Utorkom je dežuran Ivičević - kao doktor je super, meni je uvijek bio nježan na pregledu, a danas mi je skidao i šavove, nisam ništa osjetila, kao pregled sa spekulom
Printable View
Utorkom je dežuran Ivičević - kao doktor je super, meni je uvijek bio nježan na pregledu, a danas mi je skidao i šavove, nisam ništa osjetila, kao pregled sa spekulom
Sorry, ja mislila da pitaš na pregledu tko je dežuran utorkom
Rodila prošli tjedan. I ovaj put stvarno pozitivno iskustvo s ambulantom, babicom i ostalima u rađaoni, te mladim, brižnim sestrama na babinjačama i neonatologiji.
Meni dr. Butorac privatno vodi trudnoću i imam samo pohvale za njega. Uglađen, profesionalan, objašnjava, pažljiv, pun razumijevanja, stručan (koliko ja kao laik mogu procijeniti), otvoren za komunikaciju, ne iznosi vlastite stavove i komentare o procedurama, željama i vidi se da stvarno voli posao koji radi... Sve u svemu, ima pristup kakav bi trebali imati svi liječnici (pritom ne mislim samo na ginekologe iporodničare) :D
Bilo bi prekrasno da mi se pogodi da je on dežuran kad budem rađala :)
Bila danas na pregledu kod dr. Butorca, covjek je zbilja zlatan, njezan i ugodan. :heart:
Ali onu kravetinu od sestre koja je sa njime treba udaviti.
Ako misliš na gospođu od kojih 50 godina, jaču, s naočalama, šepa, stekla si pogrešno loš dojam o njoj.Citiraj:
Proud mummy prvotno napisa
Samo da se nadovežem na sestru u trudničkoj ambulanti. Stvarno ponekad djeluje bezobrazno i ludo, ali u biti je super pozitivna i ugodna žena. A da ne govorimo da je to jedina sestra koja mi je kod svakog pregleda pomogla leči i nakon toga ustati i to na način, to se podrazumijeva. :)
Jedino je MM živcirala, jer smo dolazili jako rano na preglede, pa bi bilo u čekaoni cca 4 trudnice i 3 supruga, a ona je onda uvijek več s vrata vikala: "Kada dođu trudnice muževi dignite se!" MM je na to ludio, pa naravno da će ustati i prepustiti mjesto. :roll:
ej..ja sam isto bila sad u petak i prošli pet.,ovaj pet.je bila neka mlada sestra i ona punija,a prošli pet. je bila neka dr.sestra(sposobnija od ove dvije )koja nas je sve nabrzinu izredala,urin,tlak,kile i pregled je bio expres....
Zanima me,ako netko zna,jel se one stalno mijenjaju po danima,stvarno mi se neda opet kod ove dvije...,a Butorac je nešto spominjao da ga netko mijenja slj.pet,pa rađe odem u ponedjeljak:))
Vinogradska je super! Dvoje sam rodila tamo i zaista su svi dobri :D :D
Kako je komentirala jedna curka iz sobe "tamo u rađaoni je kao da si u predsjedničkom apartmanu koliko svi letaju oko tebe" :D
U drugoj sam trudnoći u nekoliko navrata ležala tamo pa sam imala prilike upoznati većinu liječnika i ostalog osoblja. Istina je da postoji bitna razlika između sestri s odjela babinjača i onih u pred i rađaoni (ove u rađaoni su prekrasne i mislim da im sigurno gledaju psihološki profil kod zapošljavanja tamo). Ove s odjela su tak-tak, kako koja al one nisu ni bitne. Sestre od beba su više manje ok, osobito Zila (koja btw nažalost ne može imati djece), a ima ih još dobrih npr. Ivana koja je trenutno na porodiljnom.
Doktori su svi super kao i specijalizanti. Izdvojila bih Butorca koji je osobito nježan, dr.Sabolović - divna žena. Dr Tučkar je zafrkant, isto dobar, kod Hermana svi žele, a dr Kuna mislim da sad radi na drugom odjelu. Jedino Ivićević hm.. koga se svi boje, zna imati vrlo neugodne, da ne kažem bezobrazne komentare, no ja nisam imala loše iskustvo s njim osim što me je nabrzinu odfikario s UZV. Posebno mi se dopala dr Djaković koja me porađala i masirala mi usput leđa :* Specijalizanti su svi super (dr Bolanča i ostali - ne znam ime nažalost jer nemaju one pločice i super su cure dvije kratke kose). Eto. Ne znam jesam li sve nabrojala, no :* :* puse svima ako netko od njih čita forum :D
Slažem se - sestra u trudničkoj ambulanti je odlična! A to sa muževima.... na zadnjem pregledu je bila situacija da su tri muža sjedila u čekaoni dok su trudnice stajale :shock: Nevjerojatno ali istinito. Još me više šokiralo što njihove drage nisu reagirale. Kada sam izašla sa vaganja morala sam zamoliti jednog da mi se digne i dobila pogled ' ako baš moram.... 'Citiraj:
Anemona prvotno napisa
Slažem se, a meni je Ivičević živa guba. Kada sam prvi put bila kod njega na pregledu, ostala sam :? , ali sam stvorila imunitet, pa mi je taj njegov stil sada. :lol: .Citiraj:
ely prvotno napisa
Isto nisam imala neka loša iskustva s njim, a koliko sam pročitala, na njegovu stručnost nije bilo primjedbi, a mislim da je to najbitnije.
Čovjek je sve samo ne guba. Kakav mu je riječnik i ponašanje...Citiraj:
moon&sun prvotno napisa
Ja ga se ne bojim; ima i on šefa. I etičko vijeće u bolnici.
meni je Ivičević prava faca. Nisam se toliko u žitvotu nasmijala....i mene je oprao, a ja mu u facu riknula od smijeha... Ja volim ljude bez dlake na jeziku...jedino je bad što su trudnice ipak jako osjetljive, pa bi trebao s njima malo lakše...
A što se tiče stručnosti....čula sam za njega samo pohvale. Iz više izvora.
I kad nisam trudna ne volim da me vrijeđaju.Citiraj:
andiko prvotno napisa
Bila sam jutros u trudnickoj u Vinogradskoj i pregledala me dr Sabolovic Rudman. Divna doktorica! Ljubazna, simpaticna, sve mi je objasnila, a ni pregled nije bio pretjerano neugodan. Kako je sezona godisnjih odmora, svaki put kad sam bila me pregledavao drugi doktor: Tuckar, Kuna, Ivicevic. Ni sa kim nisam imala neko traumaticno iskustvo, ali definitivno - Rudman rules! Kad bi mi se bar ona potrefila na porodu.
Ako nekoga zanima njihova politika glede narucivanja na preglede, ovako stvari stoje: ja sam prvi put dosla s 36tj. i narucili me na sljedeci pregled za 2tj. Onda od 38. do 41.tj. narucuju jednom tjedno, i tek kad napunis 41 tj. dolazis svaka dva dana.
curke, da li je trudnička ambulanta u vinogradskoj isto ono di se obavlja UZV ili je to negdje drugdje
u tom istom hodniku, samo kad dođeš ideš desno. pišeti trudnička ambulanta, moraš se unaprijed naručiti na šaltru ili e-mailom.
cure, molim vas info za frendicu - ja sam lezala u Vg, ali nikad nisam dolazila u trudnicku itd. Zanima me je li standardna procedura trudnicu koja je usla u 41.tt (danas 40 plus 1) naruciti tek za tjedan dana. jucer je na punih 40tt bila na pregledu - otvorena 1 prst, cerviks nije smeksan, na ctg-u nema trudova i narucili su je tek u sljedeci ponedjeljak - dakle na 41tt. zabrinuta je jer joj prvi ctg nije bio ok (beba je spavala), ali nakon cucnjeva je bio u redu, a zadnji uzv je bio u 5. mjesecu tako da nema pojma niti kolika je procjena bebe niti stanje s plodnom vodom, posteljicom i sl. (nazalost je u bliskom krugu prijatelja nedavno imala tragican slucaj zbog nedijagnosticiranog manjka plodne vode pa je dodatno osjetljiva, a u Vg joj nisu htjeli napraviti uzv). ja sam mislila da se, kad se napuni 40tt, svaka 2 dana ide na amnioskopiju i pregled?! i ako doceka sljedeci ponedjeljak, pretpostavljam da ce je zadrzati u bolnici? kakva je praksa? (na patologiji trudnoce su sa 41tt poceli s indukcijama).
