U svakom slučaju, hvala što si javila svoje iskustvo. Nisam znala da se brišu komentari, to stvarno nije u redu...
Printable View
U svakom slučaju, hvala što si javila svoje iskustvo. Nisam znala da se brišu komentari, to stvarno nije u redu...
ivana, mileramka svaki put uspije i jos nisam imala nikoga kome se nije svidjela
http://www.coolinarika.com/recept/744711/
i ako stavljas smrznuto voce (a mislim da budes) pusti da se otapa u cjedilu pa onda na tortu
ja radila sve po receptu(doduše ja uvijek stavljam u biskvite manje šećera no ovdje nisam) a radila sam ga nekoliko puta i nikad mi nije loše ispao, čak sam zbog jednostavnosti i prijateljici koja nije jako spretna u kuhinji preporučila taj biskvit i ispao joj je savršen. Ona je radila kombinaciju njega sa ganash kremom i bila je zadovoljna.
ma ispekao se on i meni, nije stvar da nije dobro ispao. stvar je u okusu. ali, to su očito ukusi :-)
da nije stvar u tome šta je kome prstohvat soli? :)
Ja doduše u sve stavljam i manje praška za pecivo... al kako kažeš, 100 ljudi , 100 različitih ukusai. Frendica ej sve po receptu zbuksala unutra i bila je zadovoljna...
ma najbolje je probati, pa vidjeti.
ja volim znati iskustva prije pečenja i zato sam dodala i svoje.
mislim da je u jednom laganom biskvitu zaista nepotrebno stavljati i sodu i prašak i sol, ali tako su dobri komentari na tortu bili da sam poslušala
čak su mi na otvoren upit treba li korekcija šećera, trebaju li svi ti prašci unutra - rekli da samo vozim kako piše.
pretpostavljam da sol služi kao pojačivač okusa i znam da ne može biti dobro staviti je puno jer nije pogača :mrgreen:
od konkretno te vaniloline više ne vozim slijepo ono što po internetu piše nego provjerim sa sobom i sa svojim iskusnim kolačaricama.
ivana, da, sve se zajedno pece
i skroz je jednostavna, a fina
mamica, zato sto mi ne izgleda lijepo kad mi se cijedi niz tortu
na okus ne utjece, fino je i jedno i drugo
a šta je to preljev za tortu?
to ti je malena vrećica na kojoj piše preljev za tortu i napraviš po uputama :) i izgleda ko želatina
misliš od čega se radi? pojma nemam, ali ne smrdi
Pa ona kao želatinica sa kojom zaliješ obično voćne torte pa to voće bude u želeu.
https://www.google.hr/search?q=prelj...HZ9vAFkQsAQIHw
dolazi u maloj vrećici, skuha se u vodi i sa tim se prelije torta
Eto Cvijeta, tri odgovora u istoj minuti. :kuhar:
ja ću danas tu mileramu. iako, malo me strah kad mamica kaže da je jaaako lagano i nikako ne može ne uspjeti :mrgreen:
sutra moram imati za večeru, mamice, ako i ovo fejla, tebe stavljam na ignore na kolačima :lool:
P.S. Evo ti odmah za početak mali tips&tricks - ja dodam žlicu kiselog vrhnja u tijesto da bude "sočnije" i lakše za izraditi i bolja mi je ako pečem 60 umjesto 70 min jer imam dosta jaku pećnicu (npr sve što piše da se peče na 200 stupnjeva, pečem na 190). Ali i kada nisam primijenjivala ove fore, torta je bila odlična.
mamice, potpis na zadnji post, ja sve isto :-)
Moja mileramka pojedena. Ispala savrseno, svima se svidjela a jednostavna, ne moze jednostavnije. Malo me bila frka jer je prvi put radim a nije mi za doma vec sam nosila u firmu. Ugl. stavila sam isto zlicu milerama u tijesto jer mi se cinilo malo suho i provjeravala na kraju svako malo da ne izgori jer mi se cinilo dugo 70 min pa sam zadnjih par min smanjila temp.
Ginger, hvala na sugestiji :love:
I moja je ispala savrseno! Samo da javim :D
Morat cu i ja probati :)
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
Definitivno ste me zaintrigirale za tu tortu. Probam je i ja. Kod nas prolaze samo raw kolačići i torte od sira.
Ja sam toliko oduševljena malim prhkim orahnjačama od n.grace da ih ove godine radim i s makom, i s orasima i još nečim (jabuke, nutela, cimet, grožđice...ne znam još).
Tražim recepte za mađaricu i bijelu pitu, neke provjerene. Nisam ih još nikad radila s home made korama, čini se užasno komplicirano.
Dakle, recept na sunce: po mogućnosti da je isti za kore, da je čokoladna krema bez pudinga i da u bijelu ide med.
A možete mi i otpjevati nešto :mrgreen:
Trampolina, čitaš mi misli! I ja sam u iščekivanju dobrog recepta za domaću mađaricu :-)
Kolko se ja sjećam a bijelu nisam radila do rih 2 desetljeća da i u tjesto ide med
Možda svrati i shanti koja tvtdi da radi najbolje mađarice
Ima na forumu martin recept za madaricu, vrhunski, od smjese mi ispadne 8 savrseno tankih kora, bez jaja, s vrhnjem. Ako ne nades napisem kasnije. Mileramka me totalno zaintrigirala, radit cu ju garant
moj muž radi fantastičnu mađaricu, idem potražiti recept pa ću vam napisati
Tijesto:
45 dkg mekog brašna
1/2 žličice praška za pecivo
10 dkg margarina (ili zamijenite maslacem)
5 dkg maslaca
2 jaja
10 dkg šećera
4 žlice kiselog vrhnja
Krema:
1 l mlijeka
10 žlica brašna
3 žlice kakaa
10 dkg smeđeg šećera
12,5 dkg maslaca
1 i pol štangica čokolade za kuhanje (od 10 dkg)
brašno izmiješati sa suhim sastojcima, umijesiti tijesto i ostaviti 30-ak minuta u hladnjaku prekrivenog prozirnom folijom
podijeliti tijesto na šest jednakih dijelova
razvaljati koru po koru, namotati na oklagiju i odmotati na podlogu za pečenje, peći na papiru za pečenje svaku koru zasebno oko 5 do 7 minuta na 180 stupnjeva (kore moraju ostati bijele)
Krema:
jedan dio mlijeka izmiješati s brašnom, kakaom i šećerom i zakuhati u ostatak mlijeka, u vruću kremu dodati čokoladu i maslac i dobro izmiješati
kremu podijeliti na pet jednakih dijelova i vruću mazati po korama (morate brzo mazati da se ne hladi)
gore staviti čokoladnu glazuru
kolač rezati tankim, oštrim nožem koji stalno stavljate u vrelu vodu i čistite ga, rezati štangice
muž napravio već nekoliko puta, jako je fina
Po receptu kakav je stavila n.grace i ja radim, izvrsna je, svakako preporučam.
Zapravo sad vidim da ja u kremu stavljam 25 dag secera i niti mojima niti kome sam prosljedila recept nije bila preslatka, pa vi odlucite same, pretpostavljam da je n.grace odlucila smanjiti dozu.
jesam, smanjila sam šećer u receptu, nama je baš taman, ali tko voli slađe kolače neka slobodno poveća količinu šećera
Daj molim te, ako nije problem, kao kuharskoj amaterki (meni) pojasni molim te, kako ovo funkcionira? Znači, jaja idu nakon što pomiješam brašno, prašak, maslac, pa naknadno dodam jaja? Jel ta jaja izmutim ili samo pomiješam suhim? Sorry, ali ja ti volim svaki recept u detalje...:mrgreen: