CURKA kakav ti je protokol? Koliko menopura, dali ti je blaža stimulacija sad po novom zakomu pošto mogu oploditi samo 3 jajne stanice!?!
Koja tuga s ovim novim zakonom :evil:
Printable View
CURKA kakav ti je protokol? Koliko menopura, dali ti je blaža stimulacija sad po novom zakomu pošto mogu oploditi samo 3 jajne stanice!?!
Koja tuga s ovim novim zakonom :evil:
Bok cure,
da li je Petrova krenula s postupcima, da li ima ijedna od vas koja je krenula s pikanjem gonala, uzimanjem suprefacta?
Hvala!
Znam da je Milinovic jos prije 10-ak dana bio u obilasku bolnice Petrove i tvrdio da je,ali se nitko ne javlja na forumu :?
mislim da su krenuli u Petrovoj ali blage stimulacije.
Naravno u Petrovoj je sve moguće. Iako nemaju JOŠ novo aparaturu!
Novci tek trebaju stići od darkeca.
:evil:
evo da se javim bila sam u prirodnom postupku u ponedeljak ali m nisu mogli uloviti jajnu stanicu pa se doktor S. odlučio na inseminaciju pa sad čekamo rezultate nervoza je tu ali moram izdržati držm svima fige koje su u postucima :saint: :saint:
Sretno :heart:
je li bilo vise zena taj dan? Je li ima jos pacijentica koje su krenule ali sa stimuliranim postupcima?
cure ko je taj dr.k ??? i pitanje: kada dobim termin za punkciju , kako onda to ide dalje taj dan dolazim i koliko puta jos..pitam jer sam daleko od zg ..pa me zanmima koliko moram doci kad krene punkcija...do tad skupljam nalaze samo jel tako??
Citiraj:
crvenkapica77 prvotno napisa
crvenkapica77 ja sam ti bila u 2 mjesecu u Petrovoj na IVF-u.
Došla sam na folikumetriju 8.dan ciklusa i dalje ostala sve do punkcije koja je bila 13.dan ciklusa. Nakon toga za tri dana, 16.dan ciklusa sam imala embrio transfer. Svo to vrijeme sam bila u ZG.
Citiraj:
Kadauna prvotno napisa
Da bilo je par žena mislim da su bile 2-3 na stimuliranom a bila je s mnom jedna koja je bila isto u prirodnom .
ako su nam rekli da svi oni koi su naručeni do 31.07 idu po starom zakonu , šta nebi trebalo značiti da će po tom zakonu biti i više od 3 oplođena , jel netko zna šta o tome ???
to mozes zaboraviti :( "po starom" se odnosi samo na papirologiju...Citiraj:
TARA M prvotno napisa
ajme ne vjerujem ,katastrofa :cry: :cry: :cry:
Evo da se javim,na Kadaunino pitanje, ja bi trebala ove dane početi sa pikanjem gonala...isčekujem menstruaciju i pokušavam dobiti petrovu...trebala sam početi sa pikanjem 4.9.ali moj doktor je išao na kongres,pa su me odgodili za sada...imam uputstva za postupak i sada čekam...Citiraj:
Kadauna prvotno napisa
Amalka, šta si dobila za stimulaciju , injekcije i sprej ?
...dobila sam gonale i cetrotide...cetrotide ,ako želim ili ne... :cekam:
nisam čula za centroide ?? , doduše ja sam tek prvi put u postupku, idem po protokol 15.10, pa me baš zanima što ću dobiti
ops cetrotide :lol:
...pa to bi bilo nešto kao za spriječavanje prerane ovulacije u kontroliranim stimulacijama jajnika...ima još toga na http://www.merckserono.com/en/therap...cetrotide.html...
malo stručnije objašnjeno,pa ako te zanima pogledaj...
:)
cetrotide
Ovaj protokol vezan je direktno uz menstrualni ciklus pacijentice.
Stimulacija gonadotropinima započinje 2. dan ciklusa. Prvi UZV radi se
6. dan i tada obično započinje davanje Cetrotide inekcija uz
gonadotropine.
Cetrotide sprječava nekontrolirani porast vlastitih, prirodnih hormona
čime se omogućava kontrolirana stimulacija jajnika. Prednost ovog
protokola je što je trajanje stimulacije kraće i potrošnja hormona
manja....da pojednostavim... :)
Primala sam 20 gonala ( 9 stanica - 2 vraćene ), a sada imam 20 menopura ...
Zašto :? , dr. S je govorio nešto o većem br. stanica :shock: , a ja pak mislim da možda hoće popravit kvalitetu jer one prošle mislim da nisu bile zrele jer mi je dr. na punkciji rekao da ako bude drugi put da mu kažem da je punkcija dan kasnije nego što on misli ...
E pa ja sad neznam što mislit :roll:
Vještica bi trebala stić za vikend, pa od ponedjeljka pikanje
Cure sorry kaj upadam ,al pozivam vas da se prijavite za dolazak u sabor, na ponovnu raspravu o našem super zakonu!
Nemamo nikakav poseban zadatak tamo, osim mrko gledat one koji nas šamaraju!
Dajte, neka vide da nas ima, da nismo samo statistika na papiru!
Na Građanima je otvoren topic za prijave sa svim informacijama.
Nadovezuje, se na tonili, evo link na temu:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=83305
Viš mene zmotane - nije mi palo na pamet stavit link! :oops:
Tnx Vikki
Imam jedno pitanje. Koliko se dugo čeka za postupak ivf u Petrovoj? Da li oni naručuju ili kako to sada ide? Ako neko zna....hvala na odgovoru
...bila sam u 5.mjesecu na dogovoru...u 6.mjesecu sam išla u prirodni ivf/icsi,a čekala sam do 9.mjeseca na listi za stimulaciju ivf/isci.. imam 36 godina,pa su me ubacili u dužu listu čekanja jer što smo starije prije uzimaju...tako nekako...sada bi trebala početi za koji dan sa lijekovima,pa :cekam:
Citiraj:
Amalka prvotno napisa
pa to nije dugo.....ako sam skuzila u 5mj.si bila prvi put na konzultacijama? u 6mj vec isla na prvi postupak? a sad u 9mj cekas na drugi postupak stimulirani? jel tako?
Mi smo i 1. i sad 2. put čekali ravno godinu dana .
Pitanje
danas mi je došla menga, a rečeno mi je da 8. dan dođem na ultrazvuk - jel oni subotom rade ( u ambulanti ili na odjelu ) ili da odem u petak da ponedjeljak ne bude kasno ????
Avantura počinje !!
Curka,rade svaki dan. Dodi dolje u podrum s uputnicom i cekaj ali vikendom se nacrtaj u 7h pa dok se netko smiluje doci.
Curka sretno :D
u podrumu ??
dr. mi je rekao da ultrazvuk sad rade gore ( u ambulanti ) :/
pokušat ću ih nazvat tiijekom slijedećeg tjedna ...
HVALA - sreća je ono što će mi uistinu sada najviše trebati :love:
curka SRETNO :heart:
ustvari bila sam u 4.mjesecu na konzultacijama, u 5.sam trebala u postupak,ali mi je prsnuo folikul,pa sam išla opet u 6.mjesecu..sve si dobro shvatila...što smo starije prije te uzmu,zbog godina...bez obzira na listu koja je poduža...kao malo preko reda...Citiraj:
crvenkapica77 prvotno napisa
Citiraj:
curka prvotno napisa
meni je isto došla danas,..sutra bi trebala na pikanje i doktor mi je dao svoju podsjetnicu da mu se javim kad dobijem..zvat ću ga sutra jer je ipak nedelja,a do sutra se neće ništa promijeniti...pikanje je ionako u 17 sati..piše mi da dođem 6.dan na ultrazvuk,ali svejedno im se trebam javiti čim dobijem,...zar ti nisi dobila takva uputstva?!
Ljudi dajte napišite kratka pisamca zahvaled zastupnicima koji nisu dopustili da grozan zakon bude izglasan i koji se i dalje bore za naš boljitak.
Više o tome na građanima protiv mpo zakona
Curka nekad je ultrazvuk bio u podrumu (u veljaći), sada su vjerovatno premjestili. Dovoljno je da pitaš na porti kad uđeš. :love:
tonili naravno da treba poslat pisma zahvale. Jedino uz pomoć njih možda ostvarimo normalno i optimalno lječenje neplodnosti. Jer uz ovakav zakon nije moguće niti nadati se. :/
Cure koje ste momentalno u Petrovoj, kakve ste protokole dobile? Veseli me da je barem po novom zakonu obavezna anestezija!!!
..,evo da vam javim da sam se ipak čula s doktorom danas na mob. pa mi je rekao da 6 dan,odnosno u petak, dođem na ultrazvuk u 7ujutro i počnem sutra uzimati gonale...to znači 2 i 3 dan po 3gonala, 4 i 5 dan -2gonala i 6 dan stižem ujutro na ultrazvuk sa preostalim ljekovima...imam ih 30 kom i 3 kom cetrotida...pa ćemo vidjeti dalje...
bublice, cisto sumnjam da ce i anestezija biti obavezna... a ako i bude, to ce dodatno usporiti postupke jer nece biti kapaciteta kao do sada... znaci jos ce se duze cekati na postupak..
Ja sam očito to negdje propustila :? To svakako znači da će dnevno biti manje postupaka. Nadam se da će biti i mogućnost izbora jer ja (bez obzira što sam 2 puta imala oko 20 folikula) mogu ići bez anestezije. Potpisujem odmah.Citiraj:
bublica3 prvotno napisa
Ako je anestezija obavezna, VV nema šanse podnijeti dosadašnji kapacitet, tj. broj pacijentica dnevno. Ja bih ipak bez anestezije, ali da je više postupaka. Zapravo bih je i odbila, mislim da nekima anestezija fakat nije potrebna (recimo meni za jedan folikul). bacanje vremena i materijala.
ja se ne bih bunila protiv anestezije u stimuliranom (jer bolova mi je stvarno dosta), ali samo pod uvjetom da to ne koci postupake sto je nemoguce! pa na VV-u bi onda primali svega par pacijentica dnevno :(