Kraj 6. mjeseca je okvirno 55 eura po osobi.(možeš si na njihovoj stranici pogledati cijene)
Meni ne pada na pamet dati toliku lovu i nemati kupaonu u sobi, ali istina meni nisu privlačni niti kampovi.
Printable View
Ma ni meni.
Samo me zanima koliko su ljudi spremni platiti za slamnatu kuću ili šta već.
I zbilja, kaj kad pada kiša?
Curi unutra ili?
Zato i kažem, to moraš (a i cijela obitelj) biti za takav odmor, tip kampiranja, a opet sa svim uključenim - tri obroka dnevno, sportske aktivnosti za odrasle i djecu, animacija. Nama svima odgovara, tjedan dana šetnje uokolo praktički u kupaćim gaćama, za ručak i neki sport se malo obučeš, bez auta, interneta i televizije. Ali, velim, tu je najviše stranaca, to je potpuni odmor, opušteno, totalno prirodno. Nekako naši ljudi nisu baš navikli na to, stranci to obožavaju, mi smo valjda malo vanserijski :). Ne curi ništa kad pada kiša, nama je predzadnju noć baš lijevalo (mala komentirala kako ćemo mi preživjet u slamnatim kućicama). To je ustvari trstika i skroz je čvrsto, ugodno kad je vrućina. Da ti stalno pada kiša pretpostavljam da bi bilo dosadno, ali kad si na moru kiša uglavnom svuda smeta.
A ne moram ni komentirati da je klincima to bio najbolje odmor ikada - nisu imali ni trenutka dosade, nema izležavanja na plaži, ali ni obilaska znamenitosti ili štandova, ali to ionako ne vole. Meni se sviđa kamp princip ljetovanja, ali mi tamo nedostaje ove animacije i raznih dodatnih sadržaja. Uglavnom, mi smo u 23 znali doći u bungalove, zaspat svi ko topovi i probudit se jedva do 10 da stignemo na doručak i onda udri ponovno sljedeći dan... za drugi put znamo da moramo malo usporiti sa sportovima, na posljednjem satu tenisa odustalismo prije nego nam je termin završio jer smo mislili da ćemo umrijet :P
Netko od Vas bio u Rabu, Loparu sa izletnickim brodovima? Kao krstarenje dnevno?
Idemo u Starigrad Paklenicu na 4 dana, kakva je plaža tamo čujem da baš nema hlada? Ima li ih više? Hvala!
Plaža je krasna, ali istina je da nema hlada. Mi smo znali ići kod one stare kule - ovdje: http://images.viacroatia.com/beach/3...ia_other_2.jpg
Hlad je otraga, ima neki kao maslinik...
Ima tamo i drugih plaža. Kod hotela Alan je borova šumica. Tamo sigurno ima hlada, samo često nema mjesta. https://www.hotel-alan.hr/EasyEdit/U...1_370_213.jpeg
Imaš i drugih plaža. Meni je tamo veći problem vjetar nego hlad, ali svejedno, lijepo nam je bilo. Nismo nikad baš ljetovali u Starigradu, nego u obližnjim Selinama, ali moji sinovi su voljeli ići u Starigrad, pa smo im to i priuštili. Najviše ih se dojmio Winnetou muzej, hehehe.... morali smo s njima obići sve lokacije, od Zrmanje do Tulovih greda. Muzej je u šumici iza hotela: https://www.hotel-alan.hr/hr/muzej-karl-may.aspx
nekoliko puta sam bila i u Selinama i u Starigradu
ono što mi je ostalo u sjećanju je hladno more
i stalno puše (ali to mi nije smetalo :))
Hvala!!!
Samo sam htjela pozvati sve koji iznajmljuju da se uključe u iznajmljivače sa srcem... Mi jesmo i stvarno je lijepo nekoga ugostiti kome to puno znači.
Samo podižem....
Nakon brojnih ljetovanja duz nase obale glasam za Privlaku kod Zadra kao za najbolju destinaciju za ljetovanje s malom djecom.Ima sve-plitko toplo more,pjescane plaze,dovoljno hlada na plazama,mir i tisinu,kilometre setnica uz more.Nama je jos uz smjestaj uz samo more savrseno!
Jel ove godine bilo puno komaraca u privlaci?
Za divno cudo nije!:-) Kaze gazdarica da su ih spricali nekoliko puta
Dižem temu :)
Frendica i ja bi išle na more negdje, neki otok i da možemo bez auta. Čiovo nam je polazišna točka.
Ponude, kontakti, savjeti molim vas.
Prvić
Dovoljno malen da se može pješice iz jednog mjesta u drugi. Parking u Šibeniku i onda na brod.
Sedam dana bi bilo taman. Bilo bi ok da je plaža blizu i da imamo ok dućan.
Dolazimo avionom, auto nam je malo preskupo rentati.
Šolta, iskustva kakva su vam?
Kosjenka, s aerodroma vam bus vozi direktno u trajketnu luku u Splitu. Odatkle imate trajekte za sve srednjodalmatinske otoke (doslovno pređete cestu i iz busa ste u trajektnoj luci).
Osobno bih vam preporucila Brac ili Soltu. Na Solti cete trajektom stici do Necujma, a na Bracu do Supetra. Od tamo imate redovan javni prijevoz do drugih otocnih mjesta. Do oba otoka treba od 45 min do 1h vožnje.
Ne znam kako je na Solti, ali na Bracu je opskrba uredna i sva mjesta imatu ducane.
Ja bih preporučila katamaran za Brač.
Brže je, jednostavnije, a možda i jeftinije.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Slazem se da je brze. Al ovisi koje ce mjesto izabrati. I ne vozi tako cesto kao trajekt koji u ljetnoj sezoni ide skoro svaki sat do dva.
VIS. Velikim slovima. Lani smo bili, oduševio me Vis. Ne trebaš auto.
Koji je to odmor! Mirisi, atmosfera, ljudi, hrana.
To moraš doživjeti.
Ide bus do Komiže, brodić do Modre špilje. Možeš razgledati vojnu povijest vođenim turama u džipovima ili quadovima. I gledati Mamma miu svake srijede u ljetnom kinu.
Ima i vodič koji ti tako divno približi grad.
Bila sam preoduševljena. Samo sanjam da se opet vratim.
I trajekt i hidrogliser stanu u centru i sve je blizu pješke.
VIS!!!:heart::heart::heart:
I meni je otok Vis br. 1...
Vis i mene privlači.
a Šolta, gdje kako?
Ljetovali smo na Šolti prije dvije godine.
Brodske veze su iz Splita, trajekt ili katamaran, voze do luke Rogač.
Za smještaj, najpopularnija su mjesta Stomorska, Nečujam ili Maslinica. Maslinica je zapadni dio otoka, tamo je i jedini hotel na otoku, i luka gdje se sidre jahtaši. Moj dojam je da je tamo nešto skuplje. Nečujam je naselje poznato po apartmanima, bili smo ondje jednom, svidjela nam se plaža, ali nismo puno Nečujma vidjeli. Mi smo boravili u Stomorskoj, to je jako simpatično malo mjesto koje će postupno početi pucati po šavovima od prekapacitiranog turizma :| s prometom i parkiranjem je ondje katastrofa (kao i na cijelom otoku), ali ako ne idete autom, onda vam je za to svejedno.
Plaža u Stomorskoj, ima jedna šljunčana, na rubu zaljeva, a sa sjeverne strane (koja gleda prema kopnu) ima lijepih stjenovitih dijelova gdje se može kupati. More je bilo vrlo čisto. Hlada baš i nije bilo, ali ionako smo se za najjače žege sklanjali u apartman. Tako da nismo doživjeli ni gužve, jer mi odlazimo na plažu rano ujutro i kasnije popodne.
Apartman u Stomorskoj u kojem smo bili smješteni bio je jedan od najbolje opremljenih apartmana u kojima sam dosad boravila (a mi ljetujemo svake godine na drugom mjestu i puno smo ih već obišli). Odlična pozicija, jako uredno, i vrlo ljubazni vlasnici. Ako trebaš kontakt, pošaljem ti pp.
Na Šolti vrijedi obići i nenaseljene uvale s južne strane otoka kojih ima mnogo, i prekrasne su, ali to bez auta neće ići (eventualno ako ste biciklistice željne avanture :mrgreen:). Doduše, i u tim uvalama počele su nicati kuće za odmor, za početak usamljene, ali ne bi me čudilo da su se u međuvremenu još i razmnožile.
Za obilazak ostalih mjesta, postoji lokalni autobus, provjerite na stranicama "Promet Splita" vozni red. U Grohotama (selo u unutrašnjosti i zapravo središte otoka) postoji pošta, malo veći Studenac, tržnica s domaćim proizvodima, ondje je i grob Vesne Parun ako ga želite posjetiti (baš tamo sam imala najneobičniju konverzaciju u životu, imala sam dojam da se pjesnikinja reinkarnirala u toj ženi koja je započela razgovor sa mnom :mrgreen:).
U Stomorskoj ima dva manja dućana i pekara, nalazili smo ondje sve što nam je trebalo za svaki dan. Ima i restorana i pizzerija (ništa spektakularno, prihvatljivih cijena - bar je tako bilo u još-uvijek-korona-2021.).
Sve u svemu, lijep mali otok, ali turizam će ga u sljedećim godinama pregaziti ako ga ne zauzdaju.
Potpis na tanju_b. S time da je ona tocno napisala a ja sam greskom stavila Necujam kao trajektno pristaniste na Solti (staje u Rogacu).
Hvala vam puno.
Dogovorile Vis.
Bit ćete oduševljene, sigurna sam.
Super Kosjenka :klap:
Svaka vam čast da ste našle smještaj krajem svibnja za ljeto na Visu
Sad sam gledala na Bookingu i ima smještaja na izbor na Visu.
Baš mi je to neobično jer su mi tri frendice bile prošlo ljeto u 3 različita termina i rekle su da je dupkom puno.
Uvala u Komiži neprepoznatljiva od silnih brodica, ne vidi se vizura mista.
To nije Vis kao nekad definitivno, takvog ga ne pamtim, posebno ne moju omiljenu Komižu :heart:
U Komiži sam, baš zbog usidrenih jedrilica imala najneugodnije iskustvo pri plivanju ikada.
Znam, znam, svašta sam čula.
Baš šteta, valjalo bi i tamo u predsezoni i postsezoni.
A dajte sad malo više detalja.
Iako mi je Komiza lijepa, da idem ponovno, odabrala bihgrad Vis.
Jednostavno, radi se o "pohlepi" lokalne zajednice koja dozvoljava veći broj sidrenja od svojih kapaciteta. A vlasnici ili gosti na jedrilicama se baš i ne drže morskog bontona i ispuštaju sve u more. I ako su se usidrili ispred gradske plaže, nije dobro za kupače.
A sam otok Vis je predivan. Krenete li na bilo koju stranu, imate svega lijepog za vidjet.
I samo bih dodala s autom se zaista puno više toga može obići.
Nažalost sad je gotovo, gledam ima apartmana i u Visu.