Večeras mu dajem ventolin, a za terapiju zovem dr.
Printable View
Večeras mu dajem ventolin, a za terapiju zovem dr.
Meni je uzasno glupo to kolektivno skidanje s terapije prek ljeta za svu djecu srebrnjaka.ja se tog nisam nikad pridrzavala i jednostavno bi prek ljeta davala terapiju a prek zime ukidala jer sam vidla da im je po ljetu uvijek lose a u zimi ok.
Ja ne znam, evo vec smo od 5.8. tu a njemu kasalj ne jenjava. :(
Jel sad cvjeta ambrozija??
da. sada je sezona ambrozije, i sada je meni koma, ali tio nije za ovu temu.
nano jel si na kimu?
a kaj si od homeopatije imala ti Thimo ilikaj drugo i u kojoj jačini?
otišla sam u Homeolab i tamo pitala. Još prije cvjetanja, dok sam bila na moru uzimala sam neki pripravak (mješavina raznih stvari, pa i ambrozije) koji se uzima jednom tjedno, a onda u sezoni, baš neki pripravak Alergy ili tako nekako. Uglavnom, prošla sezona nije bila idealna, ali je bila bolja nego inače.
Sada ne uzimam ništa, ali mislim nešto od onih klasičnih tableta, baš u dane kada mi je grozno. Kao npr. jučer
Koliko moze trajati bronhitis? Mom je sad vec nekih 17-18 dana... :(
Astmatski bronhitis moze trajat mjesecima i stalno ...pogotvo ak je alergija u pitanju,ja cijelo proljece i ljeto sam koma i malo malo na ventolinu unatoc ljekovima... akutni bi trebao proci od atb.
Evo mi je sad jasnije na kojega je moja mala - razbuktala se i kod mene alergija, valjda ambrozija - kod mene je uglavnom alergijski rinitis, sad je baš bilo ono kihanje, oči itd. Krenula sam na klasičnu terapiju jer se nadam da neće to kod mene dugo. Kod mene je bio problem alerg. rinitisa dok sam živjela u Dalmaciji, pa mi je nekih 20 godina što sam došla u ZG bilo takvo da sam na to zaboravila, sad se opet javlja, prvo izolirane epizode, ali imam dojam da je jače svake godine. U tom smislu se ta moja alergija ponaša kao što je pulmologica rekla za alerg. astmu - tipa da znaju simptomi do pubereteta oslabit i onda opet revival simptoma iza 40-te, zato je zovu "ponornica". A i slaže se s onim da je alergičaru bolje kad se makne od "rodnih alergena", ali da to ne traje za cijeli život, nego da se tijelo resetira i počne reagiravat na "alergene lokacije preseljenja", ako je boravak dovoljno dug.
alergična djeca na ambroziju - kada vi njih vodite van?
mi smo već četvrti dan u kući sa zatvorenim prozorima i sad smo već lagaaano ludi, a ja uopće ne znam kada da četverogodišnjaka izvedem. negdje nađem da može ujutro i poslijepodne, negdje piše da nikako ne ujutro...
zatvorili smo se jer iako pije aerius već deset dana, kihanje i curenje nosa nisu previše oslabjeli. oči mu otiču jer ih češe po noći kad ga ne možemo kontrolirati i ima strašne podočnjake. naravno jedva spava po noći, ali ne kašlje i s time (još) nismo imali problema.
ako se od ovog pritvora ništa ne smiri idemo pedici da mu mijenja lijek jer imam osjećaj da mu je isto kao i meni koja ne pijem ništa (dojim bebu).
Kao sto sam ranije pisala...po preporuci sa Srebr., preko ljeta nema terapije, ali već mjesec budi ga
noćni kašalj. Odgađala sam uvođenje terapije nadajući se prestanku kašlja, ali sada je iz suhog postao i produktivan ali i dalje samo pred jutro i u rano jutro. Kakva su vaša iskustva....je li to alerg. Kašalj ili reakcija org. Jer nema terapiju? kada vaša djeca kašlju? moj p. nije do sada imao problem sa kašljem, već epizode opstrukcija kroz godinu.
peso meni je doktor rekao da kada tako kaslje znaci da treba ventolin i uvodjenje terapije.
rozi nikada nisam cula da je nekom bilo bolje od aeeriusa ili claritina. kortikosteroidne kapi da, tipa nasonex ili najbolje avamis ali ovi sirupi nista..
I meni se čini da je tako. :-( Očito da i ljeto ne može proći bez terapije.
aerius i nasonex mu je preporučila dr.vosk. iz alergovite. no, nadala sam se da će samo uz aerius biti bolje jer mu je i inače sluznica nosa osjetljiva i evo sad već kada puše nos ide mu krvavo van, od tog silnog brisanja.
imamo i flixonase, ali velim zbog te sluznice nosa bojim se kako će reagirati na kortikosteroide u nosu. ima li to veze? uz to, za nasonex u uputama piše za djecu stariju d 6 godina, a on ima četiri.
sve je lijekove dobio još u siječnju kada smo radili sve te alergo pretrage i srećom praksa je potvrdila nalaze, da mu smeta samo ambrozija.
evo sad vi recite jesam ja luda: bila danas kod pedice bez djeteta i ona meni na koncu kaže da neka on i dalje pije aerius, uzme flixonase ili nasonex (ako se bojim nasonexa kaže onda da će biti dobar i flixonase), kapi za oči 'ne znam već koje' i da mu mućkamo u hranu prašak singulair. i sad ja vidim da je to lijek za astmu! ok, piju ga i oni s alergijama. ali moj nema nikakvih problema s disanjem/pluća/kašalj.
stvarno me živcira ta moja ped - niti ga je vidjela niti me pitala kako on diše, a kamoli da ga je poslala na neke pretrage već mu sama od sebe dala da je pije singular. pa radi se o ozbiljnim lijekovima, ne mogu valjda to samo tako davati. poludjet ću od brige, mrzim kad samo tako daju kemiju maloj djeci
Ma bit ce mu bolje od kortik.sigurno !probaj traziti avamys to je najnoviji sprej s manje nuspojava i najbitnije je da djeluje trenutno ! Ja od njega niti cure nemamo nikakvih pr
Kortikosteroidne kapi za nos su upravo dizajnirane za to da smire alergijom uznemirenu sluznicu i poštedne su po nju, koliko ja kužim. Govorim ti iz svoje perspektive odraslog alergijskog "rinitičara".
Operil i takve kapi za nos su koma za sluznicu i nisu za dugotrajno korištenje i svakako ih treba izbjegavati za dulje i za alergije.
Tu ti je uvijek neki medicinski cost-benefit - hoće li sluznicu privremeno totalno zafrknut "prirodni i blagi" pokušaji da se izbori s alergijom (ako dolazi do krvi u nosu, ne znam baš) ili će bit veća šteta od utjecaja lijeka.
ma nisam dovrsila post. htjedoh reci da jedino od avamisa ne krvari nikom nos niti ima ikakvih nuspojava. prije sam setala od nasonexa do flixonase pa do tafen no od kada koristimo avamis svima trenutno pomaze a sluznica je super :up i sto je najbolje koristim ga dan dva pa prestanem ak netreba , nekad u sred noci i uvijek trenutno pomogne.
Mi isto patimo od alergije na ambroziju. Iz Beograda smo i nisam sigurna da ovde imam avamys da se kupi. Da li je lako naci avamys u Zagrebu u moze li se kupiti bez recepta?
Pre tri dana smo se vratili u Beograd zbog pocetka skole i pitam se kako cemo preziveti ovaj mesec.
Probali smo 'trista cuda' u poslednje tri godine kako bismo izbegli lekove sto vise, ali obeshrabrujuce je to da se ovoj patnji ne vidi kraj.
ima ga sigurno i u beogradu. pitaj u ljekarni. ide samo na recept kod nas i ima ga u svakoj ljekarni.
Hvala Lunahor. Bila si u pravu. Nasla sam Avamys u prvoj apoteci.
Ova noc nam je znacajno bolja. Nismo poceli koristiti Avamys vec Quercetin i Bromelain tablete. Saljem link ako neko zeli http://www.echemist.co.uk/p-higher-n...gprod&sv=10011
Nutricionisti su nam to savetovali.
Može savjet i pitanje?
Kako se nosite sa situacijama kad vaše dj počne ružno kašljati, a svi se okrenu kao da ste najgora nemajka na svijetu.
Imala sam situaciju neki dan:
Idemo u babinje kolegici s posla, beba kojoj se ide je 10 mj. U istoj prostoriji i bebać od 7mj, i curica od 4g.
Dogovor je da vodimo i svoju djecu.
Moj je zbilja zdrav, od zime nije imao temperaturu (kuc, kuc), no kako smo došli s mora, trava se kosi... hropti i borimo se s disanjem.
Ujutro je suh, popodne sluzav, navećer onako "zrelije" kašlje. Nije bio ni prljav, ni balav, ni bolestan.
U jednom trenu je zakašljo pred svom publikom, i muka tišina, svi se okrenu prema nama kao da smo najveći grešnici.
Stavila sam mu ruku na usta, a neke su starije kolegice prokomentirale kako on gadno kašlje.
Nakon 10 min ponovo i tako 2 puta. Svaki put lagano me bocnu, :... o jadan...., joj, joj što kašlje...
Nismo jadni, nemam se šta ispričavat da je u pitanju alergija.
Izašla sam s dj. van u dvorište i mi smo se igrali dok su one tračkale, jele pile i ostalo.
Zasmetaju li vama ti prezirni pogledi tipa što ga vodiš kad je bolestan? (A nije zarazan, briseve radimo svakih 2-3mj.)
Jeste li vi imale takvih neprilika i kako ste reagirale?
Cuj naravno da jesmo,ja nekada i unaprijed kazem da je alergija u pitAnju a ne bolest,astma i da nisu zarazne.mene to ne vrijedja ,pa i ja bi druge gledala s cudenjem da mi dovedu kasljace i nosocurece dijete u goste. Nije mi cudna reakcija,trebas reci s vrata da kaslje zbog alergije, nije to sramota a nije ni zarazan a meni je normalno da se mame brinu ak neko zakaslje kraj drugog djeteta bilo koje dobi a kamoli bebe.i uciteljici isto kazem,ranije u vrticu da netko ne bi pomislio da sam dovela medju drugu djecu prehladjeno dijete.Da sam ja bila u tom drustvu i da si tako reagirala bez objasnjenja ja bi svoju djecu skupila kuci ;)
nema veze kaj mu nos nije curio, ja bi se zabrinula i na kasalj, uvijek bi pomislila da ima mozda virusnu upalu pluca, hripavac ili slicno ;)
ja ne samo da bi te pogledala vec bi otvoreno pitala sto je djetetu ? mislim da su te samo htjele diskretno pitat jel bolestan i sto mu je ? :)Citiraj:
U jednom trenu je zakašljo pred svom publikom, i muka tišina, svi se okrenu prema nama kao da smo najveći grešnici.
Stavila sam mu ruku na usta, a neke su starije kolegice prokomentirale kako on gadno kašlje.
Nakon 10 min ponovo i tako 2 puta. Svaki put lagano me bocnu, :... o jadan...., joj, joj što kašlje...
krenuo nam nos curiti, boliti grlo a i kasalj u paketu. krenuli smo s pulmicortom za pocetak. necu jos na terapiju, mozda se smiri od kapi za nos i pulmicorta. aaa skola...
a propos claritina - mi smo se vratili prije tj dana s mora, davala sam malom claritine i pomagao mu je. oči su mu nekad natečene, tad nakapam opanatol kapima , nekad nos curi al stvarno malo. a nije 6 dana nit zakašljao nit kihnuo.
sve dok jučer nije proveo dosta vremena vani zbog neke obiteljske fešte i sad se lupam čekićem po glavi jer se samo preko noći pojavio užasan produktivan kašalj.
kako sam gluuupaaaaaa. ovo mi je škola.
netko je pitao za izlaske van - ja sam čula na tv-u da se savjetuje s djecom ići navečer van, da je manja koncentracija nego ujutro.
a ja bih vas pitala jel bolje claritine i flixotide davati navečer il ujutro? tj. što se savjetuje?
Avamys kortikosteroidne kapi,odstopavaju,zaustavljaju curenje nosa,smiruju sluznicu i suzbijaju upalu.mislum da idu od 6 g no nisam sigurna,mozes uguglat upute o lijeku.
Flixotide uzimamo kad smo na terapiji i ujutro i uvece,uvijek ih imamo 2x il po 1 ili 2 potiska.od claritina noviji i bolji je aerius(mozete doktore njega traziti jer svi ti noviji lijekovi kao aerius ili avamis su bolji i ,djelotvorniji i s manje nuspojava ,takvo je moje iskustvo) a nije bitno kad se uzima kad djeluje 24 sata .no ja osobno nekako volim uvijek navece dat lijek ak ide 1x na dan.
znači taj avamys nije naša kategorija (malac ima 4 god)
aerius je dobio prošlu jesen kad je u biti 1. put reagirao na ambroziju, bio je koma, koma i imam dojam da mu nije pomagao premda se to ne može izmjeriti. možda mu je ove godine bolji imunitet pa se meni čini da je ova godina s claritinom bolja- nemam pojma.
da li vi dajete lijekove prije sezone alergije/ambrozije, kao pripremu organizma?
mnogi su mi komentirali da smo pogriješili jer smo na moru bili mjesec dana, bez doticaja s alergenima i onda se vratili u najveću koncetraciju poslije 15.8., što je bio šok za organizam. u svakom slučaju, sljedeće godine planiramo godišnje poslije polovice kolovoza, pa dokle bude moglo u rujnu.
mi smo izlazili poslije 19 sati, kad bi već sunce zalazilo, ali sada valjda lijekovi djeluju pa je bolje. aerius i flixonase. singulair stoji na polici jer ne kašlje i živim da ni neće.
obavezno bih ponavljala i još uvijek to radim 'on kiše zbog alergije', ne želim te poglede jer on nije zarazan.
e da, onda avamys isto nije za nas, ali pribilježila sam si naziv :-)
Jedno pitanje za vas cija decica uzimaju flixonase ili avamys. Da su njihovi nosici prohodni i da li spavaju zatvorenih usta nocu?
rozi mi smo istu stvar napravili prošle godine. vratili se s mora 15.8. i mali je crkavao od ambrozije, tad je u biti 1. put reagirao. u klaićevoj smo išli na obradu ovog proljeća pa nam je dr. rekla da prije povratka s mora 3 dana počnemo uzimati terapiju da lijekovi počnu djelovati.
http://www.almp.hr/upl/lijekovi/PIL/...-08-01-344.pdf
evo o avamysu, ide od 6 godine.
Lunahor - hvala , hvala, hvala, fali mi onaj smajlić kaj se klanja!
A propos davanja terapije, mislim da nam je pulomologica rekla da ako ide jednom dnevno, onda da damo navečer. Mislim da sam zapamtila da je polenizacija najjača ujutro.
A propos kašljanja, muž i ja se na svako kašljanje pogledavamo jer je naša sklona skupit sve, pa ako nam roditelji kažu da je alergijski kašalj, to nas umiri. I mi drugima govorimo, tj. kažemo dg... jer se vjerojatno roditelji od malih isto tako pogledavaju i misle ajme meni...
moja cura ove jeseni prvi put uzima avamys sprej i jako smo zadovoljni. do sad smo se mucili s kapima za oci i aerius sirupom. mislila sam kako cu je spasiti kortikosteroida u nos, ali jedino tako joj ne curi nos non stop i ne peku ju oci. nema ni malo zacepljen nos, a sad, nekad ju nadem ujutro da spava otvorenih usta, ali mislim da nije neprohodnost nosa u pitanju.Citiraj:
tanja i jelena
Jedno pitanje za vas cija decica uzimaju flixonase ili avamys. Da su njihovi nosici prohodni i da li spavaju zatvorenih usta nocu?
nama je nos od avamysa prohodan no svejedno spavaju s otvorenim ustima. no to je sada vec stecena navika koja nema veze s prohodnoscu...
jkitanov nadam se da se ne ljutis zbog mog gornjeg posta, malo grubo zvuci sada kad citam. nisam te htjela spotat niti biti gruba :)