Dragi perpetuum mobile, žao mi je što si nam se pridružio na ovoj temi, ali nadam se da će i tvoje vijesti s vremenom postati pozitivnije kao i moje! Mene je, dok sam ljetos uz svog dragog proživljavala ono kroz što vi trenutno prolazite, koliko toliko psihički stabilnom održavalo saznanje da bolest nije smrtonosna i da se velika većina bolesnika skoro u potpunosti oporavi. U najgoroj fazi bolesti moj muž je bio na respiratoru u mogao je micati samo podlaktice, glavu i lice. S terapijom plazma fereze nemamo iskustva jer je on paralelno s gbs-om imao i tešku virusnu infekciju pa bi za njega ta terapija bila životno ugrožavajuća, sva sreća pa je imunoglobulin djelovao. Sa intenzivne, u kojoj je boravio 11 dana, prebacili su ga na neurologiju nakon što je mogao samostalno disati. Odmah su mu maknuli i kateter. Tada nije mogao ni samostalno sjediti, ali je svakim danom bio sve bolje i bolje, isto kao što je u početku bolesti svakim danom bio sve gore. Nakon dva tjedna pušten je kući na tjedan dana. Kod kuće je samostalno prohodao. Imamo tu sreću da je njegov najbolji prijatelj fizioterapeut pa je puno vježbao i dok je bio kod kuće prije odlaska u Bizovačke toplice. Probajte se pobrinuti da mu, ako dođe do toga da neko vrijeme bude kod kuće, osigurate nekoga s kim će vježbati jer je u početnoj fazi oporavka jako bitno ne izgubiti kontinuitet vježbanja. Nakon 21 dana u toplicama kući je došao skoro potpuno oporavljen, Jedino mu je trebalo 2 - 3 mjeseca da vrati snagu i kilažu jer je izgubio 12 kg. Danas, 7 mjeseci nakon prvih simptoma ove grozne bolesti, jedina posljedica su mu lagani utrnuli prsti na nogama i to da mu često i lako utrnu udovi ako spava u nezgodnom položaju.
Nadam se da će vašem bratu terapija brzo početi djelovati i da će se uspješno oporaviti! Svakako nam javite kako napreduje! Pozdrav i držite se :love2: