Jučer sam slučajno ogrebla noktom M. po čelu.
Ja: Sunce žao mi je, nisam te namjerno, baš mi je žao.
M.: Dobro, mama! Može i mala novčana isprika?
Printable View
Jučer sam slučajno ogrebla noktom M. po čelu.
Ja: Sunce žao mi je, nisam te namjerno, baš mi je žao.
M.: Dobro, mama! Može i mala novčana isprika?
Uh, nije ti lako :mrgreen:
Uhvatilo ga je...
Učiteljica mi je u školi rekla da je M. poljubio jednu djevojčicu. Ja sam ga povela u slastičarnicu i udri u priču o granici između "ja" i "drugoga", o poštivanju tuđe volje i slično. Naravno, pitala sam ga zašto je to učinio.
M.: Mama, svaka ikonica u kompjuteru mog mozga htjela ju je poljubiti.
Ja: :predaja:
Kupujemo sladoled (one s nogometnim sličicama).
H: ja ću gool
D: ja ću obučen
teta u dućanu: :shock:
ja: dva goola molim vas :mrgreen:
:lol: a dijete ti je famozno! :heart:Citiraj:
Zdenka2 prvotno napisa
H stalno zapitkuje o smrti, što kada umreš... ja sam joj rekla da ljudi koji umru odu na nebo.
Ručamo i H pita (i gleda u plafon): Što ako sada umrem? mm i ja :?
A ona: Kako ću od plafona otić na nebo?
Ovo je crnjak, ali dijete razmišlja. :/
Ops, prethodni post je trebao ići na 3-6 god. :oops:
:heart:Da je meni MM ovo ikad rekao u toku zabavljanja (a on je informatičar po struci :mrgreen: ) odmah bi se udala za njega :lol:Citiraj:
Zdenka2 prvotno napisa
Opet M.
Prijateljica iz razreda je otišla živjeti u SAD zbog majčinog posla. Pozvala ga je na oproštajnu zabavu, a ja sam mu unaprijed objasnila situaciju da ne bi bio previše tužan.
M. ov komentar: "Sva sreća da ide sada kad je Bush u odlasku. Ne bih volio da mora ići ratovati za naftu!"
meni ivar neki dan: imam par pitanja za tebe, iz opšte kontrole
ja: iz cega?
on: pa to ti je opća kultura, na srpskom
Eva Marija: Mama, s kojeg je kontinenta Lucijin tata?
Ja: Kako to misliš, pa iz Europe, kao i mi... Zašto?
Eva Marija: Pa, kad smo bili na izletu, njemu je bilo jako vruće, pa su mu drugi rekli da je to zato što je on s kontinenta.
Zdenka, M je zakon. :heart:Citiraj:
Zdenka2 prvotno napisa
Ne znam jesam li već spomenula da je moj M. germanofil i antiglobalist. Uči njemački i engleski, s tim da je njemački, uz matematiku, predmet br. 1, a engleski... ima i to pet, ali "dok je on živ, engleski neće nadvladati nad njemačkim". Ovaj uvod je bio potreban zbog sljedećeg:
dakle, vozimo se M. i ja u tramvaju na rođendan njegovog prijatelja i ja skužim da smo trebali sići i da ćemo sada morati pješačiti cijelu stanicu.
Ja: Shit! ( :oops: )
M. na sav glas, pred cijelim tramvajem: Mama, ako već moraš psovati, molim te govori Scheisse, a ne shit!
Zdenka i dobro ti je dijete reklo :heart:
Moja djeca su izvodila show na balkonu.
M. na sav glas: Ljudi, čujte i počujte! Moja sestra nosi gaće na Mikija Mausa!
B. jednako glasno: Ljudi, ne vjerujte mu, laže! Ne nosim! Mama, ne laže, zapravo ih nosim, ali neću valjda priznati nešto o gaćama?
Sjajni su :lol: !
Komentiram sa sinom kako su krasne njegove tete u vrtiću:
ja: „Baš je sreća što su ti tete tako tople.“
on: „Da. Što znači toplo u tvom jeziku?“ :mrgreen:
ja (nakon promišljanja kako da to objasnim, a da ne kažem da je to kad nisu hladne): „Paaa, to je ono kad su vesele, kad se smiju, kad su drage i tak.“
ono: „Aha. Ono kad nekak... nisu hladne.“
ono = on
:lol: :lol: :lol: aaaa, odvalila sam na ovo.Citiraj:
Zdenka2 prvotno napisa
Bili mi u ponedjeljak na razgovoru za školu kod pedagogice. Pita ona N po neko skovo, pa onda da pročita riječ, on sve pažljivo i strpljivo slovka(iako zapravo odavno tečno čita). Nakon toga pedagogica upita jel zna sva slova, a on se malo zamisli i kaže da ne zna baš sva slova na engleskom. Žena se na ovo poče smijati, a N mrtav ozbiljan upita; "Recite molim vas a šta vam je toliko smiješno?"
Bravo mali!
