Čudno mi da uopće za FET uzimaš štopericu. Ne znam kakva je politika, možda hoće da imaš kontrolirano ovulaciju, a smrznuti embriji su onda valjda trodnevni ili?
Printable View
Čudno mi da uopće za FET uzimaš štopericu. Ne znam kakva je politika, možda hoće da imaš kontrolirano ovulaciju, a smrznuti embriji su onda valjda trodnevni ili?
ja sam dobila nalaz papa testa u kojem piše da je cin 1 povezan s promjenom stanica hpv-a,išla sam u osijek na tipizaciju hpv-a ali ce biti gotovi tek za mjesec dana a na kolposkopiju idem 15.03. ali mi je moja dr. dala uputnicu ovdje u vk da to napravim :( u svakom slučaju hvala ti na savjetu
matt evo htjela sam s tobom podijelit nase iskustvo, mislim da smo prosli put nekako zajedno bili u postupku jer redovno pratim postove. naime imali smo istu situaciju- velika cista- pa kao idemo u prirodnjak-pa ubacili par klomifena-odlicno odreagirala- na to dodali 4 gonala- dobili 4 jajne stanice-oplodile se dvije (cetverostanicne) i sad jedna curka raste u busi! to je se vodio kao polustimulirani postupak i cak smo se razmisljali dali da idemo u taj postupak ili cekamo puni stimulirani i eto Bogu hvala da smo se odlucili da ipak pokusamo! inace prije toga bili smo u 7 punih stimuliranih postpaka s hrpom gonala,puno jajnih stanica i blastocista i velikom nadom, a ovoga puta bez prevelikog nadanja i jos ne mogu da vjerujem da me upravo lupkaju male nozice i rukice!
zato se molim jako da se ovo ponovi i vama!
Da cudna neka politika,smrznuti embriji su dvodnevni,vidim u potpisu da si i ti imala FET,kako je to kod tebe bilo?
Imala sam HPV visokog rizika koji se nikako nije htio povući, nakraju sam išla na letzz (mislim da se tako piše). Od toga je prošlo 5 godina i sve tipizacije nakon toga su negativne.
Mala Emma, moji su svi FETovi mariborski i to su bile petodnevne blastice. Brojala sam tvoje dane i izbrojala prvo da bi to morali biti dvodnevni embriji, al sam zaključila da vjerojatno ujutro uzimaš štopericu pa su ipak nekako trodnevni. Naprosto iz razloga što se najčešće zamrzavaju 3 i 5-dnevni embriji. U svom zadnjem svježem postupku kojeg sam radila u RH pa sam samim time bila u ovoj idiotskoj igri s 3 jajne stanice, mučilo me koliko je bolje pustiti embrije do blastice, što mi je preporučeno, u odnosu na trodnevne embrije. Današnja literatura nema odgovor na to. Odnosno nalazi se i za i protiv. Govorim naravno samo u slučaju da imaš mali broj stanica (ili da ti Milinović ograniči oplodnju na 3 js), jer ako imaš 15, onda je naravno bolje pustiti da se dulje kultiviraju, jer oni slabiji embriji odustanu.
U slučajevima kad imaš malo stanica na raspolaganju, nije jasno da li bi embriji koji su se prestali dijeliti in vitro, nastavili razvoj u maternici da je transfer izvršen ranije. Stoga sam ja zaključila da nemam ništa od toga da se razvijaju dalje in vitro i odlučila se na raniji transfer, trodnevnih. Moj zaključak su potvrdili biologinja i dr. Poljak, iako mi je prethodno preporučeno da čekamo blastice.
U svakom slučaju, dvodnevni embriji nisu baš česti. Ali ako je neki dobitni, nema smisla čekati blasticu, primit će se on iovako ionako, jedino što se statistički s takvim embrijima mora više puta u FET. Gdje si ti uopće u postupku?
Moji FET-ovi su bili različiti, od toga da nisam ništa uzimala, nego samo na transferu dobila pregnyl, do toga da sam uzimala estrofeme, al štopericu nisam nikada uzimala ako nije bilo punkcije u igri.
Sretno!
m@tt puno sreće danas!
aslan suze su mi u očima od tvoje priče..
Pozdrav cure evo da se i ja malo priključim do sad vam samo čitala i pratila vaše priče..
Imam 32 god i ovo mi je 3 postipak Ivf i još čekam betu koja je 20.3 :)
Svim čekalicama bete želim puno sreće i velike bete a onima koje kreću u novi postupak isto tako da je dobitni i da ne gube nadu:)
M@tt sretno!!! :-)
Hoću bebu držimo fige :-)
Joj hvala draga mada sam već na neki način ovuglala s obzirom na svaku lošu betu i uvijek sam pokušavala što manje znati o svemu da mi bude lakše ali sam shvatila ni da to nije baš najbolje:)
Btw pls možeš li mi reći ja uglavnom imam uvijek problem s endometrijem jer me stimuliaju s klomifenom i sad zadnji puta prije nego što je bio transfer sam rekla da pogleda endometrij i bio je 9,5 m da li je to ok?
Hvala na pomoći
Stavila sam već 3 posta i ne mogu ih vidjet...
Hvala draga:)
Btw možeš li mi reći kakav je endometri 9,5 na dan transfera?uvijek s njim neki problem:(
bubi kako si ti? jel zvao dr kad je transfer?
hoću bebu puno sreće ti želim! kod koga si radila postupak?
Jao Tikica, zabrinuta sam. Na 2 pdf sam već pitala. Zvao me maloprije da sutra dodjem, jučer je bila punkcija.. Nije to prerano??
baš sam pročitala tamo, mislim da nije.. nemoj se brinuti on zna što radi samo se opusti i veseli se tvoje bebice su sutra s tobom!:-D
Ma znam, vjerujem ja njemu..
Malo se sad osjećam kao manijak, ispitujem okolo,čitam, istražujem, gnjavim... :lol:
Bit će to sve super, samo me iznenadio...
Pročitala sam da je čak najbolje obaviti transfer 2. ili 5. dan, barem sam ja to tako shvatila..
Skoro sam i njega zvala da mi objasni zašto sutra :-)
Ajme, već sam luda, pa ja ću prolupati do bete :-) :-) :-)
ma znam i ja sam tako potpuno te shvaćam :love2:, i onda sam bila ljuta što nije blastica i što nije čekao 5 dan.. ali nisam bila u pravu..
Bubimitka nije rano, evo nama malo prije rekao da ce transfer biti u nedjelju ili najkasnije ponedjeljak tako da nije rano bez brige...
Na kraju dobili 2 stanice, ostale nazalost bile male i neupotrebljive je rekao. E sad molimo da se oba dvije lijepo oplode.
m@tt, neka se lijepo oplode!
a gle, vi ste tek kasnije dodali klomifene, sto je dobar pokusaj..no za ocekivati je da se ipak ne razviju kako treba, tj. kao kad bi od 3dc stimulirali s klomicima..
Hvala Tikica :-)
M@tt još ćemo mi na kraju zajedno odbrojavati :-D:-D
Tako je, mi smo 5dc poceli s klomicima tek, ali su bili i gonali dodani na kraju. Ali nema veze... Bitno da se oba dvije sad lijepo oplode...
Da,da Bubimika, zajedno cemo bit nestrpljivi. :) nadam se da cemo se na kraju i zajedno veseliti. :)
Jos mi draga rekla da ona ne misli pisati test, jer je ona protiv pisanja, tako da nam slijedi 2 tjedna nervoznog iscekivanja.
he heheh.. strpljen spašen :-)
Kad bih bar i ja bila tako strpljiva, ja sam i inače užasno nestrpljiva po prirodi, pogotovo sada.. Da barem mogu prespavati ta dva tjedna :-)
M@tt sretno..bit će sve o.k.koliko vas je došao postupak kao prirodni?
Jelena,postupak radim u Svicarskoj,ovdje je zakonom zabranjeno transferiranje blastocista.Imala sam 10 jaj.stanica i svjezi transfer je isto bio 2 dan,a punkciju ni u jednom fet-u nisam imala jer mi je doktorica rekla da necu ovulirati,a evo danas sam si u podne dala stopericu.Teski politicari....Thanks Jelena...
Jelena,postupak radim u Svicarskoj,ovdje je zakonom zabranjeno transferiranje blastocista.Imala sam 10 jaj.stanica i svjezi transfer je isto bio 2 dan,a punkciju ni u jednom fet-u nisam imala jer mi je doktorica rekla da necu ovulirati,a evo danas sam si u podne dala stopericu.Teski politicari....Thanks Jelena...
Evo zvao dr. ,sutra transfer vec isto kao tebi Bubimitka. Si bila na transferu? Je sve proslo u redu? Jesam rekao da cemo zajedno odbrojavati? :)
Super sretno m@tt i Bubi i hoću bebu! Svima svima!:klap::klap:
Hvala Tikica:)
Ako netko treba kakve informacije vezeane za Ivf centar neka pita...
Danas obavili transfer. Betu vadim 24.03. Kad bih to mogla prespavati :-)
Prvo je napisao 23.03., ali pošto Osječki lab jedini u Hrvatskoj (tko bi to rekao :-) )radi subotom ipak vadim 24.
Vratili smo 2 mrvice (tako smo odlučili MM i ja)..
Tikica stvarno iskreno jedva čekam da i za tebe opet počne odbrojavanje :-)
Osiječki laboratorij radi BETU I NEDJELJOM!!!Za one kojima treba!!!