doktor mi je rekao da mi je uredu nalaz ali sad sam radi duzine lutealne faze zabrinuta jer sam primjetila da mi seta nekad bude 16 dana nekad 14 a nekad 11 dana pa neznam jel to ok???
Printable View
doktor mi je rekao da mi je uredu nalaz ali sad sam radi duzine lutealne faze zabrinuta jer sam primjetila da mi seta nekad bude 16 dana nekad 14 a nekad 11 dana pa neznam jel to ok???
Meni se čini da ja imam većinu ovih simptoma koje je linkala sildad, vadila sam progesteron samo jednom i to prije 5 god. i onda je bio ok, dal je moguće da se promjenio u tolikoj mjeri?
latika evo gore je linkano da nije dobro ako je lutealna faza kraća od 10 dana
Treba mi pomoc
6. dec sam imala poslednji ciklus
22. decembra na folikulometriji folikul od 22.5mm, doktor kaze to je to, ovulacija. Zbog praznika i haosa na poslu nisam isla da vidim da li je doslo do pucanja
30. decembra odradim hormone:
progesteron 13 (1.5-22)
SHBG 97 (18-114)
testosteron 0.22 (0.06 - 0.82)
androstendion 2.5 (0.7-3.6)
prolaktin 396 (40-530)
fsh 3.2
Jos uvek nisam dobila...Grudi i donji deo ledja i stomak me bole vec nedelju dana.
Ne nadam se trudnoci zbog loseg spermograma, vec ne znam da li da cekam jos koji dan ili da odem na UZ, mozda je i cista....:-)
a jesi li uradila test?:-) po nalazu si imala ovulaciju jer ti je progesteron narastao, a druga faza ciklusa traje do 16 dana maximalno, bar ja tako mislim
Hvala :)
Sada sam kupila test, da uradim ujutru, mada su sanse vise nego male
LaFolie, ima nas još nestrpljivih koji čekamo tvoj test:-).
U 5 jutros sam prokrvarila bas bas jako, bukvalno mi je pola pidzame flekavo. Uplasila sam i radila test, negativan je. Ja sam nulta neglativna krvna grupa, pa mi nije svejedno, ali sve je ok, izgleda da je bila cista koja je pukla.
Ja i nisam ocekivala pozitivan, ali je muz bas tuzan otisao na posao.
Puno hvala svima :***
žao mi je :love2:
Evo stigli i naši nalazi vađeni 3. dan ciklusa:
Progesteron 4,82 ref. 0,32 - 0,95
Folitropin (FSH) 13,46 ref. 3,03 - 8,08
Progesteron užasno visok, a i FSH je tu negdje. Što to znači? Kome se obratiti u vezi toga i koliko takav nalaz šteti za začeće?
Unaprijed zahvaljujem
Eto, Progesteron i Folitropin previsoki i to dosta...
M@tt, možda da probaš pitati na ovoj temi, cure tamo dosta znaju o tome. sretno!
6 dana od ovulacije progesteron 19,7 ng.Ovo je vadjeno u privatnoj klinici i oni se izrazavaju u nanogramima.
u nasim bolnicama to ocitavaju u nanomolima.pa bi ovo prevedeno na nmol/l bilo 62,64.
inace to se dobiva ovim izracunom 3,18 * 19,7 ng=62,64 nmol/l
Matko vidim da si citašica.pridruži nam se na Potpomognuta u Splitu
Bokić svima
Evo da se i ja pridružim ovoj temi. Nadam se vašoj pomoći jer vidim da vas ima puno koje se kužite u nalaze.
Mm i ja pokušavamo zadnjih 7 mj. napravit bebača i ne ide nam baš kako smo si mi to zamislili :(
Ja imam 30 godina a on 29 i to bi nam bilo prvo dijete.
S obzirom da sam starija ginićka me uputila da napravim pretrage.
Vadila sam hormone u VV-u i nalaz je slijedeći:
Slobodni testosteron 9.3 (0.2-14.2=
LH 5.02 (2.12-10.89)
FSH 5.83 (3.89-8.78)
Testosteron 1.4 (0.4-2.6)
Estradiol 107 (99-448)
Prolaktin 400 (71-566)
DHEA-S 6.4 (0.62-7.22)
Progesteron 1.1 (1.0-4.8)
Mm je radio spermiogram u priatnoj poliklinici i dijagnoza mu je teratozoospermia.
Malo ga muči morfologija koja je 11%, makar mi je androlog u Vv-u rekao da je to u redu, jer su se vrijednosti promijenile. Trebao bi samo kao promjenit životne navike. Inače je nepušač i ne pije alkohol, ali slabo jede voća i povrća.
Moja ginićka još nije vidjela nalaz od progesterona jer sam ih tek danas dobila.
Zato me i zanima vaša iskustva i saznanja.
Veeeelikoooo hvala na pomoći:yes:
I moram priznai da me strah odgovora :cry:
molim vas gdje osim brayera u ilici mogu izvaditi progestrogen u zg?
Možeš u poliklinici Sunce
anika2, u svakom privatnom labu mozes izvaditi hormone, bilo da je to sunce, breyer ili bilo koji drugi lab, ovisno u kojem kvartu zivis i koji lab ti je najblizi
hvala vam puno!! sunce mi je najbliže ;)
zapravo nije,ako idem od kuće! ima li neki ok labos u sesvetama?
mare hvala ti punoooooo! idem danas !
rezultat je 2.8
radila sam na 22 dan ciklusa
dobar je nalaz?
moras nam napisat referentnu vrijednost
folikularna faza < 3.6
ovulacijska faza 1.5 - 5.5
luteinska faza 19-76
jedinica nmol/L
gledas normalu za luteinsku fazu, tvoj nalaz znaci da nije bilo ovulacije
hvala ti
:( trudimo se za bebu br. 2
što sad slijedi?
koliko dugo se trudite? imas li inace ovulacije? jesi pratila bazal temp? odi gainekologu na uzv pa cete vidjet kako dalje
ovo je drugi ciklus,neznam da li imam inače ovulacije,prvi put vadila P
nisam mjerila BT,koji toplomjer preporučaš?
15.10. sa bila na folikulometriji i ginić rekao da je dan ranije bila ovulacija
:cry:
imaš savjet?
anika, ovdje sam probala složit taj dio Prije liječenja http://www.neplodnost.com.hr/lijecen...rije-lijecenja, svakako dva ciklusa nisu za zabrinuti se, a nije neuobičajeno imat jedan ciklus bez ovulacije godišnje, ako ti je dobar ginić-odi mu i drugi mjesec na uzv, al dan, dva prije očekivane ovulacije, da utvrdi porast folikula i da možete imati ciljane odnose, najbolje da, uz bazalnu, mjeriš i LH urinske trake (cure na Prije začeća su to doktorirale:-))
i sekundarna neplodnost se utvrđuje tek nakon godine dana pokušavanja...
podizem temu
kod mene samo problemi .....
vadila sam progesteron 21dc i 1,30 mi je :( a ref.vrijednosti su ( lut.faza 8-78)
a ciklus bio 35dc jel to zbog dugog ciklusa ??
od kiretaze su mi ciklusi duzi oko 35-36dc
mozd a sam trebala uradit progesteron kasnije ili ??
Progesteron se vadi 7 dana nakon ovulacije, prerano si ga vadila. Ponovi iduci ciklus, sigurna sam da ce biti uredan nalaz. Naravno, konzultiraj se s ginicem prije, obavezno naglasi duzinu ciklusa.
a jedino da ga sl. put izvadim oko 25dc-26dc , valjda mi nece menga poranit sl . put pa ce opet bit nalaz cudan :/
sta radit kad ciklus varira ?
Pokusat odredit ovulaciju, trakicama ili uzv
ispade da sam ja imala , ako sam uopce imala, ovulaciju 20dc , trebala sam onda izvadit progesteron 27dc , menga dosla 34dc
jer se vadi i cca. 7 dana i prije menge jel tako ??
imam osjecaj kao da sam na pocetku neplodnosti a ne skoro 8 godina :-o:-( i bavim se progesteronom :roll:
nikad ja nisam imala ciklus 34-35dc
nikad ovako nizak progesteron
i uvijek vađen 21dc po preporuci dr.
totalno sam zbunjena
pa znala sam prije kad je , 13-14dc a sada se sve poremetilo
trebala bi pocet mjerit lh trakicama od 12dc pa do 22dc da ovulaciju uvatim
ili odi cca 18dc na uzv. a kaj ce ti uopce taj nalaz? on je pokazatelj dal je bilo ovulacije ili ne...
Crvenkapice, mislim da niski progesteron nije problem kad se ide u postupak jer dobiješ utrogestan ili nešto slično. Ja imam isto problema s niskim progesteronom i jedno vrijeme sam se mazala nekakvom prirodnom kremom koja podiže progesteron i dobra mi je bila, al nisam ostala trudna (tu su drugi problemi, progesteron je samo kap u moru problema)