I meni nije ni jednom pisalo...
Printable View
I meni nije ni jednom pisalo...
sad sam pogledala, nije pisalo boravak već liječenje. pisalo je da sam liječena u bolnici od dana punkcije do 2 dana iza transfera, tj. 6 dana.
Inesz,meni to nikada nije pisalo na otpusnom pismu.
Imam ja jedno pitanje cure: zašto u nekim bolnicama nakon punkcije daju andol,a u nekim aspirin?Da li je učinak isti?
Zašto u Vinogradskoj poslije transfera više ne daju utrogestane?
Da, andol ili aspirin, ista stvar po pitanju učinka. A za utrogestane ne znam, ali umjesto njih, koliko mi je poznato, daju duphastone i/ili crinone gel - sve je to progesteron kao i utrići (cure koje ste freško u postupcima ispravite me ako griješim po pitanju lijekova).
Umjesto utrogestana daju duphaston ili crinone gel ( koji je meni bolji od utrogestana jer kad si cijeli dan na poslu malo je nezgodno s utrogestanima).
Anddu u pravu si duphaston i crinone gel su isto progesteron kao i utrogestan.
Ja sam zadnji put dobila samo duphaston, bez crinone gela.
Hvala cure
Meni su pisali duphastone al pošto sam imala doma utriće sestra je rekla da mogu onda njih. SVjedno je. Neke cure imaju jake mučnine od duphastona pa sam ipak utriće uzimala
Evo nakon dužeg izbivanja mi smo opet u akciji :-)
Vidim da ima jako puno novih cura i puno "starih" koje su ostvarile svoju trudnoću. Ovim putem vam čestitam!!!
Prije zadnje VM sam dobila popis pretraga koje moram ponovit ali se nažalost desila VM pa sam sad samo nastavila skupljat nalaze!
Muž je naručen na spermigram 17.02 (mjesec dana čekanja-Petrova) Ja još čeka nalaze ogtt-a s inzulinom i gotova sam (nadam se :))
Vidim da se situacija u VG puno promjenila. Duže vrijeme čekanja za konzultacije i postupak?
Pa za početak vas molim pomoć koliko se čeka na konzultacije?
Razmišljam da nazovem prije nego dobijemo nalaz spermiograma ako se dugo čeka
Dea ja sam čekala na prve konzultacije 10 dana. Stimulirani ivf 4-5 mjeseci. Cure nek me isprave ako za ivf nemam pravu info.
jučer bila u vin., trenutno upisuju postupke za 6. mjesec
Hvala cure!
Uhhh već za 6mj. Onda se mogu nadati tek 9mj. jer zbog posla i silnih g.o. kraj 6 i 7mj. ne mogu ništa planirat!
E i moj je izbor bio Vg zbog male gužve. Sad se i tu ugužvalo kao i u ostalim bolnicama. E da me Tomić nije gnjavio s 4 aih-a imala mi svoj tremin do ljeta. Sada treba čekati jesen.
Do kada rade postupke u 7.mj? Kad kreću na godišnji?
Ooooo super!!! nadam se da će i ovoljeto 2014. biti radno kod njih. Sada me već hvata panika. Veliki mi je plan pričati s Tomićem za vrijeme aih-a da me odmah stavi na listu. nadam se da se neće samo izgubiti kao prošli put nakon aih-a. Nisam ga stigla ništa ni pitati za daljni plan.
Neka te sestre stave na listu. Mene bi uvijek zapisale bez problema
cure tko je u Vg u postupku u 2mj? S kim se vidim ?
Ja sam u nedjelju u 9 na aih-u.
Cure, držim fige da bude uspješno!
Je li ide itko u 4 mj. gore na postupak? Ili sam sama...
aaaaa Krtice..vidimo se onda :-) ja imam uzv u nedjelju oko 9h..
O pa možda se sretnemo i na putu. Vidim da si i ti iz Osijeka.
ee pa da..pogotovo ako idete autoputom..naša prazna slavonika...ako naletite na koji auto to smo mi :lol:ahahaha..ajde da ne začetavamo..slavonijo vidimo se u metropoli :-D
ja sam na kraju mjeseca možda u prirodnom (s obzirom da mi je stimulirani prekinut zbog nereagiranja jajnika i izgleda da su mi se hormoni poremetili),ali rekao doktor da dođem 8 dan ciklusa,pa da ćemo možda prirodni
cure sretno
Saraya vidimo se!!
