probala danas :mljac:
kolač po mojoj mjeri, uživala u pripremi i konzumaciji :P
toliko jednostavno, brzo i fino...
koristila sam vrhnje za šlag, ne biljno, obično
:D
Printable View
probala danas :mljac:
kolač po mojoj mjeri, uživala u pripremi i konzumaciji :P
toliko jednostavno, brzo i fino...
koristila sam vrhnje za šlag, ne biljno, obično
:D
Nisam čitala sve ove stranice koje su ispisane o HOLA kolaču, već samo prvi post sa receptom i Ekica šaljem ti ogromnu :* !
Ako imaš koji ovako dobar i brz kolač, molim te pišiiii, :heart: .
mi ovaj kolač svi obožavamo. to je obavezan dio programa za svako family okupljanje.
A ja ovu kremu stavljam i u neke torte kad nemam vremena za filozofiranje.
meni je ova krema uvijek gorkasta :?
zato mi je kolač puno bolji kada je s bananom između biskvita i kreme... s narančom , isto mi super ide s gorkom čokoladom, je isto fini...
mislim da će se i jagode tu fino utopit kad bude stađun od njih...
bajame ogulim i nasjeckam kao za jež tortu pa pospem po vrhu svake verzije :)
Kolač mi je savršen
tko god ga je probao,tražio je recept
Kolač mi je puno presladak (radila sam s čokoladom za kuhanje). Lijepo mi je ispao, dobro je izgledao, spretno sam ga narezala, ali na proslavi za koju sam ga radila za njim je posegnula samo jedna osoba, svi su ostali navalili na druge kolače... :/
Ja sam probala i druge varijante ovog kolača, pošto je jednostavan, brzo gotov i dobar. Radila sm tako da umjesto kakao praha u tijesto dodam 100 g. mljevenog maka, ostalo standardno - kolač jako dobar.
Druga varijanta u biskvit 100 g kokosovog brašna, isto je dobar kolač.
Umjesto hola šlaga radim sa vrhnjem za šlag.
meni je super u svim varijantama, a konačno mi se dogodilo i ono da mi biskvit pliva u kremi. I shvatila sam zašto. Biskvit nije bio dobro pečen. Meni se žurilo, činio mi se pečen, prelila kremu i ops, ode krema dolje, a biskvit pliva gore.
Inače krema je poznata kao ganache, ako ukucate u google dobit ćete razne verzije; u neke se još stavlja i maslac, neke se ohlade pa izmiksaju...jako je popularna u francuskoj, a i na ovom forumu je popularna truffle ganache torta.
Ja sam od ove kreme, (sa više čokolade) ohlađene, pravila kuglice koje sam uvaljala u kokos brašno ili mljevene orahe/bademe/lješnjake u fazi kad nisam jela nšta škrobno i bilo je fantastično :naklon:
Napravila i ja. Jako dobro! :*
Meni je ovaj kolac extra.Brz, ukusan , lep za secenje, podelila recept svima
I ja sam ga pravila i stvarno je super. To mi je inače prvi kolač u životu koji sam napravila :oops: i tako je dobro uspio da sam puna samopouzdanja par dana kasnije pravila i baklavu (koja je isto ispala super.) Eto, HOLA kocke su zaslužne za otkrivanje mog skrivenog talenta 8)
Jedno pitanje u vezi vrhnja za šlag: u Plodinama sam našla svašta ali nisam našla HOLA nego HOLE. Pakiranje ke neko rozasto. Je li to isto? Akoi ne, gdje mogu kupiti taj šlag?
Hvala :love:
I moje je bilo Hole. To je to - biljno vrhnje.
Je je, to je to, ali možeš raditi i s bilo kojim drugim vrhnjem za šlag, biljnim ili običnim. Ja uvijek radim s običnim jer mi je ukusnije od biljnog i uvijek super ispadne :mljac: .Citiraj:
njokica prvotno napisa
Drage moje
Evo ja sam jutros radila taj kolac ali mi nazalost nije uspio. :/ :cry:
Ne znam u cemu sam pogrijesila. Naime biskvit je ispao super, a krema - koma. Odstajao je od 9 ujutro u frizideru, a ona si nije skrutila ni malo. Razljeva se svuda i uopce se ne moze rezati. U cemu je stvar?
Da li treba ovu čokoladu u vrhnje prokuhati ili ne?
Hvala!
evo ja sam ga napravila jučer popodne,danas sam teža makar 1kg;vrhnje i čokoladu nije potrebno prokuhati,samo pričekati da se čokolada otopi(5-10 min na laganoj vatri),nije bitno koji je šlag(hopla,hulala,sania ili sl);obratite pažnju na to da bude duboka padela,da namažete samo dno sa maslacem,jer ako namažete rubove padele,biskvit se odvoji i kasnije krema curi unutra;kad je biskvit bio pri kraju s pečenjem,počela sam raditi kremu,možda je prošlo 5 min od vađenja iz pećnice kad sam po njemu,polako da se ne prelije,prolila kremu,a nakon 15-ak min.ga stavila u frižider(mora biti cca 3h da se krema stvrdne)...odličan,jako jednostavan,brz i svima ukusan
I ja ću ga danas raditi,zanima me,s obzirom da je fešta od 20 ljudi jel mi dosta jedna tura,ili da radim duplo???
Vala trebace ti duplo...
Ako i to bude dosta kad navale... :mljac: :lol:
radila tortu po receptu sve sastojke poduplala,ispekla 4 okrugla biskvita
i redom biskvit-krema,svi bili oduševljeni
Ni slučajno kuhati. Samo zagrijavati na najnižoj temperaturi uz miješanje dok se i posljednja mrvica čokolade ne otopi i smjesa ne bude jednolične čokoladne boje.Citiraj:
Maslačkica prvotno napisa
Kuhanjem se mijenja konzistencija vrhnja i čokolade, i vjerojatno se zato nekima razlijeva,
nema jednostavnijeg kolača, a mom md-u jedini za koji kaže da je odličan ! inače su mu svi ok ili dobri. već par mjeseci ga radim 2-3 puta mjesečno, a kad nije taj onda je jedan od mrkve (recept iz vrtića)
ajde super Rene2 mozda je zato razljevalo se
a kakav je to kolac od mrkve?
Meni su dobre i hola kocke sa makom. Smanjila sam ulje na 0,5 dcl i umjesto kakao praha dodala 1o dkg mljevenog maka. Ostalo sve kao kod standardnih hola kocki. Radila sam i varijantu sa kokosom. To je zaista najjednostavniji kolač, a dooobar.
hola kocke
Danas sam ga prvi put napravila...oduševila se...stvarno je kolač za desetku...svaka čast :klap: :mljac:
Eto ja sam opet jucer napravila Hola kocke ali opet nesto ne stima.
Vec drugi put za redom, krema nece nikako da se stvrdne, ona je gusca, ali kad se kolac zareze, razljeva se. :(
Zaista radim sve kako pise, ali nece pa nece.
Ostao je preko noci u frizideru i sve ali opet nije ni slican onim slikicama koje su postane.
Biskvit je super, krema je na njemu i sve ali se razljeva....
Any idea?
Mislim da ti je vrhnje zakipilo na vatri, tj. da je bilo prevruće pa se ne želi više stisnuti. Ili je vrhnju istekao rok.
A meni svaki put biskvit ima neki svoj život. Jednom je super, drugi put padne na nivo palačinke, ponekad je na mjestima visok, na drugima se slegne.
Uopće ne kužim što mu smeta.
Vrhnje i čoksu sam na najmanjem kolu na najslabijoj vatri rastapala ( inače imam plin, a ne struju ) i ne smije zavriti. Izlila sam vruću kremu na vrući biskvit znači ravno iz pečnice zum gore kremu. Malo se hladilo vani i jedno tri sata u frižu.
Mislim da je fora da vrhnje ne smije zakipiti i da sve mora biti vruće, jer kad sam izvadila biskvit iz pečnice odmah se počeo spuštati pa sam brzo, brzo izlila kremu gore :mrgreen:
Koju čoksu si koristila? I koje vrhnje? Možda da promijeniš...Citiraj:
BP prvotno napisa
Ja radim s Vindijinim vrhnjem za šlag i Dorinom za kuhanje, svaki put uspije. I mislim da nema veze ako krema zakipi, meni uvijek napravi nekoliko vrutaka.
Koji god biskvit da pečete ne smete ga vaditi odmah napolje.Citiraj:
Kavin prvotno napisa
Isključiti pećnicu pre završetka pečenja, pa kad je pečeno, vrata samo odškrinuti i ostaviti unutra još nekih 10 minuta da biskvit "sedne"
Tek onda ga vaditi van.
A vrhnje, ako je pravo (nisam nikad koristila biljno), ne smeta da zavri. Ono se čak zna i stegnuti dok se kuva. TAk oda to sigurno nije razlog. Ali, ponavljam, to je tako za obično vrhnje.
Evo ipak se drugi dan situacija sa kremom popravila, cak se i lijepo da rezati....ah sto da kazem treca sreca!!!
koristim Dorina cokoladu za kuhanje i hola vrhnje, tocno kako stoji u receptu.
sljedeci put cu raditi duplo biskvit i kremu pa da kolac bude deblji :P
Trazim nesto po receptima, pa samo da ko padobranac upadnem ovdje i kazem da se te hola kocke zapravo zovu becke kocke - vjerojatno onda kad se rade s normalnim mlijecnim vrhnjem za slag. Ova varijacija na temu je dobila po biljnom slagu koji je najzastupljeniji kod nas ;)
Baš zanimljivo ovo što si napisala za Bečke kocke.
Moj muž se ne može najesti ovih hola kocki.
ja sam biser, stavila sam umjesto oštrog brašna brašno za tanka tijesta.
A umjesto čokolade za kuhanje, običnu mliječnu dorinu.
Baš me zanima kakav će biti. Tijesto se ispeklo za 10 min, nikad brže :lol: :lol:
ja sam biser, stavila sam umjesto oštrog brašna brašno za tanka tijesta.
A umjesto čokolade za kuhanje, običnu mliječnu dorinu.
Baš me zanima kakav će biti. Tijesto se ispeklo za 10 min, nikad brže :lol: :lol:
ajme, ljudi, ja sam, očito, jedina kojoj ovaj kolač nije uspio. napravila sam ga prije tri dana i još čekam da se glazura stvrdne!! a trebao je biti poslužen jučer gostima...
znači, može se raditi i s pravim vrhnjem! super! baš sam to htjela pitati. :)Citiraj:
Mony prvotno napisa
Jesi li pročitala ceo topic, od prve deo poslednje strane?Citiraj:
POJOP prvotno napisa
to je nešto slično kao ovo od Ane:
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...829&highlight=