ja nikad ne dam da mi suncokrete pokvari npr rata kreditaCitiraj:
ivarica prvotno napisa
jedino gunđam kad nola odabere one neke ružne, crvene
Printable View
ja nikad ne dam da mi suncokrete pokvari npr rata kreditaCitiraj:
ivarica prvotno napisa
jedino gunđam kad nola odabere one neke ružne, crvene
I ja ne štedim na zdravoj hrani i udobnim kvalitetnim cipelama. Zato imam jedne kickersice ili marte koje nosim nekoliko godina.
Moram priznati da je i na mene ovaj topic počno djelovao i odustala sam od kupnje nove jakne i novih cipela, koje mi u stvari nisu potrebne. I baš se zbog toga dobro osjećam!
:klap:Citiraj:
njumi prvotno napisa
E, ovo je sublimirano ono sto ja zelim da "modeliram" od sebe...
potpisujem.Citiraj:
Vishnja prvotno napisa
ne smatram se nekom totalnom rasipnicom, ali da bi moglo bolje - moglo bi.
neću težiti da postanem prava štedljivica jer se ne želim odreći baš svih zadovoljstva koje mi potrošačko društvo pruža.
a i ciljeve treba postaviti realno. :mrgreen:
Ja već danima "snimam" jedne hlače, ali svaki put kad im se približim sjetim se ovog topica.Citiraj:
ivarica prvotno napisa
A, što ste mi napravile... :lol:
Valjda se i ja neću grist, kad ih više ne bude u trgovini... :/
a mene naveo da si odlučim kupit marte :mrgreen:Citiraj:
Mihovil prvotno napisa
Ne zaboravi flastere. :mrgreen:
zato ću si ja ove godine priuštiti čizme koje odgađam već neku godinu 8)Citiraj:
Maja prvotno napisa
nakon pete stranice pocinje se TROSITI :lol:
Baš sam to htjela reći, sad će se ovo lagano pretvoriti u rasipnički topic. :lol:
A da ja ipak odem po hlače?
ili da zovemo Mirtu30, dok je na vrijeme? :mrgreen:
Citiraj:
Maja prvotno napisa
ja bez razmisljanja kupim L. cvjetic ili buketic koji odabere, ne znam zašto ali kod nekih drugih stvari nisam tako široke ruke 8)
pusti Mirtu30 :)
Ima samo jedna ovdje kojoj iskreno zavidim :mrgreen:
ja sam slično ko yaya, ne koristim hrpu tih stvari koje su ljudima standard - ok, prvi put u životu sam bila kod kozmetičarke prije par tjedana (mislim da mi ipak treba dermatolog :( ), ali šiša me frendica :mrgreen: kozmetici nikad nisam razumjela svrhu (na mom licu) niti se osjećala dobro s njom.
dobra obuća i zdrava hrana! :)
kad na placu vidim suncokrete ne idem doma bez njih pa makar mi odnijeli zadnju lipu iz novcanika. u istu kategoriju mi spadaju i tulipani.
i mene nesretni topic odveo do marti. bile su jedne ljubicaste. sreca da su mi uske pa ih nisam kupila.
ALI, isla sam kupiti posteljinu. i vidjela jednu sisley koja je kosta 290 kn. i bilo mi skupo. pa ju nisam kupila. nego sam vidjle jednu drugu ne losu i ispod nje je pisalo 150 kn. a ja nisam provjeravala. i uzela dva paketa.
i ispalo 620 kn, jer je jedna zapravo 310 a ne 150. i bilo mi neugodno reci da necu.
i evo je u masini.
meni se uvijek nesto takvo desi. cak i ako ne zelim potrositi novac, on sam nadje put da ode od mene.
evo, sad sam ostala sama u uredu i sve pročitala.
moam reć. svaka vama čast, ali mene je na štednju potaknula promjena životne situacije pa zbog nje sad premišljam dal mi trebaju čizme ili ću se ovu zimu pokrpat sa 4 godine starim cipelama, a za sastanke imam jedne čizme koje nisu niti malo tople, ali su fancy?
Ove godine sam naučila konačno razlikovat nužno i manje nužno.
Za sve one kojima je 68 kvadrata malo, mi smo kupili stan od 56, trosoban, za nas 4 i ja sam sretna ko malo dijete.
Rata krede=moja plaća. auto vozi mm službeni jer radi posao na kojem mu treba, ja sam upisala autoškolu jer moj posao je usko vezan za aute, ali i moj će biti službeni, toči firma, a vozim samo za r.v.
Namještaj kupujemo i kupovat ćemo na rate, ali u smislu da moram platit kuhinju po mjeri jer mi je prostor takav, pa nam o radi kum po posebnom dogovoru.
