mandy moja susjeda je imala hematom cilu trudnoću i rodila je predivnu curicu.
Istina da je prid kraj morala strogo mirovati, ali isplatilo joj se.
Veliki :love: da sve bude ok!
Printable View
mandy moja susjeda je imala hematom cilu trudnoću i rodila je predivnu curicu.
Istina da je prid kraj morala strogo mirovati, ali isplatilo joj se.
Veliki :love: da sve bude ok!
nova sam ovdje....
u pon sam napravila test i pokazao je plusić.....mogla bi biti trudna 2 do 3 tjedna
dva dana prije testa sam imala svijetlo smeđi iscjedak...i poslije ništa.....
danas osjećam napetost u području jajnika i imam tamniji iscjedak......
da li je netko imao nešto slično??
Draga mandy!
Evo da te malo utješim!Ja sam za svoj hematom saznala isto kao ti, odmah na početku (5+4) i od tada mirujem. Na sljedećem ultrazvuku u 9.tj. hematom je i dalje bio tamo iako nešto manji. Sada polako ulazim u 12. tjedan i s nastrpljenjem očekujem ultrazvuk za par dana. Nadam se da je napokon nestao. Nisam uopće krvarila iako je hematom bio ogroman naspram tvoga (dužine skoro 4 cm, dok je bebiba bila samo 4mm!!) Koristim utogestane, muž obavlja kućanske poslove i zasad je sve ok. Tako mora i ostati! Držite mi fige!
hvala vam cure, ja isto jedva čekam slijedeći uzv da vidim razvoj situacije, dr mi nije preporučio mirovanje, nego normalno ponašanje; ja ujutro radim (u uredu, ok je, nema pretjerano posla, pa si mogu priuštiti pauze kad želim ), a popodne poslije ručka ležim i odmaram;
freya ako je tako mala T može biti implantacijsko krvarenje (dok se beba ugnijezdi u maternicu), a znam i da cure pričaju da još znaju imati krvaruckanja u doba očekivane M; u svakom slučaju razlika je između krvarenja : bolje je kad je smeđe, jer onda je staro, a ako je svijetlocrvena krv onda je novo krvarenje u tijeku ( ja bih se onda javila liječniku); to su moja razmišljanja, a ti vidi, tu imaš par tema o krvarenju, spottingu u T , te će ti cure bolje znati objasniti
Ja sam imala smeđe krvarenje tj. nešto kao malo jaći spotting a i dva tri jača prava crvena. Eto sad je ok. Nisam pretjerano mirovala, nisam radila (na komplikacijama sam) ali nisam ni bila vezana uz krevet. Kuhala sam, igrala se sa Dakom, lagano šetkala.
hvala ti puno...Citiraj:
mandy prvotno napisa
prepala sam se jer me i bolilo malo...baš bi mi bilo vrijeme menstruacije da nisam trudna..bila kod ginekologa i dao mi utrogestan i da mirujem tjedan dana doma....
Pozdrav cure...
Evo mene u 11 + 2tj...Malo sam se zabrinula...Od pocetka trudnoce imam neke bolove u stomaku...Kada me boli to je vise kao neka nadutost ili pritisak u stomaku,vise u gornjem dijelu nego dole gdje su jajnici...Ne probada me i ne sijece samo neka ta tupa bol i ponekad imam osjecaj kao da ce mi svakog casa da krene m...
Cak sam primjetila kada mi crijeva slabije rade da me tada vise zaboli...
Kao da mi crijeva prave probleme...Da li je to moguce???Da li se ikome ista ovako desavalo???Ja imam osjecaj da mi nikada nece ova bol da prodje...Inace lezim,zbog niske trudnoce i pijem dabroston...Pitala sam doktoricu za taj bol kaze to je normalno ali meni cudno...Zna me ne boliti cijeli dan pa opet krene pred vece...Boli dok ne legnem i ne smirim i opet pusti....
Ako neko ima slicno iskustvo molim pomoc....
Mince, da se napravi anketa, mislim da bi 95% forumašica potvrdilo da je imalo bolove kakve opisuješ.... to ti je sve normalno u ranoj trudnoći, pa čak i kasnije. Isto i sa problemima s probavom. Neke se začepe neke se odčepe :mrgreen: Ako si trenutno u fazi "sporih crijeva" dodaj magnezij u prehranu, on je koristan i kod grčeva maternice jer opušta mišiće.
