Moje godine:30 ,dijagnoze imaju u potpisu,zadnji postupak u Mb cetrotid+gonal (ne znam koliko sam cega primila jer nemam nalaz kod sebe u bolnici sam)dobijeno 32 jajne stanice ,vracena 1 blasta,a 15 blasti zaledjeno.
Moje godine:30 ,dijagnoze imaju u potpisu,zadnji postupak u Mb cetrotid+gonal (ne znam koliko sam cega primila jer nemam nalaz kod sebe u bolnici sam)dobijeno 32 jajne stanice ,vracena 1 blasta,a 15 blasti zaledjeno.
smarija, ne vidi se potpis kad postaš s moba...piši dijagnoze
i daj molim te ako se sjećaš koliko si dnevno gonala davala, rezultat tvoje stimulacije je respektabilan (i trudnoća, i pun frizer!) pa mislim da će svih zanimati
Ok,moja dg. PCOS,trombofilija,insulinemia,suprug dg.normospermia njegove godine 35 .Od terapije sam koristila gonal prva 4 dana ampule od 75 ,a onda 7 dana ampule od 150 s tim da sam uz ovu jacu dozu gonala primala cetrotid 0,25 i na kraju odnosno pred punkciju sam primila stop inek.Ovitrell
Sve je prekuckano sa nalaza (supruga sam natjerala da mi ih donese) i kod vadjenja jajnih stanica bilo je 33 ja sam greskom napisala 32
1) dijagnoza-PCOS, anovulation, oštećena tolerancija glukoze
2)kakvu ste stimulaciju dobivali, broj potrosenih gonala ili menopura ili puregona-1525iu puregon+7orgalutrana
3) godine zene-22
4) broj dobivenih jajnih stanica-2
5) broj dobivenih embrija-1
6) broj vracenih embrija-1
7) broj zamrznutih embrija-0
8) koja klinika/poliklinika-vv
primala je ne 4 ampule nego jednu ampulu gonala Bubekice.. a meni ovo iskreno bolji rezultat - neusporedivo bolji nego kod nova21 koja ima sličnu dijagnozu. Jedino mi ovdje nije jasno zašto su štopericu dali ipak ovitrelle i zašto su uopće išli na transfer. Bilo bi bolje da su išli na zamrzavanje svega da ublaže hiperstimulaciju od moguće trudnoće.
Kako se smarija osjećaš? gdje ležiš u bolnici?
posipam se pepelom, krivo sam u brzopletosti procitala, u pravu si K.
dodajem
10/2013
1) dijagnoza : anovulatorni ciklusi, pcos, teska asthenoteratozoospermija (0% pokretnih na dan punkcije)
2) stimulacija : 3-10 dc 1,5 gonal 8-10dc 1 cetrotide, 10dc 2 decapeptyla
3) godine : 28
4) broj dobivenih jajnih stanica : 7, 4 u mII, oplodjenih 2 (icsi)
5) broj dobivenih embrija: 1 2-stanični 2.dan, drugi se nije podijelio
6) broj vracenih embrija: 1
7) broj zamrznutih embrija: 0
8) koja klinika/poliklinika: VV
3/2014
1) dijagnoza : anovulatorni ciklusi, pcos, cryptozoospermia (vjerojatno posljedica viroze 2 tjedna prije punkcije)
2) stimulacija : 3-7dc 2 gonala, 8-10 dc 1,5 gonal + 1 cetrotide, 10dc 2 decapeptyla
3) godine : 29
4) broj dobivenih jajnih stanica : 8, 8 u mII, oplodjenih 4 (icsi)
5) broj dobivenih embrija: 3 4-stanična i 1 2-stanični 2.dan
6) broj vracenih embrija: 2
8) koja klinika/poliklinika: VV
Kadauna je u pravu 4 dana po jedan gonal.Kod mene to i jeste problem zbog PCOS ako je slaba doza folikula ima ih ali ne rastu zato semora ici sa jacom dozom gonala.I u prijasnjm postupcima sam imala skoro slicne terapije i uvijek hiper s tim da je ovo do sad najblazi oblik gdje ja nisam imala tegoba sem blago uvecanog stomaka i blagog pritiska u njemu.Dok sam prije imala i te kakvih problema.Ja sam iz Banja Luke i kod nas sam u bolnici prvo sam lezala 40 dana sto zbog hipera sto zbog prijasnjih pobacaja pa su me ostavili na lezanju radi pracenja,onda me puste kucu bila 15 dana i u proslu srijedu malo prokrvarim i sad sam opet u bolnici.
Za stopericu ne znam oni su mi rekli da primim ja nisam postavljala dodatna pitanja,a transfer sam ja zahtjevala jer kod FET-a imam problem sa debljinom endom.nece da se deblja ni uz estrofem a i ja sam se super osjecala tako da tu priliku nebih bas propustila.Ja u Banja Luci sam prijasnje postupke radila i imam jos 9 zaledjenih ali zbog endom.sam se odlucila na novi postupak jer sam radila fet na debljinu od jedva 7 mm i ganjala sam poslije toga vise od pola godine a moj endic 20-ti dan ciklusa bude najvise 6mm debljine tako da me je to sve skupa dovodilo do ludila
smarija koliko onda sad ukupno imas smrznutih embrija i u kojim klinikama? znas li njihovu kvalitetu?
Kao sto sam vec pisala 15 blastocista u Maribiru i u Banja Luci klinika Medico S ostalo 9 koje su zaledjene treci dan od punkcije.
smarija, znaš li išta o kvaliteti tih embrija u Mariboru - ili samo znaš da su blastice?
Ili u Medico S, što su ti rekli, zašto oni na blastice nisu išli?
Ublažili bi možda hiperstimulaciju da su umjesto ovitrella dali drugu "štopericu" - decapeptyl.
U Mariboru su rekli da su sve kvalitetne,a u Medico S kao ne praktikuju zaledjavanje na 5 dan ne znam razlog takodje su rekli da su vrhunske kvalitete.Posto sam imala 12 zaledjenih kod njih i oni su ledili po tri u slamku i taj fet sto sam imala u 6-om mjesecu prosle godine odledili su jednu slamku sve su prezivile odledjavanje i pustili su ih da se dalje razvijaju sve su dosle do blasti s tim da je jedna bila slabija a ove dve super.Tu jednu slabiju niyam ni vratila vey samo ove dve ali dzaba nine uspjelo nista da se zakaci taj put.
ali ne znači smarija da u sljedećem FET-u u Banja Luci ne bi bilo uspjeha, to ne znate.............. :-))
Zanimljivo je meni da je Maribor tebi išao na SET, vraćanje samo jednog embrija ili si ti to tako htjela?
Niko od nas ne zna koji postupak je dobitni svjezi postupak ili fet,ali ja super reagujem na stimulaciju i sto se tice jajnih celija i pogotovo endica.Nije moguce da sam za godinu dana pokusavanja sto sa estrofemom sto sa cikloproginovom (samo bijele tabl.)uspjela odraditi jedan fet i to negdje cini mi se 19 dan ciklusa sa debljinom endica jedva 7mm. Sto se tice vracanja embrija u ovom postupku u Mariboru prvo oni nisu htjeli nista da vrate da sacekamo da prodje hiper pa tek onda i na moje insistiranje pristanu ali iskljucivo na jedan embrij i to pod uslovom u kakvom stanju ja budem taj dan vracanja,ako oni ocijene lose bio je dogovor da odustaju,a ako budek dobro vracaju.I tako sam ja ipak na kraju istjerala po svome i ne zalim jer sam ja se stvarno osjecala super i znala sam da to mogu sve podnijeti i izgurati.Nadam se da ce ova mrvica kako je ja zovem Milica-lavica (suprug i ja navijamo da bude cura) ostati jer sta mi znace puni zamrzivaci a u stomaku i kuci nista,samo praznina.
Kaduna da ovo mi je bio prvi stimulirani i beta ce biti za koji dan.
I jas imav1 embryon I ostanav trudna ne e bitno bitno e da e kvaliteten mazi go meseto on to oseca
05/2013
1) dijagnoza: asthenozoospermija
2)kakvu ste stimulaciju dobivali, broj potrosenih gonala ili menopura ili puregona: 21 menopur, 4 cetrotida, 1 ovitrelle
3) godine zene: 38
4) broj dobivenih jajnih stanica: 6
5) broj dobivenih embrija: 4
6) broj vracenih embrija: 2
8) koja klinika/poliklinika: Petrova
11/2013
2)kakvu ste stimulaciju dobivali, broj potrosenih gonala ili menopura ili puregona: 27 menopur, 3 cetrotida, 1 brevactide
3) godine zene: 39
4) broj dobivenih jajnih stanica: 3
5) broj dobivenih embrija: 1
04/2014
2)kakvu ste stimulaciju dobivali, broj potrosenih gonala ili menopura ili puregona:14 menopura, 6 gonala, 3 cetrotida, 1 brevactide
3) godine zene: 39
4) broj dobivenih jajnih stanica: 4
5) broj dobivenih embrija: 0
6) broj vracenih embrija: 0
06/2013
1) dijagnoza: amh nizak 5,11,fsh 13,3 i trombofilija
2)kakvu ste stimulaciju dobivali, broj potrosenih gonala ili menopura ili puregona: 2-8dc gonal 3ampule(21)
8-9dc cetrotide
10dc ovitrelle
+ fragmin kojeg sam nabavis tj.kupis jer se njega ne dobiva dok god nije ustanovljena trudnoca
3) godine zene: 33
4) broj dobivenih jajnih stanica: 4 oocite
5) broj dobivenih embrija: 1 blastocista
02/2013
1) dijagnoza: amh 8,6 fsh 11,5 i trombofilija
2)kakvu ste stimulaciju dobivali, broj potrosenih gonala ili menopura ili puregona: 2-5dc gonal 3 ampule
6-8dc gonal 2 ampule
9dc ovitrelle
U ovom postupku nisu ni dali fragmin nego aspirin do bete
3) godine zene: 33
4) broj dobivenih jajnih stanica: 4 oocite
5) broj dobivenih embrija: icsi 3 oocite
6) broj vracenih embrija: et 2 zametka
Failure is part of success
04/2014
1. dijagnoza:astenoteratozoospermia
2. stimulacija: Klomifeni (2x1) + 400 IU Puregona + 4 Orgalutrana
3. godine: 33
4. dobivenih js: 6
5. br. dobivenih embrija: 6
6. br. vraćenih embrija: 2
7. br. smrznutih: 4
8. VV
Bok cure, evo ja sam u iscekivanju fet
1.dg.pco?i asteno
2.stimulacija klomifen 3x1 i puegon 800
3. Imam 22 g
4. 11 jajnih stanica
5. 5 dan nakon punkcije 3 blasfociste, smrznute , cekam 6 mj za vracanje jer sam usla u hiper
6. vv
05/2014
1. dijagnoza:OAT
2. stimulacija: 27 Menopura + 2 Orgalutrana
3. godine: uskoro 37
4. dobivenih js: 2
5. br. dobivenih embrija: 1
6. br. vraćenih embrija: 1
7. br. smrznutih: 0
8. KBC RI
05/2014
1. dijagnoza: nizak amh i visok fsh, trombofilija
2. stimulacija: 27 gonala + 2 cetrotide
3. godine: uskoro 34
4. dobivenih js: 5
5. br. dobivenih embrija: 2
6. br. vraćenih embrija: 2
7. br. smrznutih: 0
8. Petrova,Zg
Failure is part of success
09/13
1) muška neplodnost, loš spermiogram
2) 13 gonala
3) 35
4) 19
5) 10
6) 0, transfer odgođen
7) 10
8) VV
FanaS - i ti imaš PCOS? nije samo spermiogram u pitanju?
Kaduna, ne nemam PCOS, meni (za sad) nije ništa dijagnosticirano. AMH 25. Pitaš zbog broja JS? Za sada je detektiran problem kod MM što se tiće spermiograma, na žalost ne znam točnu dijagnozu (mali volumen i br. plivača), nisu nam točno rekli, doduše nismo bili tada kada je MM radio sgram ni pitali. OA?
dijagnoza? - PCO,Oligozoospermia
2)kakvu ste stimulaciju dobivali, broj potrosenih gonala ili menopura ili puregona? Puregon, 13 dana,svakodnevno 125, i zadnjih 5 dana naizmjence 125 i 150
3) godine zene? 31
4) broj dobivenih jajnih stanica? 17
5) broj dobivenih embrija? 13 (6 odmah zamrznuli, ostalih 7 na kultiviranje do blastociste)
6) broj vracenih embrija? 2
7) broj zamrznutih embrija? 6
8) kojaklinika/poliklinika? Njemacka,Darmstadt
Ledamo, od ovih 7 koje ste kultivirali dalje, samo su 2 dosla do blastociste? Jesu ti rekli sto se dogodilo s ostalima? Zasto niste kultivirali sve do 5-og dana?
Ledamo,
hoćeš nam na nekoj drugoj temi (da ovu ne zagušujemo) objasniti ukratko ograničenja koja nameće zakon o mpo u Njemačkoj.
