Adrijana66 prvotno napisa
za DMSA idete rano ujutro da joj daju inekciju i za 2 sata il kolko vam kažu se vratite na snimanje. Potrudite se (jako potrudite) da u to vrijeme spava... i prođe bez problema. Mi smo bili budni i ona je bila u šoku, vrištala je ko luda jer beba mora mirovati dok je snimaju pa su je morali snažno tiskati. Znači, rano je probudite, držite je budnom, i par minuta prije nego idete na ono snimanje za 2 sata je uspavajte. I bit će idealno!
ta pretraga koliko sam ja skužila govori o tome koliko su oštećeni bubregići!
SRETNO
ja se isto bojim te nasljednosti, ne znam od kog je dobila i ako je dobila nasljednim putem, ali s obzirom da su 30% šanse da to dobe braća i sestre mislim da su najučinkovitije česte kontrole urina i dr.Cvitković preporuča ultrazvučnu cistografiju... tak da ću ja sa drugim djetetom kad se rodi svakako otići jer mislim da je prevencija najvažnija! i najmanje štetna! i doprinosi boljoj budućnosti (što se tiče zdravlja)!
ne znam ako boli upala bubrega, mi je hvala Bogu nismo imali, slučajno smo bezveze vadili urin na rutinskoj kontroli i otkrili početak upale...