Ako nemaš jakih bolova nema mjesta brizi
Hvala....U mene crijeva za sada dobro rade...Ujutro sve obavim,ali kasnije kada jedem i kada ih valjda napunim tamo predvece podje me boliti stomak...Sreca nije to strasna bol...Kada legnem prodje ali tada imam osjecaj da crijeva "ratuju" unutra :/ i uvijek imam osjecaj (a to sam i potvrdila) da kada ispustim vjetar(da izvines na izrazu) bude mi lakse....
Ma ne znam sta je....Ali i meni je rekla doktorica dok me ne probada i to jako da nemam razloga za brigu...Ali znas nas uvijek nesto osluskujem....
Nadam se da ce proc...Da malo uzivam....
bok ! da se i tu javim u 8tj.sam i od ET imam grčeve ko menstrualne-nekad jače,nekad slabije,a ima dana kada ih i nemam.i da povremeno imam bolove u križima. je li to normalno? vidim da sve spominjete bolove,ali ne baš i te grčeve,pa me samo zanima :? prije nisam,ali sad si povremeno popijem Normabel i onda mi se to malo smiri.
Sad sam negdje u 8 tjednu trudnoce, i zadnjih mjesec dana, zapravo dva tjedna nakon ET, imala sam dosta jaki sindrom hiperstimulacije pa su me drzali u bolnici tjedan dana. Voda u trbusnoj supljini se povuka ali konstantno me lagano bole jajnici, a zadnja dva dana su bolovi toliko jaki da kad sjednem ili ustanem imam osjecaj kao da mi se ciejli donji dio gdje je maternica i jajnici raspada. Jel neka od vas imala problema s hiperstimulacijom? sad ne znam jesu li to jos bolovi od tog sindroma ili su nromalni za trudnocu?
Draga Hana Sofi,ja nisam imala problema sa hiperstimulacijom,ali sam zato imala iste takve bolove do 4 mjeseca trudnoće.Stalno me nešto probadalo,žigalo,štrecalo...Najgore mi je bilo kad bih kihnula ili napravila neki nagli pokret.Osjećaj je bio kao da mi je netko zario nožu trbuh.S čim je to povezano,ne znam.Punkcija je ipak invazivan postupak,pa pretpostavljam da jajnicima treba vremena dok se oporave od šoka :mrgreen: Pitaj dr. da ipak budeš sigurna i riješiš se nedoumica. Uglavnom,kad sam ušla u 4. mjesec bolovi su nestali i sad ja i mali misko uživamo sretni i debeli :D Želim ti dosadnu i školsku trudnoću sve do kraja :love:
puno ti hvala na odgovoru! ne bih htjela panicariti a opet, glupo mi je ignorirati ono sto se dogadja. jesi li ti radila ili si bila na cuvanju trudnoce? meni je nekako cudno da je ta odluka na meni, ne osjecam se sigurno procijeniti jel to sto se dogadja rizicno za bebe ili ne. imam dvojke pa je kao samo po sebi rizicno ali doktorica kaze da ako mi se radi da radim, ako ne ne moram. iduci tjedan bih trebala nazad na posao, ili na komisiju za cuvanje trudnoce.
Draga Hana Sofi, i ja sam imala nešto jaču stimulaciju i jajnici su mi bili dugo povećani. Da, bolilo me posebno kod sjedenja, da ne spominjem kihanje ili neki krivi pokret. Kasnije sam saznala da sjedenje i nije preporučljivo, ili ležanje ili lagana šetnja. Dugo sam imala osjećaj kao da me netko reže nožem, vrlo slično samoj punkciji i stvarno je trebalo vremena da se oporavim. Tek kad sam ušla u drugo tromjesječje nestalo je tog groznog osjećaja. Malo mi je čudno što ti doc nije preporučio bolovanje. Ja imam samo jednu bebu, ali mi je odmah na početku trudnoće rekao da je bolovanje njegova preporuka, iako odluku prepušta meni. Ako ikako možeš, ostani doma, puno odmaraj, prošeći malo na zraku. Meni je čak zbog povećanih jajnika rekao da više mirujem i naravno nikakvi kućanski poslovi ne dolaze u obzir. Nema sagibanja, peglanja, vješanja veša i sličnih stvari. Vidjet ćeš da će ti biti puno lakše ako više odmaraš u ležećem položaju. Miluj bušicu i misli pozitivno, proći će i ove nelagode.
