Prati iz mjeseca u mjesec tonažu i dužinu.Biti će ti od pomoći ako zapne kao moja...
Printable View
Prati iz mjeseca u mjesec tonažu i dužinu.Biti će ti od pomoći ako zapne kao moja...
i mi se mozemo pridruzit k vama 2 mj,4500kg,51cm
eto i nas, Lorena je rodjena s 2620g, 49cm. majusna je bila, ali sada s 2tjedna ima vec 3kg :) mama dobro hrani :D
Evo mi smo bili na kontroli, sa 6 i pol mjeseci imala 6000g. i dugačka 65 cm. rodila se sa 3100g. duga 49 cm.
Pedica kaže da napredujemo minimalno, pa se brinem :(
Sa 14 mj. imamo 8700, a dugačak tj. kratak je 75 cm. Najmanja hodajuća beba... tako je sitan i zbog toga jako sladak. Kada vidim velike 1 -godišnjake, sa glavom kao moja :lol: (šalim se )....
neznam dali spada tu i moj štrumfek...pa da napišem...
rodio se sa 3900,i bio dugačak 52...
:mrgreen:
sa 6mj imao je 7530,a dugačak je bio 68 :roll:
sada sa 9mj po našem vaganju kod kuče ima negdje cca 10kg,i dugačak cca 78....pa voljela bi čuti vaše mišljenje dali je to uredu...
pošto smo tek naručeni kod pedijatra kad navrši 1 godinu... :D
definitvno tvoj strumfek ne spada u topic "sitna djeca" (jer je sve samo ne sitni :) ). ako si primijetila, neka djeca ovdje s godinu dana imaju kila koliko je tvoj imao sa 6mj ;)
ali, lijepo da si se pohvalila :*
ako sam ikoga uvrijedila..ja se ispričavam..nije bial namjera..a nisam se niti hvalila....pitala sam sasvim normalno..jer kad gledam svog štrumfeka i druge kikače...sitan mi je....možda ipak što e dugačak....ja se još jednom svima ispričavam,ako sam štogod krivo napisala..... :* svima....
Morala sam se pridružiti kad sam pukim googlanjem o čemu drugom nego o nenapredovanju naišla na ovaj topic. Inače sam doma na drugom forumu, ali tamo nema posebni topic o sitnoj djeci pa smo okruženi samim golijatima. A mi smo stvarno sitni...
Rođen s punih 37 tjedana s 1690g i 39cm. Zadnje vaganje 28.9., dakle prije petnaestak dana: 6990g i 68,5cm. Jučer proslavili prvi rođendan, danas trebali na vaganje i mjerenje na Rebro (da, da, nas samo "veliki" doktori važu :lol: ), ali se probudio jako šmrkav i kašljucav pa nismo išli nikamo. BTW, osim sincicijskog virusa koji je prošao gotovo sasvim bezbolno (ne bi znali da je bio RSV da nisu uzeli bris za potrebe neke studije - mislili su da je u placebo grupi, a ono...) on je potpuno zdrav. I u obradi za Sy.Silver-Russell :cekam:
Moj Petar se rodio s 3490/49
a sa 9 mj. 7900/71
Nije ni sad s 11 mj. puno veći ali nismo bili na vaganju pa nisam sigurna( mislim da smo prešli 8 kg :unsure: .
Kopiram svoj post od prije skoro 3 godine. :mrgreen:Citiraj:
Jelka prvotno napisa
Mislim da i Mara spada u ovaj slatki klub. Rođena s 3170/58, s 5 mjeseci imala 5900/63. Ali toliko mi je slatka tak sitnička da sam preponosna na nju, i naravno zaljubljena do ušiju. :zaljubljen:
I samo da kažem da je Jana prestala biti dio ove ekipe kad je počela s dohranom. Rapidno je dobivala na težini, prestigla sve one sumo bebe i odonda je u nekom gornjem prosjeku, pogotovo u zadnjih pola godine što se tiče visine.
I mi da se upišemo ovdje!
Sa 5 mj. teška je 5950gr i duga 69cm.Za mjesec dana dobila je 450gr :/ .Pa ćero draga zar ti džaba ustajem nekoliko puta noću :) !?
Iva je rodjena s 3.800gr i 55cm
Sa 6 meseci 8.000gr i 69cm
Sa 9 meseci 8.600gr i 72cm
Sada ima 10.5 meseci i nismo se makli ni gram :( ne znam za cm..
Postala je mrvica... :cry:
Ali slaaatka i prezivahna,ljubi je majka :mrgreen:
Mi smo i s deset mjeseci u klubu mrvica.
8000 g i 71 cm :heart: :heart: :heart:
mi u 32+6 rođeni sa 2480, iz bolnice izašli sa 2320, a sada nakon 4 mj. imamo 6.500.. samo cickamo i zadovoljni oboje
Dva dana nakon proslave prvog rođendana dugi smo 68,5cm i teški 7250g, OG 48,5cm. Krenuli s 39cm i 1690g, OG 36cm (intrauterini zastoj rasta, tip "brain-sparing").
Dug je put za nama...
tin je rođen "mali", 5 tjedana ranije, 2960 i 49 cm. sad je velika beba. 3 i pol mjeseca i 7 kg. dojenje :heart:
Ovo je bilo u ožujku.Citiraj:
iva_luca prvotno napisa
Listopada - i dalje smo pero laka kategorija: sa sedam mjeseci je imala 6700 g i bila dugačka 64 cm. ;)
Pa da se i mi apdejtamo:
25 mj, 9500 gr i oko 85 cm.
Rođen sa 3400 gr i 51 cm.
9 mjeseci: 70 cm i 7450 gCitiraj:
Mrvna prvotno napisa
Eva rođena 3870 i 53
6 mjeseci 6750 i 70 cm
mrva moja :heart:
Onda i mi tu spadamo: Nola rodjena sa 3040g u 47cm u 39.tj. Na zadnjoj kontroli sa 2,5 mj. imala je 5100g i 61 cm :D. I takodjer samo cicamo i rastemo ko gljivica :)!
update - Lorena je rodjena s 2610g, 49cm, a sad s 4,5mj ima oko 9kg (iskljucivo na cici). i uopce nije debela, bas je slatka mala beba, zovem je hrckic od milja, zbog tih njenih obrascica koje bi najradje pojela.
sa godinu dana (- 6 dana) Pero ima oko 8700 :D ... vagali smo se kod patronazneCitiraj:
tocekica prvotno napisa
Ovaj prošli ponedjeljak, dakle s 12 mjeseci i 20 dana, imali smo istih 68,5 cm (koje mjerenje je bilo krivo?) i cijelih 40g više: 7290g. Primljeni smo u bolnicu zbog obrade, jučer završili. Vaganje prije odlaska iz bolnice pokazalo je da smo od ponedjeljka do četvrtka izgubili 200g :shock: , sigurno kao rezultat pretraga od kojih je svaku popratio urlanjem iz petnih žila + slabim snom + smanjenjem obroka na nužno za preživljavanje (60 mL povrtne kašice za ručak i slično :( )Citiraj:
Izdojilja prvotno napisa
Koma. Sad imamo 100g više nego prije mjesec i pol dana.
Da se i mi pridružimu timu sitnih. Sa navršenih godinu dana imamo 7300 kg, ali smo počeli sa 990 grama, tako da još neko vrijeme imamo alibi za kilice... :mrgreen:
Skoro navršavamo godinu dana, bili smo na pregledu malo prije jer sam morala odnijeti neke nalaze pa da opet ne dolazimo sad kad su u điru viroze obavili smo pregled i moja mrvica je sa malo više od jedanaest i pol mjeseci teška 8300 g :heart: a dugačka 72,5 cm.
