jupiiii!! hvala na info :))) ja uopće nisam očekivala danas, baš ugodno iznenađenje!! :-D
Printable View
jupiiii!! hvala na info :))) ja uopće nisam očekivala danas, baš ugodno iznenađenje!! :-D
hjooj, blago vamaaaaaa... meni u zabi još nije. ali do sutra onda bude i zaba ;).
sjela zaba, lalala :-D :-D...
jel sjeo ikome dječji doplatak???? pogotovo u zagrebačkoj banci već sam luda od gledanja?
djecji je jucer sjeo svima :unsure:
već nas treći mjesec zakidaju a rekli da će u 6 mjesecu nam sigurno sjesti ...
ah to njihovo "sigurno" treba uvijek uzeti sa zadrskom :roll:
curke, imam pitanjce, koja možda i ne spada tu, a možda i spada :zbunj:. dok sam na komplikacijama, imam li sad pravo na regres, kad moji iz firme odu na g.o. (imamo kolektivni, radim u školi)?? ne sjećam se kako je to bilo prije 5 god, kad sam bila na porodiljnom, a možda se sad nešto izmijenilo. naime, ja sam si zamislila da imam pravo na regres onda kad koristim stari g.o., a to će biti u 5 mj. iduće godine. frendica mi kaže da ću ga dobiti sada, da tako dijele u njihovoj školi, pa me zanima, imate li možda vi kakva iskustva s time?? :*.
Tako sam tužna i zabrinuta kako ću???
Još jedne komplikacije i onda selim na burzovnih i otvaranje porodiljnog. 1660 kn..
Brzo mi je sve to prošlo.
Meni je sjelo 300 kn više komplikacija??!! ne znam zašto ali me obradovalo
Ja ne radim u skoli, nego u vrticu pa mozda ima razlike, ali cu ti napisati svoje iskustvo.
Meni su savjetovali da radi regresa prekinem na neko vrijeme komplikacije (ne vise od 30 dana tako da mogu na nastavno bolovanje i ne zeznem si naknadu!) i koristim novi gidisnji jer navodno samo u tom slucaju imam pravo na regres jer oni sad salju rjesenja godisnjih odmora na temelju kojih se regres isplacuje.
Mozda je kod tebe drukcije, al probaj saznati dal regres svima ide po inerciji ili na temelju rjesenja za GO.
hvala, Idnom :*. ma pitat ću jer mi muž radi u našem Ministarstvu, ali ne može mi to doznatiprije četvrtka, pa sam mislila da li netko možda zna kakvu info prije toga. budem se ja sad malo bacila u kalkulacije, hehe. hvala još jednom .
frani ja nisam prošle godine dobila regres jer nisam koristila godišnji nego sam ga dobila ove godine kad sam koristila stari, jer sa rješenjem se dobiva i regres...mislim da imamo isti kolektivni
snow.ml, pa da, to je i meni nekak logičnije, samo kaj me frendica uvjeravala drugačije, pa reko da provjerim. međutim, tako je kako ti kažeš jer je isto bilo i kod moje kolegice, iz mojeg kolektiva, provjerila sam jučer.
cure, hvala vam svima :*.
Cure imala bih pitanje u vezi visine naknade.
Trenutno sam na komplikacijama i primam onih 4.257 kn, naravno zaposlena sam i plaća mi je veća od ove naknade koju primamo. Kada budem prešla na porodiljni koliki iznos ću tada doivati? Da li prosjek moje plaće ili opet neki njihov državni prosjek obzirom da zadnjih 6 mjeseci plaću nisam primala već naknadu dok sam na komplikacijama.
imam i ja pitanjce.zaposlena sam. prvih 6mj porodiljnog sam dobivala onaj minimum od 600-800kn koliko već je, drugih 6 mjeseci rodiljnog 1683kn, sad su mi još za malu produžili rodiljni na 3 mjeseca i tu primam 2160kn. opet sam trudna. koliko ću dobivati kad odem na komplikacije-nakon isteka ova 3 mjeseca (mislim da mi više neće produžiti za ovo prvo djete). odnosno-koliko se mjeseci uzima prosjek prije komplikacija 3 ili 6? i koji postotak od toga dobijem na komplikacijama?
modesty4, kad si se prijavljivala na komplikacije, dala si im potvrdu o iznosu plaće u zadnjih 6 mjeseci, jel tako? kad krene porodiljni, dobivat ćeš tzv. "punu" plaću, tj. taj prosjek od 6 mjeseci, a svakako više od 4.257 (ukoliko ti je plaća veća od toga).
azrijelka36, koliko ja znam (a možda se što i promijenilo, pa nek me isprave one koje su upućenije), ako s porodiljnog opet krećeš na komplikacije, gleda ti se taj zadnji (mali) prosjek unazad 6 mjeci pa su ti i komplikacije mizerne, a puno manje od 4.257. kako to da si prvi dio porodiljnog dobivala samo 600 - 800 kn, a drugi dio duplo više? jer ako ti je plaća npr. 2.500 (karikiram), onda si u prvom dijelu trebala dobiti barem približno toliko. to je zato jer si odmah s prvog porodiljnog krenula na drugi? ako je tako, onda znaš kakva bude procedura kad s drugog porodiljnog kreneš na 3. komplikacije.
Franny hvala ti. Da, predala sam potvrdu o visini plaće kada sam išla na komplikacje. I plaća mi je veća od 4.257,00 tako da mi je bitno znati koliko ću dobiti prvih 6 mjeseci na porodiljnom.
Azrijelka 36, ne znam detalje o novčanim iznosima i računanju visine koliko bi trebala dobiti, ali znam da je jedna moja kolegica prije par mjeseci ostala trudna za vrijeme porodiljnog i došla je raditi neko vrijeme upravo zbog toga prosjeka.
azrijelka36, koliko ja znam (a možda se što i promijenilo, pa nek me isprave one koje su upućenije), ako s porodiljnog opet krećeš na komplikacije, gleda ti se taj zadnji (mali) prosjek unazad 6 mjeci pa su ti i komplikacije mizerne, a puno manje od 4.257. kako to da si prvi dio porodiljnog dobivala samo 600 - 800 kn, a drugi dio duplo više? jer ako ti je plaća npr. 2.500 (karikiram), onda si u prvom dijelu trebala dobiti barem približno toliko. to je zato jer si odmah s prvog porodiljnog krenula na drugi? ako je tako, onda znaš kakva bude procedura kad s drugog porodiljnog kreneš na 3. komplikacije.[/QUOTE]
komplikacije su mi bile tako male, jer mi firma nije isplaćivala plaću-pred stečajem su :(, pa sam dobila taj minimum bolovanja. drugih 6 mjeseci je minimum tih 1600kunića.
znači sad bi mi se gledala 3 mjeseca po 2160 i 3 mjeseca po 1680kn...i od toga 70% ili prosjek tih 6 mjeseci?
meni se ne isplati ići natrag na posao jer je firma pred stečajem i ne isplaćuju plaće.
Porodiljna naknada ne ulazi u prosjek, ako se ide s porodiljnog na komplikacije prosjek ti je 0 jer samo placa moze uci u izracun.
Zapravo ti je svejedno, dat ce ti minimum isla ti na posao (s obzirom da se place ne isplacuju) ili isla odmah na komplikacije :(
kak to?? meni se čini da sam baš negdje na ovim stranicama (ne baš na ovom topicu) pročitala da ti se uzima prosjek zadnjih 6 mj. pa ako si novac dobivao od HZZOa, da ti se to računa...čini mi se da je tako bila situacija s nekim curama ovdje. možda sam krivo shvatila, ali fakat mi se čini da sam to tu pročitala :zbunj:.
p.s. Marsupilami, imaš li negdje kakav link gdje piše to što ti veliš, ono neki zakon, nekaj od HZZOa, bilo kaj?
Meni se ispalate za komplikacije nisu racunale za prosjek- vec place prije komplikacija.
Koliki dio place dobivam ako sam 3 tjedna na bolovanju (nevezano za trudnocu, vec zbog svojih zdravstvenih problemosa).
ma tnx, ko da imaš :*. samo me zanimalo.
zna li itko kad će naši novčeki?
Nitenaja meni je prošli mjesec sjelo 19. krajem dana, a na webu piše isplata od 17-19.07. Vjerojatno će čekat zadnji dan :(
Javljajte ako kojoj sjedne, token je ostao doma
Porodiljni sam mislila, prvih 6 mjeseci.
Pbz sjeo porodiljni!:eek: sokirana sam da je vec sjelo
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
rba jos nista. jel zna netko kada isplacuju putni nalog?
u zabi sjelo!
Ajde barem porodiljni,a komplikacije...još ništa???
Meni sjeo isto kad i komplikacije prije dva mjeseca.
meri ovaj odgovor se odnosio na tebe,nisam citirala