drage... javljam da je nasa mala mrva prestala rasti i da sam u 8. tjednu zavrsila na kiretazi.... Fizičke boli nije bilo, ali srce je slomljeno....
chiara :love2:
Printable View
drage... javljam da je nasa mala mrva prestala rasti i da sam u 8. tjednu zavrsila na kiretazi.... Fizičke boli nije bilo, ali srce je slomljeno....
chiara :love2:
Ajme cure moje drage, koliko teških i tužnih vijesti...chiara,morska vila (na odbrojavanju vidjela da ih ima još) :cry: :cry:
Ne znam što da vam kažem da vas utješim.
Samo znam da smo mi žene koje prolazimo kroz sve ovo najhrabrije na svijetu pa znam da ćete i vi opet skupiti snage i vjere te krenuti u nove postupke i uspjehe :yes:
Molim za vas :love2:
chiara i morskavila:cry::cry: tugujem s vamam znajući da samo vi znate kroz šta prolazite. Neka vam bog da snage da skupite komadiće i krenete dalje kad rane zacijele:love2::love2:
Tek sutra idem na prvi UZV...to će biti 14 dana nakon vađenja bete, točno po uputi MPO liječnika...već 14 dana živim u potpunoj neizvijesnosti ali barem nemam mučnine....
Chaira i Morskavila :cry:
Maca2 i ja sam radila amino....samo su godine bile razlog...sve je proslo ok. a kad smo dobili nalaze da je sve ok, nasoj sreci nije bilo kraja. Strasno sam se bojala samog postupka, ne boli imas vise strah....na tebi je naravno da odlucis.Sretno!:heart:
MUCNINE drage moje koje nemate mucnine, ne brinite ja sam u 34 sedmici trudnoce i nisam nijednom povratila....malo zgaravica ali nikakvo povracanje.:-D
chiara i morskavila :love2:
Maca2 ja nisam išla na testove u prvoj trudnoći i neću ići sada. Znam da se ne bih odlučila na pobačaj da rezultati budu loši, tako da testiranje nema smisla. Samo strah i rizik koji želim izbjeći. Vjerujem da će biti sve u redu i nastojim uživati u trudnoći.
P.S. trudnice koje nemate mučnine - blago vama. Moje traju cijeli dan, ali bez povraćanja.
chiara i morskavila :cry: :love2:
Danas je bio prvi UZV. Brojčano stanje 2:heart::heart: :klap:
Sve izgleda OK, jajnici su mi jako povećani i spušteni u zdjelicu, kaže dr da će za mjesec dana valjda doći u normalu (zato osjećam pritisak u donjem dijelu trbuha i malo mi je bed biti u bilo kakvim hlačama osim hlačama od trenirke).
Slijedi čekanje idućeg UZV....moram pronaći neki hobi da ne izludim doma....
Strumfice, cestitam na dva kuckajuća srca!!:heart::heart::-D:-D
Kad je opet UZV? I koliko so sada trudna, kako ti dr. racuna, po mengi ili punkciji??
strumpfica:-D:-D za tvoja 2 srceka!
Štrumfica tri put hura za dva!!!!
Danas su računali 6 tjedana+mislim 4 ili 5 dana, naravno da računaju po mengi, jedino što si ja nisam zapisala kad je bila menga točno pa sam im odokativno rekla. Kažu da mi je termin 26.08., ja bih prije rekla 04.09. (prema danu punkcije), no to su detalji oko kojih se baš i ne trebam sad zamarati.
Izdući UZV za 4 tjedna...4 tjedna čekanja... rekli su neka ostanem doma i ne ludujem
sad bi si mogla i potpis promijenit!8-)
meni je danas 6 tjedana+6 dana tako da smo tu negdje....
strumpfica bravo:zaljubljen::zaljubljen::heart::heart:
evo,da se i ja javim...po pročitanom,mislim da sam u terminu negdje sa ivanovomi štrumficom...zm:22.11,punkcija:3.12,et:8.12-bc,2cc...10.dt bhcg-126,12.dnt-333....28.12.-vidi se 1plod,sve ok,gestacijska,žumanjčana...4.1.2011-na uzv se vide 2:heart:-jednojajčani blizanci,oba :heart: kuckaju....visokorizična trudnoća...ja u strahu,iškekujući današnji dana kad opet imam kontrolu da se vidi da li su mono-mono...imaju 1 posteljicu,ne zna se za amnionijsku vrećicu(ispravite me ako sam krivo napisala...)....
pozdrav,curke!!!!drž te se,javim se....:zaljubljen:
Ja sam u 6. tjednu počela krvarit. Bila sam na uzv, čulo se srce i sve je bilo ok. Dr mi dao eritromicin i pojačao utriće, uz strogo mirovanje. Od tada nije bilo jačeg krvarenja, svaki drugi dan malo svježe krvi pa onda samo u tragovima tamne. Bolova nije bilo nikakvih. Zadnja 3 dana nema svježe krvi, samo malo smeđkastog traga na wc papiru. Imam užasne mučnine pa se tješim da je sve ok. Popodne u 18h idem na kontrolu, držite mi fige! Danas mi je točno 8 tjedana.
Malo su me obeshrabrile sudbine chiare i morske vile:-(
kinki drzim fige,i ti si tu negdje s nama....da sve bude ok i krvarenje prestane skroz!!!
ja idem sutra na ultrazvuk nakon 2 tjedna,i vi meni drzite fige jer mi se cini da jos jedino ja nisam cula svoja srčeka :heart::heart: nek ih bude 2 :yes:
ivanova,evo da se javim...obavila pregled,ali se još ne vidi 100 posto kakva je situacija...srčeka kuckaju,definitivno su jednojajčani i pazi sad-postoje 2 varijante koliko am ja skužila:monokorijati i monoamnijati(to je značilo ono mono-mono)što u prijevodu znači da su jednojajčani blizanci s jednom posteljicom iliti monokorijati(inače,mogu i jednojajčani imati 2 posteljice koliko sam čitala),a monoamnijati znači da i dijele tj.imaju 1 amnionsku vrećicu-što i nije baš dobro jer se hrane iz istog izvora i zna se desiti da im se pupkovina zapetlja...pa rani carski oko 32-33tjedna i tak...uglavnom,svakako je bolje da svaki ima svoju tu vrećicu...
tak da se još nadan do sljedećeg pon,onde će se kao bolje vidjeti,šanse postoje,a i dr me malo ohrabrio da iako je ova varijanta mono-mono najrizičnija može sve proći u najboljem redu...
curke,uživajte u trudnoći,šaljem vam puno pozdrava....
:-):-)
uh sve mi ovo zvuci jako komplicirano! uglavnom drzim ti fige da je ova bolja varijanta a ako je losijaa d aipak sve dobro prođe :yes:
Ma sve bu to bilo dobro, bitno da srčeka kuckaju, zar ne? Ivanova,sretno danas na UZV!
evo me cureee....
bila na uzv,obadve bebice su dobro,kucaju srceka i obadva su velicine 13 mm!!!:-D
jedno kaze citiram"cervix 1 clanak blago uloziv za vrsak prsta" sto znaci da trebam mirovat,izbjegavat stepenice....
ma ionako mi mame blizanaca rađamo u 37. - 38. tjednu, tako da taj datum ne znači puno.
meni je mjesec ranije - 04.08.
bila sam jučer na uzvu i vidila moje 2 ljubavi - jedan bebać ima 4.2 a drugi 4.6 cm. žive točno jedan iznad drugoga, ko u zgradi lol
bila sam STRAŠNO zabrinuta zbog svih ovih spontanih, i jer imam savršeno lijepu trudnoću, bez muka, divnu.
ali, bebuše su tu i savršene su, dr je mjerio bedrene kosti i vratne nabore i sve je za sada super. nadam se da će tako i ostati. :heart: :heart:
ivanova :-D :-D
Pinky :-D :-D
sad samo mirno dalje, ne može nego bit sve super!!!!
Ivanova, Pinky, super!
ne znam za vas, ali ja bih najrađe svaki dan na UZV da škicnem kako mrvice napreduju, a ide se samo jednom mjesečno, pih...a prošli tjedan su bili šklolski svaki po 6mm, stisli su se jedan kraj drugoga...
Ivanova, tvoji jajnici su OK? Meni pak piše u nalazu da su mi jajnici uvećani (značajno, veličine stisnute šake svaki otprilike) i da su spušteni u zdjelicu u kojoj ima neke slobodne tekućine(što god to bilo), ali je dr rekla da će se to vratiti u normalu za mjesce-dva...tako da me sve hlače žuljaju pa sam iskoristila zimske rasprodaje i posjetila prenatal (znam da je prerano, al sad me bar ništa ne žulja na struku)
evo da se i ja javim malo...jučer nam je bilo 11+3 vidjeli smo nosić,okice,prstiće,srčeko ma sve je kak treba bit! čak mi je i mahnuo-la! prekrasno i toliko smo sretni i uživamo max u bebaču kojeg svaki dan mazimo i pazimo.nikakvih mučnina nisam imala,nikakvih hvala Bogu problema...jedino osmica mi raste pa su mi desni ko balon!!!!kud baš sad! al rekla mi je u Petrovoj da se ne ustručavam je izvadit uopće.od sinoć me ne boli pa cemo vidjet.cure drage svima nama neka ova godina donese puno dječijeg veselja i osmijeha!
ma nisu ok,i dalje su povecani i imaju folikule velike,pogotovo desni,ali dr isto kaze da ce to proci.
a ta tekucina ti je ono sto su meni punktirali,ali ja sam imala 4.5 litre,to je isto posljedica hiperstimulacije.
