A vec sam gore ravna trbuh fakat cvrst nije da se hvalim al tako je i kad skinem te 2 kg nadam se za 2mj bit cu gore kost i misic :-)
Printable View
A vec sam gore ravna trbuh fakat cvrst nije da se hvalim al tako je i kad skinem te 2 kg nadam se za 2mj bit cu gore kost i misic :-)
Kri o napisah htjedoh rec da cu gore bit kost i koza pa nisam pametna hmmm...
Kruskolike neka ideja?
Sad sam dole vel 38 a gore 36.
Nasmijala sam se pošteno :lol:
Ja vježbam čak i na selu kad idemo kod mm-ovih, i to na terasi pa me pola sela vidi. Onda idu komentari da sa mnom nešto nije u redu. Ali iskreno, kako je Anci rekla, ma boli me... zato Lilli, samo opali ;)
Što se tiče prehrane Lilli, samo reduciraj slatko i bijelo brašno i ići će :)
Vikki, aerobna je ona u kojoj mišići troše kisik a ide od 55% - 90% od maksimalnog HR. Anaerobna je ona u kojoj mišići troše glikogen iz mišića uz povećanje mliječne kiseline i vrti se na razini od 85% od maksimalnog HR. Idealna je pak zona za skidanje masti od 55%-70%, dakle umjereni cardio...
Ja sam i dalje u banani. Temp se kreće od 37-37,5, potpuno sam zaštopana, dišen na usta što me užasno smeta jer očito ni grlo nije ok, a onda od nadražaja krenem i kašljat. Ma koma. I to sve nakon 11 dana antibiotika. Dajte vi meni recite je li to normalno?! Imam antibiotike za još 4 dana, sutra moram na posao, a ja se osjećam zgaženo :-|
Sorry što cviljakam, ali sam više luda sama sa sobom i što niš fizički ne mogu...
Vikki i danci, sta radim s HRM? Nisam jos dobila Garmina, ali sam danas malo gledala you tube tuturiale. Jel si minimalni puls sama izmjerim? A max? I cemu mi to sluzi? Na kaj obracam paznju vikki kad trcim? Jel ga ti Danci furas i kad samo vjezbas? Koliko pitanja!!
Sasa :lool: :lool:
Sorry! Moram!
Sjetit ces se zasto si ga kupila :D
Mm ne koristi hrm, samo sat.
I stalno ga aktivira, danas cak i po svom rodnom (malom) gradu trackira :D
Minimalni ćeš izmjeriti odmah ujutro u krevetu, mirno leži, duboko diši, opusti se. A maksimalni ćeš dobiti tako što ćeš otići trčati 30min, maksimalnim tempom koji možeš održavati u tih 30 min. Dakle bez velikih skokova, ne se ubit na početku pa na kraju jedva ideš, nego što konstantnije. Kad dođeš kući, upload-aš podatke na neku od stranica (ja koristim garminovu i stravu, ali vjerujem da i endomondo ili runkeeper imaju tu mogućnost) i pogledaš koja su ti 3 max HR pikova tijekom tih 30 min. Izračunaš prosjek ta 3 i to ti je max HR. Onda to min i max lijepo ukucaš u satić i eto ga! On će ti onda signalizirati u kojoj zoni trčiš (to namjestiš kao info na ekranima koji se vrte u krug), može ti bipat ili vibrirat kad izađeš iz zone tako da možeš ciljane treninge radit. Kvaka je da kako treniraš, tvoj se max HR mijenja. Zato bi ovo trebalo mjeriti s vremena na vrijeme.
Ja ti svoju ljepoticu nosim stalno (mislim na sat). Skidam samo za kupanje :zaljubljen: HR stavljam samo kad vježbam/vozim bike/idem na Sljeme i pri neslavnom pokušaju trčanja....
Btw. i ja bih tako voljela s vama slijedeće godine ali tako me strah vražjeg koljena :škartoc:
Joj danci zao mi je da te jos drzi.proci ce valjda ovih dana.mogu mislit kako te iscrpiloi svaka cast sta ti sve znas .
Jel tebi to mozda struka?.
Danci, hug, nije normalno, bas mi je zao. I mene, evo, boli grlo. I ne spavam. Spavala sam sat vremena kad se mali probudio odmah iza ponoci i otad cvili, nemam pojma sto mu je. Cetvrti dan antb., mislim da uho vise ne boli, ne kaslje. Udara me, vrti se po krevetu, cendra, i ako uskoro ne odspavam bar sest sati (ne mora biti u komadu) zavrsit cu na psihijatriji.
Sasa, evo rekla je Danci. Izracunat ces si aerobnu/anaerobnu zonu i gledati da vecinu kilometara radis u aerobnoj, tempo i brzinska trcanja u anaerobnoj. Moja je aerobna do 163 otkucaja i gledam da mi prosjecan puls bude do te brojke. Ako trcim dionice, tempo, krace relacije (5-6 km) ili utrke, onda moze ici i vise.
