Od jedne place biste dosta tesko zivjeli. Kuhari su trazeni, dobri naravo. Vi biate bili doma jer je cuvajedjece skupo ne isplati vam se raditi dok dite ne navrsi barem 3 godine.
Najbolje da on dodje, vidi kako je, nesto ustedi pa onda vi dodjete.
Printable View
mozete li mi reci kako se krecu place kuhara i da li se nasa diploma priznaje?
Pcelice, nisam u toj bransi, ne znam za kuhare. Oni ne traze diplome kao kod nas, tamo je bitno iskustvo, dobar cv, ljubaznost i da hoces raditi. Na jobs.ie pogledajte malo oglase
Vasa diploma za fizioterapeuta bi mogla biti priznata.
hvala svima...spremamo tamo na proljece-ljeto preseljenje.mozda muz ode prvi pa cemo mala i ja.
čim sam vidjela članak: http://www.24sata.hr/news/nemate-poj...a-otici-396965 sjetila sam se ove teme.
Ako se spremate raditi u inozemstvu pogledajte ponudu poslova na portalu EURES i bilo bi dobro da se javite savjetniku za EURES na HZZ-u, koji će vam odgovoriti na sva pitanja u svezi rada u europskim zemljama.
isprike na offtopicu, ali jesmo li na ovoj temi imali kratku raspravu oko veza i poznanstava i upadanja na medicinski faks, ako jesmo, evo mali doprinos, ako nismo, isprike, tj. isprike u oba slučaja jer nije tema:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/s...da/221675.aspx
Odvratno.
ovo su motivacijski članci da brže emigriramo lol
Da li je to taj, koji se kandidira za predsjednika?
Ne, predsjednički kandidat je Ivan Sinčić, student FER-a.
da, otac je kandidat za predsjednika, a Hebrang (kojem je tada bio pomoćnik) ga sada "minira" da je krivotvorio braniteljsku biogafiju, jer je 91 i 92 bio u Njemačkoj, a ne na bojištu (a to onda Hebrangu nije smetalo). sinek je valjda u ovih 10 godina i uspio završiti, tko bi ga znao?
da, moram priznati da su mi ti članci o tome kako je vani sve super počeli lagano ići na živce.
ajmo povratak na temu .....:-)
a sve je to, zapravo, tema. tu smo gdje smo i gladnim očima gledamo prema van zato što nam se na političkoj sceni motaju takvi likovi. sorry, znam, ovdje bi se trebalo izmjenjivati korisne info...neću više.
Mi odlucili.
Iza 15.2. pakiramo stvari i krecemo, muz pocinje raditi 1.3. Za detalje sam dostupna na pp.
Sretno!!!
:heart:
Mi smo u Irskoj od 2 sijecnja, cijela obitelj, muzje dosao prije. Sve koje nesto interesira mogu mi pisati.
Pozdrav
bubekica sretno!
Pa tako eto iznenadilo me valjda pošto nisam pročitala nigdje da planirate presliti, mislila sam da imate OK posao ovdje
Imamo, nejdemo trbuhom za kruh nego, kako vele moji starci, trbuhom za kolacem. Zeljni smo promjene, dugo mastamo o preseljenju i nasrecu, dobili smo odlicnu priliku.
Sretno!
Hvala :-)
Ja bi poslala samo muža! Ima li posla za str.tehničare- zavarivače?Gdje je najbolje da šalje zamolbe i kolika bi bila placa za njegovo zanimanje, znate li?
Super bubekice, sretno. Zavidim.
I ja sam tip od promjena, baš se znam zaželit s vremena na vrijeme promjene al ono neke veće, al većina ljudi voli rutinu i ne voli novo i nepoznato, takvi izazovi su im too much, pa ne shvaćaju nas željne promjena :-)
Piši malo kako vam ide prilagodba, razmjeni s nama tvoje dojmove, please daj na forum (ne samo na pp).
Datum polaska vam je lako pamtljiv, odmah iza Valentinova.
Sretno u ovoj novoj životnoj prekretnici!
razmjeni s nama SVOJE dojmove...
Lili75, hvala!
Zasad nemam sto puno pisati. Situacija oko samo polaska je malo neizvjesna, ako ja kojim slucajem ostanem u postupku u koji planiramo krenuti iduci tjedan trudna, ostala bih prvi trimestar u hrvatskoj, a muz mora poceti raditi 2.3., tako da bi on isao sam.
Ako cemo ici skupa, isli bi autom na mini-putovanje od par dana, jer putujemo s pesekom. Opcija da idemo bez njega ne dolazi u obzir.
Posao trazim vec sad, cak sam i poslala jednu molbu, ali vjerujem da je to daleko jednostavnije raditi "od tamo". Imam par prijatelja u Dublinu i svi jedva cekaju da dodjemo :-)
Sto se tice zelje za promjenom, necu lagati, odluku o preseljenju nije bilo lako donijeti, puno je tu promjena. Moj tata je jako bolestan i zbog toga mi je i dalje dosta tesko.
Ali - odluceno je i veeeeliki osmjeh je na licu :-)
Pogledaj si ovaj letak: http://www.carina.hr/CURH/Dokumenti/...i_ljubimci.pdf
Naravno ako to već nisi znala.:-)
Nemoj se gristi zbog tate jer vjerujem da i on želi da idete u još bolji život. Moj deda je isto tako bio bolestan i već star al je rekao mojoj mami: Kćeri, idite u novi život, drugu državu, tamo gdje će tvojoj djeci biti bolje." Iako se tu radi o našoj regiji, svejedno nismo se mogli baš često vidjat, pogotovo jer se radilo o poslijeratnom razdoblju. Danas mislim da je stvarno bio "pravi" kad je tako mogao razmišljati znajući da unučad više neće tako često vidjati al da će svima nama biti puno bolje.
P.S.
I nekako mi se čini da će ovaj postupak biti dobitni, držim figeeee jakoooo!
Jesi radila možda neki popis što sve treba obavit prije polaska: dati punomoć starcima za poštu, iznajmit stan, rješit plaćanje režija, ukinut dopunsko zdravstveno, kablovsku i sl :-)
Kod nas su stvari jednostavne jer zivimo s mojima u istoj kuci :-)
Popis je spreman, a pocela sam lagano i spremat stvari, ne pakirat nego vise bacat ono sto mi definitivno vise ne treba. I poklanjat biljke frendicama :-)
Dopunsko imam privatno koje ionako istice 15.5.
Bome ti je bubekice stvarno puno toga jednostavnije .
sretno!
mi smo na kraju ipak odustali, strah od nepoznatog je prevelik, a tu nam je predobro da bismo riskirali.