Juha, pohana piletina, pire, tikvice sa vrhnjem, zelena salata. Deserta nema, dobice klinci novce za sladoled.
Printable View
Juha, pohana piletina, pire, tikvice sa vrhnjem, zelena salata. Deserta nema, dobice klinci novce za sladoled.
super recept od Ane (ne znam el bilo)
skuha se kelj s rizom i dobije ukusno poluvarivo-polupire (kuham dugooo)
i onda unutra jos malo povrca (mrkva, celer) i eventualno mesa
Danas ipak za Mašu i mene za ručak riža s prosom i porilukom + zelena salata
za večeru kad MM dođe s posla, pileći perkelt na kratki saft, tijesto i kupus salata
Sutra su kvatre, a i Maša i ja idemo u grad pa ću na brzinu skuhati juhu od bundeve i ubaciti zamrznute knedle sa šljivama (neki dan mi od šufnudli ostao višak tijesta pa sam napravila knedle i zamrznula).
Za Mašu skuham možda nešto drugo jer knedle baš ne voli, odnosno, ne najede se toga.
ćimulice sa slanutkom.
već sam pola pojela, a moji još nisu ni prostupili stolu.
mljac.
kelj-kupus varivo
Malo odmaka od teme - SikaPika, ajd mi, molim te, malo objasni to s kvatrama, nikad to nisam skužila. može i na pp kad stigneš. hvala :))
juha, pileći želuci na saftu, tjestenina i pohane tikvice
Astra, za objašnjenje ti šaljem ovaj link. Znam, reći ćeš, mogla sam to i sama. No, napravila sam to jer sama nisam znala kako objasniti budući da su kvatre za mene tek običaj do kojega se držalo u mojoj obitelji. Na žalost, uglavnom se taj običaj odnosio na to da se taj dan ne jede meso. :-)
Rižoto od lignji, matovilac
apri i ja bih cimulice :) nisam nikad radila sa salnutkom. zvuci zamiljivo. kako rads? meni je dosta tesko naci cimulice u Sarajevu ali kad nadjem onda je to gozba za mene :) MM-u to nikako nije jasno
danas lazanje bez paradajza ovaki cu porinstati meso na ljutici, malo poriluka, prsuna, celera i mrkve. podlijevat cu temeljcem i napraviti da bude iste gustoce kao kad radim sa pelatima ili salsom. e da u to planiram dodati tikvicu ali jos nisam odlucila da li cu je izrendati ili na sitne kockice. odustala sam od besamela jer mi brasno przeno/kuhano stvara zgaravicu :( pa sam kupila mladi sir u koji cu umijesati malo vrhnja i spinata to ce biti umjesto bijelog sosa. sveki tako radi i bude dobro pa cu i ja probati. uz to i gusta supica od malo mljevenog i puno povrca - za nas cu staviti trahanu u to a za L noklice. desert cruble ako budem imala snage :)
sutra minestrone i palacinke
petak krem povrtna juha i pasta sa povrcem moram smisliti neku opet bez salse jer L trazi sa salsom ako vidi u nasem tanjuru
Danas ipak nije Quiche, to ćemo u petak, jer sam dobila domaćeg bilog kupusa, pa ću to malo prodinstat i juhe od jučer šta je ostalo.
ovo je najjednostavniji način
obariš ćimulice u slanoj vodi (da se ne skuhaju skroz)
u duboku tavu (ili šerpu) zagriješ maslinovo ulje, baciš bar češnjeva češnjaka i kuhani slanutak (ja stavim onaj samo pasterizirani iz konzerve)
malo propržiš i preko baciš ocijeđene ćimulioce
par minuta zajedno miješaš, poklopiš i gotovo.
ja sam nama jučer napravila od kile ćimula i dvije konzerve slanutka
malo nam bilo
e, danas poriluk, ali još ne znam kako
Danas idem u shopping, pa moram pocistiti frizider :mrgreen: znaci, povrtna juhica, kelj-varivo u vrhnju, hamburgeri od puretine, salata od naribane mrkve.
apri cim uhvatim cimulice probam, salnutka uvijek imam u kuci ili suhog ili konzerviranog. hvala
Jučer sam dobila od prijateljice skuhanu mišancu sa suhim mesom. Kako je to fino!!! Mislim da joj je mama od dolje poslala oko 15 raznih biljaka zajedno.
Danas radim piletinu sa povrćem, kus kusom, rižom, quinoom i sezamom na marokanski. Salata od domaćeg matovilca.
U subotu sam radila po prvi puta popečke od cvjetače. Moji klinci nikako ne prihvaćaju cvjetaču u juhi ili gratiniranu. Ovo se pokazalo savršeno za prikriti okus iste. Ako nekoga zanima recept, napišem.
ćimulice su...?
ponedjeljak - krvavice, dinstano kiselo zelje i pire krumpir, pileća juhica
utorak - juha od poned., piletina na bijelo (tenfanje), tjestenina, zelena salata
srijeda - varivo od mahuna
ja bi ovu piletinu na marokanski.
jucer: krem juha, piletina, rizoto od tikvica i bundeve, crveno zelje
danas: tjestenina sa brokulom, porilukom i gorgonzolom, pecena piletina, kupus
sutra: lazanje od bundeve, neka salata
petak: mozda crni rizoto, ako odem do placa...
ćimulice su skroz mladi izdanci zeljastih biljaka tipa kupus, raštika, kelj...
to ti je po par manjih listića te biljke, spojene (još se nije zaglavičalo), pa izgleda ko matovilac, samo su listovi druge vrste
na placu se kupuju kod žena i
z Dalmacije, pa ne moraš ni znati što su; dođeš, tražiš i nosiš doma ono što ti stave u vrećicu
danas popečci od kelja i zelena salata, imam i nešto šampinjona možda neki umak uz popečke napravim
hvala apri...
nisam to nikad vidjela kod nas na placu...
Planinarski chili grah
danas povrtne lazanje a jučer pizza...i sad se peče kruh, ali sam malo zaribala, malo je ogromni, pa izgleda da ovaj tjedan nebumo kruh kupovali...hehehe.
Zlo i naopako! Našla savršen recept za kajzersmarn. Strašno.
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja sam ga jučer htjela raditi, nešto mi palo na pamet.
pa sam odustala i napravila palačinke s jabukama.
to je slično.
daj recept!
Prelijes 300g griza i prstohvat soli šalicom mlijeka i ostavis sat vremena. Onda umiješaš 3 zutanjka i snijeg od 3 bjelanjka i pečeš na tavi ko palačinke s jednom razlikom. Čim malo pozuti odozdol, okreneš, pustis da pozuti i iskidaš na sitne komadiće, još malo prevrneš i prabaciš u neku zdjelu. I tako dok ne potrošiš cijelu smjesu.
Ovo je osnovni recept, u vecini slucajeva se dodaju grožđice namočene u rumu i cimet i na kraju se prelije kompotom od višanja.
Ja preskočim grožđice i umiješam džem od višanja.
Svi recepti koje sam isprobala prije ovoga su bili ili s brašnom, ili s mješavinom brašna i griza i onda bi mi to na kraju bilo nekako, ne znam, jednostavno mi to nije bilo - to. Ovaj ostane flafi, a malo hrskav izvana. :mljac:
Ja ga pečem na kokosovom maslu.
mljac
ja ću staviti grožđice unutra, to mi je srcu drago
i pekmez od brusnica gore
ili od višanja
ubit ću te, da znaš!
ivancica recept na sunce za ove popečke!
ovo moram probat :)
mi smo jučer imali varivo od kelja, mrkve, krumpira i junetine (skuhala za kćer koja ovaj tjedan štrajka s jelom, pa sam i to ubacila u varivo da se ne baci), ispalo super
i one pogačice sa sirom
danas qiuche od brokule (valjda će mi uspjet) i cheesecake od sira
piletina u umaku od poriluka i pire krumpir, kupus salata
Pileća juha, pasta s pomadorama, zelena salata, kolač s višnjama i jabukama
slana štrudla od sira i blitve za mene
rolani lungić punjen sirom i pršutom za dragog
grašak prazni
Neko varivo, ovisi što ću naći na Dolcu, mahune ili kelj...
dečkima njoke i pileća prsa s vrhnjem, a ja grah salatu i pileća prsa s gril tave
jučer: juha, šnicle, njoki i sos od špinata
danas i sutra: sarma sa pire krumpirom
vidjela da netko pravi palacinke s jabukama? Kako?
Jabuke budu kao neki fil? KUhane? Dinstane?
ma ne
naribaš jabuke unutra, u tijesto
ili, kako ja radim, sve strpam u onu Boschovu sjeckalicu: dva jaja, malo soli, vanilin šećer, brašno i mlijeko, ona to izmuti i na kraju dodam dvije jabuke, oguljene i narezane na četvrtine.
njih kratko "sjeckam", da ostanu komadići.
i onda pečem ko obične palačinke.
meni je to fino i sočno i ima okus po piti od jabuka, a gotovo za 5 minuta.