Danci, onda taj podatak na mom polaru fat burn i fitness condition ne odgovara potpuno aer. i anaer., jer mi fitness condition pokazuje vec pri pulsu iznad 130 (na temelju prve 2-3 minute otkucaja kad krenem trcati on procijeni tu granicu izmedju fb i fc).
Lili, pa sta fali 36/38 kombinaciji, i ja sam ta velicina i ne izgleda lose. Kruske bi opcenito trebale ojacati ramena pa ce manje biti kruske. Prije toga mozda izgubit koju kilu da ode salo (i s bokova). Aj ti lijepo stavi fotke pa da mi to vidimo :)
Vikki, nadam se da si uspjela otići u krevet i da sad lijepo spavaš.
:fige: da mi se uspiješ naspavati, užasna su ova buđenja.
A noćas ko da je bilo nešto.....i moj je dramio negdje od ponoći na dalje, panično vriskao, vikao ne ne, mlatio sve naokolo....
Lilli :*
E da, nije mi struka...
Ajme prvo hug za bolesne i neispavane, znam tu frustraciju :/
I bravo bravo bravo trkacicama, super mi je citat vase postove
Lily, ja sam 36 38 kruska. U biti sad sam vec vise 36 36.
Kad sam mrsavila samo smanjenom hranom, tako bih gore prakticki nestala, i ljudi bi mi govorili da sam premrsava iako sam imala jahace hlacice poprilicne.
Sad na br, kako vjezbam cijelo tijelo, ramena i ruke ojacali, a bokovi se smanjili.
Tako da mislim da je najvaznije ono sto cure tu cesto kazu, vjezbat sve, cardio + snaga za cijelo tijelo manje vise slicno. Ja bih na tvom mjestu samo izbacila slatko na neko vrijeme i bazirala prehranu na predivnom sezonskom povrcu koje stize (jel se ono.navodno od articoke mrsavi? Ako ne umaces kruh u toc :lool: )
Nespavacima i svadjama s muzevima :love:
Vikki :kiss: hvala ti!
A za tajice sigurno mislis na rodicine jer
je sestra imala crne? Rodica nosi zoe leggings, stvarno
su lipe :)
Tangerina tako se i ja nadam povrcu koje dolazi :)
E da, jos da vam kazem da smo po sluzbenim rezultatima pretrcale 11,25 km :)
Endomondo je pokazao malo vise, taman onoliko koliko smo bile udaljene od startne linije (mi smo startale u zadnjoj skupini sa rekreativcima)
Malena beba jos jednom bravo, ne mogu ni zamislit da pretrcim 11km, a ti si taki nedavno pocela!
Moja je beba ovaj vikend propuzala, plus je usla u neku samo mama fazu, tako da jao si ga meni ovaj vikend, a jao si ga mome muzu jutros. Ja odoh na posao, jos malo otecena, ali ovo je mila majka. U subotu mi je frendica rekla: sakrila si sve ljesnjake da ti ih druge vjeverice ne pojedu :lool:
Sinoc mi se vjezbalo ali nisam se osjecala sposobno za wo9, pa sam napravila 1 i pol minutu plank, 10 sklekova, i zaboravila sam koliko backward lunge and kick i cucnjeva s girjom, od kojih btw osjetim sutradan gluteuse :)
Bravo jos jednom, cure!
Mb i flopi, vi ste ostvarile genijalan rezultat uzevsi u obIr trkalacki staz :respect:
Tang, bravo za puzajucu bebu :heart:
Ja sam jutros kb 1 all levels. Ali samo dvije runde, za trecu zaista nije bilo vremena.
jos jednom bravo majo, flopi, plima, balarosa. bravo svima
moj sluzbeni rezultat je 11,11. global ranking oko 46tisucita. prezadovoljna sam. malo umorna danas. ali to vise od puta nego trcanja.
jutros odraden challenge 11.dan. popodne 4.dan 6w6p. samo jucer sam preskocila
trkacice :naklon: :klap:
sigurno je predivan osjecaj!
spajka :lol:
daj meni malo toga na cemu si :mrgreen:
Danci :-( ajme, pa kaj ti je? nije to bas normalno
vikki grlim
tang, vjevjerice, nasmija me
Lili steta za auto, al jbg, dogadja se
spavanje - sto je to?
sinoc je bio puni mjesec pa je ova moja dodatno povampirilia
vocke moje, a koje sam ja voce?
siroka ramena i siroki bokovi? :-)
Potpis na tang za krusku i oblikovanje. Bravo za bebicu, ja sam mislila da ce prestat visit na meni kad propuze, ali prestao je tek kad je prohodao.
Trkacice, nadam se da ste lijepo spavale na lovorikama, zasluzile ste.
Skrpala sam sve skupa 4 sata sna, prejadna sam. Morat cu biti turbo aktivna do navecer da prezivim dan, samo da se uspijem pokrenuti.
bravo magriz :klap: :klap:
bravo za sve cure :klap:
jos sam pod dojmom :mrgreen:
i ja sam malo umorna, falilo je malo sna al nema veze :)
~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~ bolesnoj i povampirenoj dječici!
big hug bolesnoj Danci!
i još jedan veliki :naklon: našim trkačicama!
ponosna sam na sve vas kao da sam i sama trčala!!
ja ovaj vikend baš ništa....samo krevet i serije....bolesna od četvrtka...a ako ste mislile da su bvaši muževi pekmezi kad se razbole...niste vidjele mene!
nego, kad smo kod voća...ja razmišljam koje bi ja bila...i zaključila sam da sam ja više kao grožđe...kad ga se spremi u bačvu!
ramena i bokovi u istoj ravnini, između trbuh koji viri :lol:
aerobna faza je ona u kojoj razgradnja glukoze ide uz potrosnju secera i pri tome se oslobadja veca kolicina energije.
anaerobna faza je kad razgradnja secera ide bez prisustva kisika i pri tome tijelo dobija manje energije.
sorry cjepidlacim, ali u obje faze ide razgradnja secera, ili ti ga glikogena koji je polimer glukoznih jedinica.
ninik :lool:
Ninik LoL
Ginger, zgodna si!
Mislim da je tesko tocno odrediti granicu aer/anaer., bitno mi je otprilike znati da me trcim previse i precesto u anaerobnoj jer se tijelo samo iscrpljuje, nema koristi. Kod trcanja bi aerobna trebala biti dok god mozes usput bez problema razgovarati, mislim da je kod mene to oko 160. Kod tebe ce sasa sigurno biti vise jer si mladja i utreniranija.
nego...da ne bi pomislile da ništa ne vježbam...krenula sa PiYo.
onako više rasteži, steži i tak...nije mi to loše...jako sam pokočena!
ali prvi dan...ona tako objašnjava kako ispravno napraviti koji pokret...i ja to fino sve prati i mislim si kak sam još dobro i fleksibilna...
i dođe drugi dan i zaključim kako imam upalu porebrice, taman počela kašljati i boli me među rebrima, onak dosta...
sljedeći dan zaključim da me bole međurebreni mišići (da postoje :) )
pa sam zaključila da ima efekta i od rasteži, steži...
Cure,
hvala na savjetima, lijepo je znat da nas ima još-kruškica :-) Ma ja samo picajzliram, zapravo volim taj tip građe.
tang upravo to mi se događa, kao i tebi. Zato slušam vas iskusnjare...;-)
Vikki i druge nespavačice drž se draga, ja odmah postanem iscrpljena isti tren čim pročitam tvoj post a kamoli uživo, uh znam kako je to.
Evo i moj sin koji inače spava ko top (al ima 3,8) noćas je puno vrtio i izvodio, reče mi muž jer je malac spavao u spavaćoj, on nam voli doći a ja ne mogu spavat utroje pa prelazim u dječju.
Sinoć nisam ni htjela uopće ići u spavaću da ne budem pored "gospodina u blagoj depresiji zbog auta".
Jutros sam išla bicom na posao i inače bi al sam izbjegla komentare oko izgleda auta :mrgreen:
Pokušavam smanjit minutažu na bicu a opet da ne dođem znojna na posao (treba mi 15 min od Španskog iz zgrade do Prisavlja-kraj Savske). To mi je baš fora, svako jutro isprobavam probit granicu al mi ovisi i o semaforu ili pješacima koji bauljaju ne gledajući okolo.
Eh da jurim u fensi šmensi haljinicama i suknjama eventualno mijenjam cipele. :lol: rezervne su u košari ako je baš visoka štikla.
Vjerojatno me ljudi gledaju :-o al briga me.
meni treba nekih 40 minuta biciklom no ja sam obučena ko da me voda donijela, u vrećici nosim gornji dio za presvući, sve do grudnjaka, Često i obuću. Uglavnom natovarena sam ko mazga.
Hvala Danči :-*
Bravo, larmama, to se zove volja.
Ja sam valjda onda banana; niti bokova, niti cica.
Danas sam radila hiit: https://www.fitnessblender.com/video...-and-cool-down
Nije pretezak, ali moze biti ako ga radite svom silom.
Nakon njega, total body: https://www.fitnessblender.com/video...out-you-vs-you
Trudila sam se i uspjela dobiti oko 360 kcal sve skupa. :)
Joj, Lili, daj koju fotku u stiklama na bicu :D
lili fora :)
I ja sam ko larmama kad sam isla bicom. I na poslu sam imala za svaki slucaj rezervnu stiklu, potkosulju i kosulju, tako da sam mogla po volji potegnuti bicom. Ah, fali mi.
ja sam išla pod punom opremom, od bic hlača pa nadalje. Potpuno presvlačenje na poslu. Vlažne maramice i tako to sve, makar se ne bi ni stigla oznojiti :)
Chris, 360kcal je jako lijepa brojka :klap: