18 mj... budjenje svaka 2 sata je dobra noc. Kad je imala 5-6 mj budila se jednom ili dvaput. Jede ko velika, dobro i dosta, svejedno se budi. Nema to veze s hranom. Ali barem brzo i lako zaspe.
Printable View
18 mj... budjenje svaka 2 sata je dobra noc. Kad je imala 5-6 mj budila se jednom ili dvaput. Jede ko velika, dobro i dosta, svejedno se budi. Nema to veze s hranom. Ali barem brzo i lako zaspe.
Ma naravno da nema veze s hranom.
I moja je tako.
Do skoro dvije godine se budila 2-3 puta. Malo popila mlijeka i nastavila spavati, a do cca godine dana se budila po 4-5 noću. Obavezno.
Tada je dojila više. Pocicala bi pravi obrok, ali i kad je dohrana krenula ostalo je isto.
I dalje se budila 4-5 puta, ali je manje pocicala.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja sam uvjerena da se moj budi jer mu se piski. Bude suh, probudi se, cica, pisa usput. A buduci lezi na boku, cesto promoci jer mu iscuri sa strane - bude jak mlaz i puno mokrace - cujem kako susti.
On je sad 19 mj. Kad je dobra noc budi se triput, ali cesce svaka 2-3 sata. Srecom vise ne ostaje budan usred noci.
bubekica sry ak otkrivam toplu vodu al kad se našoj događalo da se budila mokra i da je procurila pelena zbog prevelke količine urina, kupili smo veće pelene i tako rješili problem. Iako su joj i te manje još debelo prevelike oko struka, a broj veće turbo velike, barem je ujutro suh krevet.
Sinoc smo svi zajedno prosetali. Sreli jedne poznanike koji imaju bebu od 4 mj. i kazu da mala spava od 23 h do 7 ujutro a dok je bila jos manja do 4 ujutro je spavala.
Reko blago vama.
Mala je dojena i rekla je da ju je odmah od pocetka dojila svakih 3 do 4 sata i da nije popustala.
Ja sam svoju dojila na zahtjev. Nisam htjela uopce puno bilo sto komentirati jer citajuci vasa postove i iskustva ovdje mi je jasno da je to do bebe i da su sve bebe razlicite.
Treba se pomiriti s tim i tjesiti da ce proci sto prije.
sara, da, mislim da je kod tvoje skok u razvoju. Moje sam hranila na zahtjev jer volim debele bebe da mi budu. Kalcij, ovo-ono. Na koncu, jednom kada sam uhvatila ritam sasvim sam se dobro mogla i naspavati. Jedino što je ometalo spavanje su zubići, prehlade, gripe, komarci, ...
Sve bebe koje znam da su dojene po rasporedu “rano” su odbile cicu, oko godine dana. Ja svog i dalje dojim na zahtjev i uzivam u svim blagodatima dojenja kao i prvog dana. Zadovoljnije dijete nisam vidjela.
Pelene smo probali sve zive, svaka promoci, jedino ako netko zna gdje ima pampers 5+ nek javi.
Bubekica, si probala dm babylove pelene? Oni imaju 6 i 6+, do 30kg. Nama su odlične.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Ooooo vidim da je ekipa i dalje aktivna,i mi smo ,evo 19 mj i dalje se budi,zadnjih noći svako 2 sata.
Nadala sam se kad izađu zubi da će bit bolje al ništa od toga ,do kad tako??
Aj’, sva sreca da ima optimista na ovoj temi. Nadam se poboljsanju do 18. godine.
Ja više nisam optimist ni najmanje. Evo noćas opet svako 2 sata buđenje, traži bocu ako nedam počne se derat, ako dam popije malo i nastavi spavat. Jutros se oko 6 ipo uzvrtio, nisam mu htjela dat nadala sam se da će se umirit i nastavit al ne ustali u 7.al eto sreća pa je ljeto pa smo išli na more. Njemu je to sve postala navika to znam jer gladan nije sigurno možda za jednu bocu, al za više ne. Neznam sta da radim, žao mi da se dere po noći a i nemam snage.
Zeljkice samo saljem zagrljaj...
Nasi su vrsnjaci,moja eto ima tjedan dana skroz odbila bocu. Nece, urla cim ju vidi. Probudi se iz navike oko 6, kad je inace jela. Al uzme dudu i zaspi dalje.
Vecernju isto makla, zato sad kasnije vecera
Moj potegne prvu rundu 3-4h, kasnije se budi razno, ili svaki sat ili svaka 2-3... sinoc bio budan 4-6 jer mu je promocila pelena pa je onda jos spavao do 9:30 i smrdao mu se cijeli ritam, bio je nemoguc danas. Na moru smo i kasno ide spavati, oko 21:30-22, bas me zanima kako ce to izgledati po povratku u zg (vrtic, posao...)
Meni se Krpeljko pristeka na sisu oko 01:00 u najboljem slucaju i maltretira ju sustavno do jutra. Svakih cca pola sata. Srecom, (ne) spavamo do 8. Bez sise niti ne moze zaspati. Sve se brinem kako ce izgledati spavanje u vrticu...
Uf, nadam se da je tako i kod nas. Za sada ni bake ni tata nisu imali uspjeha s uspavljivanjem. Jedino Cica Ubica, a i to jahanje potraje ponekad i vise od sat vremena.
Munkice, vrtić ih nauči spavati bez sise i u komadu.
Sa starijom sam imala brigu kako će bez mene uopšte zaspati, jer nije htjela leći na krevet, dnevna spavanja je odrađivala sa sisom u ustima na mojim rukama.
Sve se tamo sredilo.
Što se mlađe tiče, nemam šta raditi na ovoj temi. Ne spava u vrijeme skokova, i ako je nešto muči. Što je jako rijetko. Ne znam šta me više oduševljava, noćno spavanje Ili što zna spavati sama u krevetiću po danu.
Željkice, ne znam jesi li pisala već, a jesi mu probala dati vode u noći umjesto mlijeka? To je pravo mučenje, svako malo praviti bočicu koju neće popiti.
j-la jesam probala sam dat vodu, ne pali, samo mlijeko, noćas je sve popio i nastavio spavat.
Cure kak ste? Kakva je situacija?
Evo uskoro cemo 11 mj. nocu se jos uvijek budi za dojenje.
Kad su zubi to je koma. Imamo vec 8 zubica.
Puze brzinom munje i pocela je se pomalo dizati uz namjestaj. Ali na podu se bas nezna zaigrati ili ne zeli biti sama. Uvijek ja tu negdje moram biti.
Sto predlazete od igracaka.
Imamo svasta nesto al nekako se samo kratko malo poigra, odnosno prebacuje iz ruke u ruku i ti je to.
Ja pokusavam s njom ubaciti kockice raznih oblika, pa sloziti piramidu. Pa malo s lopticama sarenim, pa slikovnice.
Vise se vrti u krug oko stola vec da ju zanima bilo sto od ovoga.
Naše su tu negdje. I moja će uskoro 11mj i ima dva zuba. Budi se 2-3x ako ju nešto sitno muči, a kad su joj ta dva izbijala budila se 5-6x, to ju je jako mučilo. Jedva čekam da me dotuče s ostalim zubima kad se vratim na posao. I ne smijem zaboraviti spomenuti da se stariji budi cca 2x jer mu se ili piški ili se već popiškio. Toliko dugo ne spavam da će mi trebati lijekovi za spavanje kad prođu ove "dječje bolesti".
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Moj ima 2 godine, dva buđenja su sigurno i to je kao dobra noć ,al uglavnom ih bude 5,6....
Razumijem te. Krpelj je nocas neumorno jahao po sisama. 20 mjeseci ima. Raspored nocnog budjenja je slican tvome. Uz nocne more i vristanje.
Zeljkice, kad sam vidjela temu da je aktivna odmah sam se tebe sjetila... Ajme jos nespavac :(
Eryn da nase su tu negdje u par dana, upratila sam.
Suosjecam :(
Dosla sam se samo malo pojadati da mi bude lakse.
Imam osjecaj da cu puknuti...prosvikati....jojjjjjj.
Zadnje dvije noci isto kao kod Zeljkice po 5, 6 budjenja.
Ja nemam pojma kako funkcioniram i kak se zovem, eto!!!
Zeljkice sad sam procitala gore da je bocica!
Evo i mene malo- prosli 2 godine, jos cica, nocu bar dvaput. Uz to intenzivno sanja pa skakuce po krevetu, a ako ga krenem loviti da ne odleti na pod, povampiri :-)
Nocni terori su nasrecu jako rijetki, starija ih je imala svaku noc.
Njega budi pisanje, to je sad sigurno. Mislim da cemo se preporodit kad skine pelenu.
Jooj, i moj drugi sin se konstantno budi..
Nije da drzi cicu u ustima i spava, vec ju uzme pa pusti, uzme pa odmah pusti i to traje par sati..dok me toliko ne iscrpi da mu kazem da nema, a onda se on dize, sjedi, baca, cupa nas, grebe..onda mu opet dam pa se koji put umiri koji put ne..
Jako je nemiran i po noci i po danu..sto na sat beba..
Necu se nikad naspavat i def.micem cicu kad navrsi godinu..ne moguuu..
A po danu spava samo vani, doma 20 min.i gotovo..ostatak dana divlja
[QUOTE=Vrci;3141148]Zeljkice, kad sam vidjela temu da je aktivna odmah sam se tebe sjetila... Ajme jos nespavac :([/QUOTE
Vrci mogla bih svaki dan pisat!
Moja s 9 mjeseci obožava kad joj u kutiju ubacim stvari koje može izbacivat. Sekini lego duplo su hit, em šareni, em klapaju. Ili u katronsku kutiju plastične čaše i pribor za čaj, opet od starije seke. Kidat magazine isto zaposli 10,15 min. Pas još kojih 10 min. Pa rotacija, stigneš skuhat ručak.
Moja mlađa je bila super spavač do šestog mjeseca. Poslije toga, onako, više spavala nego budila.
Sa 11 mjeseci se sve promijenilo, cijelu noć stenje, vrišti, plače, puže po kreveticu. Jedino je mirna dok je meni na rukama.
Sve je super bilo, i mogla sam podnositi milion buđenja dok sam bila na porodiljskom, ali kako sam počela radit, sve je teže. Većinu dana provodim u nekom polusnu, većinu stvari odrađujem automatski.
Mislila sam da je starija bila teška po pitanju spavanja, ali vidim da me mala uvjerava u suprotno.
Milasova,misliš da će prestanak dojenja pomoći? Kad bih bila sigurna da je to rješenje i ja bih odmah prestala.
2 godine, jos doji, budi se 2-3 puta... stanje nepromijenjeno vec mjesecima :-)
Starija je prestala dojit oko treće, a noćna dojenja je sama izbacila oko 2.5 godine, počela bolje spavat pa nije sisala.
Ne mogu povezati da li je prestala dojit po noći jer je počela spavat ili je počela spavat jer je prestala dojit.
Kako su različite nemam pojma da li bi kod ove upalilo.
Evo sad sam virozna, nenaspavana, i imam strah od noći, jer znam da će biti horor.
Cure vi koje imate stariju djecu od moje malene a jos dojite, koliko cesto dojite? Jel vam po danu jedu sve normalno kao i vi sto jedete ili i pored toga traze jos i podoj? Osim ovo sto se po noci bude za dojenje :/ Predpostavljam da oni koji idu u jaslice prek dana nema mame pa nema ni sise!
Moja gotovo ne doji po danu (2g), osim kad se negdje raspe, preko noći oko tri krene i onda se budi, podoji, spava, budi podoji, spava, sve do osam.