mi smo svoju djecu iznjeli na rukama:zaljubljen:
AS je bila montirana u autu
Printable View
mi smo svoju djecu iznjeli na rukama:zaljubljen:
AS je bila montirana u autu
Na izlasku je sestra koja mi je pomagala sama smjestila Lovru ( a i prije 6 godina Laru) u autosjedalicu.
znači ipak može u AS. Super! Jer sam čula u par navrata poznanice i kolegice koje su se požalile da su sestre negodovale i rekle im da ne prakticiraju novorođenčad stavljati u AS,jer su ta djeca još premala za njih. No dobro,mada i ak ne bi dali da bebu stavim u AS,ja bi ju stavila u autu u nju,a do auta bi ju odnjela u košari.
Ma, znaš kaj?
Nemoj se mučiti oko toga ko i kak bu negodoval, i dal uopće bude negodoval. Ti svoje dijete njeguj i hrani prema vlastitom nahođenju, a ako budeš se previše opterečivala time kaj budu rekle sestre, susjede, mame, prijateljice, mi na forumu, samo budeš zbunjena i nesigurna. Vjeruj mi, nakon početne nespretnosti i nesigurnosti oko djeteta, i kaj bi bilo dobro, a kaj ne bi, ubrzo budeš sama osjetila kaj tvoje dijete treba i želi. Sretno!!!
Evo, provjereno:
Apartman je 150 kn po danu.
Matične stanice se uzimaju besplatno i materijal je njihov.
Bebe stavljaju u autosjedalice ako roditelji to donesu, ako ne donesu stavljaju u ono što je donešeno. Dakle od njih nema preporuke, ali zato od nas ima ;)
Hvala Pislid na informacijama!
da li u čk rodilištu prakticiraju i preporučaju široko povijanje?
opet ja... što mi se sve više bliži termin mene sve više prpa! imam opet jedno pitanje... moja gin.mi je na zadnjem pregledu rekla da nikako neću moći prirodno roditi jer je beba dosta velika,a i procjenjuje da će do poroda biti oko 3800-4000g,a j asam dolje jaaako uska,pa će me u 37tt poslati u bolnicu na dogovor za carski rez. e sad,što mi je najpametnije:
1.pristati na carski rez(jako ga se bojim)
2.odbiti CR i probati prirodni porodpa ak nebu išlo onda CR
3.pustiti da dr.u bolnici odluči
4.i dal je možda već koja od vas bila na dogovoru za CR i kak to ide(s kim se dogovara itd.)
Joj tak su i mojoj prijateljici govorili, velikaaaa beba, velika beba, preko 3800g a rodila prošli tjedan (u 39tj) bebu od jedva 2800g......
Tolko o procjenama........
Sve u svemu meni je velika beba preko 4500g.......
Andreja moja preporuka je da potrazis drugo misljenje i tako pokusas dobiti odgovore na svoja pitanja i nedoumice.
Ne znam da li je tvoja doktorica obavila mjerenje tvoje zdjelice, imas li nekih fizickih problema npr. problema sa kukovima, da li sumnjaju na 'veliku' bebu zbog nekontroliranog dijabetisa ... mislim da je najbolje dobiti jos jedno misljenje i onda odluciti sto je najbolje za bebu i tebe.
Sretno :heart:
U uspravnom položaju može se dobiti 28% veći promjer unutarnjeg otvora zdjelice, tako da čak ni velika beba nema problema u prolasku.
Prognoze i procjene znaju biti dosta zeznuta stvar. Pogotovo procjena uske zdjelice. Jer svaka je žena individua i ima različito rastezljive ligamente. Pa onda puno ovisi i o tome kakav je porod, kakav je prirodni protok hormona u porodu itd.
Ono što bih ja svakako preporučila je da ne ideš na "hladni" carski rez.
U svakom je slučaju puno bolje za mamu i za bebu ako se carski rez dogodi nakon što spontano počnu trudovi. Jer to znači da je beba spremna da se rodi, a i počne to vrlo važno izlučivanje prirodnih hormona i kod majke i kod bebe.
Ono što nikako nije preporučljivo u slučaju "uske zdjelice" i "velike bebe" (nije ni u jednom slučaju, ali pustimo sad to) je poticanje ili ubrzavanje trudova umjetnim oksitocinom.
Zato je možda najbolje da porazgovaraš s nekim od doktora u bolnici da bi ti pričekala spontani porod, da želiš čim prirodniji porod, ali da u slučaju da to neće ići pristaješ na carski rez rađe nego na drip. Prvo probaj doći do neke od primalja sklonih prirodnom porodu, a one će te uputiti dalje.
Ili staviš to u plan poroda i dobro uputiš pratnju (partnera) u tvoje želje.
andreja, ja sam rodila bebača od skoro 5kg, i rodila sam normalnim putem i to za 10min. Ja sam inače 1,78 i 62kg.
Prva beba mi je bila 4250 i isto mi nitko nije nudio carski rez niti bih ja pristala na njega.
Lovru sam prenijela tjedan dana i na UZV u bolnici su procijenili da će biti velik ali nitko nije spomenuo carski. Očigledno im to nije bila indikacija za carski rez. Uz to su me zadržali u bolnici radi visokog tlaka dan prije poroda.
A moj ginekolog je procijenio babu na 3-3,5 kg :-). Znaju oni često fulati u procjeni kilaže.
ma da sve ja to razumijem,i ako nije potrebno ne bih htjela na CR.Ali dr.je rekla da sam stvaaarno dole uska i da već dugo tak usko ušće nije vidjela i da po njenoj procjeni to nebu išlo prirodno.E sad ja sam po prirodi inače sitna i mršava(kost i koža):roll: pa se čim više razmišljam tim više i bojim da nešto ne pođe po zlu. ma nikaj,budem se ja posavjetovala sa dr. u bolnici pa da čujem i drugo mišljenje.Nema mi druge,bez mene nemre projti.
Tako je; bez tebe ne bu išlo, i najbolje da se posavjetuješ s doktorom. Doktori budu te savjetovali i preporučili ti porod kakav bude najbolji i za tebe i za bebu. Ostavi se bapskih priča tipa ja sam ovako, ja sam onako... Svaka žena je priča za sebe, zato se i preporuča da neko rodi ovako, neko onako, nekome je posjeta zubaru gora nego porod, a nekima (poput mene) je porod najgora nočna mora... Uzdaj se u doktora i osoblje bolniice i sve će biti u redu, zato su oni i tu. Danas više žene i djeca ne umiru baš olako kod poroda ko nekad... Nekad ak se žena nije moglla poroditi ili je umrla ona ili djete ili oboje, i rekli su ljudi da ih je Bog pozval k sebi... To je bilo normalno... Zato ako ti preporučuju carski, ne pametuj, nego prihvati to, jer ne govore oni na pamet, tek da im prođe vrijeme... Nije ni carski nikakav bauk danas. Nemoj se bojati, bit će sve u redu.
evo ja se raspitala malo kod nekih ginekologa za taj CR i svi mi potvrdili ako je tako uska zdjeliva da je bolje CR jer beba kod poroda može zapeti,odn.glavica izaći,a ramena se zaglaviti i slomiti ručice(što naravno NI POD KOJU CIJNU NE ŽELIMMM!!!),a u međuvremenu sam dobila i viiisoki tlak,i skoro završila u bolnici do poroda,no srećom uspjela sam ga iskontrolirati tabletama. tako da je to još jedan razlog više za CR. Nažalost,al prirodni porod kod mene jednostavno je nemoguć!!!:-(
Al dobro,bitno da se moja bebica rodi živa i zdrava!!!:zaljubljen:
Andreja, drago mi je da si rijesila svoju nedoumicu i drzim fige da tlak ne skace puno do kraja trudnoce, mazi trbuh i uzivaj jos malo u carima trudnoce.