hvala!
kod njih je takva procedura, može se pitat da li mogu ubrzati stvar sa induciranim porodom ali bolje ne. ja sam poslana doma u 40 tj i naručena za tjedan dana jer je bilo sve ok. puknuo mi je vodenjak nakon 5 dana. znaju preporučiti i sex jer navodno sperma potiče trudove
hvala, gogaa!
ma nije njoj do indukcije... samo ju je trta jer uzv nije radjen od 5. mjeseca pa se brine da li je sve ok... a rade li uzv da procijene bebu i vide polozaj prije radjaone? pretpostavljam da to moraju... nije bas isto roditi bebu od 3,5 i 4,5 kg...
evo da javim - frendica je rodila prije tjedan dana - bebac 3900g i 56cm! potpuno prirodno, bez epiziotomije i zahvaljuje se babici i ostatku osoblja koji su to omogucili! bas lijepo da se stanje u HR rodilistima mic po mic popravlja!
Preporučam dr. Grbavca i dr. Djaković u vinogradskoj. tri puta sam rodila tamo i imam samo riječi hvale za cijelo osoblje.
Operirao me dr.Ivičević, hitan carski u ponoć, zakon doktor!!!
ivičević....mrzim ga! a i sebe sto se nisam snasla
Pozdrav svima! ja isto namjeravam roditi u vinogradskoj (termin je 22.01), pa se malo informiram o svemu. Čitam samo loše o Ivičeviću, da je vulgaran i svašta nešto, u čemu je zapravo stvar s njim, ne kužim, a već ga se bojim?
P.S. po čemu se gleda pripadnost bolnici, jer po osobnoj spadam u vinogradsku, a po stvarnom mjestu gdje živim u Petrovu, da se pravim luda?
nemoj se bojati Ivicevica... kod njega je stvar da ima svojih dana kad izvali sve i svasta i zna biti neugodan (sto naravno nikako nije u redu), ali samo treba nastojati u tom trenu ostati smiren, ne se preplasiti nego lijepo odbrusiti istom mjerom ili presutiti bez previse uzbudjivanja... mislim...njegovo ponasanje u nekim slucajevima stvarno nije u redu, ali stvarno ga ne treba uzimati k srcu jer se ocito tu nista nece promijeniti. ali ako zagusti u bilo kojem pogledu - zakomplicira se porod i sl., he's THE MAN kojega mozes pozeljeti - strucnjak i pol!
koliko sam vidjela, osobito je osjetljiv na trudnice koje su nakupile hrpu kila u trudnoci - njih ne stedi s nelijepim komentarima jer te kilograme cesto dovodi u vezu s trudnickim dijabetesom i strasno je ljut sto si zene takvo nesto dopustaju (mada trudnicki dijabetes ne mora imati apsolutno nikakve veze s kg). navodno mu je brat za kojeg se brinuo imao dijabetes pa ga to tangira u srce...
inace, dugo sam lezala u Vg i moram reci da je Ivicevic zapravo zaista dobra i topla srca - nacin na koji se pobrinuo za neke slucajeve dok ih drugi nisu fermali pola posto me uvjerio u to... ali da zna biti neugodan, definitivno zna... mada ja u valjda 60 vizita niti jedan jedini put s njim nisam imala neugodno iskustvo...
Frka, thanks!
Ja tamo nisam imala problema sa doktorima zato su sestre druga priča.Ima ih divnih ali se pripremi da će biti tako bezobraznih koje misle da su pobrale svu pamet svijeta.
moj savjet da poneses koju pelenu u bolnicu jel se meni dogodilo da mi sestre donjela dijete na dojenje koje je bilo ukakano pa kada sam je molila da mi presvuće djete prije jela rekla da ga prvo nahranim.Nakon toga sam je još dva puta zvala i rekla da mi presvuće dijete nakon hranjenja naravno ona me samo pogledala i zatvorila vrata od sobe.Na kraju sam posudila pelenu od cimerice i sama presvukla dijete.
Slažem se s Frkom u svezi Ivičevića. Stvarno zna biti svakakav, neugodan i slično. Ali, on je mene spasio! Rađala sam 46 sati i da nije bilo njega nitko ne bi napravio hitan UZV i vidio da ne mogu roditi jer se djetetu glava okrenula i ne može izaći van. Napravio je tada hitan carski i sve je bilo hvala Bogu OK. Samo sam njemu bila zahvalna što me "spasio od muka" i što je s mojom bebom sve OK.
ivičević je meni "dijagnosticirao" cistu u trbuhu, bez objašnjenja, na temelju pogleda, odmah poslije poroda. od ciste ništa, crijeva su mi izašla od velikog trbuha, poslije se sve povuklo, ali toliko o njegovoj stručnosti. njegovu "kulturu" ponašanja neću ni komentirati
POzdrav. Tražim i tražim, valjda smijem ovdje pitati. Na preporuku mog ginekologa rekao je da se javim 2.1. u TA, tada ću biti 35+4. Cerviks skraćen. Zatvorena. Na moje pitanje kako da se pojavim kad se moram naručiti, on kaže da nema se vremena za naručivanje ( i u papire piše pregled za 2 tjedna) i samo kažem da me probada. da su dužni pregledat me. Kako da se ponašam? Pravim se luda sjednem i čekam ili što? Molim vas pomozite mi. Hvala.
moj savjet ti je da se odeš gore naručiti...ja sam danas bila gore (38tj) i lijepo me sestra naručila idući utorak.... jesu, dužni su te primiti,ali otresat će se na tebe,ne na tvog ginekologa...
uostalom, ako si za 2 tj.naručena kod njega, zašto nema vemena za naručivanje u bolnici?
Ne, ja više ne idem kod njega, nego kontrola u bolnici za 2tjedna. Kao je njegova preporuka. Pa da zato i pitam, jer mi se ne da trpit izdrndavanja na mene. A opet gledam ako je gin rekao da se nema vremena za naručivanje da je rekao to s razlogom. Ne znam ni sama.
koliko ja znam, sa 38 tj dođeš gore s uputnicom za pregled i oni te naruče idući tjedan (znači u 39tj) na kontrolni pregled. e onda ti nakon pregleda,oni savjetuju dal ćeš doći za 2 dana,4 dana ili za tjedan dana opet na kontrolu....s novom uputnicom opet....
Da ali moj gin tvrdi da ja neću dočekat 37TT zato kaže da zasjednem i čekam da me prime. Poslala sam im mail jutros na narucivanje@, čekam odgovor, Hvala. :)
Ubacujem se s pitanjem, kako se naručim za prvi pregled, moram ići u bolnicu da bi se naručila (kako sam shvatila iz posta Lucas) ili mogu telefonom? Ili jednostavno dođem s uputnicom? Leptirić_zg molim te javi kako je prošlo to s mailom, jesi im proslijedila i uputnicu?
nadam se da će se Leptirić_zg javiti sa pozitivnim vjestima, meni su rekli (i ginićka i frendica koja je gore nedavno rodila) da se ide gore k njima s uputnicom jer se nemože preko telefona :evil:
a pošto je to bila prilika da se stariji sin i ja provozamo vlakom do Zagreba (i napravimo mali izlet hehehe) prošetali smo se do gore....
iskreno, bilo bi puno lakše i jednostavnije da se može telefonom i malilom, pogotovo za one trudnice koje nemogu/nesmiju hodat toliko....
sretno svima, mene panika lovi jer sam naručena u utorak kod onog "divnog" doktrora :roll:
Ja sam mislila čak za pregled uzeti taxi jer imam putovati tramvajem bar sat vremena a ne bi smjela sa svojim visokim tlakom. A opet, ne želim, niti mogu plaćati neznamnijakolikokuna taxija samo da bi došla gore i naručila se, koma. Lucas sretno u utorak, možda doktoru taj dan grah dobro padne ;)
samo da vas malo utjesim, utorkom radi i dr gall, mlada doktorica, jako ljubazna i puna strpljenja. mozda izbjegnete dr ivicevica :)
mene je porodio dr.Kuna prije 18,5god. i bio je divan, strpljiv, smiren, čak raspoložen i za zezanje...eto, sve pohvale njemu!! i svakako moram spomenuti i prof. Hermana koji, na žalost, više nije u Vinogradskoj. vodio je moje dvije trudnoće i zbog njega sam osjećala sigurnost. :)