Njegova normalna temp u guzi je 37, 37,1-3. Pod rukom mi je trenutno teško izmjeriti jer je živahan. Ali probat ću.
Printable View
Njegova normalna temp u guzi je 37, 37,1-3. Pod rukom mi je trenutno teško izmjeriti jer je živahan. Ali probat ću.
Šta da radim?
Dobila sam neku alergiju i dermatologica mi je prepisala Letizen. Na uputi o lijeku sam pročitala da se izlučuje u mlijeko i da se tijekom liječenja ne savjetuje dojenje. Pitala sam dr. opće prakse šta da radim, ona kaže da ne zna :? . Da li postoji neki zamjenski lijek koji bi mogla koristiti i dojiti?
koliko je jaka ta alergijska reakcija?
znaš li otprilike na što bi mogla biti?
nažalost ni jedan lijek za alergiju nije preporučljiv uz dojenje
Pojavilo mi se crvenilo i otečenost ispod oka, ispod ruke i na leđima crvenilo. Dr. kaže da njoj to izgleda kao da mi je "prošetao" neki insekt.
teško mi je ovako procijeniti, ali ako nije nešto posebno jako, ako se stanje smiruje samo od sebe možda možeš proći i bez ljekova
stavi malo kortikosteroidne kreme lokalno, ni to nije preporučljivo, ali ako namažeš 2-3x, neće se niš dogoditi
ako moraš piti ljekove onda bi bilo preporučljivo izdajati i bacati mlijeko dok piješ lijek
Zasad je stanje isto kao i u srijedu kad mi se to pojavilo, dobila sam kreme Maxidex za oko i Belogent za ruku i leđa. Dr. je rekla da mažem 2x dnevno, počela sam sinoć.
ako se ne širi i ne pogoršava, ja bi nastavila samo s mazanjem
tablete bi ostavila u slučaju pogoršanja
ok, hvala :heart:
Zubobolja,upala zubnog mesa,možda i gangrena liječena 5 dana Amoxilom 500 mg. Upala se smanjuje,bolovi takođe,ali se još javljaju ,rjeđe,ali su jaki,a Amoxil je pri kraju.
Da li se terapija smije nastaviti još jednom kutijicom Amoxila?
...gdje bi se bilo najbolje obratiti se ako cura rapidno gubi kalcij te je njegova količina pala već na 50%,kretanje otežano..-u HR i vani????
....može brojevi telefona i linkovi na PP?
-pitam za prijateljicu.
:( :/
Ja sam možda iskomplikovala,a imam samo jedno jednostavno pitanje:
Nakon što se popije jedna kutija Amoxila 500 mg ,praktikuje li se produženje terapija sa još jednom kutijom istog lijeka,ako za to postoje indikacije?
Može se piti i 100 kutija za redom, ali indikacije postavlja liječnik!
Terapiju je propisao stomatolog,koji je trenutno na godišnjem odmoru,sa kojeg se vraća za dva dana.
Bibai,tvoje savjete veoma uvažavam i žao mi je ako si moje pitanje protumačila kao neozbiljno.
Dva dana su do kontrole.
A to znači:nastaviti sa Amoxilom dva dana,ili ne.
U pitanju bi bilo šest tableta,a ne 100 kutija.
onda nastavite, ako ste u mogućnosti doći do lijeka
Nastavljamo :heart:
Molila bih vas pomoć s tumačenjem nalaza (moja dr. je na godišnjem).
Između ostalog, krvna slika mi je pokazala sljedeće:
trombociti 569 (158 - 424)
leukociti 11,4 (3,4 - 9,7)
MCHC 347 (320 - 345).
Trebam li se javiti doktoru?
Unaprijed hvala!
ja sam laboran!
reći ću ukratko,stanje nije ni po čemu alarmantno,dakako ne znam tvoje zdravstveno stanje!
sve tri stvari koje si izdvojila jako variraju,nisu uvijek pravi pokazatelj!
MCHC,recimo varira ovisno o hemoglobinu i brojčanom stanju eritrocita,jer se izračunava!
nadam se da sam dobro objasnila!
ako ti imaš temperaturu,proljev povračanje,onda se nalazi mjenjaju stalno,tako da sama moraš odlučiti kako ti je!
Curke, jedno pitanje pa ako mi netko može odgovoriti.
Prije dva dana sam imala jednu situaciju: počeo mi se magliti vid, nisam mogla čitati slova, onda je uslijedila užasna glavobolja s mučninom, a zatim mi je utrnula lijeva ruka i gornja usna, isto prema lijevoj strani. MM me odveo na hitnu, jer sam bila koma, tamo me doktor poslušao, sve je bilo ok, čak i tlak, koji mi je inače jako nizak, tad je bio 120/80. Veli sve je u redu, i poslao me kući. Takav napad mi se dogodi svakih par mjeseci...
Jel ima mjesta zabrinutosti? Inače sam pušač, pod velikim stresom u zadnje vrijeme...
E, sad, na netu sam našla da su to upozoravajući znakovi moždanog udara :/
si bila na "običnoj" hitnoj ili neurološkoj?
odi kod neurologa
teba napraviti obradu
recimo da je dobro da ti se to već događa duže vremena, da je nešto jako loše već bi ti se pogoršalo stanje, ali ja savjetujem neurološki pregled i obradu
ako si u Zg, dobra neurologica je u DZ Kruge, dr. Morana Ivičić, ona će te usmjeriti koje sve pretrage obaviti
Bila sam na običnoj hitno, hvala na preporuci, ali nisam iz Zg....
A moram uskoro uhvatiti vremena pa obaviti sve pretrage... :/
S napomenom da nisam liječnik, niti ikakve srodne struke :mrgreen: , ovo je tipična MIGRENA.
Ja sam imala nekoliko "napada", napravila neurološku obradu...
Odmor, ne stres, kad je frka leć i čekat da prođe :roll:
Citiraj:
Prije dva dana sam imala jednu situaciju: počeo mi se magliti vid, nisam mogla čitati slova, onda je uslijedila užasna glavobolja s mučninom, a zatim mi je utrnula lijeva ruka i gornja usna, isto prema lijevoj strani. MM me odveo na hitnu, jer sam bila koma, tamo me doktor poslušao, sve je bilo ok, čak i tlak, koji mi je inače jako nizak, tad je bio 120/80. Veli sve je u redu, i poslao me kući. Takav napad mi se dogodi svakih par mjeseci...
To sam si i ja mislila, i ponadala :mrgreen:Citiraj:
VIPmama prvotno napisa
Ali na netu sam pod istim simptomima našla da se takvo stanje zove TIA, i da osobe koje imaju takve napadaje imaju veliki rizik od moždanog udara....
Tetamaja6, puno hvala! Ma ja sam zdrava, zato sam i pitala. Nije mi ništa, a ovakvi nalazi (a nikad se ne zna, možda mi je nešto, a ja ne znam. U svakom slučaju, hvala još jednom!
ja iman pitanje u vezi kontracepcijskih pilula, nadan se da ce se naci neko da mi odgovori.
pila sam triquliar godinu dana i prosli mjesec sam presla na cileste. moj porblem je sto sam morala jucer dobiti mjesecnicu a nisan je dobila.... bilo je par kapi krvi i to je sve.... jako sam se zabrinula. jeli moguce da sam trudna? jeli moguce da nisan dobila a nisan trudna? a ako ne dobijem do petka kad bi trebala ponovno pocet pit? kada najranije mogu napraviti test?
Moje kratko iskustvo s cilestom - par kapi krvi raspoređeno u dva dana i ništa više.... Kako sam bila u pripremi za IVF, dr je provjerio ultrazvukom i po izgledu enometrija utvrdio da je to zaista M :lol:
Suzyem, nisam medicinske struke, ali već godinama imam te simptome i to povremeno. Meni se još dogodi i da ne mogu govoriti, tj. blokira mi se centar za govor. Mozak radi, ali jezik neće! Zadnji put je bilo u trudnoći pa su mi na brzinu obavili sve moguće pretrage koje idu uz to, sve je bilo ok i onda mi je neurolog rekao da je to od stresa jer da taj nakupljeni stres mora negdje izaći van. Rekao neka pijem puno vode jer tijelo jedino tako može normalno funkcionirati, a onda i mozak (jer uopće ne pijem tekućinu osim kave, tijelo jednostavno ne tražći, a ja zaboravim :oops: ).
malena beba najbolje je da pitas svog ginekologa. nekako mi je ostalo u sjecanju da kod promjene tableta moze doci do nekih promjena ali nisan sigurna sta i kako pa najbolje da pitas dr.
Joj, ovo se i meni događalo, i stvarno je zastrašujuće :shock:Citiraj:
onda mi je neurolog rekao da je to od stresa jer da taj nakupljeni
I isto mi je rečeno na neuro. obradi
Znači stres? Toga ima i previše :roll:
Ja sam se jutros digla, začepile su mi se uši i pojavio strašan pritisak u glavi.Srce mi je lupalo ko ludo i vrtilo mi se a imala sam osjećaj ko da ću svaki tren pasti u nesvjest i da će mi srce otkazati.Tlak 100/60,otkucaji 117.Napravili su mi ekg i krvnu sliku,sve je super osim tih otkucaja ali više nisu bili onoliki nego malo manji od 100.Sutra mi vade hormone štitnjače.Ima ko što pametnoga za reći?Osjećaj je odvratan,naviknuta sam na slabinu od niskog tlaka ali meni je ovaj od danas normalan i mislim da nema veze s tim.Inače,da još napomenem da sam sinoć imala glavobolju a noćas me probudila bol u kičmi,što me nikad nije bolilo.E i pijem Jasmine.Pa ako netko pametniji od mene vidi kakvu povezanost u svemu ovome,samo recite.
Prijateljica me molila da pokušam doznati koliko je kao trudnica (20 tjedan), u opasnosti da se zarazi herpes zosterom ....
Naime, kao mala prebiljela je varičele a njezin suprug imao je i herpes zoster. Zbog koplikacija je na strogom mirovanju. Postoji li vjerojatnost reaktivacije VZV, odnosno, može li se zaraziti od supruga?
Unaprijed hvala!
Ako je imala vodene kozice ona virus nosi u svojm živčanim stanicama i ne može se njime ponovo zaraziti. On se može reaktivirati uslijed pada imuniteta ili nekog drugog uzroka, ali ne može ga dobiti od supruga. Kad se već aktivira pomažu vitamini B-kompleksa, a daju se i razni lijekovi (aciklovir, kortikosteroidi i antibiotici ako se inficiraju mjehurići na koži.Citiraj:
iva_luca prvotno napisa
Herpes zoster nije prečest obzirom da gotovo cijelo pučanstvo ima u sebi virus. Najčešće se reaktivira u starijoj životnoj dobi tako da se baš i ne mora previše bojati da će joj se to dogoditi. Preventivno neka pazi na imunitet, pije vitamine i izbjegava velika društva gdje bi mogla pokupiti neku drugu virozu koja joj može oslabiti imunološki sustav. Znači-sve što bi jedna trudnica trebala raditi i neovisno o Herpesu ;) .
mim, zahvaljujem najljepše!
Moj sinčić od 17 mjeseci se u prije dva dana polio vrelom vodom i završili smo u Klaićevoj.
Opekline ima na ruci, nosu i čelu.
Tamo su mu mazali garamicin, e danas mi sestra rekla da mažem s BORVAZELINOM, veli da ima kupiti u DM-u i kako tu nisam našla odem u privatnu ljekarnu tamo mi kažu da s tim borvazelinom nikako nesmijem mazati malo dijete i prodaju mi nevenovu mast!
Sad mu na čelu koje nije bilo strašno curi malo više voda i djeluje malo kao edem.
Bojim se da je to od nevenove masti
Smijem li staviti riblju mast(Jekoderm) na dio kože gdje je pukao mjehur?
Imala sam malo veće nesporazume u Klaićevoj pa me zanima
šta je s tim borvazelinom? Jel to neutralna mast?
Borvazelin je vazelin+borna kisleina. Borna kiselina se praktički više ne koristi zbog toksičnosti i upitnog djelovanja. Maži čistim vazelinom (on stvara film na površini kože i sprečava gubitak vode kroz opeklinu).
I mi smo mazali čistim vazelinom, preporuka iz Klaićeve je bila da mažemo s čim hoćemo :x
POZZ
Imam pitanje!
Malac pet mjeseci osipao mi se...strogo je na mom mlijeku...taj osip se u tjedan dana povećava...izgleda ko koprivnjača...
noge hrapave,a lice užareno...crveno...
sutra idemo dermatologu ..
Može li biti alergija,može li biti od gljiva koje sam jela...
stanje se pogoršalo nakon kupanja becutanom...
bilo šta recite...
bris nosa ok...radili ga zbog druge stvari u vrijeme osipa,,,može li biti virus?alergija?ja sam taman prestala piti amoksicilin,može li biti to? :*
Jel ima u obitelji slučajeva atopijskog dermatitisa? Pokazuje li ti dijete da je nervozno kad ga diraš po tim dijelovima tijela koji su zahvaćeni crvenilom? Plače li više nego inače? Ako na sve možeš odgovoriti sa NE onda bih rekla da je alergija, a ne atopijski (osim toga, nekako mi se čini da je zahvaćena prevelika površina tijela da bi to bio atopijski d.).
Razmisli što si jela osim gljiva, kako si ti reagirala na antibiotik (je li kod tebe bilo ikakvih znakova alergije), što si namazala na kožu (promjena kozmetike etc. ). Jesi li koristila kod malca neki kozmetički proizvod prije nego što mu je to izbilo (kupka, vlažne maramice....) ?
Izbjegni kupanje bilo kakvim sredstvima. Topla voda i malo maslinovog ulja su dosta.
hvala ti pročitala sam tvoj odgovor ali nisam imala vremena pisat..
Bili smo kod dermatologa,privatnog...dr fenomenalna...
ima jako suhu i osjetljivu kožu...kojoj nije dovoljno samo kupanje u vodi sa mas. uljem...
potrebna mu je i njega nakon kupanja što je meni pedijatrica rekla da je sasvim nepotrebno i da će se koža sama hranit...i tako je došlo do tih iritacija...
dobili smo proizvode namijenjene za posebnu njegu i već se vidi poboljšanje...još nam je guza problem...al dobro riješit ćemo i to...puno je gole guze preko dana pa vjerujem da će biti bolje...za mjesec dana idemo na kontrolu...
i nije od moje prehrane ni od antibiotika,kaže dr da bi osip bio drugačiji kod tih slučajeva...
eto ako kome treba dermatolog na PP mogu dati brojček...
MIM :love: