juhu - cestitam. A ostalim čekalicama sretno!!!!!
Printable View
juhu - cestitam. A ostalim čekalicama sretno!!!!!
Vrci - nama su rekli da kks treba biti od istog dana, sto vi mozete imati stariji nalaz? Ja sam imala isto u planu to imati spremno ali kazu da nemre tako, u Vinogradskoj.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Na SD kazu da moze biti mjesec dana stari nalaz. Dobila sam internu uputnicu da napravim kod njih kad hocu, al sam otisla kod sebe napraviti privatno. Ne da mi se rano ujutro samo zbog toga u Zg
Mozda i ja napravim iduci tjedan privatno pa pokusam uvaliti ipak :)
Cestitam juhu!
I curke koje ste pred danom d,sretno sutra :-)
Mona, u Vin ti vade tamo, cim dodjes, i gotovo je kroz sat-dva.
Ivancice, sretno sutra :)
Meni su kks za epi uzeli kad sam dosla u radjaonu prije indukcije, nalaz bio za manje od sat vremena
Hm. Da. Meni su vadili odmah kad sam nogom krocila u radjaonu uz doslovno "moramo vaditi za epiduralnu". Ja rekla "ne treba to, ne bi ja, fala", ali su svejedno vadili. Tak je bilo i drugim curama, bilo s patologije ili iz vana, samo sam od jedne cula da su ju odugovlacili i nisu na kraju dali (sto je najbolje,bila je u istoj smjeni i s istom postavom kao i ja).
Mona, ne daj se na stol prije kks :mrgreen:
Meni su kks izvadili danas buduci sutra moram biti u 6 ujutro na prijemu.
Sybila - da, definitivno cu inzistirati na kks. Nama su i na tecaju savjetovali da kazemo da zelimo epiduralnu bas radi nalaza, jer onaj ko se predomisli kasnije gubi vrijeme na to jos. A epiduralnu na kraju mozemo i odbiti tako da svakako zelim pripremu za nju :)
Hvala na savjetima, upijam ko spuzva sada :)
Ja sam dosla poslije 8 navecer, mozda im se nije dalo tad s tim jos zezati [emoji38]
ivancica pa sretno i tebi sutra!!!
Mene je čekanje nalaza kks-a spasilo od carskog jer je malac već izlazio van. A s curkom me nitko nije ni pitao za epiduralnu i prethodno vađenje kks (induciran porod) :-x
martinaP to pričaš o VŽ rodilištu?
Ivancica, u kojoj si bolnici?
Dakle ništa novo :roll:
Može pojašnjenje razlike dolantin vs drip. Jer sam zadnji put ostala "prevarena" (od strane svoje psihe i neinformiranosti, očito)
Drip je oksitocin, za umjetno izazivanje/pojacavanje trudova.
Dolantin je narkotik, lijek protiv bolova. Meni je bolje djelovao (prvi porod) nego epiduralna (drugi) vjerojatno zato sto mi je epi prekasno dana. Onako, boli te ali te tak uslagira da ti je ok. Nekima izaziva mucnine.
Samo što dolantin koliko kužim ne ublažava toliko bolove, nego te samo ošamuti. To je ono što se zna staviti u koktel na punkcijama, pa ti je sve ravno iako sve osjetiš :lol:
Da, bas te uslagira. Osjecas da boli, ali te se ne tice :mrgreen:
O meni je na porodu bilo koma, i boljelo i osjećala sam i povraćala od vražjeg tog dolantina i muka mi bila... ne bih hvala više uopće
Ivancice i bubekice, sretno, sretno, sretnooooooo!!!
Aaaaaaaaa, tako je! Sad se sjećam. Ja sam na porodu gledala špricu dolantina na stolu i mislila da je to drip (ne znam kak sam to pomiješala). I bila sva sretna kad je primalja nije ni taknula a rekli su dati drip. Onda mi je muž rekao da mi na infuziji piše drip...pa mi nije bilo jasno... Tnx!
Jep, drip ide u infuziju, dolanin sam dobila u onu u braunilu u ruci koju sam imala
Od silnih lijekova uopce nisam osjecala nesto posebno kad sam rodila, osjecala sam se ful tupo
Na kraju onda zakljucujem da je epiduralna najbolja? :) htjela bi nakon poroda biti prisutna sto vise... iako znam da nema pravila.
Ma ja sam tražila nešto protiv bolova, 20 minuta nakon tog dripa (prije toga trudovi skoro nikakvi)...i u tom trenu sam se osjećala ko zadnja biiiip. Ono, zar već na mogu izdržati a tko zna što me još sve čeka. Ali tad nisam znala da sam pred izgonom...pa sam umjesto dolantina dobila bebu :zaljubljen: Onda mi je bilo jasno da očito nisam biiip, jer su ti bolovi bili neizdrživi (pogotovo ako misliš da bi tak moglo biti satima :o)
Pa ispada da je :D
Iako se iskreno ja jos dvoumim. Jest da je prvi puta bilo koma, al bilo je brzo.i da nije bilo dolantina mislim da bi mi bilo lakse. ja ga nisam trazila, dali mi ga eto za pomoc.
Ako budem i sad dosla dosta otvorena, s cestim trudovima i da ide brze, necu nista. Ako bude sporije,onda bih epi
Da, i ja bi voljela izbjeci epi, ali spremna sam na sve. Valjda cu biti pametnija kad to sve krene, ili ne?!? Hehe
Ja sam dolantin dobila na zadnjoj punkciji i bilo mi je grozno, lakse su mi bile one bez anestezije.
Ja sam se odlucila za epiduralnu, na tecaju su je dobro izreklamirali :-)
Bubekica - pogotovo sam za epiduralnu kod induciranog poroda, gdje sigurno dobivas drip. Ma super ce ti to porod biti, frendica mi kaze da ni ne zna sto su to trudovi, hehe Isto je imala inducirani.
Moje iskzstvo s epi nije bajno: nije djelovala. Kasno su je ukljucili, a vjerojatno i krivo aplicirali. Ostala iskustva za koja znam su redom pozitivna.
A ja znam sto su trudovi kad ih imam vec danima na random... i to neke onak bas da te na pod zasarafe.
U vinogradskoj sam
Optimist- prije 2 tjedna je željezo bilo u redu .tek 3.01 idem na pregled opet
Cure koje ste u završnici sretno , stižu najdivniji Božićni pokloni :heart:
Kod nas nema epiduralne , za carski samo opća ili spinalna , makar kod nas dosta forsiraju prirodan porod , mali grad nema opcija ...
bubek, ivancica sretno!!!
Na tecaju su na sv duhu reklamirali onaj plin. Da li je to netko koristio? Htjela bi cuti iskustva iz prve ruke. Epiduralne me strah zbog kicme i glavobolja poslije. Dolantin su mi dali na prvom porodu i samo me osamutio između trudova, bolilo me kao i bez njega, tak da to necu. Ma ako sam 3 puta rodila bez icega budem i sad. Jedino ako se oduzi , tko zna.
Eci, mozda budem ja pa javim :mrgreen: