Ne boj se, misli pozitivno! :love:
Što se tiče hrane, meni zbilja nije valjala, nisam ništa jela, ali ja općenito nisam bila raspoložena za jelo pa je možda u tome stvar, cure koje su bile samnom u sobi su govorile da je njima ok.
Printable View
Ne boj se, misli pozitivno! :love:
Što se tiče hrane, meni zbilja nije valjala, nisam ništa jela, ali ja općenito nisam bila raspoložena za jelo pa je možda u tome stvar, cure koje su bile samnom u sobi su govorile da je njima ok.
inače nisam izbirljiva i hrana mi je bila skroz ok.Čak je bilo i deserta za ručak, puding, pečene jabuke, kolač...2005. je hrana bila koma, tako da ipak ima napredka. Sestre su mi bile jako dobre, sve osim jedne starije,niske,bucmaste iz dječje sobice, nije mi htjela izvagati bebu :evil: Veza- može pomoći, ali kada hormoni šviću dost ti je jedna neljubazna sestra da ti zagorča boravak u bolnici.
Sve u svemu ok!
Mobitel ne može, ja sam bila sama u predrađaoni i poznajem dr koja mi je vodila porod pa ipak mi nisu dali da imam mob tamo.
Vidiš, ja ih znam dosta koji su ga imali u predrađaoni. :/
Meni oba puta nisu dali..... :( Valjda na koga naletiš....
Jedno pitanje:u 11.mjesecu mi je termin,zbog dijagnoze placente previje totalis najvjerojatnije me očekuje porod carskim rezom.Pa molim cure koje su to prošle u Rijeci da mi odgovore:koliko se dugo boravi u intenzivnoj,dali je to intenzivna na 1.katu gdje sam ležala nakon laparoskopije ili postoji gore u sklopu rodilišta i dali nam donose bebe tamo na dojenje?
intenzivna je na prvom katu. u cijeloj zgradi postoji samo jedna (koliko znam). prva tri kreveta s desne strane su za zene koje su rodile carskim. lezala sam tamo dva i pol dana tj. dok nisam mogla samostalno mokriti. ipak, prebacili su me tek drugo jutro jer je takva procedura. bebu bi trebali donositi nekoliko puta dnevno, medjutim meni nisu jer je bila na odjelu velika guzva. treci put kad su je donijeli vise nije zeljela dojiti (toliko o tome kako bebe hrane casicom i zlicicom)! prvi put su mi je donijeli nakon sest sati od poroda. s bebom i danas imam velikih problema ne samo s dojenjem nego i s hranjenjem, opcenito.
u predradjaonu nisam smjela uzeti - nista! osjecala sam se ko u zatvoru. molila sam ih da mi dozvole da ponesem carape. nisu mi dali. onda sam napravila frku i dozvolili su mi carape, vodu i knjigu.
na intenzivnoj sam isto bila bez svih stvari pa i mobitela. strogo je zabranjen.
zvucim li ogorceno? e pa jesam!
Meni je mob ostao u torbi tako da ga nisam uzela, ali je MM imao mob i aparat i nitko mu ništa nije rekao. Naprotiv, par puta mu je babica rekla da neka slika malo, a kad sam rodila onda je sama rekla da sad može javiti ostalima novosti. Mi smo odmah nakon poroda pričali sa starijim sinom :heart: Voda mi nije trebala jer mi je babica stalno davala. Imala sam sa sobom kapljice za nos i maramice jer sam bila prehlađena ali mi ništa nije trebalo.
Ja sam bila zadovoljna. Čak i sa hranom, a vjerujte mi da sam izbirljiva :oops:
5. kat bi mogao biti malo bolji ali ajde, brzo prođe. Iako je bilo i prekrasnih sestra koje su mi puuuuuuuuno pomogle kad mi je bilo jako loše, usred noći. Jedna mi je dala njenu marendu jer nisam imala što jesti.
Da, i mm je oba puta imao i fotoaparat i svoj i moj mobitel, stalno je slikao i snimao a uskakali su i doktori za obiteljske fotke. Mob mi je donio i nosila sam ga sa sobom u sobu ali ponavljam, oba puta ga nisam smjela imati u predrađaoni i rađaoni. Vodu sam pila koliko sam željela cijelo vrijeme, u predrađaoni sam se šetala i gledala tv, smjela sam se i istuširati ako sam htjela.
Ja sam vam nova i pozdrav svim curama pa da vam i ja nesto napisem o svom porodu u rijeckom rodilistu.Rodila sam 05.09.2008.
Vec od 7 mj trudnoce sam znala da mi je beba okrenuta na zadak i cak sam od svoje gin dobila uputnicu za carski.Kad su mi poceli trudovi tog cetvrtka ujutro,odmah sam krenula u bolnicu,jer mi je tako receno,posto mi je beba bila na zadak.Nakon cijelog dana provedenog u predradjaoni i po ne znam koji put bolnog pregleda koliko sam otvorena, 10 do ponoci mi je pukao vodenjak i ja zavrsavam na stolu radjaone.Stavili su drip,CTG i polegli na bok i rekli da se ne ustajem i ne micem jer sam ja "zadak".Oko 1 mi je dosao muz i odmah mi je bilo lakse.Trudovi su bili slonovski,inace sam jako izdrzljiva i imam visoke tolerancije na svasta,ali ovo je bilo grozno.Ubrzo sam dobila i nagon za tiskanje,tako da sam se izmedju divljackih trudova(koji se nisu smanjivali ni imali pauzu izmedju) napinjala po 3,4 puta.Moja babica je bila super i svaka cast curi,ali druge babice su bile grozne.Osim sta su se presetavale od boksa do boksa i zavirivale,su i dobacivale svasta.Recenice poput "ajde,ajde sta se toliko napinjes,ja sam ih dvoje na zadak rodila" ili "sta sad tiskas,nije ti vrijeme za porod,prestani tiskati" nisu nimalo dolicne zenama koje bi nam trebala biti potpora i ohrabrenje u takvim trenutcima.Znate ono ZENA-ZENI to ocito tamo ne vrijedi jer te najmanje tamo postuje ZENA koja je zasigurno to sve prosla i koja bi trebala imati najvise razumijevanja.Porod mi je bio grozan,na dripu,bez micanja sa ludjackim bolovima radjala sam na zadak prirodnim putem.Sva sreca da mi je moja babica lijepo objasnila disanje pa sam prestala povracat.Cure,disanje stvarno pomaze i pokusajte disati kako treba jer onda stvarno bude lakse.Oko pola 5 sam bila potpuno otvorena za porod,a beba se nije spustala.S druge strane i najveci razlog zasto ovo pisem je moj sin.Ono sta se s njim dogadjalo.Nije se spustao nego je bio guzom zapeo u moje usce.Od muke i napora je cijelu noc kakao mekonij iz mene.I napokon u 6 i 40 toga jutra nakon sto sam izgubila trudove i doktorova nalegnuca na moj trbuh,rodilo se moje zlato -3610 gr,53 cm!Moje zlato koje sam cekala 9 mjeseci je imalo crne natecene mosnjice pune krvavih zuljeva koji su popucali,takva ista je bila i guza s tamnim podjevima.Desna klavikula mu je bila napuknuta i cijelo rame do pola ledja u krvavim podljevima.Bruh u lijevoj preponici i jajce koje se nije moglo spustiti poslije od bruha.U toj radjaoni su mene i moju bebu izmucili do zadje granice.....
Na odjelu babinjaca ja sam bila snazna zena spremna braniti svoje novorodjence i tako sam se i ponasala.I to bi savjetovala vama jer na to imate pravo,biti snazne i odlucne.Jer kad postavite vas stav,svi se ponasaju prema vama drugacije.Ja sam poludila drugi dan kad mi je glavna sestra usla u sobu i pitala me "a vama gospodjo nisu rekli da vam je malenom napukla kljucna kost?".A ja sam se prema bebinom ramenu ponasala kao da je zdravo a da nisam ni znala zbog cega place kad ga stavim na tu stranu ili kad ga uzimam.Koliko sam ga puta samo podignula kao da mu je rame zdravo,dodje mi da zaplacem.Od tada sam promjenila ponasanje,a bome i oni prema meni...
Sva sreca da mi se sin brzo opravio i da je operacija daleko iza nas a za par dana i prvi rodjendan.Vec hoda i pravi je mali buco.A 13.01. cekamo bracu.Trudna sam skoro 5 mj i sa strahom cekam dan termina i nadam se da nece biti tako grozno ovaj put.
Nakon 7 sati ludjackih trudova i cjelonocnog napinjanja i naprezanja izmedju svakog truda,mog djeteta kojemu su posljedice od poroda grozne, a ne daj Boze da nisu gore pitam se da li rijecko rodiliste moze biti prijatelj djece dok se dici imenom bolnice s najmanje carskih rezova u Hrvatskoj!??!Da li su mi trebali napraviti carski rez ili smo im ja i moj sin samo jos jedan trofej,koji je na svu srecu dobro zavrsio...!?!?
ne vjerovati rijeckim doktorima, svi su prepotentni mesari. I mene su unistili, sreca bez posljedica po moju kcer :x
Malo je ružno od tebe ovako generalno pričati o ljudima, a da nikad nigdje nisi objasnita što ti se točno dogodilo. Imam osjećaj da samo čekaš da se negdje na forumu spomene riječko rodilište i odmah kreneš s pljuvanjem. Bez obzira što ti mislila o tome u riječkom rodilištu radi puno divnih i sposobnih ljudi. Nije u redu od tebe što generaliziraš, proglašavaš kompletno osoblje rodilišta nesposobnim mesarima, a ničime nisi potkrijepila svoje tvrdnje. Uostalom, nimalo ne pomažeš trudnicama koje će roditi u riječkom rodilištu.Citiraj:
iridana2666 prvotno napisa
Ja bih savjetovala da NE idu roditi u Ri rodiliste.
O tome sto se desilo mogu samo jednog dana sa psihologom jer jos uvijek imam traume i da - imala sam vezu i znam svih (od velikog P. pa do nize rangiranih), a zavrsila sam kako sam zavrsila jer odredjenom doktoru nisam, iz principa (a po preporuci jednog drugog), htjela dati kovertu ispod stola jer sam smatrala da imam pravo traziti i dobiti sto hocu. Njihov pristup trudnicama (osim dr. F. mladog) je :roll: :shock: i zbljuv. Nakon prve trudnoce koja mi je vodjena i poroda u inozemstvu, ovo tu je, blago receno, uzas. A tek one na 5-om katu :roll: ! Jedino moram pohvaliti jednu mladu, simpaticu i dragu babicu. Ne znam joj ime, ali ona je jedina svijetla tocka.
Unistili me za cijeli zivot, srecom da je dijete zivo i zdravo.
A u Ri bolnici je umrla i moja mama zbog doktorske greske. Sam doktor nam je rekao da imamo sve osnove za tuzbu. Poznati kirurg u bolnici i jos jedan doktor specijalist su sa mojim roditeljima povezani kumstvom, tako da veza je bilo - znaci cista nemarnost.
Svatko ima pravo na svoje misljenje i mislim da koja god trudnica ide na forum zdrave pameti zna da ce svasta procitati ,a da to ne znaci da ce se ista stvar i njoj dogoditi.Meni nije bilo bajno ali nekim mojim frendicama je bilo ok.To su samo iskustva i misljenja ....Pa bez obzira na moje prijasnje iskustvo,ja cu ici opet u rijecko,i nadam se da ce sad sve bit bolje....A ta babica je i meni bila na porodu,mlada je,starija od mene god dana i svaka joj cast.
da li joj znate ime?
Cisto da mantram da na nju onda naletim...
Ne znam joj ime i nadam se da ce me sreca naci da mi bude i na drugom porodu.I ja cekam jos jednog andjelcica s pisom 13.01.
