To riba ili sjecka?
Printable View
To riba ili sjecka?
To sjecka.
Napisala je da veličina komada ovisi o trajanju procesiranja. I da time obrađuje jabuke za štrudlu. Pa mi se čini da je to naprava za moju kuću.
Pa onda? :lool:
Meni treba ribanje, krupno i fino, sjeckanje na fetice i na kockice. Još kad bi moglo i na trakice i štapiće, nitko sretniji od mene :D Sjeckalica je isto jako korisna naprava, za povrće za toćeve, na primjer, ali to je nešto drugo.
Moj stari multipraktik može većinu toga. Reže na fetice, na trakice, na štapiće (male i srednje). Ima dvije rezne ploče s noževima za debelo i tanko rezanje, a kad ih okreneš, ima te noževe za štapiće. Ne može raditi kockice. Ima nož kao ova aprina sjeckalica, ima još gnječilicu za pire (ne koristim za krumpir, ali je nezamjenjiva za kesten pire), ima nož za meso, ima metlice za snijeg... ma sve ima, samo da još i guli krumpir i sam sebe čisti, bilo bi super.
Moj je bio slični, ali mi je više stvari smetalo. Recimo, kod tih ribanja bi se uvijek dobar dio povrća zavukao između poklopca i ploče s ribežom. I preveliko je sve to, nezgrapno, s onom ogromnom posudom, ogromnim poklopcem...
Dobro je radio tijesto za princes krafne...
Ma da, muka je čistiti. I muka ga je držati na radnoj plohi (nemam mjesta). Pa stoji u spremištu u kutiji. Zovem ga "građevinska mehanizacija" i vadim samo kad radim nešto na veliko. Za svakodnevno kuhanje mi je nespretan na više načina.
ja nemam sjeckalicu, sjeckam nožem
imali smo sokovnik pa je završio u podrumu
pa drugi sokovnik pa je i on završio u podrumu
blender polako skuplja prašinu i pada u zaborav
bojim se kupiti i sjeckalicu da doživi istu sudbinu
a mrzim, mrzim kad mi takvi aparati stoje u kuhinji i zakrče radnu plohu
Peterlin, tvoji sinovi su svestrani. Pokaži im ovo :) http://www.tportal.hr/funbox/funtime...cinkovito.html
tako je i kod nas
osim sjeckalice i mesoreznice koje su non stop u upotrebi
tih 200 kn za tu sjeckalicu je najbolja investicija života mojega
pa znate kako je kad je nosim sa sobom gdje god da idemo, pa makar samo i na vikend
a pere se držanjem pod mlazom vode s dva prsta, majke mi
ma ja se sad čudim kako sam do sad preživjela bez sjeckalice i ekspres lonca, iako se još malo bojim ovog drugog. Neće to meni eksplodirat? Uvijek se sjetim jedne cure iz škole koja je zakasnila na sat jer joj je doma eksplodirao eskpres lonac koji je samo trebala ugasiti prije nego krene u školu.
Da,ja bih sve i da mi niš ne zauzima radnu plohu i da i veliki i mali dobiju puno friške klope pa sve domaće from skreč, ma je.... Morat ću kapitulirat jer očito se ne može nahranit vojska štapnim mikserom.
Da su bar ti ručkovi u školi k čemu, nego ili vodeno varivo ili pizza, moraš kuhat kako god okreneš. Inače bih ja oplela samo smoothie, salate i juhice, ali ovak mora bit svega doma.
i ja se bojim ekspres lonca - nemam ga, niti ga je moja mama imala - u stvari mislim da je imala, ali ga je rijetko koristila
sve ti to ide s koljena na koljeno
i moja mama je imala i koristila do mirovine
skoro svakodnevno, ko i ja
kad je netko išao u inozemstvo, druge žene su naručivale šminku i odjeću, ona ekspres lonac :-D
tako da sam ja samo naslijedila taj običaj
kao i onaj da se hrana ne priprema dan unaprijed, već direktno sa štednjaka na stol
Kod mene kao i kod apri s expresom.
Nego, koja je to tvoja sjeckalica za 200 kuna. Ne iskljucujem mogucnost da si vec linkala pa pardoniraj :D
Jel sjecka na ploske?
ma ne
nije to multipraktik
to je sjeckalica
sjcka na komadiće nepravilnoga oblika
ako držiš kraće, krupnije
ako držiš dulje, sitnije
može samljeti u kađu
i u prah
ah, možda da ponudim Boschu da radim prezentacije za njih
da sam dobila kunu svaki put kad sam pohvalila ovo malo čudo, bila bih bogata
Tak ja imam od Krupsa speedy.
Preko dvadeset godina.
Isti princip ko i ovo od Apri.
Kupila sam ga u Kadi u Austriji na nekoj ludoj rasprodaji i platils ondašnjih 100 austrijskih šilinga cca 50 kn.
Nezamjenjiv je za sjeckanje od luka na dalje.
moji roditelji su često kuhali u ekspres loncu, a čine to i dalje. ali ja se bojim ekspresa i kuha samo moj muž - počeli smo s vratićima za psa, a sad širimo područje.
ja čak ne mogu biti u kuhinji od užasa kad pišti i pušta paru.
Nasi ljubimci: http://www.themixingbowlboise.com/up...7_i1_w598.jpeg i http://visionappliance.com/m/images_...d-1-545922.jpg
Za ovaj slow cooker, to me kli_kli naucila da se u njemu moze kuhati sasvim normalnu hranu, ne samo katastrofe s kojima sam se srela kad sam tek dosla ovamo (ili koje se nalaze u kuharici koju smo dobili na poklon s cookerom). I ovaj majstor bi nam navodno trebao pomagati u svakodnevnom zivotu, ali nikako da postanemo prijatelji.
imaš ih u svakom intersparu
znam, ali nema ja interspara na selu, kod mene ti WG i konzum. ovaj Spar koji imamo je vjerujem premali za kucanske aparate.
Moj lonac nije bio preskup, ali je isto pristojno tih. Ima drugu manu - težak je ko Keopsov sarkofag: http://www.kupujemprodajem.com/PETER...4548-oglas.htm
I ja bih trebala, ali ne stignem ranije.
Ja nisam naslijedila koristenje ekspres lonca od mame.
A ni sjeckalica, ribeza i inih ubrzivaca kuhinjskih poslova.
Do lani sam mislila da ekspres lonac sluzi iskljucivo za brze kuhanje juhe i ostala "gola" kuhanja, a to meni i nije bas neko kuhanje.
Zato me vi prosvjetljujete :!:
Otkrice su mi ovi Peterlinini opisi o pirjanju, pa ekspres kuhanju, pa pod hladnu vodu, pa opet neko dokuhavanje...
Dajte pls savjetujte:
-koja je zapremnina ekspres lonca optimalna za svakodnevno koristenje cetveroclane obitelji
-koji su ti skuplji, tisi, neskloni eksploziji (po mogucnosti nesto laksi od egipatskog sarkofaga :mrgreen:)
-jel se sa svima moze baratati tako kako Peterlin opisuje bez vece opasnosti po rukovatelja i sam lonac?
ja imam ovo
dva lonca jedan poklopac, pa biram koji cu ovisno sto kuham. cijena, iskreno se ne sjecam, ali nije bila niska.
MM kupio sjeckalicu, kaze za rucak mu to nije problem :roll:
moj je 6 litarski
nekad napunim, nekad do pola... ovisi što je i kako za ručak
ali, u njemu se sve može
i rižota i variva i bakalar al bianco... ma sve
taj moj skupi i tihi je wmf
nisam sigurna da li je 5 ili 6L i drugi je pol ovog prvog.
I isto ga ovako sokiras (hladna voda), otvaras, zatvaras i ne zamjera?
Jel mozes skuhati junecu juhu od 1,5 kg mesa u njemu?
WMF-ov sam snimala kad je bio na akciji na naljepnice u Intersparu, ali cini mi se da je bio manji, pa sam odustala :unsure:
Znaci, ne treba mi 8-litarski
tesko mi je reci ni da ni ne, jer nama ne treba. nas je 4 (2 odrasli + 9 godisnjak + 7godisnjakinja)
ali ja ne znam sta bi s vecim.
i da spustam tlak s hladnom vodom bez frke. ali meni nije strah raditi s tim, nekad na poslu sam koristila isto lonac za sterilizaciju, pa sam taj strah nadvaldala.
ja svoj ne stavljam pod hladnu vodu, dovorno je odvrnuti onaj pimpek na ručki i pnda para brzo izađe van i tlak se oslobodi za brže otvaranje
može se skuhati juha od kilo i pol junetine i hrpe povrća
ali neće ti onda biti tekućine za dva dana
naša uobičajena juha je od 900 g junetine, 5 velikih mrkvi, jednog velikog peršina, pola vezice lišća, jedna paprika, jedna rajčica, cca 15 cm poriluka, celera u veličini jajeta
od te količine bude juhe za dva dana, ako hoćeš
lonac ne smiješ puniti više nego 3/4 njegove zapremine