Jill prvotno napisa
Što se mene tiče, čini mi se da ne bih odustala nikad... ali imam taj prokleti miom, koji je sad već blizu 5cm (i ko zna koliko će još rasti posle svih ovih estrogena) a sa tim miomom niko više neće da me primi u postupak. U svemu je najgore to što su lekari različitog mišljenja. Imam 3 različita mišljenja troje vrhunskih doktora, specijalista za miome i za IVF: 1. mišljenje je ako bi se miom operisao morala bi otići i cela materica, 2. mišljenje je da se ne sme operisati jer će to jako teško biti za moje godine i samo će ubrzati ulazak u menopauzu (drugim rečima, gospođo o kakvoj vi trudnoći pričate, a osim toga embrion baš da je hteo mogao se zakačiti i na prednjem zidu materice) i treće mišljenje IVF-ovca - nema šanse da zatrudnite s ovim miomom, on se može ukloniti jedino klasičnom operacijom, laparoskopski više ne može. A ja se na kraju svega pitam, a šta ako miom nije onaj glavni problem, i kako upšte moja materica posle operacije može da primi neki plod... Čini mi se da sam u klinču... želim i dalje da se borim, ali uopšte ne vidim izlaz... sorry na opširnosti, ali samo kad bi neko imao da mi kaže GDE JE TAČNO PROBLEM... ma kad bismo sve mi makar samo to znale :?