To je bio dogovor, po savjetu moje doktorice.
Printable View
To je bio dogovor, po savjetu moje doktorice.
Kopiram i ovdje:
Evo ja došla, sve je OK idemo na odmrzavanje, sljedeća kontrola ponedjeljak.
A sada razočaranje: na listu za lijekove mogu tek kada potrošimo sve zamrznute /doktor kaže da je tako odredilo ministarstvo) a po postupku odmrzavaju 3, s obzirom da mi imamo 9 to je za 3 mjeseca, pa onda još 3 mjeseca čekanja(pitala sestru koliko se čekaju) lijekova, koji je to onda mjesec, srpanj???? A onda im krenu godišnji???? Malo sam na rubu plača, ali opet ona sestra kod biologice je rekla da je dobra uspješnost u postupku sa odmrzavanjem. Jedino se nadam da ćemo nakon što potrošimo zamrznute do stimulacije bar vrtiti prirodne, al to nisam pitala doktora. Dakle, dok se ima zamrznutih ništa drugo ne dolazi u obzir
Linalena sretno! Neznam na koju bolnicu ideš al samnom je bila ženska koja ima zamrznute jajne stanice i isla je u stimulirani postupak bez obzira na zamrznute. Meni naprimjer na otpusno pismo nisu ni napisali da imam zamrznute pa tako da ja nisam rekla mogla sam ići iz stimuliranog.
sve je to meni klimavo, upravo sam dobila poštom otpusno pismo u kojem piše da sam 12dc imala folikule 18, lijevo, desno 17,14 i nisu mi aspirirali što je žalosno.
Dada ja sam na Svetom Duhu, al ovo je još jedan dokaz kako se na svakoj klinici vodi neka druga politika umjesto da se svuda vodi ista bitka
dada-55 ti si stvarno prosla vec puno toga i jako puno vremena vec traje vasa borba... :love2:
Iz ovoga sto si navela ocito dobro reagiras na stimulaciju i imas dobre embrija pa je stvarno pitanje zasto ne dolazi do trudnoce.
Jedini doktor za kojeg znam da se zeli pozabaviti, odnosno potraziti odgovor na to pitanje je dr. Radoncic, pa mozda stvarno da probas otici kod njega po savjet koje pretrage bi jos kod tebe eventualno mogli napraviti ako ih jos niste.
Ono sto meni pada na pamet, a sto ne vidim da si navela je kariogram, hormoni stitnjace i prolaktin.
Ako je sve to u redu, onda uz Clexan jedino jos s cime se moze probati je Dexamethason...
I ako imate financijskih mogucnosti ja bih vam preporucila odlazak u inozemstvo gdje nema zakonskih ogranicenja poput ovih nasih (oplodnja samo tri jajne stanice), te gubljenja vremena s necim kao sto je zamrzavanje jajnih stanica.
Vidim da postoje razlicita iskusta i misljenja o tome kako u nasim klinikama izgleda postupak sa zamrznutim jajnim stanicama:
Citiraj:
dani82 prvotno napisa
Pitanje koje se mene pri tome nametnulo bilo je:
Potrazila sam odgovor na internetu i evo sto sam nasla:
Video o tome kako izgleda postupak vitrifikacije
Cryotop protokol vitrifikacije iz kojeg izdvajam sljedece:
Thawing (taj postupak se vidi i na videu!)
- Quickly immerse Cryotop sheet into TS. Leave it for 1 minute.
- Aspirate the Oocyte(Embryo) with the pasteur pipette and gently place it on the BOTTOM of DS. Leave it for 3 minutes.
- Aspirate the Oocyte(Embryo) with the pasteur pipette and gently place it on the BOTTOM of WS1. Leave it for 5 minutes.
- Aspirate the Oocyte(Embryo) with the pasteur pipette and gently place it on the TOP of WS2. After the Oocyte(Embryo) free-falls to the bottom of WS2, do the same work twice in WS2.
- Transfer the Oocyte(Embryo) to a cultre dish containing the appropriate culture medium. Incubate the Oocyte(Embryo) in a 37℃ incubator to complete recovery.
NOTE: Oocytes for 2 hours and Embryos for 3 hours.
Iz ovoga se vidi da oko odmrzavanja jajnih stanica ima nekog posla i da ipak treba dosta vremena prije nego sto se vidi da li je jajna stanica prezivjela odmrzavanje. Ako pretpostavim da u tom jednom danu kada biolog odmrzava nase jajne stanice ima i drugog posla onda si nekako tesko mogu zamisliti da bi taj posao isao raditi dva puta...
Doduse, dok ceka ona dva sata da jajne stanice dodju k sebi od odmrzavanja moze raditi nesto drugo i u biti nije to nemoguce, ali onda je to valjda stvarno pitanje "guzve" u laboratoriju pa si mozda neki laboratoriji to cak i mogu priustiti (Rijeka), dok neki drugi (Sv. Duh) ne mogu.
Ja imam 10 zamrznutih jajnih stanica jučer sam bila na pregledu 3.dan ciklusa idući pregled mi je 12.dan ciklusa i od jučer sam počela piti estrofem 3*1 ...
[/FONT]
Pitanje koje se mene pri tome nametnulo bilo je:
Potrazila sam odgovor na internetu i evo sto sam nasla:
Video o tome kako izgleda postupak vitrifikacije
Cryotop protokol vitrifikacije iz kojeg izdvajam sljedece:
Thawing (taj postupak se vidi i na videu!)
- Quickly immerse Cryotop sheet into TS. Leave it for 1 minute.
- Aspirate the Oocyte(Embryo) with the pasteur pipette and gently place it on the BOTTOM of DS. Leave it for 3 minutes.
- Aspirate the Oocyte(Embryo) with the pasteur pipette and gently place it on the BOTTOM of WS1. Leave it for 5 minutes.
- Aspirate the Oocyte(Embryo) with the pasteur pipette and gently place it on the TOP of WS2. After the Oocyte(Embryo) free-falls to the bottom of WS2, do the same work twice in WS2.
- Transfer the Oocyte(Embryo) to a cultre dish containing the appropriate culture medium. Incubate the Oocyte(Embryo) in a 37℃ incubator to complete recovery.
NOTE: Oocytes for 2 hours and Embryos for 3 hours.
Iz ovoga se vidi da oko odmrzavanja jajnih stanica ima nekog posla i da ipak treba dosta vremena prije nego sto se vidi da li je jajna stanica prezivjela odmrzavanje. Ako pretpostavim da u tom jednom danu kada biolog odmrzava nase jajne stanice ima i drugog posla onda si nekako tesko mogu zamisliti da bi taj posao isao raditi dva puta...
Doduse, dok ceka ona dva sata da jajne stanice dodju k sebi od odmrzavanja moze raditi nesto drugo i u biti nije to nemoguce, ali onda je to valjda stvarno pitanje "guzve" u laboratoriju pa si mozda neki laboratoriji to cak i mogu priustiti (Rijeka), dok neki drugi (Sv. Duh) ne mogu.[/QUOTE]
Ups oprostite nisam htjela kopirati poruku a sad ne znam obrisati :(
Aurora stvarno si si dala truda- ali ovo pitanje će i dalje ostati visiti u zraku jer očito svaka klinika radi po svome. Meni su prošle godine zamrznuli skupa 5 js i sve ih skupa odmrzavali- samo su dvije preživjele. Što bi se dogodilo da ih je preživjelo svih 5? Vjerojatno bi 2 bacili a 3 oplodili. Ali za to postoji jako malo mogućnost...
Aurora, svaka čast! Postoji zakon i postoje vjerojatno i smjernice, ali postoji puno rupa i smiješne su tvrdnje da je sad uveden red.
linalena, tvoje će te stanice čekati. Teško mi je filozofirati, kad ne znam točno tvoju situaciju, ali ako ikako imaš prilike, trebala bi s obzirom na godine, ići negdje gdje će ti sve stanice oploditi. Tko zna koliko dugo ćeš još ovako dobro reagirati. Ja bih na tvom mjestu prošla ta odmrzavanja, daj bože da popraviš statistiku, i onda potražila neko drugo rješenje. Pošto sam u sličnoj situaciji kao ti - visoka dob, a još dobra rezerva (do kada...), jako osobno sam doživjela tvoj slučaj. Oprosti ako sam prenapadna.
curke sutra je moja beta....nadam se i samo nadam....veceras nekakvo možda smiješno zvuči al čujem nekakvo pucketanje...sama sam sebi smiješna :-)
Iva Mia S R E T N O !!!!!!!!!!!!!!!
Iva Mia SSSRRRREEETTTNNOOOOOO!!!!!!
Iva Mia drzim fige!!!
Iva Mia držim palčeve, na rukama i nogama :-)
Iva Mia, s nestrpljenjem čekamo tvoju betu danas i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Iva Mia ........čekamo visoku betu...ipak je to tvoja žilava borbena cura :cekam:
Iva Mia ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ hajde uljepšaj nam svima dan :-)
Iva Mia...odgovorila sam na post prije nisam ni vidjela da je čekanje bete...pa ti sada želim ssrreeććuu i pozitivnu betu...i molim te javi nam lijepu vijest...i nek to pucketanje bude simptom sa zamrznuti js ;-)
Drage moje curke morat ću vas ipak razočarati...joooj kako mi je teško pisati ovakve postove....al moja je beta svega 1,9...tako da ću ipak morati skupljati snage za dalje....hvala vam što mislite na mene
Iva Mia:love2: baš sam se nadala da ćeš nas iznenaditi...odmori živce...smiri se...i onda kreni opet prema naprijed.... :heart:
Iva Mia žao mi je , preživi i kreni dalje i mene možda takav rezultat čeka za tjedan dana . Još jednom žao mi
Iva, imala sam neki feeling da ćeš uspjeti, sad mi je uistinu žao da je beta negativna. Koji su planovi za dalje?
iva mia, žao mi je iskreno.
slow, betu možeš vaditi cca 12-14 dana nakon transfera, nema veze koliko su ti dugi ciklusi. implantacija se događa cca 6. dan nakon oplodnje, a puno kasnije su rijetke i često završavaju pobačajima. svatko drugačije reagira, meni obično kasni M nakon stimuliranog ciklusa.
Iva Mia...žao mi je ali...tu nije kraj, idemo dalje i znaš da nas sve na tom putu čeka uspjeh...glavu gore !!!
Iva Mia žao mi je :love2:
Mi smo evo stigli doma .... imam na cuvanju dvije blastice :heart: :heart:
x
Dani sretno...dobro mi zvuče 2 blastice...:yes:
IvaMia draga moja...što reći..:love2:
Iva Mia:love2:
slow, možda sam propustila ako si već rekla, al zašto transfer 22. dan? Jesi pod terapijom ili se čeka prirodna ovulacija?
Moj je transfer bio 20 dc. 15 dc je bila O... tako da mislim da transfer 22 dc nije nikakav bed ako Slow ima duge cikluse i kasne ovulacije.
dani82 sretno !
a pijem samo estrofeme...