Mamino dijete :heart: :heart: :heart:
ček, jesam dobro shvatila, beba je rođena s 990 g? :shock: pa to je mali mišić! Lijepo ste narasli :heart:Citiraj:
ela1 prvotno napisa
Pitam se spada li moja špica ovdje, sa 4 i pol mjeseca 6600 g, ne znam koliko cm? Isključivo dojena :heart:
I mi smo tu.....
N.rođena sa 3660g, 52cm.
Jučer imali sistematski (nepunih 9mj.), 7700g, 70cm. Mjesečni prirast je oko 250g, još je dojim i jako je živahna :heart: .....
Iako ne spadamo u ovu skupinu imamo skoro 24 mjeseca i 9500g 86cm.Puno papamo a još više kakamo, nalazi u redu, valjda brz metabolizam!Pitam se Zar nema ništa što usporava prolaz hrane kroz želudac i crijeva?I mi pijemo pediasure već pola godine.
Evo i nas!
Rodila se s 3540 g, 50 cm, s mjesec dana 4150 g, 54,5 cm, s 4 mjeseca 6700 g, 65 cm i onda sa 6 mjeseci i 10-ak dana 7090 g, 67,5 cm. DAkle, u 2 mjeseca dobila tek 400 grama na što nam pedica savjetovala AD. NIsmo pristali. Nakon 2 tjedna dobila virozicu (ništa strašno) i izgubila još 200 grama. Sad sa 7 i skoro pol mjeseci jedemo dva kruta obroka i dobiva na gramaži :-). Moram li reći da čim se probudi odmah staje na noge, puže, vrišti, skače u vrtiću, po nama... Ludo dijete. Nije ni čudo što se ne može udebljati. Osim toga, ima i ćaćine gene 180/65. Bolje i to nego da je na mene 172/68.
ja nemam pojma još jel spadamo u sitne, ali mislim da da kad je usporedim sa bebačima uokolo nas na tom uzrastu.
sada smo 3 mjeseca i 5400 g i 62 cm. meni se ona čini totalno super :heart::heart:, mali mišičavko, ali vidim da su bebe na njenom uzrastu već ful buckaste, dok naša melena nije. papa ko velika, ali nije bucka, vita moja jela :zaljubljen::zaljubljen:
a rodila se inače sa 52 cm i 3170g
nisam sigurna jesmo li i mi tu ali svakako je sitniji od vršnjaka koje srećemo - sa 6 i pol mj. 7400 i 68 cm. po meni taman!
Cura je sa svojih 9 mj. duga 71 cm i teška 7800. Pedićka rekla, za tu visinu nema dovoljno kila, ali ima sitne kosti i gracilne je građe pa je to ok. Sva sreća, ovaj put nije spominjala AD:klap:
Evo mi smo rođeni sa 4220g i 51 cm, a sad sa 7 mj. imamo 7800g i 69cm, jako malo dobivano na težini od početka ali išli smo vaditi krv i sve je savršeno i tata nam je žgoljo.
Eto moja treca bebica izgleda da je u ovom klubu za razliku od prvo dvoje. Rodena sa 2770 i 47cm sa 6 mj 5850 i 60.5cm. Sada imamo 7.5 mj i do kontrole sa 9 mj tko zna koliko cemo dobiti. Inace nema na koga biti visoka (ja sam 1.56, muz 1.75 a moji roditelji 1.53 i 1.69 znaci svi smo pomalo maleni)
btw, dojimo i papamo voce i povrce
Eto da se i mi prijavimo.
Rođena sa 3320g, 50 cm
Isključivo dojena do 4,5 mj, svaki mjesec prirast cca 500g
Sada sa 10 mj 7200g i 70 cm.
Pedica kaže da je slabo, al da je ne bi još na pretrage jer joj se čini zdrava. Ja u toj dobi bila buco, ostatak života žgoljo, al mm obrnuto. Sad je 1,90 i 100 kila! :D
Ak sam dobro shvatila sve mrve su prilično aktivne?
Mislim da jesu. Moj ima 10 mj. i 8 kg. Stalno je u pokretu, prije nego se javi da je budan već stoji u krevetiću, a na podu samo gleda kako bi zbrisao na dvorište.