Ja sam prije 3 godine tamo rodila moju curu :heart: na zadak, ali je moje iskustvo potpuno drukčije. Porod je potrajao malo duže, ali uopće nije bio strašan. Baš zbog "zatka", svi su me više provjeravali i pazili. Babice su bile anđeli...(pogotovo jedna prelijepa mlada cura).
Zbog super iskustva, sada se uopće ne bojim poroda, čak ni ne razmišljam o njemu, a na 35+4 sam.
Bravo za tebe Zeko :-)
vidim da nam je termin skoro pa isti dan? Ces opet ic u RI?
Poštujem da svako ima svoje mišljenje i dobro ili loše iskustvo. Poštujem i slobodu govora. Moje iskustvo je bilo divno i svi ljudi koje sam sretala u rodilištu ta tri dana (samo u boksu za vrijeme poroda ih je u jednom trenutku bilo 20-ak) su mi bili divni. Ali ja ne tvrdim da je kompletno osoblje riječkog rodilišta u svakom trenutku oličenje dobrote i kompetentnosti. Nije baš u redu da ih netko zbog jednog lošeg iskustva sve proglašava "prepotentnim mesarima".
tibica potpis.
ja sam oba svoja dečka rodila u Ri i mogu ih samo pohvaliti. Jest, moglo je nešto i biti bolje, ali uvijek može biti bolje. Drugi mi je porod bio prekrasan :heart: Baš kako sam željela. Ako bude trećeg djeteta, opet idem u Ri. Bez razmišljanja.
Kad biste jednom ordili u inozemstvu (i tamo vodili trudnocu) znali biste o cemu pricam. Ovo ovjde je tiha jeza bez obzira koliko svi prema vama divni bili. To vi samo mislite da su divni jer ocekujete lose pa se, eto, nadje netko pristojniji i onda ste odusevljeni. Tiha jeza.
Meni je u RI rodilištu bilo super! Nakon nekih komplikacija u trudnoći, od 13. tjedna sam trudnoću vodila u KBC-u Rijeka. Dr. koji mi je vodio trudnoću je divan čovjek, u prvom redu čovjek, a i liječnik. U bolnici sam bila u prosjeku svaka 2 tjedna, i upoznala sam gotovo sve sestre, babice, doktore. I mogu samo reći da su svi OK. Kad sam došla roditi, primio me jedan doktor, završila mu je smjena, ostao je još dva sata sa mnom i preda mnom je drugom dr. ispričao sve šta je i zaista su svi bili super. Meni je porod bio super, i svo osoblje također. Ne kažem da mi se netko klanjao i pjevao hvalospjeve, ali to niti ne očekujem, ali da su bili korektni, jesu. Nikakvu vezu niti sam imala niti sam je tražila. Jedino me je jedna mlada sestra na 5. katu iživcirala kada sam je zamolila da mi uzme bebu na sat vremena, jer stalno plače, ne mogu ga umiriti, cicu više neće, a ja nakon poroda pala u nesvijest pa da bih samo sat vremena pokušala odspavati. A ona mi je rekla neka se naučim biti majka. :x
Čuj, situacija je takva kakva je. U tom smo loncu svi skupa. Živimo u Hrvatskoj, takva kakva je, naša je. Slažem se da ju svi skupa moramo pokušati popraviti. Vući paralele s "inozemstvom" u bilo kojoj situaciji u životu je prilično nezahvalno. Doktori su ljudi i tu i u Njemačkoj i u Africi. Njihov karakter i osobnost nije predodređena nacionalnošću.Citiraj:
Što se tiče mobitela, ja sam svoj imala i u rađaoni.
Što se tiče samog osoblja, meni je bilo savršeno a porod relativno brz i bez problema; nema nikakve zamjerke na nikoga, voljela bi da mi i drugi porod bude tako lijep kao i prvi :heart:
BP
Termin nam je isti dan. Ja sam u prethodnom postu malo fulala trajanje trudnoće.
Idem u Rijeku, naravno. Ja sam s obližnjeg otoka pa se moram nadati da ću i do tamo na vrijeme stići :lol: Možda se i sretnemo tamo iako ja mislim (u stvari- nadam se) da ću malo uraniti jer sam već od 29. tjedna "otvorena, smekšana i skraćena"
Evo mene svježe iz riječkog rodilišta. Došla sam doma prekjučer. Boravila na 4.katu, postala inventar, rodila ranije(termin mi je bio 28.9.), bila još 15-ak dana na 5. katu i dokopala se kuće!
Sve je bilo ok, sestre su pogotovo na JIL super sve što me zanimalo bi mi polako objasnile,G. koji je bio u rađaoni uz njih 7 išao na živce, jako je neugodan, derao se on na mene, a ja još jače na njega. Babice Lela i Lidija, bez premca,Nisam im dala da se maknu od mene ni do stola i nisu otišle. Dr. koja me šivala, nažalost ne znam joj ime, vrlo je pažljiva i tako da nisam ni osjetila.
Napominjem prvo dijete sam rodila na carski, a drugo ne. Drugi porod je pjesma prema prvom.
Boskarin cestitam!!!
Bila bi ti zahvalna (a vjerujem i ostale cure) da kad uhvatis malo vremena napises svoju pricu... :love:
Cestitam na bebacu! :D
rodila sam u rijeckom rodilistu 21.8 na carski rez, i moja iskustva su grozna sto se doktora tice....
jedini koji mi je ostao u dobrom sjecanju je dr Maric, vrlo simpatican, i jedini koji mi je dosao u vizitu....
ostali..uopce nisu hvale vrijedni....
ali sestre sa odjela ginekologije i intezivne skidam kapu!!!
takoder sestre SVE, sa odjela babinjaca treba dati lentu i nagradu za trud, suosjecanje, pazljivost, smirenost, pristupacnost, simpaticnost....itd itd itd... :*
hm...eto, kakva različita iskustva imamo.
ja sam rodila 2007., prijevremeni porod na zadak, CR.
u bolnicu sam došla bez veze i skoro pa bezveze...onako ušetala u šlapama: Dobar dan, meni puko vodenjak 6 tjedana ranije!
niti jedne grube riječi od nikoga nisam čula u 8 dana koliko sam ležala u bolnici (znala sam usred noći odšetati na neonatologiju, sjediti uz švrću i pričati sa sestrama do jutra...da ne kažem koliko sam im suza isplakala), imam samo riječi pohvale...pravovremena odluka i brzina i liječnika i babica učinili su to da danas imam prekrasno, zdravo dijete.
CR je bio spinalni, ležala sam na intenzivnoj 24 sata, nakon toga na babinjače na 5. kat...pamtim svaku sekundu CR-a, al' posebno užasnu sreću kad su mi švrću stavili na rame da ga poljubim, super raspoloženu ekipu u sali (koji su se jako trudili da sve to skupa ne izgleda kao obična operacija, već porod, a bilo ih je jako puno, jer je beba nedonošče, pa su svi bili x2) i nažalost boli u ta prva 24 sata, jer bolilo me za pop*****.
bebu na intenzivnu donose čim se mama malo oporavi od anestezije...svaki put na dojenje.
mobitel mi niti u jednom trenutku nije bio na pameti :? , MM je bio sa mnom dok nisam otišla u salu, odmah su mu pokazali švrću, snimio ga je kamerom :heart:
nakon gotovo dva dana nejedenja meni ja hrana bila fina k'o iz restorana s 5 zvjezdica... i da, imale smo stol i čak tri stolice (koliko nas je i bilo u sobi)
posebnu zahvalu sestrama sa neonatologije i glavnoj sestri na babinjačama...moj duboki naklon!
leilooa, mala ispravka. odjel čuvanja trudnoće (PT) je 4. kat. nema veze sa babinjačama...al' good for you!
Drago mi je da vam je bilo lijepo. :D
Meni je bilo i lijepo i ruzno pa mogu sagledat obje strane....drago mi je da nije svima lose :mrgreen:
i naravno znam i razumijem ljude koji tamo rade i da u biti svi mi imamo i dobrih i losih dana,ali se nebi trebale dogadjati bas neke jako grozna situacije...
I naravno ponavljam,svi smo mi razlicite,sa razlicitim iskustvima,osjetljivostima na psihu i bol...iskustva do iskustva cini nas zenama sa svojim pricama koje dijelimo s nama dragim ali i s nepoznatim ljudima....
Tko zna kakav ce biti moj drugi porod....Ali osjecaj kad primim svoje dijete daje mi snagu da sve to zaboravim i da zahvalim bogu sto mi je podario tako divno dijete i da je s njim sve u najboljem redu.... :saint:
maggie ja nisam ni spominjala odjel cuvanja trudnoce, vec samo 2.kat ginekologije i intezivne te 5.kat odjel babinjaca... ;)
sorkac ako sam nesto pobrkala, presla sam puno katova,soba i sestara, tako da sam vec izgubljena...[/b]
ma uopće nije važno :love:Citiraj:
Leilooa prvotno napisa
zanima me samo jel' to sestra Mirjana? jer meni je, za vrijeme amnio, bila :saint:
I ja sam bila na amnio i to frisko,sad u utorak.Sestra je bila divna,svaka joj cast.A i vidjela sam svoju babicu s proslog poroda,ali nisam je stigla pitat kako se zove.Stvarno je super.Ako bude bilo srece,mozda mi bude opet...ja se nadam! ;)
Evo jos jedne friske mame.
Vratila sam se iz rodilista prije dva dana. Bila sam drugi put i obnovila predivno iskustvo, ovaj put, porod je bio ekspresan za razliku od prije tri godine.
Ali, kvaliteta osoblja (barem onog koje je bilo u tri dana mojeg boravka) je i dalje vrhunska. Primalja Natasa je predivna, a sestre na petom katu ljubazne i strpljive. Mislim da katkad njihov ostar pogled ili rijec, samo su zato takve da bi doprijele do pacijentica koje nerijetko samo pricaju, a ne zele pazljivo poslusat dragocjen savjet.
Svjedocila sam svakodnevno njihovom neprekidnom radu ko "na traci" jer zaista rijecko rodiliste ima nevjerojatnu guzvu pa se dogodi da na odjelu za babinjace nema mjesta i onda friske mame leze na 4 katu gdje se cuvaju trudnoce gdje im nije mjesto - al to je neka druga prica, zar ne?
Stoga, jos jednom, velika hvala osoblju i saljem im
:heart: :heart: :heart:
Prihonja,čestitke na novoj bebici! I lijepo je pročitati da ima i pozitivnih iskustava iz riječkog rodilišta,utješno za nas koje to tek očekuje.
Joj, joj, nemoj generalizirati molim te.Citiraj:
Ako su takvi mesari kako to da mene nisu uništili :roll:
Prihonja,cestitke :D
Hvala sto si podijelila s nama divno iskustvo i sto se mogu nadat boljem iskustvu ovaj put.... :mrgreen:
i dora i Kate111....samo cool i smireno. To je bila moja deviza kad sam zamišljala tko zna šta me čeka i kad sam čitala ružne priče...Šaljem vam :*
mandarinka cuj, mozda je njoj bas tako i bilo...a tebi totalno suprotno...Citiraj:
mandarinka prvotno napisa
necu direktno popljuvati doktore, ali evo, u mojem slucaju je bilo, upravo bas to, da su me doktori ko mesari rasturili...sto u radaoni, u pokusaju prirodnog poroda, pa bez uspjeha (rukama me rasturili ko cvijet), a onda u sali, na carskom rezu, krivo me zasili i ostavili u meni koncice,prljavstinu pa zaradila gnojnu upalu,visoku temperaturu, prikovana za krevet, itd itd itd..da ne nabrajam...
iskustva su razlicita, netko je imao vise srece, a netko manje..nazalost....
kad ti se dogodi takva stvar kao meni npr...vjeruj mi, nemas nista drugo za rec nego takvu stvar za doktore... zalosno al istinito :(
ali sto se sestara tice (konkretno 2. i 5.kat) sve pohvale...skidam kapu zenama...ponos i dika rijeckog rodilista...
p.s.- nadam se da se nitko nije uvrijedio...