Hvala
6/2014
1) dijagnoza? muška neplodnost- azoospermia
2)kakvu ste stimulaciju dobivali, broj potrosenih gonala ili menopura ili puregona? 3-10 dc x2 gonala (sveukupno16), 7-10 dc cetrotide 0.25
3) godine zene? 23
4) broj dobivenih jajnih stanica? 7
5) broj dobivenih embrija? 1
6) broj vracenih embrija? 1
7) broj zamrznutih embrija? 0
8) koja klinika/poliklinika? Petrova
lady555
možeš li nam napisti koliko ste platili postupak?
hvala
kada je prvi razgovor bio o cijeni, sestra je rekla 12 400 kn, ali ovisno od lijekova koje ja primim moze biti od 10 000-15 000 kn. U cijenu od 12 400 je uracunato do 30 gonala, kada smo mi dosli platiti na kraju, govore kao fiksna cijena je 12 400kn takav je zakon ( nije bitno sto sam ja potrosila duplo manje lijekova) jedino da sam vise od 30 gonala potrosila onda bi morala nadoplatiti, tako da nisam mogla vjerovati, oderali su nas samo tako, ali nadam se da ce se moja mrvica primiti da ne bude uzalud, nadam se da sam pomogla:-)
ma lady5555 - nema ti Petrova iskustva s privatnim pacijentima uopće, zato šaraju s cijenama. Ovu cijenu koju su tebi naveli je bubnuta, koji zakon?? gdje ta cifra piše? izmišljaju toplu vodu i mislim da te iskreno i nisu oderali, 12400 HRK s lijekovima je jako jeftino, nije to neka cifra, kod privatnika ti u Hrvatskoj postupak košta - bez lijekova - oko 10.000 HRK tako da je ovo cijena realna ili čak nešto i niža.
Ali draga moja lady5555, ne znam da li je tebi svjesno koliko su te oni "zeznuli" u postupku, žena tvojih godina - 23 - žena s normalnom odnosnom čak optimalnom (zbog godina) rezervom jajnika da dobije samo 7 jajnih stanica od toga samo 4 upotrebljive je za sjesti i plakati. Šanse da ti uspije iz ovakvog postupka su ti oko odokativno - 15%, a mogla si biti negdje oko 30-40% s optimalnom stimulacijom i optimalnim brojem dobivenih jajnih stanica (bez obzira na azoo - iako ne znam koliko spermića uopće dobijete, imate u pričuvi). Ja ti iskreno držim fige za ovaj postupak no mislim da si imala nesreću što su te šetali od Vrčića (on ti je odredio terapiju) do drugih liječnika jer Vrčića nije bilo za vrijeme određivanja tvoje štoperice, punkcije, transfera niti je bilo Patrika - glavnog embriologa iz Petrove za vrijeme oplodnje? jel tako? oni su bili na kongresu u Minhenu?
Kao što rekoh, Petrova s privatnim pacijentima i nema iskustva, gotovo nitko ustvari u Hrvatskoj ne ide u državnu kliniku na liječenje zbog toga što kod privatnika platiš jednako a dobiješ puno bolji tretman, individualan pristup pacijentu kao i generalno bolju uspješnost. Petrova u proteklih 10-ak i više godina nije bila neka bolnica dobra za MPO, bolji je uvijek bio Vuk Vrhovec od državnih bolnica. Iako im je embriolog odličan, ali kod tebe nije niti bio prisutan uopće taj embriolog.
Stoga, ako lady5555 ne uspijete u ovom pokušaju, put pod noge i u Maribor za početak. Tamo ćete platiti oko 2000 EUR postupak (plus lijekove) ali im je laboratorij odličan a ekipa uhodana. Ili odite kojem privatniku u HR ali i u BiH u međuvremenu imate dobre privatnike koliko čujem, ali nikako više Petrova.
A profesoru Vrčiću, kao voditelju IVF odjela u Petrovoj, neka ovo bude opomena da se malo skockaju, ne mogu oni tako privući strane pacijente unatoč tome što će u skorije vrijeme dobiti novi IVF centar, novi labos. Lijepo je imati dobar prostor, na ljudima treba poraditi.
Dobro kaže Kadauna, oni su nekada bili na glasu kao najbolji centar, al prošla su ta vremena, ne znamo kolika im je uspješnost jer to svi taje, no sudeći po ovom na forumu i nije baš neka za pohvalu