Na lječničkom pregledu za upis u školu, N. je morao zatvoriti lijevo oko rukom i desnim pročitati što piše na osvijetljenoj ploči. Nakon nekoliko trenutaka med. sestra mu je rekla da sad pokrije desno oko i opet pročita slova s ploče. Pogađate, N. je s oba pokrivena oka izjavio:"E pa sad ne vidim ništa!"
:lol:
Hermione, a dijete samo pžljivo slijedi upute... :lol:
Moja djeca strašno vole da ih škakljam. Porcija škakljanja mora biti na rasporedu svaki dan po nekoliko puta. Oni bi mogli provesti cijelo popodne u škakljanju.
Ja.: Mišeki, a zašto vi toliko volite da vas škakljam?
M.: Mama, pa moramo se malo nasmijati i zaboraviti na brige!
jučer komentiram kako sam dobila 2 kg otkad ne pušim, i eto baš sad pred godišnji.
a moje starije dijete dođe do mene, zagrli me, poljubi i kaže - mama, ja bi tebe volio i da imaš sto kila!
skoro me rasplakao :heart:
Vozi MM Nikolu i njegovu prijateljicu doma. N je pozove na svoju specijalnu zabavu koju priprema, a ona na to smišlja kako će roditelje nagovoriti da dođu. Sjeti se kako bi im mogla reći da je Nikoli rođendan, a on će na to; "Draga moja, tvoji su roditelji mudri, znaju oni da tad nije moj rođendan, moraš ipak smisliti nešto drugo." :roll:
U zadnje vrijeme sam počela dosta hvaliti svog sina, naime učio je voziti bicikl (i naučio) i trudi se naučiti plivati, pa mu tako svako toliko govorim bravo. I tako po tko zna koji put kažem ja njemu: "Bravo!", a on meni: "Mama, ti si bravostroj." :mrgreen:
Danas moj Petar (2god.) cijeli dan nešto gnjavi jer ne možemo vani, dok ja pokušavam spremati stvari za put. Nakon milionitog zahtjeva u 5 minuta ja mu kažem da je već stvarno dosadan, a na to će Nikola (6,5 god) pa kako mama dosadan, valjda zahtjevan :lol:
Cita Andrija neke stare novine, i mrmlja nesto kako ima puno nesreca na cestama, kako je poskupila struja, i na kraju clanak o cileanskom brodu Esmeralda, pa me pita, "mama, kako su to mucili ljude elektro-troskovima?"...
Andrija :lol:
bas je pogodio :lol:
ovo dalje pisem malim slovima
da ivar ne vidi da sam vam to ispricala, rekao je: nemoj to na rode, sto ce pomisliti kakvo ti je to dijete kad se tako sprda sa mamom
idemo mi ilicom i pita me on sto je to deja vu
ja mu objasnim fenomen i on se cudi kako mu se nikad nije dogodilo
pa mu ja kazem zasto se dogadja i on na to: ma nema veze, imam i ja svoj deja vu: svaki put kad d. i ja stignemo doma, ti ili na laptopu ili na mobitelu, eto ti deja vu
:mrgreen:
Kakvo ti je dijete? Duhovito, eto kakvo.
Citiraj:
ivarica prvotno napisa
:lol: :lol: :lol:
Isto, sine kako ih i danas muče :lol:Citiraj:
marta prvotno napisa
Ivarice, dijete ti je totalno kompetentno :mrgreen:
Ja sam mu rekla, nekad su ljude mucili elektro-sokovima, a danas ih muce elektro-troskovima. :lol:Citiraj:
Strobery Shortcake prvotno napisa
luciji se klimala gornja jedinica mjesecima, htjela ju je vaditi x puta
ja stalno objašnjavam da će zub izaći kada bude spreman i sl.
kada se rasklimao toliko da joj je izlazio van dok priča, ja sam ju zekala da pazi kada kihne - da joj ne izleti van
jučer ga je okretala na sve strane, totalno smiješno i ja ju pitam da ga frknemo sada van (taman su išli u park)
a ona: ja sam gazdarica svoga zuba i ja ću reći kada će ići van! :lol:
epilog: ispao je 2h kasnije kada je zagrizla palačinku
Sinoć smo N. i ja malo ponavljali kako se zovu ženka, mužjak i mladunče pojedinih životinja. I tako stigosmo i do pseće obitelji. Pas, kuja i ....stane on:"...kak se ono zove mali pesek...?"
Ja mu pokušavam pomoći započinjući š..., št...., šte... a on k'o iz topa: "Kaj se zove Štef?" :lol:
Moj sin od 7 godina krenuo prošli tjedan u prvi razred. Pitam ja njega da li hoće ići na vjeronauk, a on meni kaže: "Ne, jer ja vjerujem samo u ono kaj vidim, a znam da su poslali puno raketa u svemir i nisu nigdje našli boga, pa ne moram na vjeronauk". :P
Svejedno sam ga upisala :( , uz upute da tak nešt ne grune niti slučajno pred časnom
Zašto? Zar upravo takva, pa bila i dječija, razmišljanja nisu pravi teološki izazov?Citiraj:
Gemelli prvotno napisa