:love2: Žužy
kad sam pisala prethodni post znala sam da si dobro informirana i da sve znaš.
nisam zapravo pisala tebi, već sam pisala radi informativnog karaktera rodinog foruma.
drži se
Printable View
:love2: Žužy
kad sam pisala prethodni post znala sam da si dobro informirana i da sve znaš.
nisam zapravo pisala tebi, već sam pisala radi informativnog karaktera rodinog foruma.
drži se
žužy :love2:
nađoh temu
inesz, koliko u prosjeku raste plod dnevno???? znaš li?
embrionalni razvoj-embriogeneza završava u 11. tjednu trudnoće.
nakon toga govorimo o plodu (fetusu).
tetagogolina ti si u 7 tt :-)
embrij (zametak) u to vrijeme raste oko 1 mm dnevno
na 6+0 mi je gv bila 22mm, a plod 2.5mm
to je u redu
~~~~ neka samo raste
kad imaš ponovno pregled?
06.11. na 7+6
problem je što sam malo krvarila 2 puta po dan, prije 5 pa prije 3 dana, pa sam sad na mirovanju, ima još malo smeđkastog poslije mokrenja, al nadam se da će bit u redu
Žužy - svašta je moguće. Ako ti je MPO doktor rekao da je sve o.k., ne znam zašto bi lagao, onda valjda zna o čemu govori. Nije školski primjer, ali možda postoji šansa da se nešto pokrene...
Jel naka od vas možda radila Nifty ili Harmony prenatalni DNA test na trisomije? Meni je danas moja MPO doktorica preporučila amniocentezu s obzirom na godine (za koji mjesec ću 40 navršiti), a koliko sam čitala svaka 200 trudnoća nakon nje završi pobačajem. Toliko ipak ne želim riskirati kad je možda s trudnoćom sve u redu. Ovi testovi su kao 99% točni i eventualno da mi se pokaže da sam u onih 1% odlučila bih se za amniocentezu. Problem je što dosta koštaju, ali bolje nego da pobacim zdravo dijete. Imate kakvih iskustava?
Imaš temu o tim testovima http://forum.roda.hr/threads/84572-n...-T13-T18-i-T21 :-)
Ok, hvala na informaciji! :-)
pozdrav curke, danas sam 11+2 skroz sam u nedoumici zbog utrogestana,znam da se puno pisalo o tome kad i kako ih treba prestati uzimati, moj MPO doktor je napisao na nalazu koristiti do 12tj. ,a moj soc.gin.je neodlucan,pa mi je za svaki slucaj rekao da se skidam postepeno, ne znam ima li to smisla.
Ako budeš mirnija,dog. sa soc. ginićem postepeno skidanje,tak bi ja.
Pozdrav svima na forumu, nova sam u ovim vodama i ne znam previše o iskustvu 'od transfera do bete'... Naime, iza mene je sada prvi ivf postupak u kojem je došlo do hiperstimulacije pa transfera nije bilo već je odgođen za 2mj. Znači, zaostale terapije nema, nema bolova od punkcije i ostalog... Ovaj mjesec imala sam FET (2 blastociste)...i htjela bih s vama podijeliti svoje simptome koji me zbunjuju,kao i sve vas ovdje . Prva tri dana nt jaaka bol u jajnicima, preponama i malo grčeva u maternici,ali ništa previše... danas mi je 6 dnt i nemam više baš takvih bolova niti iscjedak,samo sam bezvoljna,umorna i nekako nikakva =) Kavu ne pijem jer mi se nikako ne pije kad krenem s utrogestanom i estrofemom, pa to ne gledam kao neki simptom, temperatura do 37,3... grudi bolne,ali ništa previše i drugačije.. I da, ne osjecam mučninu,ali nemam ni neki apetit dok ne padne mrak =) Zbunjena sam :S
PS
Zaboravila sam napomenuti da sam prva tri dana imla smeđi iscjedak..popraćen navedenim bolovima...
Imam osjecaj kao da se ti soc.ginekolozi boje ukinut odmah utrogestane..
Dunja ja znam kad sam uzimala estrofem da sam imala uzasno bolne grudi,ali simptomi mogu znacit puno,a i nista....morat ces cekat i sretno!!!!
Pozdrav cure. Zelim vam Sve najbolje u ovoj godini.
Samo da kazem mi smo 15 tt sada bebica je super, lijepo napreduje. Dobit ćemo dečkića.
Uživamo.
Pozdrav svima i sve najbolje u Novoj godini.. I ja sam nova na ovoj temi mi smo krenuli na postupak ivf i sutra pocinjem sa svojim prvim pikanjem a u subotu prvi uvz
e pa cure ja sam u šoku. totalnom. proglasili su me medicinskim fenomenom. dakle...JA NE MOGU PRIRODNO ZATRUDNITI. ALI... (zašto vam ovo pišem kad se lijepo vidi u potpisu da sam bila na IVF-u i vraćen je jedan zametak?) ZATO ŠTO OPET NOSIM BLIZANCE!!!!!!! e sad di je tu fenomen pitate se? e pa ne bi bio da nisu dvije gestacijske vrećice, a to je nemoguće jer mi je vraćen samo jedan zametak. i onda su došli do zaključka da se desilo sljedeće - naime mm i ja imali odnos (oproštajni hahahahahha) nekih 4-5 dana prije aspiracije. i njegovi spermići preživjeli i desila se oplodnja nekih dva dana prije aspiracije, a oni su mi vratili jedan zametak još. i tako vam ja sad nosim dvije bebice začete na različite dane, jedna prirodno, a druga in vitro. još ne mogu doći k sebi. uopće sama činjenica da sam u kontroliranom ciklusu prirodno zatrudnila taman na dan štoperice (što će reći da je onaj jedan vodeći folikul izgleda puknuo prije aspiracije) i da su u međuvremenu još tri folikula kojih nije bilo na folikulometriji dozrela za aspiraciju sa, ok, samo jednom dovoljno zrelom js! e - to se trebalo poklopit! šta da kažem? molim Boga da sve bude u redu jer imam iza sebe blizanačku trudnoću, hvala Bogu urednu, ali toliko toga može poći krivo....no, nećemo o tome razmišljati...ugl idem c/p ovaj post da se ne ponavljam drugdje.
Prekrasno i čudesno ...čestitke i ovdje i nek je školska do kraja ♡
Pozdrav svima evo i ja sam nova tu i želim puno sreće i strpljenja svim budućim mamama i one koje će to bit .
Čestitam, očito ti pristaje blizanačka trudnoća... ;)
Pozdrav cure i ja sam nova.
Danas mi je 11 dan nakon transvera i moj testic je pokazao dvije crtice,jest da je ova druga bila slabija ali vidna,sutra mi je betahcg,da li vjerovati da sam trudna? Imam tvrdji stomak,osjetljive grudi,svaki miris mi smeta?
Uradila prvi test prije 3 dana i jucer jedan,na 9dnt pojavija se kapljica jedna vodenasto smedjkasta i nikako vise,imam izrazene venena grudima i malo tamnije bradavice nego inace, na 5 dan je radjen transver i ubacene dvije mrvice?
U Sarajevu. Bahceci klinika. Sretno svima!
Ladyx u mojoj trudnoći prvu promjenu koju sam primijetila su bile istaknute vene na grudima!!!! Tako da mislim da je to to!sretno!
zeljkice, nadam se da je. Sutra je beta pa vidjet cemo ;)
Imam jedno pitanje, na koji dan ciklusa vam je bio postupak?
Hvala na odg. Ja sam pod klomifenom danas mi je 12 dc sutqga ima pregled. Na 10dc folikul mi je bio 10mm.
Bila sam danas i folikul je 16mm sutra je štoperica i u Nedjelju postupak!
Imam jedno pitanje,poslije teansvera moj test je bio + nakon toga beta 1040 nakon dva dana 3076 sve ok,i nakon toga prokevarim i odem na pregled ok kaze doc blizanci to je tako itd...nakon dva dana tj danas prokrvarim uzasno puno crveno i sa blagim mhehuricima u stomaku odem doc. Opet kaze ok plodovi cak se i formirala zumancana kesica a ja i dalje krvarim,ljudi sta mislite o tome da li da se brinem previse?
Je li ti rekao razlog krvarenja, hematom možda?