kasne sa isplatama oko dva mjeseca, a sada su navodno totalno bez para tako da hrpa ljudi nije dobila naknadu
Printable View
cure, molim savjet: na komplikacijama sam već dugo, sad bi već otvarala porodiljni. pita me doktorica da ja kažem šta mi se više isplati, da ga otvori 45 dana prije termina ili 28 dana... :?: mislim, nemam pojma. kako isplati? ako mi otvori ovaj 45 dana prije, prije ću dobivati iznos plaće, a ne limitirano za komplikacije, ali znači li to možda da nakon poroda imam 5, a ne 6 mjeseci porodiljnog (s punom plaćom)? hvala!
da, dobivat ćeš prije puni iznos plaće i ne, neće ti se smanjit porodiljni jer ti možeš roditi npr. i ranije od predviđenig termina (ali i kasnije) pa ti se u tom slučaju raćuna slijedeće:
a) ako rodiš ranije, ide 6 mjeseci od izračunatog termina poroda - npr. termin ti je 22. 7. a ti rodiš 1. 7., imaš pravo od 22. 7. na 6 mjeseci.
b) ako rodiš kasnije od temina (preneseš), imaš pravo od datuma rođenja - npr. rodiš 25. 7. i računa ti se od toga datuma 6 mjeseci.
ovih prvih 6 mjeseci ti se UVIJEK računa od datuma poroda ( u slučaju da rodiš prije navršenih 38 tt , puna naknada će ti se produžiti za toliko koliko si ranije rodila)
otvaranje porodiljnog 45 ili 28 dana prije ti je ajmo reći bonus obračun (puna naknada) i o tome ne ovisi rok od 6 mj nakon poroda...
Franny neznam od kuda ti ova opcija po A...
provjereno i doživljeno od HZZOa 2008. ;). moja susjeda je rodila 5 tjedana prije termina i na kraju je išla raditi 3.9. (kad bi mali navršio godinu dana po terminu), a a ne 27.7. kad je zbilja rodila i kad je mali zbilja navršio godinu dana. samo kaj to mnogi ne znaju. da imaš pravo početi raditi na dan termina, u slučaju da si rodio ranije.
da se nadovežem imate pravo i na naknadu do datuma termina ako ste rodili ranije,to se predaje zahtjev kad se nosi doznaka valjda sa 6 mjeseci porodiljnog
da razjasnimo,
prijevremeni porod do 36+6, samo onda se može tražiti produljenje prvih 6 mjeseci.
Znači ako je žena rodila u 35 TT, ili 32 TT ima pravo biti na prvih 6 mjeseci od dana termina + 6 mjeseci.
U HZZO se nosi potvrda od ginekologa kada je bio pravi termin i tamo se ispuno zahtjev.
Hvala puno na detaljnim informacijama! nazvat ću je onda da otvara! (Jeez, već smo dotle dogurali...)
ja bi trebala od 25.06. počet koristiti 45 dana, da li mogu već oko 15. otić kod socijalca da mi to napravi? znači prvo idem kod njega, onda s tim kod dr opće prakse, i to nosim na posao gdje ću dobit obrazac, i na kraju s tim idem u HZZO? jesam dobro pohvatala?
pošto mi je termin 09.08., onda nosim doznake u hzzo za 6. mjesec i 7. ili?
Hvala na odgovoru ;)
Koliko iznosi naknada od tih 45 dana. Da li dobivamo isto ili se smanjuje?
prosjek zadnjih 6 plaća, umanjeno za prijevoz. nek me netko ispravi ako sam krivo napisala. To je ako si zaposlena, naravno
dobro si napisala, ardnas.
nada li se tko isplati porodiljnog danas?
ne.ako bi 18. bio sutra mozda, ali ponedeljak je 18. pa vjerovatno ce biti tek tada
hoće li biti danas naknada...jel ima tko kakav info
taman sam sad gledala, nema još ništa.
Sjela porodiljna na PBZ! :-D
Ajme super, ja sam već mislila da ništa od toga danas
jeeeej onda će biti i rba :) uskoro
Cure, ja sam od idućeg tjedna na porodiljnom. Čini mi se da su uplaćivali tek nakon 20. u mjesecu kad sam prošl put rodila. Sad mu se znači mogu nadati već 18.???
To bi bilo super zbog kredita...
Evo i na splitskoj sjelo
sjelo u otp
Zaba sjela
rba još ništa
ma gamad jedna. Ni meni u RBA ništa. Ljuta sam :cupakosu:
U Erste sjelo i to 1000 kuna više. Zna li netko zbog čega je to? Ovo mi je druga naknada od kad sam rodila i treća ukupno.
U Erste sjelo i to 1000 kuna više. Zna li netko zbog čega je to? Ovo mi je druga naknada od kad sam rodila i četvrta ukupno.
Pozdrav.... Zna li netko kada sjedaju komplikacije u trudnoći? Nisam išla provjeravati, ali čini mi se da sam negdje pročitala da one sjedaju kad i dječji tj. nekoliko dana nakon porodiljnog? Ili se varam....hvala....
Moji računi se nadaju da budu komplikacije sjele sutra :P.
Za dječji doplatak još nema vjesti...malo kasni ovaj mjesec?
To sam se i ja cudila, to im se jos nije do sada desilo :unsure:
Nadam se da je samo admin na godisnjem :mrgreen:
zvala sam, rekli su sutra ide dječji doplatak
Sjele komplikacije u PBZ! :)