Pozdrav cure! Evo,krenula sam s postupkom :) Dobila sam Puregon i Orgalutran. To još nisam imala,prije sam koristila Menopur i Gonal. I sama se pikam,uh :) Vidim da nas ima u 2.mjesecu :) SRETNO SVIMA!
Samantha sretno s pikanjem i nek nove pikalice daju najbolji rezultat!!!!!! Sretno!!!!!!
Krtice,hvala ti! Idem u utorak na uzv. Nadam se da će sve biti dobro... I ja tebi želim puno,puno sreće :)
Cure lista se popunjava za 7.mjesec. U 8.mjesecu poliklinika ne radi jer imaju građevinske radove. Danas mi je dr. Bolanca napravio 4.aih i toplo mi je preporučio dok čekam na listi dao dođemo na još dvije da iskoristimo sve šanse.
Geronimo žao mi je zbog ružne 0. Znam kako je kad se nadaš. Ni vi kao ni ja i moj dragi nemate neku dijagnozu. Sve je u redu, manje više. Neki hormoni kod mene nisu baš naj naj, al svi doktori koji su gledali papire ne smatraju ništa od toga problem, al eto očito nešto ne štima. Jesi vadila tsh, amh? Zanima me tvoj tsh? Moj je iznad 2 što nije najbolje za oplodnju.
Sretnooooooo
Iva28 svaki doktor ima svoje. Baš su neusklađeni. Cure koje imaju tsh iznad 2 uglavnom ga snižavaju, neki dr smatraju da ne treba. Ja bi rado svoj snizila da bude ispod 2 i to ću vidjeti da napravim prije ivf-a.
Krtica kod mene je bila situacija da je tsh bio preko 2, tjedan dana poslije 1,5. Vjerujem da i stres ima prste u tome.
SamantaKoliko imaš godina i kako reagiraš na Puregon i Orgalutran? Vidim da je dosta cura dobilo baš taj lijek i očito i mene čeka.Najbolje reagiram na GonalF,Menopur-nula bodova(ono 2-3 stanica) A htjela bi da dobijemo više stanica i da možemo čekati 5. dan
U postupku sam krajem 2. mjeseca.
Kažu da je idealan tsh za mpo do 2,e sad uvijek sam imala "idealan" tsh ali postupak nije bio uspješan. :iskušenje:
Stena,evo,baš sam danas bila na uzv,7.dc. Na ovu terapiju sam loše reagirala,izgleda. Imam 4.folikula na desnoj strani,od 9mm do 11mm,end.7mm. Na lijevoj nemam ni jedan :( Dobila sam produženje injekcija pa u čet.opet na uzv? Toplo se nadam da će se nešto pomaknuti...Ali sam prošli put odlično reagirala na Menopur,imala sam 6.folikula ( 19,18 i 20mm,end.12mm ) i 3.vraćena zametka,rezultat - trudnoća i blizanci :) I ja sam čula da se sada dosta daje Puregon i Orgalutran. Koliko sam čula i shvatila,s ovom kombinacijom se postiže blaga stimulacija,do 3-4 folikula? Očito je i kod mene tako. Nadam se da ćeš ti bolje reagirati :) E da,moj TSH je 1.28 i imam 27.godina.
Samanta, evo da te utješim..puregon+ orgalutran: jučer sam imala uzv 8dc. mislim da imam 6 vidljivih ali kaže dr. da će 3 biti iskoristiva da će ostale piknuti ali mu se čini da neće biti ništa od njih..znači prvi je od 15mm, mislim da je dalje 13 12 12 i onda sitno..end.7mm, isto produženje purgona od 2 ampule i sutra uzv 10dc...ali ja nemam jedan jajnik..možda sam još i dobro reagirala ..
Saraya,hvala na utjehi :) Baš sam jako razočarana i sve me strah sutra ići na uzv,nisam spremna za loše vijesti,a trebala bih biti... S obzirom da nemaš jedan jajnik,možda ovo i nije tako loš rezultat. A možda ti i ispadne dobro,nikada se ne zna! Nadam se da hoće :)