ja se isto potajno nadam da ce zavladiti opce veselje na nasem pdf-u. nasa mandy,klarita,visnja,mačkulina..... i sve druge drage cure....:yes:
bambuszaista bi voljela da se ostvari tvoja želja....:heart:
Hm,čitam vas sve i razmišljam što da napišem i od kud da počnem!
I ja sam onim težim putem došla do prve trudnoće, na svu sreću uspjeli smo zatrudniti iz prvog IVF/ICSI-a i to trojkice!
Pomislila sam to je to rodim ti bebice i to je to i tako sam si nekako uvijek htjela troje dječice.
Trudnoće i poroda se nisam plašila niti najmanje, ni u jednom trenu nisam pomislila da će se nešto loše desiti. I trudnoća je tekla savršeno bez komplikacija, bebice su rasle i razvijale se savršeno ja sam se u drugom tromjesječju osječala super.
Preventivno sam poslana u bolnicu na pregled jer ipak su to trojkice pa da pripazimo.
Ostala tog popodneva pod nadzorom, a ujutro mi pukao jedan vodenjak i rodile se naše tri curice u 24-om tt. Zaplakale jedna za drugom i
odnešene na pedijatriju na intenzivnu!
Sutra ujutro napustila nas prva curica, peti dan druga, a nakon osam dana i treća za koju smo već počeli vjerovati da je možda njoj predodređeno da preživi!
Istog trena kada nas je napustila treća curica ja sam odlučila da želim što prije u novi postupak, da želim ponovno biti trudna. Željela sam da sam već tada trudna i to već neko vrijeme, ne znam kako da vam to opišem.
Ja mislim da nije bilo te želje za tom trudnoćom da bih ja to sve puno lošije podnjela.
Ovako to je bilo ono što me tjeralo naprijed i nije mi dalo da potonem u tugu i sama sam sebi govoril da ne smijem razmišljati o tome i biti tužna jer krečem u novi postupak i moram biti opuštena...
Nakon točno 6 mj. išla sam u novi postupak i na svu sreću opet nam je upalilo od prve, ovaj put od dva zametka samo jedan se primio.
Trudnoča je bila od početka puno lakša nego prethodna, ja sam na svoju inicijativu strogo ležala od prvog dana i sve je bilo ok do 19 tt kad su počeli trudovi. Od tada sam bila na tokolizi, napravljena mi je serklaža, uvedeni fragmini, tri mjeseca sam ležala u bolnici...uglavnom teška trudnoća!
I na kraju rodila živu i zdravucuricu tri dana prije termina!
Iako nije bila školska trudnoča ja sam cijelo vrijeme vjerovala i osječala da ću uspjeti ovaj put i eto uspjelo je!
Sada je naša Kim 3,5 mj. i isplatila se svaka sekunda bockanja,ležanja,svega.
Danas razmišljam kako bih voljela još djece, ali ne znam dali ću se upustiti u još koji IVF. Kada bi danas ostala trudna prirodnim putem ne bi mi bilo žao!
Nekako ... ne mogu zaboraviti onu brojku tri... i Elu, Tiu i Emi neću nikada prežaliti...i danas kada gledam našu Kim još više mislim o njima, ali sada mi Kim daje snage za dalje i zbog nje moram biti dobro!!! A sa troje bi morala biti trostruko bolje!
osijek prekrasno :heart: i mogu te stvarno potpisati u puno toga!
mačkulina od srca ti šaljemo veeeeeliki zagrljaj, i misliti ćemo na tebe i biti uz tebe cijelo vrijeme...
... a onda kako su već cure rekle neka krene redom Višnja, Mandy, klarita... :heart:
nemojte ni nas zaboravit! bilježimo se :)
velika.jabuka ma nikako zaboraviti, od sveg srca puuuuuuuuno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za prvo jedan veliki lijepi plusek, pa urednu i školsku trudnoću, i na kraju da malena štruca sretno dođe na ovaj svijet! :heart:
i ja bih plusić! :yes:
cure i ja smijeeeeem.... i ja bi plusić.... ali iskreno umirem od straha :( što ako se opet ponovi hidrops... joj tako me strah :(((
a moj sin stalno govori, mama ja ću kad jodiš bebu davati bebi dudu, pelene... :) on si jako želi bracu ili seku....
cure drage, zelja, velika jabuka, iva drzim vam fige da sto prije ugledate plusic i rodite svoje zdrave i zive bebice. i ja bih rado sa vama, ali me tako strah, nisam jos spremna, a moram i malo sacekati. ali ko zna, mozda sve zajedno budemo u 2012. drzali svoje zive i zdrave bebice u narucju :)
hvala, bambusiću! :love2:
maj, nema žurbe, ni ja još nisam dobila zeleno svjetlo, ali se nadam da ubrzo hoću. i da ćemo možda paralelno brojati tjedniće ;-).
cure moje najdraže,ma svima odreda puuuuuuuuuuuuuno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve uskoro ugledate plusiće, i da ti plusići u vaše živote dovedu male bebice! :heart:
ja svima želim plusiće, ali bojim se da će moj biti najzadnji...
hehehe!ali da taj šećer na kraju stvarno ostavi sladak okus u ustima!!!Citiraj:
a i znas kako se kaze, šećer na kraju
Ma mislim da dokle god ja o tome bar malo razmišljam da ću bar jednom pokušati , ali polako, kad moje tijelo , srce i um odluče da se dogovore...hehe
Ovo si baš divno napisala.
Cure samo hrabro. Nemojte se zamarat s tim kad će bit, bit će kad treba bit. Najidealnije bi bilo da se sve rješimo trauma, ptsp-a i strahova prije trudnoće, ali to nikad ne bude tako. Meni su obje moje kako se reče došle tako nenadano da sam pala s Marsa kad sam ugledala plus. Ali nekad mora zasjat sunce, mora! S tim se jednostavno morate pomirit, kad tad će te opet biti trudne i strahovat, ali kad tad će te također i držati tu malenu mrvicu u rukama i odahnut, prodisat punim plučima! :*
veliki potpis na bambus i Rozu :heart:
cure su stvarno prekrasno napisale! klarita draga, vjeruj mi spremna nećeš nikada biti, i strah će uvijek, ama baš uvijek postojati. ali u jednom trenutku će ga nešto nadvladati i bum opet ćeš biti trudna, ali ovaj put ćeš se vratiti kući punih ruku! :heart:
A ja pišem o ovoj sad trudnoči ko da sam već rodila i donjela doma beb živu i zdravu - ko zna da li će sve bii OK ovog puta kao prošli put - ali nekako sam puna pozitivne energije, vjere, stvarno se nadam, i sve manje i manje sam u onom stanju da sam spremna na sve, sad sam već prešla u ono stanje kad sam spremna samo na pozitivan ishod, lagano dobijam krila...isto kao što je bilo sa Š. Do nekih 20 tjedana sam govorila što bude biće. A onda se odjednom sve preokrene i govoriš sebi, ma nije što bude biće, nego biće i biće!
hvala vam cure na pozitivi!!!
Mislim da mi se baš neće zaletiti jer se pazimo, ali opet ima trenutaka kad se "opustim"pa tko zna...hehe
Roza točno znam o čemu pričaš! i ja se baš sjećam tog klika! :yes:
klarita draga, kad-tad biti će, vidjeti ćeš! :love2: :heart:
oho-ho, znači ovdje se primaju predbilježbe za plusić??? ( a ja se stalno pitam di se treba naručiti :lol: ) :
iva1602
klarita2
mačkulina
maj
mandy
velikajabuka
visnja
želja
(abecednim redom,da ne bude zabune :mrgreen:)
- tko se putem želi predbilježiti nek se slobodno dopiše....
ajme vratila sam se satravena i umorna s izleta a vi me ovako nasmijete....:lol:Čekam pizzu, umirem od gladi i razmišljam kako ste me uhvatile...hehe
klarita vidis kako mi te znamo nasmijati. ;-)
mandy draga, samo se ti upisi, samo nemoj da dugu čekaš. znas ono, kad se negdi upisujes (npr, na neki pregled) pa teba duggoo cekati za doci na red. eto, kako to ide kod nas, ako ti teba "veza" ja te ubacujem priko reda. ;-) :yes:
svima gore na listi želim uskoro plusiće... uključujući i sebe :lol: Ali mislim da ćemo mi pričekat još jednu mengu, pa da se malo opustimo na moru ;)
čudno mi je svoje ime tu viditi..danas sam na poslu razmišljala o novoj trudnoći, trebalo mi je dugo da se vratim nazad na posao jer mi je srce počelo od uzbuđenja ubrzano kucati..tako se veselim tim danima, dat će nam dragi Bog naša sunca, nekako sve manje sumnjam u to!Moji starci će tako odahnut kad napokon budu primili još jednog unuka u ruke, toliko molitve i žrtve i posta s njihove strane :heart:
imena smo ja i muž već izabrali, mora nam beba brzo doći :zaljubljen:
bilo bi divno kad bi ova imena do kraja godine prijavila plusiće!!
Roza BIĆE BIĆE!!:*
višnjaja sam završila devetnicu sv.Riti taman pred njen blagdan, a sada opet već duže postim utorke sv.Anti , molim 13 utoraka , sad ću devetnicu pred sam blagdan .Inače od lani idem prve petke .I nekako se nadam da Bog to vidi ali ja se osijećam malo bolje, sv.Ante mi je puno puta pomogao kroz faks i njegove molitve su mi najdraže...sad sam vas udavila...sorry:heart:Citiraj:
toliko molitve i žrtve i posta s njihove strane
Aaaaaaaaaaaaa hocu i ja na tu listicu :mrgreen:
iako me strasno strah nove trudnoce nema puno cekanja jos malo i krecemo u akciju a nadam se da cu uz vas imati potrebnu potporu i prezivjeti novu trudnocu :roll:
bok cure 30.5 sam imala kiretažu u10tj,missed ab.doktor mi ka že da mogu već za dva mj.u akciju amene je jako strah .9god pokušavala inapokon plusić ionda razočaranje još jedno nebih mogla podnjeti što da radim
sveti ante je veliki čudotvorac ja se njemu uvujek molim i moj sin sko gs iksda imam zvat će se ante
adalnaravno da ćeš imati potporu, iuvijek od nas....bravo...
:klap::klap: