Bit ce to sve u redu,mora,drzim fige od sveg ❤
Printable View
Medo :ghug:
Cure danas beta 1439...hvala sta ste uz mene ❤
Super
Sretno dalje
Evo nasla sam, beta manja od 1200 se dupla 48-72 sata ( < 1200) , a beta od 1200-6000 se dupla 72-96 sati.
>6000 >96 sati, treba vise od 96 sati da se podupla.
Znaci za 9 dana ti je uzv. To ces vec biti 24 dnt ili negdje oko 6 tt plus jos koji dan. Ja sam vec u tim danima cula srce pa ces vjerojatno i ti.
Koliko ces tocno biti trudna 17.12. racunajuci od prvog dana zadnje menge?
Biti ces 5+3 tt 17.12. Nevjerujem onda da ce se do tad cuti srce....mislim mozda mozda jer ce biti rano ali se moze vidjeti dal je pravilna GV i ŽM i velicina naravno.
Do tad malo uspori i miruj i uzimaj terapiju. Vjerujem.da ce biti sve u redu jer beta raste.
Jesi to u Petrovu isla na uzv ili?
Hvala..meni bitno da sve bude u redu.I da se vec jednom smire ta krvarenja sta imam.Na hitnu jesam jer me tamo vode od pocetka.Sad dr rekla kad zatrudnim da dodem kod nje na kontrolu da me hoce vidjeti uzv..Izdrzat cemo do cetvrtka.Ugl stalno mirujem.Izgubila sam dosta na tezini premda nemam mucnine..:-*
Medo2711, kako si? Jeli se smirilo krvarenje?
Probaj Medo Tihanu mazalin. Mene je znala primit ad hoc na proputovanjima, kad je trebala mojim liječnicima neka informacija, ja živim na selu. Kad bi putovala preko Zagreba dalje, njoj bi se bila javila. Veliki pozdrav ti šaljem
Hvala ti...samo da je uredna trudnoca i da je beba ili bebice dobro u meni.Drugo nije vazno.:-)
Katesplit1 hvala na savjetu,ja sam isla kod nje vec.Ali nazalost nisam bila zadovoljna sa njom.Znam da je u najdoktor,meni nije kliknula i nije me pravo upila sa mojim dijagnozama.
Medo mozes otici privatno bilo kojem dr koji se bavi ivf postupcima jer ce razumjeti situaciju jer znam da ti je dugo cekati a dan je ko godina.
Ti si spominjala Petrovu jos i prije pa od tud ih znas i mozes otici u Ivf polikliniku, tu npr. radi, nadam se jos dr. Strelec a od nedavno i dr. Grbavac.
Osobno nisam kod njih nikada bila ali evo dajem ti savjet, prijedlog pa odluci, razmisli pa vidi.
Medo, samo miruj i uzimaj terapiju. Ne mora biti ništa, možda hematom, neka kapilara...
Ja sam prokrvarila sa 6+1, usred noći otišla na hitnu, mislila sve je gotovo...kad ono, kaže meni doktor, srce kuca. Nisam mogla vjerovati jer sam stvarno mislila da je propalo opet sve. Ne znamo što je bilo. Možda kapilara neka pri ugniježđenju.
Drž se, ti trenutno sad ništa ne možeš osim mirovati. Kolko vidim beta se lijepo dupla.
Kolko ti je beta bila kad si išla na UZV. Što su rekli da su vidjeli?
E, da...imaj na umu da ti UZV-ovi u Petrovoj nisu nešto.
Mozda,ja se nadam da je do toga..isla u nedelju a u petak vadila betu bila 439..to je premalo da vide nesto i kod privatnika.Nije nista reko osim da je sve uredu i da je endometrija 16.7mm.Sve ja znam za Petrovu ali me tamo vode.Ja nako planiram ici privatniku.Hvala ti i odmaram:-)...kako si ti?
Ja stvarno nemam pojma kakve uzv aparate imaju al se vodim tim da imaju dobre jer rade ivf postupke. E sad dal su ti samo kod njih na odjelu humane i kakvi su ovi u ambulantama ili na hitnoj recimo to ne znam.
Ja sam Medo tebe skuzila da si ti isla na uzv kad ti je beta u utorak bila 1400 i nesto da su ti to u petak tako rekli da ce raditi uzv ako beta u utorak predje 1000.
Mene je npr. Dr. L poslao na uzv 21 dnt da se vidi dal je sve ok i dal je GV pravilnog oblika. Znaci beta mi je 12 dnt bila 139 pa ti sad eto racunaj okvirno kolika je bila. I tad se sve fino vidjelo. 4 dana nakon toga sam opet isla zbog smedjeg iscjedka i tad se vec culo srce. Znac 6 tt ili 6+ 1 tt sam tad bila, morala bi pogledati. Radi se o dvodnevnim embrijima.
Tako da bi ti se sad na iducem uzv trebalo lijepo vidjeti GV + ŽV.
Medo dr. Ivana Jurković iz Petrove ti radi privatno, njoj dr. Strelec jako vjeruje i ima puno povjerenje u nju. Proguglaj di radi pa odi radi svog mira. Sad se vec treba vidjeti fino na uzv.
P.S. ovo sto pise LaraLana samo mogu potvrditi. Ja sam u Petrovoj kod Jurkovicke bila i uzv je izvrstan!
I da.... dr. Strelec radi, bar je dok sam ja bila trudna do pred porod radio u ivf poliklinici samo cetvrtkom popodne.
Znaci to je bilo pocetkom 2019-te.
Nevjerujem da pise na stranici od klinike.
Ne,ja sam narucena u Petrovu.Mene i vodi dr.Jurkovic koja je jako super i odlicna mi.Ali dr. L i dr Jurkovic rekli da je jos rano za uzv i da se konkretno nece nista vidjeti.I dr.L nista nije reko na krvarenje njemu ocito to normalno.Samo terapija i odlicna beta,da ti bar kaze sta dalje ili nesto konkretno.Ali nista:-/...Ja idem na humanu a ne na ginekolosku.Na hitnoj bio dobar uzv samo sto je prerano da se vidi nesto.Terapija nista ne pomaze,od kad stavljam vaginaletno utrogestone dobim bolove blage..a kad sam pila nista.
Ustvari da, prerano je, zato ti nemaju što reći osim da koristiš terapiju i miruješ.
Uskoro će i taj 17.12.
Bit će sve u redu. Meni je to bio najgori period, taj početak. Uskoro ćeš počet disati normalno, malo samo treba strpljenja. Isplati se.
pozdrav,
molim vas zna li itko kada se putuje autom do makedonije da li je potreban test na covid?
Medo2711,
žao mi je da te krvarenje još zeza, ali i ja sam čitala da to sve može bti normalno. Vjerujem da će i kod tebe. Tu i tamo gledam jedan forum i imala je cura sličnu situaciju kao i ti i njoj su savjetovali (cure na forumu) da popije Duphastone tbl, mislim 2 ili 3 čak. Pila ih je 2 dana i krvarenje je stalo. Ostalo joj malo smeđkastog još tu i tamo. Pitala je bila i dr. treba li piti taj Duphastone ali je dr. rekao ne. Ona ga svakako popila i stalo joj je. Sve je s trudnoćom ok tak da vjerujem da će i kod tebe. :) Samo miruj što više možeš.
branca, kako ti? Prošla korona?
Planira netko u 1 mj dolje ili nećenitko zbog mjera koje vrijede pri ulasku u RH? Ili smo mi skupina zdravstveno opravdanog razloga pa ne treba test?
Leptirice82, nisam se ja zarazila... Barem za sad... Bit ce si me zamijenila s Bambinom...
Ja sam se nadala ići nakon božića, ali sad kako se sve komplicira ne znam. Išla bi sama, bez mm, a sto ce biti s javnim prijevozom tko zna. A mislim da se moramo testirati obavezno, barem mi se čini po svemu sto pišu. Ja ću ako idem to sigurno obavit dolje.
Medo onda si u dobrim rukama al eto steta da ti tad nije u utorak napravila uzv jer embrij se u prvim danima trudnoce razvija brzinom munje i jedan dan igra ulogu za uzv jer recimo na 5+5 tt moze biti da se ne cuje srce a na 6 tt punih da se cuje srce...zato kazem brzinom munje.
Htjela sam ti jos ovo napisati. Vjetojatno si cula za polikliniku Ginekos i dr. Kos koji je vrhunski dijagnosticar. Ja sam tamo isla na mini anomaly scan. Kod njega ti zene iz cijele Hr dolaze. Bio je nesto na bolovanju. Cisto evo da znas. I da, i ja sam na pocetku obe trudnoce gubila kile a kazu da obicno zene od stimulacije se udebljaju, kod mene kontra. I pocela nesto jadno dobivati oko 20 tjedna.
Javi svakako sto god odlucis, drz se :heart:
Da, Bambina je pozitivna. Sorry branca, zamijenila sam vas. Mi čekamo da vidimo do kada će trajati nove mjere za granice. Piše po portalima da će ih objaviti ovih dana. Sve će nam se opet nekako odužiti. Nadam se da će raditi normalno, da se neće i kod njh sve zatvarati.
I moja frendica išla u Ginekos, bila je jako zadovoljna. Išl je baš kod dr. Kosa, ali kaže da njih tamo ima više.
Da ima ih vise. Dr. Hafner i dr. Ujević koji su takodjer vrhunski. Ali vecinom svi prvo traze dr. Kosa.
Vidim da su se malo prosirili sto se tice posla pa imaju jos dva dr. Kad sam ja isla oni nisu bili, odnosno imaju centar za mamu i bebe pa tako i subspecijalistu neonatologije.
Ocito ludnica u Petrovoj ili ona smatra da nije potrebno.Neznam.Cure divne ste hvala vam puno na savjetama.❤
Ja vec pije 10 dana Duphastone svakih 8 sati po jednu.Tako da su mi dali sto su mogli ocito,cekamo pregled pa cemo vidjeti sta ce biti.