Hvala ti draga srecice na lijepim željama!!!:bye:
Spremam se u listopadu po treći puta (:zaljubljen:) u Čk rodilište,
pa me zanima jesu li obnovili rađaone ili samo porođajni odijel?!
Nadam se da će se javiti koja friška mama.......:yes:
Prema tome što je Čakovec "nominiran" u onoj akciji Domestosa, rekla bih da nisu u rađaoni ništa dirali. Imaju samo neki novi krevet, lopte i 2 stolčića. I jednu od onih soba sa strane upotrebljavaju za porod na stolčiću.
Hvala Poslid!
I mislila sam da je tako, jer sam i sama sudjelovala u akciji (mislim na slanje računa...).....
Mada mi i nije strašno važno (mada noviji kreveti bi dobro došli, jel...), samo sam pitala čisto da znam.....
samo rodilište je renovirano,rađaona nije.
Jel imam kakav tečaj za trudnice u Čakovcu?!
Jedno vrijeme ih je bilo, pa prošle godine nije.....
nema. jer grad nema sredstava za financiranje. Ali zato ima u varaždinu :)
Hvala na odgovoru!
Vž mi ne dolazi u obzir jer uz dvoje klinaca i muža koji radi po cijele dane sumnjam da bih stigla......
Tak da ni ovaj put ništa od tečaja,:-(
Prvi puta ga nije bilo,
drugi puta sam morala mirovati (doma i u bolnici..)
pa sam mislila da će možda sad nekaj organizirati......:-)
da li se smije u rodilište nositi izdajalica?
Ja sam ju imala 2008. i nitko nije niš rekao,
a i ne vidim razloga zašto se nebi mogla uzeti sa sobom.....
Meni su oboje imali žuticu i prespavali prva tri dana a meni sise skoro eksplodirale, tu me izdajalica spasila jer mi ručno izdajanje nije nikako opcja...
Uzet ću je i sad......
Nadam se da će se javiti netko s friškim iskustvom.....
ja sam obadva puta imala izdajalicu, i sad ću je spremit.
termin za porod mi je 25.06., a kako je to praznik 24.06. se moram javiti u bolnicu na kontrolu. s prošlom trudnoćom sam isto morala ići na te preglede (svaka 2 dana) jer je bebica kasnila. pošto je bilo ljeto i počeli su godišnji odmori, "javljala" sam se u rodilište.
da li ide tko trenutno na te kontrole pa mi zna reći gdje moram ići (da li opet u rodilište, ili u novu bolnicu na ginekologiju), i kad je najbolje doći? (da ne dolazim u 7h, pa čekam do ne znam koliko)
Na kontrole se ide u novu bolnicu, u ginekološku ambulantu.....
Naznam kad ti je najbolje otići, jer od devet počinju vizite (na porođajnom i ginekološkom odjelu i svi su tamo)...stvarno neznam, možda poslije.....
hvala Cheerilee! rekao mi je moj ginekolog nek dođem u 7h... a možda nas onda do 9h riješe (mislim na trudnice koje dođu na kontrolu)... a možda se porodim i prije pa neću morati na te bolničke kontrole, iako za sad se još ništa ne dešava...
mrla??? je li bebica stigla? napiši čim prije svoje iskustvo,da čujemo i najsvježije informacije iz čk rodilišta...
Da, termin mi je krajem desetog, al sad sam već na terapiji partusistenom tak da nisam ni previše za akciju.....
Hvala.....
bebici je lijepo u bušici pa se neda van...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~da bebica čim prije stigne i da sve bude ok.
želim ti brzi i lagani porod!:-)
budući da ću morati na CR interesira me dal u čk-u nakon operacije odmah dobijem bebicu na podoj ili kasnije i dal je bebica odmah samnom u sobi ili se čeka da se mama malo oporavi?
kak to opće ide u čk-rodilištu?
ak neko ima svježe iskustvo...
Moja je prijateljica imala carski u prvome mjesecu, beba je bila skroz s njome (osim nekih pola sata poslije operacije dok su nju šivali nije, jer je dosta krvarila pa je nastala neka frka),