trudnoću prati razni bolovi, zatezanja i naprezanja različite jačine i inteziteta, što ide pod normalno stanje, posebnu pažnjui i miroanje zahtijevaju ozbiljniji bolovi...ponekad je jako teško procijeniti gdje svrstati bolove koje osjećamo, ali su zato tu lijčenici da se posavjetujemo i zatražimo pomoć
Ja još uvijek radim i radit cu do 1.12. Otkad su mi prestali ti bolovi,odlično se osjećam pa nema potrebe da bespotrebno ležim i dosađujem se.Nisam trebala čuvati trudnoću,samo mi je preporučeno da se što više odmaram,da se ne naprežem i ne nosim teške stvari....Potpisujem sretnu35.Na tvom mjestu ipak bih pitala dr. koje je njeno stručno mišljenje.I meni je čudno kako to može biti naša odluka.Pa mi (ukoliko nismo dr. po struci)nismo toliko stručne i kompetentne da same procijenimo je li naša trudnoća rizična ili ne.Tko pita ne skita!Ma bit će to sve super,samo se nemoj živcirati.Uživaj i mazi mrvice :love:Citiraj:
Hana Sofi prvotno napisa
Evo cure da vas pozdravim,,trudna sam nekih 5 tjedana i brine me od jučer neka bol u jajnicima,baš zna sijevnuti....idem na pregled 03.11.to će biti 6 tjedan,,,vidim da su neke od vas imale slične simptome,,neznam uopće šta je najbolje,,da ležim,,ili mogu prošetati ili,,malo me strah se micati iz kuće ?
može neki savijet
svima :*
Ma samo polako sve, još je rana trudnoča i svakakvi se bolovi javljaju. Inače u prvom tromjesečju je dobro smanjit tempo i ne forsirat se.
Dok nemaš iscjedaka i nekih zaista jakih bolova sve bi trebalo bit super! :heart:
PS: a kad se iscjedak i pojavi često nije nikakav znak lošeg, masu cura ga ima u prvom tromjesečju. Ali u kombinaciji s bolovima treba iči na pregled odmah.
Hvala ti RozaGroza ,,,ne boli jako,,ali tu i tamo da sijevne i baš zaboli do mozga...moram 3 puta dnevno stavljati vaginalete-utrogestana ,,tako da neznam za iscjedak ni sama... kad stalno imam uložak mali...joj kad će taj četvrtak :roll:
ev ak kome kaj pomaže ,ja sam u 2-om mj trudnoće imala gadne bolove u predjelu desnog jajnika.Ginica me na pregledu ostavila na bolovanju i preporuka čuvanja trudnoće,mada mi u biti nije konkretno znala objasnit zašto bolovi.Na utz je ustanovljena cista 3x3cm na desnom jajniku,kao cista žutog tijela. :/ nakon mjesec dana bolovi se malo smirili,ja nisam imala strpljenja bit doma pa molila dr da me vrati na posao :mrgreen: uglavnom,dok su se jajnici mogli od bebe vidit na utz,vidjela se i ta cista koja se nije smanjivala a ni povečavala.Bolovi su mi se smanjili (mislim na učestalost,intenzitet je ostao) do kraja trudnoće.Rodila mjesec dana prije termina,sve oke bilo i 3 mj kasnije na utz ciste više nije bilo :D e sad,dal je bila povezana bol i cista..u biti još nemam pojma :?
Ja več nekih tjedan dana imam bolove negdje na područiiju trtic odnosno nemrem točno locirati ali tu je negdje.
I to ne uvijek ali je vezano za pokrete dakle kad se dižem , sjedam i to nema nikakvog pravila nekad me boli i najmanji pokreta a nekad ništa.
Inače sam negdje u 6 mj. trudnoće
...ujutro imam mučnine,a popodne mi se trbuh napet i napuhnut kao da sam balon od helija...i tako svaki dan...to nisu neki nepodnošljivi bolovi,ali popraćeni su raznoraznim štreckanjima kojima više i ne pridodajem važnost...inače sam u 9 tjednu trudnoće....
i nekada bi rado izaći iz svoga tijela da sepol sata odmorim...moja mala mrva je toliko živa da mislim da mi oduzima svaki atom energije,...
i kad ljudi kažu da je to blazeno stanje,stvarno ne znam šta je tu blaženo,ja se osjećam bolesno...ali nema veze,samo neka mami oduzima snagu,opet to mama voli... :mrgreen:
Drage trudnice,
trudna sam 10 5/7 tjedna. Danas popodne počeo me boliti trbuh, kao da ću dobiti M, samo malo blaže i križa me bole. Bol ne popušta. Nema krvarenja. Jako se bojim s obzirom na prethodni spontani koji sam imala. Dali je netko od vas možda bio u takvoj situaciji????? Jako sam zabrinuta :cry: :cry: :cry:
Drage trudnice,
trudna sam 10 5/7 tjedna. Danas popodne počeo me boliti trbuh, kao da ću dobiti M, samo malo blaže i križa me bole. Bol ne popušta. Nema krvarenja. Jako se bojim s obzirom na prethodni spontani koji sam imala. Dali je netko od vas možda bio u takvoj situaciji????? Jako sam zabrinuta :cry: :cry: :cry:
ima nekoliko dana boli me u dnu zdjelice,...kao da mi se kosti rastavljaju,...neboli jedino kad ležim, a pritisakmije kad sjedim i kad hodam ili stojim na nogama,..trenutno sam trudna 17 tjedana i druga mi je trudnoća,....ista bol desila mi se sa prvim djetetom ali tek na samom kraju trudnoće u 8-9 mjesecu,i tad mije doktor rekao da on nevidi ništa i da je sve uredu,...ali sad mi je nekako prerano za takvu bol pa me zanima ima li netko od vas sličnih iskustava,....za ostale moje iskustvo... bol stomaka kažu da je to rastezanje maternice,a probadanje pod stomakom zna biti i od lijenih crijeva..
samo malo podižem :)
kad se treba zabrinuti za bolove u trbuhu?
u 7tt sam završila na hitnoj zbog grčevitih bolova u donjem dijelu trbuha, osobito me jako boljelo na desnoj strani, toliko da se nisam mogla dignuti iz kreveta. također se pojavila neka sukrvica. nakon pregleda pokazalo se da je s bebom sve u redu, maternica i jajnici super, nalazi krvi su super, urin je malo lošiji, ali ništa zabrinjavajuće, čekam nalaze urinokulture, jer doktorica misli da možda imam problema s urinarnim traktom.
sad sam u 11tt i jučer oka nisam sklopila, nikako da se namjestim, desni bok ne dolazi u obzir jer me počinje boljeti trbuh, čak i lijevi mi radi teškoće, jedina opcija su mi leđa, ali to su muke jer i po danu moram mirovati. nemam neke užasne i probadajuće bolove u smislu grčeva, kontrakcija, sličniji su onim laganim stezanjima na početku trudnoće kad ne znaš jel si trudan ili trebaš dobiti menstruaciju. također ponekad imam osjećaj da me bole mišići sa svake strane trbuha, kao da sam napravila previše trbušnjaka, ili da mi je trbuh toliko napet da ću se raspuknuti.
doktorica veli da je to sve ok, dok bolovi nisu užasno jaki i nema obilnijeg krvarenja, ako me počne baš jako stezati neka uzmem normabel i mirujem.
da li je ovakvo nešto zaista uobičajeno u trudnoći, i do kada bi trebalo trajati?
Help :) divne zene..majke..supruge
Suprug i ja cekamo prvo dijete :) uzbudjeni smo jer se nismo nadali da se doci relatvino brzo..Eh sada, posto sam panicna trudnica (tek 5 sedmica), i jos da me dr nije htio pregledati jer je RANO..imam pitanja za vas???
Boli me stomak, par dana nije, danas kao da me nesto probolo sa lijeve strane..pa se preseli na desnu i slicno..juce uz toliko nerviranja, cijeli dan me stomak bolio..da sam se malo prepala..Imam osjecaj kao da ce mi cijeli stomak puci od nadutosti..
Primjetila sam da su skoro sve mame to prosle, ali ja imam jos jedan problem..je li moguce da imam dva dana mucninu i da danas nemam nikako?? Jer, strasno licim na mamu koja je cijelih 9 mjeseci povracala ( dvojke su bile :) )..
Nadam se da ce odgovor doci brzoo :))))
;)
I ja osjećam lagane bolove/neugodu/pritisak u donjem dijelu trbuha, baš kao da bi mogla uskoro dobiti, čak malo osjećam i desnu nogu (to mi je uvijek simptom), ali kad trebam dobiti sve ovo navedeno je dosta intenzivnije. Trudna sam 29 dana (sigurna sam u dan začeća), a ovi simptomi su mi danas počeli. Nije ništa strašno šta bi me ometalo u svim normalnim aktivnostima, ali se ipak malo brinem i tražim utjehu..... :)
nela08 tako je i meni bilo na početku trudnoće, imala sam osjećaj da imam menstrualne grčeve.
sad nema takvih bolova, više su probadanja s lijeve i desne strane i neki osjećaj težine u donjem djelu, kao da sam sva nabubrena i mogla bi se rasprsnuti.
dr. mi je rekla da sve dok nema jake, grčevite boli popračene jačim krvarenjem, da je to sve normalno.
uzdam se u njene riječi. :mrgreen:
Joj da oni su tu, ja sam u početku oko 6 sedmice, imala baš nekakve jake bolve, probadanja kroz donji dio stomaka. Otišla dr. kaže pa ne znam šta može biti uzrok , može biti svašta, eto nalazi su ti ok.al ja ne znam od čega te boli, možda je rana od CR, možda nije eto tako kaže jedna pametna doktorica.
Fala Bogu nemam više bolove.
Meni je sad OK, samo taj jedan dan, a sad osim mučnine koja je svaki dan sve prisutnija, drugih smetnji nema. :)
Help!
Trudna sam po drugi put.....u prvoj trudnoći nisam imala nikakvih simptoma,mučnina ništa,a sad u drugoj sam trudnoći cca 7t tako kaže striček dokor.....noja mislim da sam manje po mojoj računici.....ono što me brine je to što je rekao u ponedjeljak na kontroli da je plod mali 3mm i da misli da trudnoća nije u redu to je o
no što me zabrinulo jako jer od početka ove trudnoće isto kao i sa prvom nema mučnine,povraćanja i ostalih popratnih nuspojava u trudnoći.....mene zanima da li netko ima slično iskustvo jer je ovaj čak spomenuo i moguću kiretažu.....vadila sam betu i raste,doduše malo sporije ali raste,nije mi jasno kaj nije malo prerao za neke zaključke tipa kiretaža,plod je odumro a razvija se....zbunjena sam totalno,u komi već 3 dana,ne znam kaj da radim.....
sneki polako...
kolika je bila beta nakon dva dana, koliko raste?
ako ti kažeš da je po tvojoj rečenici manja trudnoća možda je sve ok?
da li ima otkucaja srca?
Što se tiće bolova u trudnoći , probadanje lijevo i desno te pritisak u donjem dijelu abdomena to su simptomi povezani sa rastom i rastezanjem maternice.
sneki78 nemoj paničariti, potpisujem ono što je ardnas napisala, kada ti je zakazana slijedeča kontrola?
Ukoliko rezultati po tvom doktoru opet budu ne povoljni za svaki slučaj potraži i drugo mišljenje.
ne znam gdje da smjestim svoje pitanje.
u 21tt sam i u zadnjih tjedan dana imam bolove tipa probadanje u vagini, nije ništa intenzivno, onako pomalo pika.
na pregledu je sve ok, zatvorena, doktor je rekao da ako nemam probadanja u trbuhu, iscjetka, stezanja, kontakcija i sl. da je to sve ok, i da čak može biti povezano i s mojim urinarnim infekcijama.
da li je itko imao isti problem?
ja sam sada 16 tt mene zna rezati dolje u stomaku ali mislim da je od prehlade jer kišem i piškim svako malo :-)
i mene steze ,boli,streca kao da cu procurit svako malo..danas smo 5+6 nadam se da ce sve biti ok...
Ooooo pa ti si sutra 6 tjedana :-D
I ja sam imala sve te simptome tada, a sada me zna svako popodne još jače nego tada probadati u trbuhu... Kažu da se maternica širi. Ginekologica je rekla dok nema jakih bolova - nemam razlog za zabrinutost.