moji nisu jedan pored drugoga nego iznad,probat cu slikat pa stavit slikicu...
ivanova,štrumfica,pinky[/B]-super kaj je sve u redu!!!:-D:-D
štrumfica,i meni je dr rekao da su mi jajnici uvećani,ali da je to od stimulacije te da će se postepeno vretiti u normalu-tako da ne brineš...
znači,curke vi idete 1mjesečno na uzv?a ja mislila da se kod blizanaca mora češće...doduše,ja sam do sada bila svaki tjedan i opet sam u pon naručena...:-o
e da,da vas još ovo pitam...jeste se kaj udebljale do sad?...ja sam 2kg u plusu od samog poičetka stimulacije,ali s tim da imam viška otprije pa pitam...:oops:
joj,zaboravih...ivanova-super ti je avatar!!!!lajkam....
hvala hvala,lijepi su na mamu :lol:
da,ultrazvuk samo jednom mjsecno,i meni je to malo al kad sam cula cijenu bolje da i nije cesce :-o
sto se kila tice ja ti bas i nisam mjerodavna jer sam prvo zbog te hiperstimulacije bila izgubila apetit pa poslije strasne mucnine koje su se sad mrvicuuu smirile tako da sam ja u minusu 1-2kg.
Ja sam što se kila tiče bila na pozitivnoj nuli kad me doktorica prošli tjedan stavila na vagu u cipelama i odjeći. Bila sam uvjerena da će vaga pokazati barem dva kg viška, a ona pokazala moju standardnu težinu....s tim da ja nemam mučnine, imam odličan apetit i da sam uglavnom doma tj da se puno ne krećem (znam, trebala bih prošetati bar pola sata svaki dan ali po ovom vremenu mi se baš i ne da, bojim se prehlade sinusa...).
Zedra, javi nam sutra kako je prošao UZV!
ja sam dan nakon uzva prokrvarila. navečer sam imala par kapi krvi na gaćicama, sutra ujutro (jučer) opet, čak malo više. smeđa krv.
otišla sam na uzv, bebe su ok, dobila eritromicin 4x 500, 5 dana.
sad ležim i molim boga da spoting stane (smanjuje se, samo par kapljica jutros, isto smeđih), odmaram i pijem sve ove terapije.
strašno sam se prepala...
jel itko imao sličnu situaciju
Pinky ja sam negdje oko 15tog, 16tog tjedna trudnoća imala neobjašnjeni spotting koji je trajao par tjedana, s bebom sve OK, hematoma nije bilo...preporuka dr. je bila vratiti utriće (taman sam ih nakon 12tog tjedna bila smanjila i skoro prestala, možda je bilo povezano s tim) i malo se pripaziti (nisam morala mirovati). Dr. je mislio da je možda urastanje posteljice zakačilo neku kapilaricu u maternici. Sve je bilo na kraju u najboljem redu. ~~~~~~~ da to nije ništa i da će proći!
Evoi mog nalaza. Danas smo bili na UZV, 8 plus 5..sve je kako treba, bebica je 1,8 cm i srceko kuca sve u sesnaest. Obzirom da mi je beta 14 dan po transferu bila 56, stalno samu nekakvom strahu, ali danas kad sam dobila svoju trudnicku knjizicu......jupiiiii!
Prekrasno Anabanana :klap:
Ja sam bila na uzv sa 6+0 i tada sam čula srčeko..i sad sam se naručila za kraj mjeseca..do tada još ravno dva tjedna i malo sam u strahu,jel sve u redu...Osim što sam imala tešku upalu sinusa i završila na antibioticima,jučer sam imala proljev i povraćanje-kao crijevnu virozu,samo ne znam gdje sam je pokupila jer ne idem nigdje...
Ja nemam nikakvih simptoma da sam trudna,ali mi je zato imunitet u banani i stalno me nešto lovi...:roll:
A tek kak vam bude lijepo kad beba pocne bombardirat,kak je to slatko ja svaki dan kad ju osjetim placem veli muz da sam gora od meksickih sapunica,al kaj ja mogu kad hormoni rade svoje i osjecam veliku povezanost s bebom,muski to ne kuze izgleda
moram priznat da sam se počela doživljavati ko trudnicu tek u ponedjeljak, kad sam vidila 2 sićušne bebice, glave, noge, ruke... sa 10+4 tt
i beta i srca - sve mi je to bilo apstraktno.
al kad sam vidila tec 2 bebice, zaljubila sam se ko nikada do tada, zamalo se nisam rasplakala od sreće usred uzv-a
Meni nitko nije niti nudio trudničku knjižicu....ma bitno da su se na UZV vidjele mrvice!
Moja dr je mišljenja da ću utriće koristiti do 14 tjedna (iako su upute iz MB do 12 tjedna) i onda se polako početi s njih skidati-tek sam na polovici....