Optimist,
Wauuu, pa josss maloooo !!!!! Kako je brzo ta tvoja T proletila !
Printable View
Optimist,
Wauuu, pa josss maloooo !!!!! Kako je brzo ta tvoja T proletila !
Meni je rekla dr da treba osjetiti 10 pomaka u danu najmanje. Pa meni se to cini uzasno malo. Moja se smirila jako, a li ima puno vise od 10 pokreta u 24 sata. Mislim da je bitno iznenadno jako smanjenje pokreta u kratkom vremenu. A bebe pred kraj trudnoce vecinu vremena spavaju, negdje sam procitala cak 90%.
martinaP tak je i meni sa tim trudovima. Vec sam par puta mjerila i vrijeme nadajuci se da je to to. Odustala sam pa vise ne obracam paznju iako me zna onak za pravo zaboliti. Samo me strah da ne rodim doma...
Allegra28 18.01.2018. / (Ž)
Eci 30.1.2018. / (Ž)
pak 30.1.2018. / (M)
dominikslatki 9.2.2018./ ()
martinaP 9.2.2018. /(Ž)
Optimist 25.2. 2018. / (Ž)
Hadasa 3.3.2018. / (Ž), (Ž)
Muma 24.3.2018. / (M)
miuta821 9.4.2018. / (M)
mono111 10.4.2018. / (Ž)
IVANA86 7.5.2018. / ()
Munkica 23.5.2018. / (Ž)
MartinaP , Eci i mene peru kao trudovi, pogotovo po noći. Znam sanjat da rađam pa me probudi kontrakcija i uvijek mislim to je to Al onda se smiri. Ja sam sutra ravno 37 a termin mi je pomaknut na 5.2.
Tek u pon imam pregled
mono, da, bas je proletjela!
Toliko mi se svidja trudnoca da bih ja opet :mrgreen:
Svoju curicu sam puno cesce, jace pocela osjecati nakon 30-tog tjedna. Najaktivnija je navecer i poslije slanog obroka. Ali nista pretjerano, meskolji se, smiri, opet malo javi pa nuna.
Ja mislim da nije 10 pokreta u danu, vec u odredjenom periodu tijekom dana, a u cca sat vremena, tako nekako. Ono, mjeriti tih 10 pokreta kad je beba inace najaktivnija.
Dvije cure koje su ležale sa mnom u sobi prosli tjedan morale su imati 10 pokreta u 20 min. Jedna cura je bila 33tt i dva puta dnevno je mjerila (preko ctg-a) 10 pokreta u 20min ili 30min ako u tih 20 nije bilo toliko pokreta. Cura koja je 38tt je morala 3 puta dnevno morala imati po 10 pokreta isto u 20 do 30 min. Ako nema pojede kocku cokolade, prošeta i ispocetka. Nekad su im je i po vise puta trebalo ponavljati ctg, ali doktori su odbili potpisati nalaz bez 10 pokreta u max 30min.
U prvoj trudnoci mi je ctg bio uvijek uredan, nisam znala ni sta mjere u tih 20min...
Ovo sad sto su ove dvije cure sa mnom u sobi proživljavale je mučenje. Svaka je po bar jednom ponavljala ctg. Vise nisam mogla slušati taj uredjaj nego bi si stavila slusalice. Imala sam filing da non stop ctg radi u sobi.
S tim da su sestre u 5:30 ulazile u sobu mjeriti temp, i odmah iza bi dofurale ctg, a bebe jos spavaju. Pa su se šetale, tusirale, jele cokoladu, samo da se beba pokrene i ctg bude uredan.
Znaci ctg mjeri i pokrete bebe, njezine otkucaje i kontrakcije maternice, tj.trudove??
Ctg mjeri otkucaje srca i kontrakcije, ako su spojene obje sonde.
Menj do poroda nisu spajali sondu za kontrakcije.
Kad je beba aktivna, rastu otkucaji srca. Moj dr je valjda jedini kojem su bile dovoljne 2 akceleracije u 20min i koji je poludio na sestre koje su me okretale i tresle mi trbuh da bi “probudile” bebu jer se zadnjih 5min nije pomakla.
Aha, kuzim...
mono mislim da shvaćam što pitaš/očekuješ pa da ti odgovorim - beba ne može nikako biti aktivna cijeli dan, u bilo kojoj mjeri. One imaju periode kad spavaju. Neki kažu da se isto ponašaju i kad se rode (ja osobno nisam to pratila), a bebe kad se rode dosta spavaju. Neke samo spavaju i jedu. Moja E je recimo ispočetka/prvi mjesec bila budna ujutro i navečer po neka 2 sata, koliko se sjećam. Bebe su različite. A koliko sam shvatila, krećeš brojati pokrete kad vidiš da ti je beba budna. Što ćeš brojati kad spava? A samo brojanje pokreta - eto očito i svi doktori imaju svoj film. Meni nikad nitko nije rekao da brojim, ni u kojem trenutku, niti na jednom ctg-u. A čula sam u bolnici od sestre da bebe u principu ne vole ctg (meni su i L i E bili ludi na ctg, udarali u mjesto gdje je sonda, nikad ga nisu prespavali - i uvijek su mi govorili da imam najbolji ctg na cijelom katu). Nadaj se da ga ni tvoja beba neće voljeti :mrgreen:
Stvarno, bebe ne vole ctg. Mislim da ih taj zvuk smeta. Moja isto lupa uvijek po sondama i koprca se, bez obzira sto je do tada spavala.
Ja sam isto mislila da treba biti 10 pokreta u nekom manjem periodu, pa sam dva puta pitala dr i rekla je u 24 sata. To se odnosi na kraj t. (Od 37.tj) Kad je beba manja mice se vise.
Tnx cure !
Shvatila sam.
E da, znaci sigurno ni moja beba ne voli te aparate...jer naime, recimo, ne osjetim pokrete, ali i bez obzira svaki dan slusam otkucaje...
I ne osjecam nista, i ukljucim baby watcher i pocne se tad micati...tako da..mozda i ja budem imala dobar ctg, hahaha
Obavili pregled :-). Sve u redu: ctg, uzv, protoci. Cura ima podbradak. Oko 3080g. Opet pregled u ponedjeljak.
martinaP, super! :)
Muma, jesi bila danas na pregledu?
MartinaP kod P si bila?
I mi dosli sa pregleda. Nista novog, 1 prst otvorena, beba u niskom startu. Malo sam razocarana, mislila sam da sam vec vise otvorena i da nesto krece. U prosloj t sam dosla u 28.tj. na pregled i bila 8 cm otvorena i rodila za 2 sata.
Vec mi je bas tesko i sve me boli...
Kako ste vi?
Eci, zadnjih dana i meni je sve tesko. Cim ustanem imam osjecaj da ce mi sve ispasti van. Na ctg-u od trudova ni t, i jos uvijek zatvorena (u obje trudnoce sam se puno ranije pocela otvarati). Curica se najjace javlja po noci, od 1 do 4 je tulum, tak da tek pred jutro zaspem u miru. Cekamo i dalje...
I meni je teško čim ustanem, trbuh kamen, bh na najjače, žgaravica ne da spavat, isto beba najaktivnija po noći. Uz sve to mala od 2 godine pun gas:)
Bas me zanima u pon dal sam se sta otvorila. Bilo bi jako čudno da nisam uz sve sto radim zadnje Dane.. danas 37+2
Ja danas opet na hitnoj... opet krv, ovaj put svježa sa par ugrušaka. Doktorica me pregledala, sa bebom sve ok, a meni je rekla da imam "eroziju cervixa" i da od tud krv. Uputila me da napravim papa test. Otici cu svom ginekologu privatno jer se preko hzzo ceka nalaz cak tri mj. Zadnju papu sam radila prije 5mj i bila je ok.
Zadnji put mi nitko nije spominjao tu eroziju cervixa.
Nisam vise pametna, sutra sam kod svog dr R pa ce mi on sigurno sve malo detaljnije objasniti.
o Bluebella pa kako sad?
a jel rekai sta dr.R?
drz se!
cure u finisu, sretno na porodu!
nadam se da ce ti on sutra reci nesto pametno
ti samo miruj!
Bb,
Jojjj, nadam se da ce sve proci dobro ! I hoceee !
To si u Petrovu isla na hitnu?
Kakvo je stanje s cerviksom??
Bb,
Stvarno ne znam....odmaraj i javi sto je tvoj gin.rekao !
Sretnoooo, drzim fige da sto prije prodje to krvarenje !
Hvala cure ❤️❤️
Nikakvo čudo da se događaju erozije kada ginekolozi imaju praksu zapikavanja prstiju u grlić pri svakom pregledu. :roll:
Ja sam u prvoj trudnoci cesto i dosta krvarila, bez otvaranja. Jedno vrijeme mirovala, kasnije i radila. Krajem trudnoce, kad su me hospitalizirali zbog obilnog krvarenja bez vidljivog uzroka, jedan stariji gin mi je rekao da je to "takva trudnoca i takav cerviks". Sto god mu to znacilo.
Uh Bb, ne znam od kud to, ali nadam se da ces bez previse stresa gurati jos duuugo. Javi sto R kaze!
Ja sam obavila pregled. Malac i dalje zaostaje 2 tjedna, ali raste. Sad smo na 1400g. Cervix isti, tj rekla je cak 32mm! Wooohooo! Rekla je gin da je dobro opipala cervix da vidi stanje. Put doma sam provela s konstantnim kontrakcijama i ostrim bolovima, ali se smirilo. Za 2 tjedna hospitalizacija jer to jednostavno kod mene tako ide...prvenstveno zbog dexica. Iako, na dobar cervix ja ne vidim tu potrebu, ali dobro...ako cemo "bolje sprijeciti nego lijeciti".
Mala mi ima bolest usta, saka i stopala....
obavljen i moj pregled.... veli dr. R da mi je cervix sav crven i u ranicama i da je takvo stanje vjerojatno već duže vremena samo nitko nije provjeravao. na bebu i na trudnoću nema utjecaj.
uzeo je papa test.
kravrenja će vjerojatno biti još, dok su sitna krvarenja ne trebam ići na hitnu.
ostalo sve ok.
ipak sam sad mirnija jer nema utjecaja na trudnoću a i znam odakle krv kad se opet pojavi.
Muma kad te hospitaliziraju u bolnici ostaješ do kraja t?
Evo i mene od pregleda bila na utzv sad kaze dr da nosim curicu ali nekako ne vjerujem. Teska je beba 1,400kg.
Poslano sa mog F3311 koristeći Tapatalk
Muma bravo, bitno da raste, rast će još vidjet ćeš :*
Bluebella Ne vjerujem da će me toliko ostaviti. Rekao frend samo par dana po dexiće jer imam malo dijete doma, a da bi nadalje dolazila 2x dnevno na ctg. Aliiii, problem je što je meni to neizvedivo, 2x dnevno ići negdje. Nemam ja za to snage. Na pregledu mi je srce lupalo, ubrzano sam disala, preznojavala sam se, tlak povišen... Ležanje ima svoj danak. Ne znam kako ću :-(