Jel' netko gledao ja tata! u Exitu? (bez djece naravno :))
Printable View
Jel' netko gledao ja tata! u Exitu? (bez djece naravno :))
Jel ima neka predstava za djecu od 1,5g...i dali ste vodili tako malu djecu...meni se čini da bi Janu to zanimalo jer ju sve zanima i jako je znatiželjna, ali nisam sigurna.
imas u maloj sceni one 'price o...' . D je to bilo zanimljivo, djeca u principu sjede na pozornici, al mogu i mami u krilu na stolicama.
mislim da moze svaka predstava s puno pjesme i plesa biti zanimljiva tako maloj djeci. i da po mogucnosti ima i mjesto za plesanje.
ZKL nikako ne bih preporucila jer se djeca mogu jako uplasiti tih lutaka i nisu im zanimljive jer su to mrtve stvari, nema gestikulacije kao kod ljudi pa su im i dosadne. Mi smo s 2 bili na operi Ivica i Marica, to mu je super bilo. To zna biti u Dubravi, mislim da je svake godine. Opcenito mi tamo imaju dobrih predstava.
Meda, pa tikvići su lutke pa ih jasličari obožavaju :) meni se čini sa njihove lutke imaju izražajnije lice od nekih glumaca
Da li je netko bio u ZOO na Čarobnoj priči? Molim iskustva
Lijepi pozdrav,
u Rijeci će se uskoro održati Revija lutkarskih kazališta na kojoj gostuju mnoga kazališta.
Ima dosta toga, a ulaznice su dosta skupe i prilično nam je teško odabrati predstavu koja bi bila adekvatna za jednog dječaka starog 2,5 godine i jednog starog 6,5 godina.
Ukoliko ste gledali neku od ovih predstava, molim za vaše mišljenje, kako bih lakše mogla odabrati.
Mislim da je za ove malecke bitnije da se puno pjeva i pleše, a ni ovaj stariji ne voli baš mračne predstave, makar imale sretan kraj.
Evo popisa predstava koje dolaze u obzir:
Pinokio, Gradsko kazalište Scena Gorica
U potrazi za čudovištima, Umjetnička akademija u Osijeku
Snjeguljica, Zagrebačko kazalište lutaka
Mali dinosaur, Kazalište lutaka Zadar
Kresivo, Lutkarsko kazalište Ljubljana
Bajka o raspjevanom stablu, Gradsko kazalište lutaka Split
Trnoružica, Lutkarska scena I.B. Mažuranić
Naša je mama postala zmaj, Gradsko kazalište Žar ptica, Zagreb
Inače, za one koji su u Rijeci ili okolici, Revija se održava početkom 11. mjeseca, http://www.gkl-rijeka.hr/revija/16/.
Za mamu zmaj sam čula da je jako dobra, na stranicama kazališta piše 3+. Mi nažalost nismo gledali, ali veselimo se prvoj idućoj izvedbi.
mama zmaj je super
moji su išli zajedno, 2+ i 8+ (prošle godine) i obojma je bilo dobro
U Zaprešiću u knjižnici će 20.10. biti predstava Juha od bundeve
http://www.kgz.hr/default.aspx?id=4519
Nešto za nas koji volimo mala mala "kazališta", lutkarska predstava Medo i vjeverica, ima na www.tantan-kutak.com o radnji. Inače gledali smo i Juhu od Bundeve i nije mi baš nešto ekstra, ali napominjem da je dječici bilo super ( a to je valjda i poanta :) )
Mojima je "Juha od bundeve" bila super. Imamo doma i knjigu i jako ju vole.
Najvjerojatnije imam 3 karte za Miffy u nedjelju u 11. Hoće li tko? Jučer kupila, danas nas satrla viroza.
19.11.2011. je Noć kazališta, tu možete vidjeti sudionike (kazališta): http://www.noc-kazalista.com/sudionici-2011/
A inače, preporučujem u Maloj sceni Ovcu za cijeli život, ima urnebesnih scena, dobrih pjesmica, kostima, idejnih rješenja, a sad mi se 100% potvrdilo da niti jedna predstava u kojoj glumi Čuček ne može biti loša! Već sad primaju rezervacije za Djeda Mraza, pa mislim da će klincima to biti baš izvrstan doživljaj!
Jel netko gledao Priču o vodi u Maloj sceni....piše da je za 1,5g pa me zanima samo jel ima pjesme, jeli vesela, dinamična ili je samo kao priča...uh jesam objasnila:-)
Da li je gledao tko Šeherezadu? Išla bi s curkama ali nisam sigurna hoće lli im biti dosadno? Mogu li to razumjeti klinci od 6 god?
mi smo gledali jucer, predstava je izvrsna!
glumac nije izgovorio gotovo ni jednu rečenicu tijekom predstave, sve se bazira na gestikulacija, mimici i zvukovima koje proizvodi i mene i zhapca se jako dojmila, do kuce smo pricali o dojmovima, djeca su ciktala od radosti, pljeskala na cuda koja radi voda. bilo je u publici i onih bas malenih i malo vecih.
zaista jako lijepo.
toplo preporucam!
I mi smo gledale jučer u 17, možda smo bili zajedno :-)....J. je bila najmanja, ali nije pola sata trepnula i nisam mogla vjerovati jer je inače živa sto na sat, ali pretpostavljala sam da bi je kazalište moglo zanimati. Jakooo sam ponosna na nju i našu prvu odgledanu predstavu:-).
mi smo bili na Živ, Živ, Živ - Tvornica lutaka. zabavno i poucno, i za odrasle i za djecu.
sutra Medo i vjeverica
Bili na medi i vjeverici, grozno!Bilo je kratko i anemično.
za vas koji ste bili u maloj sceni - ulaznica se plaća i za odrasle i za djecu bez obzira sjedi li dijete u krilu? vidim da je cijena 35 kn.
u maloj sceni se obavezno placa dupla ulaznica samo za predstave 'prica o ...'. to pise i na njihovoj stranici negdje
a morat ću onda opet bacit pogled na njihove stranice. ili nazvati. ok, hvala.
zapela mi za oko predstava priča o vodi...vidim da je hvalite.
Ja sam sada zvala ali malo mi je puno da dam 30 kn za malu klinku koja ima 80 cm, znaći svak plaća svoju kartu!
MCUK Travno, odnosno Scena Travno diječija lutkarska predstava
subota, 22. 10. 2011. u 11 sati - predstava za djecu
VJETAR JESENAC I SESTRICA JESEN
Izvodi: Lutkarsko kazalište “Pjetlić Zlatokrijestić”
Ulaznica: 25,00 kn
Ja ću samo napomenuti ne mogu izdržati.
Bili smo u ZKL na Snjeguljici i predstava je predivna,ajko lijepa i taman dugačka..
A loši komentari se odnose na roditelje koji dovode premalenu djecu na predstavu, naime napomena na predstavi je 4+,a tamo je bilo hrpa klinaca od 1,5-3. koji su veoma ometali tijek predstave, ne da su bili bučni nego su im se i roditelji pridružili, na momente je bilo katastrofa nije su uopće čula predstava i to me je jaaaaako zasmetalo.
Ja sam paltila karu na kraju pole predstave je bilo negledljivo, ne vidim potrebu voditi tako male kikače na predstave tog tipa, prenadobudno...
U kazalištima (osobito u ZKL-u) uvijek treba uzeti prva dva reda jer se inače ne čuje ništa. Osobit je peh kad organizirano dođu razredi mlađih školaraca u sklopu kakvog izleta.
BTW. meni Snjeguljica nije baš sjela :-/, a djeca su mi bila zbunjena brojnim pokušajima ubojstva Snjeguljice - te praškom za pecivo, te češljem, te jabukom..., a usfalio im je i prinčev poljubac na kraju ("kako se uopće probudila?").
Tigrić i Čarobna frula su mi najdraže predstave u ZKL-u.
http://www.tvornicakulture.com/tvorn...a-vidovic.html
Mi smo bile na drugoj predstavi i moja klinka je oduševljena! Dvorana je bila prepuna, stolci nisu numerirani, pa tko će ići, neka dođe puno ranije da ulovi dobro mjesto (iako mislim da je najbolje sjesti na tribinu na kraju dvorane). Jakne nemojte ostavljati u garderobi (plaća se...), jer u dvorani nije baš (pre)toplo.
Predstava je multimedijska, za vrijeme pripovjedanja na dva monitora se prikazuje filmić koji je snimljen sa slikama od pijeska (vidi se kako se te slike "slikaju" rukom kao uživo), što je u nekim scenama i malo previše za pratiti. Dinamična je, puna muzike, plesa, humora, trikova (naravno) i najvažnije, na kraju je happy end. Klinci do 5 godina upadaju besplatno, ali mislim da takvi bolje neka pričekaju da malo odrastu za ovu predstavu. :-)
Imaš sad u nedjelju "Boje duge" u kazalištu Dubrava. Mom je klincu to bila JEDINA predstava koju je prepričavao i baš se vidjelo da mu je mrak.
Ove iz Male scene, kad bih ih sudila po mom djetetu, su više od 2 godine, a ne od 1.5.
Tipa bio je lud za kotačima, ali Priča o kotaču mu nije sjela s 13 mjeseci, a ni 1.5 godinu, dok mu je Priča o vodi bila ok s 20 mjeseci i Priča o oblaku ok s 24 mjeseca, ali niti jedna kao Boje duge (koje je gledao kad je imao godinu dana ili tu negjde i onda poslije toga svaki put kad je igrala)
Ali sto ljudi sto ćudi, pa tako i s klincima.
Recimo, s 2 godine je gledao Miffy, koju je bila frendica predložila, ja je nikad ne bih bila izabrala ali on još je još uvijek pjeva.