Skroz OFF, ali...da li ste smislili još jedno divno ime na L?
Printable View
37+4 i 12,5 kg
20 tt-5 gore(to je na mojoj vagi),na dr.još.2 gore:(
prva trudnoća +14
druga 15 tt +1,5
Eto, ja sam na kraju išla roditi sa 16 kg viška. U porodu je pošlo ravno 10. Još da se ova trbušina smanji i bit ću opet stara ja.
Evo i mene, 28. tjedan +6kg
U prvoj bilo +12kg
Nema ovaj put sa L ime naravno da nam pada nekoliko na pamet ali ništa od toga još imamo i psa koji se zove Luna, ovaj put nešto drugo, ako bude dečko biti će Ivan po mojim djedevima a za curicu još nismo smislili, ali stignemo glavno da dođemo do kraja
Ajoj, ja sam sada 34+4 i imam +17kg. U prvoj trudnoći sam nabrala 28kg, a opet ne jedem pretjerano. Inače sam mršavica sa max 55kg...ali u trudnoći mi se sve prima
evo i mene, na 31+5 tt dobila +15 kg i nešto mi je tempo dobivanja smanjen u zadnje vrijeme. Bit će zato jer su mi dečki visoko gore i želudac ima sve manje i manje mjesta...
prva trudnoća +25 kg (trbuh mi je bio ogroman:-o svi su me pitali jesam li sigurna da nisu blizanci:lol:)
druga trudnoća 19 tj. +4 ( manje jedem nego u prvoj ali mi je isto trbuh već dosta izražen:mrgreen:)
e da, inače imam oko 55 kg ia visoka sam (čitaj niska) oko 166 cm
visoka - 1,76cm
inače imam 58kg - sada 56kg
u trudnoći dobila 11kg..."skinula" 13kg...
meni je u prvoj trudnoći trbuh bio malen, nosila sam kaput koji i inače nosim, niko nije vjerovao da sam pred porod
u drugoj...ajme, u 5./6. mjesecu mi je trbuh bio već veći nego prije poroda prvi put. strašno :-o
nemam pojma koliki će mi biti trbuh do kraja, ali sada (37 tjedana) jer ogroman, ko balon :lol:
dobila sam 9kg, ali je sve otišlo u trbuh, sve. izgledam totalno neproporcionalno :mrgreen:
prvi put sam dobila 14/15kg, a trbuha nigdje
fakat je svaka trudnoća posebna :yes:
mene je danas pedijatrica pitala isto a u prvoj trudnoći su me stalno to pitali, čak su me u rodilištu nakon poroda pitale neke rodilje "o pa vi čekate za rodit?", a ja ono " ne ja sam već rodila" pa su padali komentari "jeste sigurni da nije ostalo još jedno dijete unutra?:lol:
očito smo takve građe8-)
Prva trudnoća +18
sada 21tt +7 :((( Ovo neće dobro završit... u zadnjih mjesec dana 3 :(
U trudnoči sam dobila 17 kg! Bila sam kao tenk....sada 9 mj kasnije imam još 4 kg da se vratim na staro!!:-D
Ja danas punih 39tt i nekih 13-14 kg, tako nesto sam bila dobila i u prvoj trudnoci. U pocetku sam ih i ja dosta brzo nabacivala, i bojala sam se sta ce biti do kraja od mene, ali zadnjih 2-3 mjeseca skoro nista, a trbuh samo raste...
I nadam se da cu ih skinuti brzo kao i prvi put - nakon 3 mj bila na pretporodjajnoj tezini, poslije sam jos isla i u minus, a trbuh mi nikada ravniji nije bio :-).
Ma ode to za tren. Meni evo ravno 2 tjedna od poroda, ostalo mi je još samo 4 kg viška a trbuh mi je splasnuo skoro skorz, ovo je čini mi se najbrže dosad. Samo što se ja nebi bunila da mi se tih 4 kg zadrže, nakokon imam i ja nešto malo oblina (a i koji kil je u cicama:))
Ma ja se samo nadam da cemo i ovaj put uspjesno dojiti kao sto sam i s L., jer sam ih tako brzo skinula bas radi dojenja.
Mislim da sam ja tih prvih mjeseci bas u cicama imala te 3-4 kile :-)-bile su ogromne, iako ja nikada nisam imala ispod trojke, no i to nakon nekog vremena dodje na normalu.
Inace sam takodjer mjera kao ti Trina (55/166), no nekako sam uvijek bila sklona visku kilica i uvijek sam se bojala sta ce biti od mene kada zatrudnim ( jer mi je npr. mama samnom dobila 20 kila), ali uz malo umjerenosti uspjela sam sve odrzati na nekoj normali :-)
Da se maknemo od brojki na kratko...Koliko pazite na zdravu prehranu u trudnoći? :)
pa, mislim da se i inače hranim relativno zdravo iako jedem i neke "nezdrave" proizvode. ali nekako mi najteže ide voće...zaboravim ga jesti:-)
ručak je uvijek kuhano, pirjano ili pečeno meso sa povrćem i salata ili nekakvo varivo i sl. večera nekad blitva ili druga zelenjava a nekad na "suho" ili pura s jogurtom, a nekad uleti i pizza
međuobrok me ubija jer ja ne mogu bez kruha, MM i ja pojedemo cijeli francuz dnevno8-) tako da su to večinom sendviči sa sirom i šunkom i sl.
jedino bez čega mogu i što me totalno ne privlači (i kad nisam trudna) su slatko, kolači i čokolada ( jedino nekad volim namazati nutelu ili meda na kruh)
zaboravila sam dodati. jedem i do 6 puta na dan po manje obroke i uvijek sam tako. ne mogu izdržati 4 sata da nešto ne pojedem, dođe mi slabo:-)
Ajme ja i ovako i onako jako pazimna prehranu, a u trudnoći sam se samo jako natjerala jesti puno voća, inače baš ne jedem voće, zato kompenziram sa puuuuno povrća, ali sam dok sam bila trudna ubacila u dnevni menu voćnu užinu, bilo kojeg sezonskog voća. Doručak mi se sastojao od šnite kruha sa domaćim pekmezom od šljiva, nekad se prikrala i Nutella i velika šalica kakaa - kavu sam izbacila. Ručak obvezno nešto kuhano, povrće, grah, ječam, mahun, kelj, zelje isl.
Za večeru sam obvezno popila jogurt, pojela sendvičak, a usput sam pilai DonatMg, kako sam prestala pušiti malo mi se metabolizam usporio pa sam unosila magnezij tim putem.
Osjećala sam se savršeno, puuuuno sam šetala i eto...sve kao po ps-u...
I da dodam, puuuuno čaja od brusnice i vode, 2-3 l na dan - sve zajedno!!!
Pazim itekako - nema gladovanja ujutro, jede se svježe voće i povrće, integralne žitarice, pazim i na unos proteina, čak sam uvela i mlijeko i mliječne proizvode koje inače nisam baš jela. Sada hranim i dvoje dječice, pa mi je motivacija visoka...nadam se da će neke navike ostati i nakon trudnoće...
Ah, zdrava prehrana. Vikendom kad si kuham ili sam na ručku kod familije svakako, ali tijekom radnog tjedna kako kad. Naručujemo si gablece i trudim se uzimati kuhana variva, al to je nekad toliko masno i začinjeno da mi se čini zdravije pojesti sendvič. Zavidim svim trudnicama koje su doma kroz trudnoću, ne rade i koje si kuhaju, šeću, uživaju. Ja se borim sa dimom cigareta i polujestivom hranom, a nema šanse da si nakon posla još doma kuham za drugi dan, jedva dočekam malo leći i ispružiti se. Isto tako imati više manjih obroka dnevno je utopija...Ali barem jedem puno voća :-)
35tj, + 13kg
36+4, +9kg.
Jako sam zadovoljna, očekivala sam više.
Pazim na prehranu i svakodnevno hodam. Jedem raznovrsno, redovito se oprskrbljujem povrćem na tržnici, jedem puno voća, 3 glavna obroka... Priuštim si i slatko-umjereno... nemam osjećaj da jedem više nego prije trudnoće,samo kvalitetnije...
37 tj, +2
jedem raznovrsno, izbacila neke namirnice (bijeli kruh, tjesteninu npr.), nema prženog, pohanog i sl, više povrća i voća, 5 obroka dnevno za razliku od prijašnja 3.
Jako,jako zadovoljna.
ja bila jučer na pregledu 23 tj +8
dobila 4 kila u mjesec dana-ko i prošli put-znači ne gine mi 25 kg:-(
a ne jedem baš puno
šta ću kad se ja ne mogu najest bez kruha:mrgreen:
Uh uh.. kruh (i ostali proizvodi od bijelog brašna) jako diže inzulin i onda je nuspojava dobivanje na kilaži. Izbjegavajte svakako bijelo brašno, jedite integralno, pomoći ćete si puuuuno :)
:cry:-to je sve što imam reći
prva trudnoća -13 kg
a sad 5tj/ 4 dana he he:lol:trenutno stojim
sve je to stvar navike astral. Ja nekad nisam mogla zamisliti obrok bez kruha, nije bilo teorijske šanse. Sve mi oduzmi samo kruh nemoj :lol: Ali onda sam uvidjela da zaista nemam ništa od toga, da se puno bolje osjećam ako ga ne jedem, nemam osjećaj pretrpanosti nakon obroka, ne spava mi se nakon jela, a i šećer u krvi mi je zahvalniji sigurno. Jedem kruh, ali što integralniji (švedski), i sada se ne bih uhvatila za bijeli kruh nema šanse - nije mi niti fin i imam osjećaj da bih ga morala pojesti tonu da se najedem. I jedem ga za doručak/večeru, uz ručak ne. A donedavno bih se svrstala u kategoriju "ovisnice" o kruhu :mrgreen:
Da mi je samo znati otkud onda meni tih 7 kila , ja kruh jedem jednom tjedno :-x
E pa nije kruh svemoguć :mrgreen: stvar je i u drugim namirnicama bojim se :)