Sad nacrtana je daleko od crtanja iz likovnog ,ne misliš li Jelena
U našoj osnovnoj jednom višem razredu nije određena samoizolacija a imaju 2+ pozitivna
Kod curke u srednjoj danas online,dok ne dođe nešto za eventualnu samoizolaciju
Printable View
Sad nacrtana je daleko od crtanja iz likovnog ,ne misliš li Jelena
U našoj osnovnoj jednom višem razredu nije određena samoizolacija a imaju 2+ pozitivna
Kod curke u srednjoj danas online,dok ne dođe nešto za eventualnu samoizolaciju
Ma ne, loše sam se izrazila, trebaju nešto oblikovati od raznih materijala, kao malu skulpturu, a to je složenije nego nešto nacrtati na papiru.
Zna u uputi pisati da ne smiju koristiti plastelin ili glinamol pa onda ajde po kući traži materijale za izradu.
Eto posla knedle ili pimpače:-D
U proljeće nećak iz kuharstva dobijao smislene zadatke kaj treba napraviti ,ali svaki put zerro kasnije,ono u 11 napravi bažulj na neki način,ili u 15 krmići na taj i taj način. Onda su se dosjetili da će to napraviti prvom prilikom kad će biti priprava za ručak ili desert
danas na radiju epidemiolog može staviti cijeli razred,neke iz razreda ili čak nikoga ovisi o njegovoj prosudbi
Pa može i od tetrapaka mlijeka raditi nebodere. Ne znam koja je dob. Ili od raznih kutijica. Kutiju za čaj izokreneš i zalijepiš, pa možeš s temperama gore nacrtati što hoćeš, autobus ili kuću ili garažu, namještaj, natakne na karton od role papirnatih ručnika pa može i semafor napraviti. Od roli od WC papira se isto svašta može složiti. Ja imam vrtićarca, mi smo cvjetove radili od blazinica.
PA možda ne smiju koristiti gotove oblike.
A ne znam kakv je zadatak, moja mala je u osnovnoj imala raditi od papira geometrijska tijela pa onda od toga neku građevinu
Kod mojih velikih imali su isti profu iz matke u 8. razredu imali su projekt s opipljivim volumenom.svašta lijepog su napravili
Nešto slično ko kod Mime ali ne strikno građevina
meni se tijekom karantene sin nadobivao zadaca iz sata razredne zajednice
mislim, sve je to bilo zanimljivo i vjerujem korisno
ali stalno gledanje nekih videa i onda pisanje svojih intimnih dozivljaja vidjenog, nakon svih drugih zadataka, za njega nije bilo goreg mucenja :mrgreen:
trazio je jednom i od mene da mu pomognem oko neke teme, dala sam mu par hintova, i razrednica me je pohvalila da se lijepo izrazavam i zrelo razmisljam :lol:
Je to je muka i nama velikima
Moja kći za satove razredne zajednice dobije zadaće za koje se mora izaći van iz kuće ;)
Moje je u proljeće imala likovni zadatak napraviti i poslikati "skulpturu" (postojao je neki naziv...plastična struktura ili tako nekako). Svakako izvadila je SVE stvari iz svih kuhinjskih elemenata (od lonaca i čaša, do kutija s hranom), knjige, usisač, stolce...i poslagala nasred dnevnog boravka u nekakve nakupine. Na koncu je to trebalo prekriti s dvije plahte 220x200 da bi se dobio razvedeni reljef.
Ne moram reći da se rasula riža i tjestenina, slomila se zdjela...jer je to čudo padalo dok je namještala reljef pod plahtama, pa dok je sve to pospremila i usisala...a sve to dok sam ja imala on line nastavu :psiholog:
:cry::lol::ghug:
Vidiš dobro ispalo imala i domaćinstvo
Ne znam kakva je inače nastava za niže razrede, kad je normalna situacija, ali ovo što pišete je suludo. Moje bi djete bome imalo hrpu jedinica da je sad u online nastavi.
Ja svojima stvarno minimaliziram zadatke i opseg gradiva kad su online jer ne mogu sami kao što možemo zajedno u školi. A govorim o maturantima gimnazije. Ovo što čitam na ovoj temi mi graniči s maltretiranjem djece.
Treba naći neku mjeru. Minimaliziranje gradiva isto nije rješenje, pogotovo ne za maturante. Treba ih USMJERENO pripremati točno ono što će im trebati na državnoj maturi. Vjerojatno si upravo na to i mislila, ali ne vidi se iz ovoga što si napisala.
Moj E. je prošle škg bio maturant u tehničkoj školi, dakle već je krenula korona kad se on pripremao za maturu. Bome, dobro su se snašli ti klinci, bolje nego neki nastavnici. U njihovoj školi još nije bilo puno problema, jer ipak je to tehnička škola - većina ljudi nije "na vi" s tehnikom, ali znam po starijem sinu - njega je u toj prvoj sezoni online nastave svako toliko zvala profesorica jezika iz njegove stare gimnazije da joj pomogne, kako riješiti ovo i ono, npr. kako se radi sa zoomom i teamsom, što napraviti kad se laptop ne može povezati i slično. Snašla se. Nije imala puno izbora.
Uglavnom, kao i sve drugo - online nastava nekim klincima (i profesorima) odgovara, nekima ne. Kratko i jasno - učenici trebaju više volje i unutarnje motivacije da postignu fokus (koncentracija na gradivo), ali ima i dobrih strana, jer razredni ometači manje smetaju, iako su neki to pokušavali i online. Nastavnici trebaju biti u stanju zamisliti kako je njihovim učenicima i način izlaganja gradiva prilagoditi medijima, tj. online nastavi.
Moj mlađi sin je radioamater i to iskustvo mu je puno pomoglo u usmjeravanju pažnje - zna slušati i izdvajati bitno. Puno mu je to pomoglo. Odlično je napisao maturu, unatoč online nastavi u drugom polugodištu. Trebat će i cijelu "korona generaciju" poučiti kako se snaći u ovakvim uvjetima. E, to je odgovornost nastavnika. Nije to ništa novo. Npr. Australija ima već desetljećima školovanje preko radija, a internet im znatno olakšava. Cijele generacije kod njih to smatraju normalnim. Ne kažem da bi i mi trebali, aliiii nema nam druge nego se prilagoditi.
Ja sam na proljeće organizacijom u sinovoj školi bila prilično zadovoljna.
Inače je to jedna dobro organizirana škola.
Ono šta vidim kao lošu stranu je da je on provodio mnogo vremena nad školskim zadacima, a malo se tu ono baš uzelo knjigu i učilo.
Nisam mu mogla prigovarat da ne radi kad je on stvarno cijeli dan radio, ali je to bilo, isprintaj, prepiši, riješi pa onda slikaj i pošalji profesoru.
I tu su se neki prof jako trudili da im ne bude monotono pa su davali prezentacije sa nasnimljenim biljeskama iz engleskog recimo, šta je mome bilo super.
Međutim, to traje, ne rade se takve stvari u 10 min koliko njemu inače treba za domaći iz eng.
Na kraju sam ja samo preuzela odgovornost da držim pod kontrolom jesu li svladani kako treba mat, fiz i kem, jer bi mu to ostavilo rupe za dalje.
Ostalo sam prepustila njegovoj procjeni.
Ide se online u srednjim školama, vjerojatno ćemo samo još ovaj tjedan bit u školi. To vrijedi sigurno za DN županiju, gore za sjever. A imamo neke naznake za cijelu državu.
jao ne... uvenut će ...:-(
Kažu ZG ne ide
Evo za zg nemam info, za nas dole imam "inside information".
https://www.tportal.hr/vijesti/clana...nline-20201125
Vijest od danas u 15 h, službeno.
Kad se sjetim kako su pred mjesec dana "svi" predviđali zatvaranje škola nakon Svisveta, pa ništa od toga. Ministar tome očito nije sklon. Meni se čini da će i dalje ostati kao dosad, odlučivanje na lokalnoj razini i povremen prelazak na C model u pojedinim školama.
Interesantno je i to da su škole u Austriji online :mrgreen:
Zapisuju li se učenici koji nastavu prate online radi samoizolacije (pojedinci, ostatak razreda je u školi)?
U jednu ruku je logično da se zapisuju kao odsutni jer nisu u školi, ali s druge strane, kako će mu upisati ocjenu iz ispitivanja ako mu je zapisan izostanak?
Kod nas u gimnaziji ne.
U našem slučaju se samoizoliran učenik (dakle nije cijeli razred u SI) tretirao kao izostao s nastave; nije bilo online nastave za njega, osim povremeno ukoliko neki nastavnik drži online nastavu zbog vlastite samoizolacije. Za pravdanje izostanka smo dostavili liječničku ispričnicu koja se može dobiti tek kada završi SI.
Sada je pak cijeli razred u SI, imaju online nastavu preko Teamsa i upute da se izostankom smatra neprisustvovanje na online nastavi.
Inače, meni je suludo da se nečija samoizolacija tretira kao bolovanje ako osoba za to vrijeme radi; ne znam zašto država nije malo bolje propisala/definirala (pa makar privremeno) u kojim slučajevima se koristi bolovanje.
Kome je samoizolacija ako radi bolovanje? Nedavno sam imala osobu koja je radila online nije bilo bolovanje kao i osobu koja nije radila doma nego samo bila na bolovanju
ja sam bila na bolovanju jer nisam mogla raditi sve svoje poslove od doma. Ali dio koji sam mogla sam odradila.
Ionako mi je bilo dosadno, a sve bi me to doceklao.
Ovako je kod nas za prosvetare koliko čujem od drugih- prvo su im predložili da u SI rade od kuće da ne bi škola uzela zamenu jer ih nema, onda su im uredno tražili da izvade unazad papire za bolovanje i skinuli im sa plate. Iako se naravno online rad itekako može dokazati, ali jbg, sve se raspada pa ko će se natezati za to...
Sad su 5. -8. na online od ponedeljka, a 1.-4. uživo. Mi ćemo svi biti kod kuće osim klinca, koji živ neće na online iako postoji mogućnost. Ja sam još neopredeljena, žao mi je svih nas kako god okrenem i šta god da odlučimo.
Kod moje su bili upisani sati kao izostanci, ali ih je opravdao razrednik kao samoizolaciju.mi nismo trebali nista pravdati
Ovome se i ja nadam
Kod moje dvojice sasvim drukčiji upisi u e-dnevniku za istu stvar. jednom upisano kao bolest-opravdao liječnik (iako on nije bio bolestan nego u SI zbog mene), a drugom piše Ostalo - opravdao liječnik.
Kod nas je isto tako, pišemo opravdano, samoizolacija i izolacija. Ako donesu od dr ispričnicu, super, ako ne nema veze, ionako smo od dr dobili usmeni naputak.
I bez obzira kolika ta izolacija traje?10,14,20 dana