mala lanna, na tripp trapp se ne uspije skupiti prašina jer mi dijete već više od 6 godina svakodnevno više puta na dan sjedi u njoj, jedino što možeš naći su ostaci hrane, plastelina ... :mrgreen:
Printable View
mala lanna, na tripp trapp se ne uspije skupiti prašina jer mi dijete već više od 6 godina svakodnevno više puta na dan sjedi u njoj, jedino što možeš naći su ostaci hrane, plastelina ... :mrgreen:
Kod većine djece i roditelja ti je to kak se postaviš. Ako zacrtaš i sebi i djetetu da sjedi u hranilici, ono će sjediti u hranilici jer mu je to najnormalnije. Slična stvar je s autosjedalicom: znaš da je to jedino ispravno i sigurno i oko toga nema rasprave.Citiraj:
mala lanna prvotno napisa
ja ne bih kupila niti jednu drugu hranilicu :mrgreen:
grozne su, glomazne, nepraktične... Mi jednostavno obožavamo tripp trapp. :heart:
jedino što je koristimo bez jastučića jer inače dijete zapinje, ovako lijepo uklizne :mrgreen:
probali smo 'normalnu' hranilicu kad smo bili kod mojih. meni je bilo :shock: Onaj pladanj ispred...samo smeta, morala sam je hraniti s boka, sva sam se smotala. ona se nije u toj hranilici ni vidjela koliko je sve veliko...
ovako lijepo sjedi s nama za stolom, pravi se velika i uživa. kad naraste neću morati smišljati kako podići stolice (jastukom ili štajaznamčim) da dijete normalno sjedi za stolom. a koristit ćemo je kao stolicu za pisaći stol, kad ga bude imala.
evo i slika
p.s. stavila sam već link i na drugoj temi o tripp trapp
tripp trapp nije hranilica. tripp trapp je stolac koji raste s djetetom. :)
ja prva ne bih kupila šmensi hranilicu, ali za tripp trapp ne žalim novaca.
moj stariji sad više voli sjediti na "velikom" stolcu pa ćemo nas dvoje tt prilagoditi malom bratu, on će za koji mjesec dorasti do njega.
za nekoliko godina proslijedit ćemo tt dalje. :)
svatko ima svoje misljenje ja samo hocu reci da ju nebi kupila jer mi je jako skupa...mozda ako budem imala visak novaca cu je kupiti ali cisto sumnjam..tako da nista od stolice-hranilice...a i cini mi se malo nezgodna za male bebace do godinu dana...tako da nisto od te stolice....
imaš pravo, svatko ima svoje mišljenje :love:Citiraj:
ja, recimo, nikad ne bih kupila običnu jer je to čisto bacanje novca za nešto što se koristi prekratko...
i ne, nije nezgodna za bebe do godinu dana, moja sjedi u njoj od početka. sada ima 10 mjeseci...ne žali se.
na svu srecu nisam ni kupila novu je sam dobila i to tri komada...kad god malu stavim u hranilicu pocne vristati i tresti se i sad je jos hranim u kolicima ali se nedam....svaki dan po malo sjedimo i zabavljamo se valjda cemo uspijeti...sve i da hocu kupiti tt stolicu nemam je gdije kupiti jer za sve moramo ici van vukovara i jako mi je skupa....
mi smo u Kiki kupili ovu hranilicu :
http://www.hauckuk.com/en/detail.asp...4&ARTNR=662953
Hauckova je i koštala nas je malo manje od 500kn :D
imamo je neka 3 mjeseca i za sada se dobro drži
nije nepraktična za bebe do godinu dana. moja je u njoj od 6 mjeseci, napominjem da je sama sjela sa 4 mjeseca i sa 6 sjedila bez potpore.
mala lana koliko ti je staro dijete?
pokušaj ju staviti kako preporučuju u uputstvima na 2-3 min za početak, igraj se s njom dok se ne navikne pa ju tek onda počni hraniti u njoj.
kada se kupi u Kiki, se dobiva u "kartonima" i doma slaže?
koliko su cca veliki tj. teški te kartonske kutije?
da li je netko bio u zadnje vrijeme i vidio imaju li sve boje?
koja je aktualna cijene stolca plus one prečke i naslona za leđa?
mi smo ovaj tjedan kupili tripp-trappicu u kiki. kutija ti je skroz mala, nekog trokutastog oblika, najveca stranica ima cca 1,20m, a mislim da sam i previse rekla, lagana je i mozes je bez problema i sama dici. imali su sve boje osim plave. naslona za leđa s onom ogradicom je bilo bas u svim bojama.mi smo napravili slatku kombinaciju - zeleni stolac i plava ogradica.Citiraj:
Maya_78 prvotno napisa
sam stolac ti je 1198kn (ili tak nekaj), ovaj naslon je nekih 250kn.
Mi smo uzeli i one jastucice kojih isto ima u fora bojama, a to ti je jos dodatnih 250kn i uzeli smo one sigurnosne remencice koji su 270kn. Tako da nas je dosla cca 2000kn.
Moj savjet : nemojte uzimat sigurnosne remencice (to su oni oko ruku pa preko leđa ko na obicnim hranilicama) jer su zaista nepotrebni.
to je i moj savjet. NIKAD ih nismo koristli. :(Citiraj:
mici85 prvotno napisa
a ni jastučiće...još ajde onaj iza leđa ali onaj ispod guze samo smeta (bar meni) kad je pokušavam ugurati unutra... :/
SUPER, CURE!
dobila od jedne dobre duše forumašice popust od 10% u Kiki pa razmišljam da sestru pošaljem da mi kupi :)
još mi dugo neće trebati, ali treba iskoristit opust, ne?
(nadam se da se odnnosi i na Stokke jer sam jedomm prilikom čitala da na S. nikad ne daju popust; wtf!?!)
mislim da ću ja uzeti samo stolicu i naslon (onaj "set", ili u taj "set" spadaju i ti remenčići? jer to bih "propustila" po vašim iskustvima, a i ne bih uzela jastučiće, to ću sama skockati)
ok, našla sam si odgovor!
sad sve znam...
btw, imate slike vaših tripp trappica da vidim kombinacije "uživo"?
ja mislila zelenu sa zelenim (predosadno?)
osim ako nemate bebu koja je sitna, ali dinamitna pa se u sekundu izvuče iz sjedalice :shock:Citiraj:
puntica prvotno napisa
kao dugogodisnji korisnik tripp trapp stolice, mi imamo 2 komada doma, mogu samo dodati da je to jedna od stvari sto smo kupili za klince koje su ubjedljivo korisne, premda je cijena stvarno paprena.
izgledaju neudobno, ali moji su ih koristili i koriste jos uvijek, a ja isto volim sjediti u stolici.
dakle, "dugoročna" investicija 8)Citiraj:
majoslava prvotno napisa
Gitulja mala mi je stara sedam i pol mjeseci naveliko sama sjedi sad se pocela i sama ustajati na nogu uz kauc....jednostavno kad ju vidi pocne vrisati tako da sam si rekla da ju necu forsirati...jos malo cemo cekati za sad ju hranimo u krilu ili u kolicima kako kad....
možda se plaši visine :? ?Citiraj:
i mi smo kupili dodatnu opremu ali smo i nakon nekog vremenu išli vratiti jasučiće koji idu ispod guze jer su nepotrebni a i sjedalica se lakše samo obriše poslije jela nego da se svako malo peru ti jastučići. ovaj za naslon za leđa je ok.Citiraj:
puntica prvotno napisa
to sam i ja pomislila da se plasi visine zatu ju ni ne forsiram...kad bude malo starija sjedit ce i jesti ce u noj....
mi smo uzeli limeta zelenu stolicu i onaj naslonjac i ogradica su plavi. jastucici su bijeli s nekim plavim smeđim i zelenim zivotinjama (mislim da je pisalo da je to model tales il tak nekaj).Citiraj:
Maya_78 prvotno napisa
evo ja cu sutra-preksutra staviti fotkice hranilice i mishonje na fejs pa ti posaljem link ili mailom da vidis kako izgleda...
uglavnom, ne mozes fulati...sve su stvarno slatke...
Srećom da sam to napisala ovdje,jer se toga uopće ne sjećam.Da li tko može potvrditi da li je to točno ili dati savjet što učiniti obzirom na upozorenje da ta gornja daska smije viriti max 4 cm,a mi sada već imamo 16 mjeseci i guza nam više ne stane u nju kada je tako montirana.Citiraj:
princess puffy prvotno napisa
I mi bi tripp trapp, ali jako nam je skupa, pa me zanima, jel ima tko iskustva sa "kopijama" koje su puno povoljnije i gdje ih osim u Kiki ima za naći???
Ako netko ima "kopiju" ja ga molim za mišljenje i iskustvo (i naravno gdje i po kojoj cijeni se može naći - isključivo u Zagrebu).
Zahvaljujem na odgovorima. :)
prijateljica ima ovakvu i jako je zadovoljna (kupila preko oglasnika)
znam da ima u kiki, a vidjela sam i u lesnini, u bebinom svijetu (okretište dubrava), i u mercatoneu su imali... Sve su drvene, neke kvalitetnije, neke manje kvalitetne...trebala bi pogledati uživo da zaključiš koiko su čvrste (ili nisu)
mislim da ima za kupiti i u quelle i neckermannu...bar je bilo kad sam ja gledala...
kopiram svoj post za i ja ću biti tata:
sad je već imamo nekih pola godine i dobro se držiCitiraj:
mirjana prvotno napisa
mirjana :D hvala ti!!!
Sviđa mi se jako (sad još u živo da ju vidimo)
Ne tiska dijete ona prečka/ograda?)
ne tiska uopće, moja curka je sad proslavila 3. rođendan i još koristimo tu prečku
jako voli tu stolicu
npr. kao moj sin - pa se okreneš na sekundu a on već čuči na stolu... brrrr...Citiraj:
larmama prvotno napisa
ODMAH sam išla kupit remenčiće. čak i sad kad ima 2 godine uspijeva se bez frke izvući.
prečkica ne žulja. ja sam ju htjela maknuti jer se G sama penje pa mi se čini dosta nespretno da se pentra preko nje. ali šefica ni čuti, kaže da joj treba.
zašto je zelena triptrapica skuplja od ovih "običnih" boja? jer je nova? kako su lukavi...
a koliko ste vi "stari"?Citiraj:
gitulja prvotno napisa
meni se čini da nam smeta ta prečka jer ju jedva uvućem u stolicu (usko nam je),ali smo čini mi se još mali (17.mjeseci) da ju izbacimo
Mi ovu stolicu imamo kod bake....i mwni jw katastrofa :/ Kao prvo-digne se u njoj u roku sekunde i ne smijem skloniti pogled s nje ni na tren. Kao drugo- iako imamo jastučiće, svejedno se lupi glavom baš svaki put kad se nasloni ili kad protestira da neće jesti. A kao treće- u stolici koja ima tacnu ne ispada joj sve 100 puta na pod...u ovoj je više na podu nego njoj u rukama. Jedino mi je eto super što dijete jede za stolom. Iako mi je za to možda i bolja solucija onaj nastavak za stolicu. :)
2,7 godina.Citiraj:
Ninči, kako misliš lupi glavom kad se nasloni?
Sorry, nije mi jasno kako to uspije.
cure moje!
ja isla jucer u Kiku sa mamom ( bakom ) koja je izrazila zelju da kupi unucici tu famoznu hranilicu o kojoj ja tako odusevljeno pricam mjesecima!
sto da vam kazem!
Kada sam ju vidjela uzivo samo sto se nisam rasplakala od jada kako bezveze izgleda !
a mama me sam gledala i pitala -to kosta 1300 kn?, nije mi jasno!
nekako mi je siromasna-kaqo da je od obicne lose obojane sperploce!
uzas.
uglavnom-definitivno moram odustati od nje i naci neku cobansku obicnu jer ako kupim trip trap ljudi ce me zezati do kraja zivota.
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
anatom, žao mi je što si se račarala jer nama je ona pun pogodak :D , koristimo ju već 6 godina
može ti biti razlog i to što si ih vidjela samo u dućanu, u onom velikom prostoru, a ne za stolom , sasvim ti je drugi osjećaj kad ju vidiš za kuhinjskim stolom
odnesi ju u onaj dio gdje su kuhinje i stavi uz kuhinjski stol, onda ćeš vidjeti koliko odgovara funkcionalno i estetski onome čemu je i namjenjena :)
čini se da je stvorena pogrešna predodžba da svako dijete mora neizostavno imati tripp-trapp ili će biti doživotno traumatizirano. :mrgreen:
dakle, kome se stolac ne sviđa, preskup mu je, neki drugi mu se više sviđa više - neće kupiti.
ali definitivno ti mogu reći da nema veze sa šperpločom, zaista je solidna. moja ni izgledom ne podsjeća na šper. ;)
to je živa istina. kako je to drvo samo čvrsto i teško!!!Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
meni se činila malo krhka dok je nisam vidjela uživo. mislila sam da bi se mogla slomiti :lol:
anatom ajde lijepo u potragu za nekom dugom hranilicom koja će TEBI biti najbolja i najpraktičnija. i baš te briga za tuđe mišljenje. ljudi će uvijek naći razloga da te zezaju do kraja života, ali barem ćeš ti biti zadovoljna svoijm izboromCitiraj:
anatom prvotno napisa
:love:
Mi smo prečkicu izbacili s jedno 15 mjeseci... neko vrijeme smo još koristili remenčiće, a zadnja 2-3 mj., ni njih više ne koristimo.Citiraj:
V se vrlo spretno penje i silazi s nje, ne vidim kako bi to izvela s prečkicom...