Sobu klincima nam je kupila moja mama, rasvjetu (najjeftiniju moguću u, a u skladu sa željama) moj tata.
Mm i ja spavamo u boravku na garnituri koju smo donijeli iz podstanarskog stana, a krevet ćemo kupiti druge godine.
Ali ja sam u svom. i prva u čitavoj familiji koja to nije stekla mutnim poslovima,ili iz nasljedstva. nego samo odricanjem i uskraćivanjem sebi, djeci nikad.
I ja sam na svoja (naša) postignuća ponosna.
mojim klincima nikad nije falilo ništa. uvijek su čisti, siti i imaju se s čim igrat. kozmetiku ne kupujem. Preparativnu nabavljam iz drugih izvora i uvijek imama zalihu, a ne šminkam se, pa dekorativnu ni nemam.
Imamo laptop, ps, 4 bicikla (od toga dva malo skuplja).
Stariji klinac ide na dva sporta.
Shoping obavljamo jednom mjesečno veliki, a svaki dan kupujem kruh i mlijeko i ako nešto usfali.
gardeobe imam dosta od prije, sve kupljeno na rasprodajama, i to onim zadnjim, da 80%.nosim ovih dana traper jaknu i vestu jer mi je teško dat za jesensku jaknu ( ne želim), a jesensku torbu sam si kupila na rasprodaji za 30 kn.djeci na garderobi ne štedim kad se radi o količini, radije im svakom kupim dvije jeftinije trenirke nego jednu skupu, jer ionako rastu ko iz vode.
Jako je teško odrediti šta je kome nužno i šta mu terba, to je vrlo individualna stvar. ja si nikad neću kupit versace ili armani odijelo bez obzira na kupovnu moć, ali zato moj dnevni boravak izgleda ko botanički vrt u kojem niti jedna biljka nije skuplja od 50 kn.
Mm ima diners koji se pegla samo za velike i nenadan troškove i on nema minus, a ja u svoj ne idem ako nije sila (jako rijetko).
I preživljavamo, ispravka živimo, možda bolje nego neki koje znam a koji imaju 10 puta veće prihode i budgete.
kojoj?Citiraj:
kinder prvotno napisa
Poklonit cu ti ja jedne. Puno su mi prevelike.Citiraj:
Maja prvotno napisa
a ja artice :mrgreen:Citiraj:
Maja prvotno napisa
nemreju ti bit toooolko prevelikeCitiraj:
marta prvotno napisa
ja sam artice dobila za rodjendan ovog ljeta, njihovi jastucici mi tako pasu, bas su gdje trebaCitiraj:
BusyBee prvotno napisa
cijeli dan si u njima i ne osjetis ih
samo što bi tulipani kod mene bili žutiCitiraj:
yaya prvotno napisa
Volim kupovati. Trosim dosta (ponekad i previse) na svoju i malisinu odjecu, cipele... Kupim si kvalitetnu kozmetiku. Ali takodjer kupujem gornju srednju klasu i imam limite za odredjene stvari tako da nema sanse da dam tisucu eura ni za jedan komad odjece. Ali nema sanse ni da kupim cipele koje kostaju 200 kn i raspadnu se za mjesec dana.
Imati jedan par zimskih cipela mene uzasava. Radim u banci, sastancim s fino odjevenim poslovnjacima, cipele se trose, crne mi ne idu npr. na smedje odijelce - ja tako razmisljam. Pa imam one na petu, i ravne. Pa imam bar jedne sportivo kad nosim jeans...
Pokusavam se obuzdati i ne kupovati druge slicne, ili suknju kakvu slicnu vec imam, pokusavam kupiti komade koji se dobro kombiniraju s postojecim stvarima jer sam tu znala zastraniti, ali volim da lijepo izgledamo i toga se ne zelim odreci. MMovo prigovaranje me podsjeti - on je stedljiviji - nekad mi vise znaci to, nego novac, bas kako AdioMare pise.
Imamo odlicna primanja, dva kredita (stan i auto, bez kojih ne bi mogli), i pokrivamo se. MM voli tehniku i tu se zna 'izletiti'. Ne stedimo na hrani i sitnim gustima. Znam da bismo mogli ustediti da malo vise pazimo, ali postoje stvari kojih se ja necu odreci dok ne bude nuzno. Trenutno nije. Nisam od onih samo jednom se zivi, ali nisam ni od onih koji slazu pare za nedajboze a zive potpuno skromno. Svakomu svoje, mi smo ovako zadovoljni.
E da, ponekad se zaletimo u kupnji hrane pa kupimo stvari koje ne uspijemo potrositi i onda bacimo - to pokusavamo izbaciti i podsjecamo jedno drugo. Malisi smo prije, u zanosu, kupovali previse igracaka, ali skuzili smo da je nepotrebno i da su najskuplje ispale totalni promasaji pa smo malo ohladili.
posto vidim da je topik skrenuo u konzumerske vode :lol:
smijem li ja pitati, sto su to "artice"?
ART je marka cipela.
stvarno ste brze. :) hvala
ps. dobro izgledaju!
a sad, trk natrak na stednju ;)
se to može negdje i u nas kupiti?Citiraj:
marta prvotno napisa
u shoe be do
A ima li igdje art-ica po nižoj cijeni nego 900 kn :/
Ove mi se sviđaju
http://www.shoe-shop.com/content/ebi...t/ss20683black
Imaš njihov outlet u Lučkom (ili Stupniku, ili kako se već zove - pogledaj na netu kartu) pa odeš i pogledaš šta ima i kojih brojeva.Citiraj:
VIPmama prvotno napisa
artice mi se ne sviđaju, osim onih na petu, a to ne nosim.
p.s. možemo li dobiti podforum Moda?
Mima, ti si zadnjih dana jako vrckava.
Prije si mi uvijek djelovala kao jako ozbiljna forumasica :)
Bit ce da je podjetinjila pod stare dane ili ju ovaj topic tjera u ocaj.Citiraj:
a zakaj prvotno napisa
Uopće mi se ne sviđaju, ali o ukusima se ne raspravlja.Citiraj:
krumpiric prvotno napisa
Meni su npr. Ella iz Planeta obuće savršene cipele.
Kožne, mekane, udobne, dugotrajne, povoljne.
Eto imam 2 para i nosit ću ih, ako se ne varam, četvrtu sezonu.
rasplet ovog topika mi je među genijalnijim raspletima topika na forumu :mrgreen:
vrijeme je da moderatori dodaju nazivu teme ... i natrag. :mrgreen:
Vipmama, ima, ima evo mamanatali ih prodaje par topika niže. :mrgreen:
ma pratim, hvala :)
ali ja bih ove "sportskije"
Aha :lol:Citiraj:
cvijeta73 prvotno napisa
consume ergo sum. :mrgreen:
U petak idem na svadbu a pošto u ormaru nemam ništa prikladnoga odlučih se i ja baciti u šopingistice. Sve si mislim stara moja vrijeme je da konačno u svoj ormar ubaciš jednu malu crnu haljinu ala Audrey Hepburn. I tako već nekoliko dana dangubim po gradu bez obzira što imam brdooo posla za napravit u potrazi za idealnom malom, jednostavnom crnom haljinom i onda ju napokon ugledam u jednom malo jačem dućanu. Stojim pred izlogom i sva nešto u panici nebili me neki sling ugledao ulazim unutra. E sad počinje priča. U tom dućanu 4 prodavačice stoje iza pulta, podignu glavu i ugledaju mene, pogledaju se međusobno, pa opet mene ali ovaj put sve do jedne onim pogledom "šta ova radi tu???" Ni dobro veće, ni dobar dan, ni izvolite apsolutno ništa. Ja 8) razgledam po dućanu i tražim tu hljinu kadli ulazi neka žena poznata mi odnekud a nemam pojma otkud i taman ju krenula pozdravit skužim da ju znam s Tv-a i da mi nije susjeda :lol: No nisam ju skužila samo ja jer po trci prodavačica se jasno vidjelo da su one itekako znale da to i nije moja susjeda već poznata ličnost. Tako ja stojim i sad već pomalo i ljuta razmišljam što sad. Na prvu loptu sam htjela izvuć novce iz novčanika i napravit lepezu a onda sam pomislila zatražiti i isprobati sve što imaju u dućanu, a onda me pustilo pa sam im se uredno zahvalila na ljubaznosti i pomoći i izašla van. Nemogu reći da mi nije zasmetalo to njihovo šikaniranje i otkud im zapravo pravo na taj način prosuđivati ljude, a onda si opet mislim da to ipak govori više o njima nego o meni. Mala crna haljina će ipak pričekati još neko vrijeme a na svadbu ću ići obučena kao prava ja.
Pogledaj u Image Haddad (oni imaju i outlet malo dalje u Ilici), ima prekrasnih klasičnih haljina u crnoj ili neutralnim bojama za sasvim prihvatljive iznose. :)Citiraj:
yaya prvotno napisa
Što se tiče ovog topica, mislim da bi mu definitivno u naslov trebalo dodati onaj već spomenuti "i natrag", jer sam ja jučer bila kod frizera i ostavila lovu koju nisam nikad u životu potrošila u salonu. Odjednom. :roll: Ok, frizerka me tješila riječima da se to što sam radila obično radi samo jednom u životu. :aparatic: