djece), i davanjem antipiretika prije nego je to potrebno (temp preko 38,2(38,7 u guzi)) može imati više štete nego koristi.
Čak ga ni ne moraš držati samo u potkošulji...ne znam koliko vam je toplo u kući, možeš mu obući tanku majicu.
Nemoj se nervirati :love:
e tako i mi...Citiraj:
wana prvotno napisa
ne moraš još skidati, prati opće stanje ako nije precendrav nervozan ili uspavan sve je o.k.
nalijevaj ga fiziološkom i neka ispuhuje nos, kad zaspi stavi luk kraj uzglavlja
krema dr theissa na prsa, puno čaja ili drug etekučine, c-vitamin
i puno pusa, evo jedna i od mene :*
i mi ovako :love:Citiraj:
yasmin prvotno napisa
~~~~ da brzo prođe
JE tak i mi.
Maruška da bar. Pa nema veze i ak ste u nekom drugom ali u blizini. Bilo bi super. Mi idemo od 19.1 kad si napravila predrezervaciju?
Hvala drage!
Za sada još ne paničarim :mrgreen: naglasak-za sada :lol:
Kod nas je dosta toplo pa ga zato nisam obukla,inače je u potkošulji i majici kratkih rukava ali kad trči bude mokar. Pije puno tekućine i za sad je ok stanje! Probat ću kasnije sa tuširanjem ako mu bude rasla temperatura. Ne da mjeriti i to me izluđuje,mjerim mu ispod ruke,a on vrišti da ga boli :roll:
Evo sad skače jer gleda Tabise :roll: a inače se valja po kauču i igra!
Kupili i fiziološku pa mu to stavljam.
Probat ću sve samo da ne moramo kod doktora,iako je mm navalio ali mislim da nije potrebno,bar za sad!
:* svima
Stijena-welcome back
Temperaturu do 38 (ispod pazuha) se ne treba skidati, čak ju je kontraindicirano skidati jer onemogućuješ organizmu da se bori s virusima ili bakterijama.
Iznad 38 najbolje je pokušati hadnim oblozima na zapešća i tabane, rashlađivati tuširanjem ili kupanjem u mlakoj vodi, čak kažu i krišku krumpira na tabane :/ Ako niti to ne pomaže bar održati temperaturu ispod 38, onda svakako Plicet sirup (ja dajem jednu čajnu žličicu, a smije se najčešće svaka 4 sata) ili Lupocet čepić (nama funkcionira bolje nego gutanje sirupa :mrgreen: ) isto ne češće od svaka 4 sata.
Nikad nisam probala Voltaren ili Ibuprofen, a vjerujem da niti nema potrebe, ako nije neka teža bolest ili temperatura.
Dobro ga je držati u pamučnom bodiću da mu nije prevruće (nikako ne utopljavati!), a da se može znojiti.
Važno je davati puno piti - po mogućnosti mleki čaj ili vodu da ne dehidrira i pratiti temperaturu. Ako do sutra ne padne - doktoru!
Tra, ni Lea nikad nije bolesna, nedavno je imala temp. jedno popodne i noću, dala sam joj žličicu Lupoceta i prošlo. Čepići su nama SF, nema šanse da joj uspijemo staviti.
Ako je veseo i jede i temp ne prelazi 38 onda nema brige... :*
Ovo ti je najbolji pokazatelj! :love:Citiraj:
traktorka prvotno napisa
MB, predrezervacija je na 19.01., naravno. Ali sad mi slijedi najteži dio - nagovoriti wanu. ;) 'Ajd' pomagaj!
...odnosno, sve ovo kaj su cure već prije napisale :tele:
već smo počele i pisat u isto vrijeme :lol: :lol: :lol: , što je sljedeće :roll:
Budem ga pratila pa vas opet udavim sa pitanjima :roll: a šta ću kad ne znam ili sam zaboravila!
Yas-u Sparu imaš piši-briši plaču za 30-tak kn i sasvim je ok,a ona klasična školska je 60 !
Ja ću se danas prikloniti nekupovanju,ali ne svojom voljom :mrgreen:
Baš me zanimaju bubnjevi,pa ako možeš,samo daj fotku!
Točk-sretan put i dobar shoping!
Danas mi je jako dobra prijateljica u Zagrebu i sad mi javlja da je opustošila Zaru - to vam je tako kad dođemo mi iz provincije :mrgreen: :lol:
Stijena-jesi ti sad dobro?
Mare-čisto sumnjam da će Wana na snijeg,nekako mi se čini da nije taj tip :/ :*
Wana ajd s nama na skijanje. Da vidimo jesi snježni tip. Ak nisi uvijek se možemo natapati u bazenima
(jel dobro Maruška? :mrgreen: )
Odlično!
MB,Maruška a nama nek sline cure :evil: :P
:mrgreen: kažeš nisam snježni tip :mrgreen: , još ne znam, u to se trebam tek uvjeriti, nikad nisam bila na skijanju pa je sad pravo vrijeme ;) .
Ajde, još me malo nagovarajte, važno da sam ja kupila buce :P
I da, odoh ja kući... :bye: do ponedjeljka :love: :*
Umjesto da zarađuješ za skijanje... :nope:Citiraj:
wana prvotno napisa
Wana imamo i sanjke, toplice, skijanje i sl.
...paaaaa, kad već pitaš....Citiraj:
traktorka prvotno napisa
recimo da jesam.
Ne znam više čime sam se sve natrpala zadnja 4 dana i valjda je nešto uspjelo djelovat, nadam se samo da ću stvarno zaobić antibiotik, iako sastavilo me kašljat - strašno, pa tek moram vidjet što će s tim biti :(
Ali u usporedbi s ovih zadnjih par dana, danas sam avion.
U utorak sam spavala do 1 popodne, onda sam u srijedu već mislila da mi je bolje, pa se kao digla, otišla frizeru da iskoristim gužvu :mrgreen: , onda je počeo nos, tak da sam jučer spavala do podneva. Ne sjećam se kad mi se to zdnji put dogodilo. Brijem - nikad. Mislim da mi je jedina dijagnoza bila - kronična iscrpljenost.
Aliiiiiiiiiiiiiiiii.....zaboravila sam si pohvaliti dijete. otkad je ponovno krenuo u vrtić (s tatom 8) ), postao je drugo dijete. Mora da tamo dobro skidaju uroke :lol: :lol: :lol:
A dođem ja doma onaj dan kad sam se žalila na urok, kad ga je još čuvala baka, obuvam mu cipelice kad su išli van i skužim da mu je baka obukla čarape naopačke i mislim si - pa nije moguće da i ona misli da je netko bacio urok na njega :? :lol: :lol: :lol:, ali naravno to je bilo samo slučajno :/
Evo i mene...još baš mi ga je bed gledati ovakvog! Sav je zaštopan,i dalje je temperatura 37.5 i baš ga iscrpljuje! Čaj je i naslonio glavu na mene i tako ležao 10 minuta! Upravo priča s Thomasom i kaže mu "Ja sam Roko i ja sam se razbolio" :( :lol:
Jeo je manje nego inače,ali zato dosta pije! I žali se na glavobolju!
A valjda neće biti gore!
Hvala svima na savjetima :love:
Stijena :klap: za Patrika
Tra :love: bit će bolje. Jel mu nos zaštopan? Možda ga zato buba glava :*
Nemoj ga tjerati da jede jer u fazi bolesti organizam treba svu potrebnu energiju za borbu, pa je štedi na probavljanju hrane! Samo neka puno pije - možda i sokove radi vitamina (ali ne cedevitu :/ , imaš (kršitelj koda)ove multivitamin i babyc - te ja dajem patriku)Citiraj:
traktorka prvotno napisa
Samo mu redovito šrpicaj i čisti nos, ako je samo zaštopan, špricaj mu ga dok ne krene curit - to je puno bolje da izlazi van nego da ostaje unutra i nedajbože prijeđe na uho. Sve dok curi van dotle je dobro.
Sorry, moram ovoliko iskustvo podijeliti s nekim, iako bi bolje bilo da ne trebam :(
Uf,čini mi se da je Lei već duže lagano začepljen nos, hrče dok spava ali je zdrava inače. Šta mislite, da joj probam stavljati barem Aqua Maris?Citiraj:
Stijena prvotno napisa
Točkica nemam pojma kaj da ti kažem... Moji se tolko opiru svemu oko nosa da bi ti ja najradije rekla da ovlažuješ zrak u sobi i da ne špricaš ništ dok nemoraš :*
Takva je i Lea, nema šanse dati joj sirup, izmjeriti temp., nakapati nos...0 bodova.
:roll:
Mod mene je "neceee, neceee" i nebi čovjek povjerovao kolko su jaki i imaju ruke ko hobotnice. Kak ti kažeš 0 bodova. :x
ma može joj biti malo zasušen od suhog zraka, meni se već noćima suši, da se probudim jer ne mogu disati :/ . Ali ako preko dana nema nikakvih problema s disanjem - ono ne čuješ da nešto vuče ili diše na usta, onda ne mora biti ništa. A aquamaris joj ne može nikako škoditi, jedino može održavati sluznicu vlažnom da se lakše bori s ev. bacilima i olakšavati joj disanje.Citiraj:
Točkica prvotno napisa
Čak mi je jedna med. sestra savjetovala da bi (pogotovo vrtićkoj) djeci (sklonijoj infekcijama) trebalo našpricati morsku vodu svaki put kad se vrate izvana jer je to dobar način prevencije infekcija - dobro održava imunitet nosne sluznice i nikako ne može škoditi, a ako ima nečega lakše iscuri van.
Doktor u kući vratio se u akciju! 8) :lol: :lol: :lol:
evo moje veliko djete ima svoje slikice pod naslovom kako-ubiti-dosadu
Trak e o ovom sam ti pričala s kavom, a sad je trenutno na brašnu
a mama osim što slika prije si je nešto gutnula za živčeke :mrgreen: :lol: :lol:
malo djete jedva zaspao, izbijaju zubići, samo što nisu izašli već se vide al se još ne osjete.
Noš mu je valjda zaštopan,ne znam više ni ja. Sav je zaštopan,ali mu ne curi nos i ne kašlje uopće. A toga me strah,i vjerojatno je i dobio zato temperaturu jer još nije nigdje počelo izlaziti! Evo sad spava...vidjet ćemo kako će se dalje razvijati! Dao je i izmjeriti temp.,usipati u nos,popio je i svoj sirup ...kad je bolestan onda je jako dobar. Ipak bi ja rađe hahara :mrgreen: !Citiraj:
Modesty Blaze prvotno napisa
Yas-jel spavate?
Ma ja isto kupujem taj ovlaživač zraka godinama, a vjerujem da bi svi skupa bili puno manje bolesni i morali špricati da ga imamo (one gluposti po radijatorima ne funakcioniraju nimalo :/ )....nikako se ne mogu odlučiti koji je pravi i kakav mi uopće treba. Ne bi neki prejeftini, jelte....a opet ne mora mi niti pjevat....za to imam sina :lol:Citiraj:
Modesty Blaze prvotno napisa
Ajme Mial genijalna je :D iako sam malo u :shock: .Ja recimo nema šanse da bi to dala Roku,ali vidim da se ona zna igrati male kuharice :mrgreen: . Roko bi to sve prolio po podu i skakao vjerojatno po tome! Ja mislim da treba pustiti da istražuju,samo što ja nemam živaca za to :oops:
ajme mial kakve lijepe djece....ova ljepotica ti je sve sličnija, a sin djeluje tako smireno, ne bi čovjek reko da voli tulumarit!
Mial :heart:
Tra to sam si ja upravo pomislila jučer kad je Mislav onak jadničak ležao i zapomagao "mama, mama". Da bi rađe da mi đipa i divlja prije spavanja. :cry:
ja očito gledala krive slike :oops: :tele:Citiraj:
traktorka prvotno napisa
a mazarije ja prepuštam tetama u vrtiću, a ja se samo dođem diviti "radovima", već su slikali jesen, a jučer su osvanule i oslikane čizmice za sv. nikolu
Stijena-ja još gledam tvoj komentar i kontam-koje si ti to slike gledala :lol: Meni je Kala prava ljepotica i liči mi malo više na tatu,a Kiar na Mial!
MB-Istina,bolje i divljaci nego bolesni!
Trak sam rekla da sam nešto popila za smirenje :mrgreen:
od kupaone do njene kuhinje je trag brašana, vode i Kalinog tjesta
ajme žene kakva mi je kućaaaaaaaaaaa
pošto braci izbijaju zubići i malo je nervozniji morala sam s njim malo više i djete se otelo kontroli i šta mi preostaje sad nego škljocat s fotićem. odoh ju uspavati i čistit :tele: