isto je lina decortin i dex pa se odluči za jednog (inače, prednison košta kod njih 20-tak kuna, kome će trebati)
Printable View
isto je lina decortin i dex pa se odluči za jednog (inače, prednison košta kod njih 20-tak kuna, kome će trebati)
Hvala!!! :-)
Hvala, Sejla!!!
Sejla, kako se pripremaš za donaciju, jel uzimaš lijekove?
Nema problema Cassie, javit ću ti se i na pp kad ćeš ih moć počet primat.
Još ništa, tek se čeka točniji termin za 6.mj, a koliko sam upoznata protokol nije dug ni kompliciran, terapija se pije zadnjih mjesec dana pred zahvat, nešto za pripremu maternice.
novim curkama zelim dobrodoslicu i da sto prije postanu mame
tratincice i linalena ~~~~~~~~~~
a ja dobila popis iz HZZO sto mi jos treba da posaljem
HSG ja ga uradila prije par godina jednog jajovoda nemam drugi zacepljen poslala im kopiju a oni traze nalaz koji nesmije biti stariji od 6mj pa zene moje koje ovdi lud :twisted: zar moram opet proci to bolno iskustvo grrr
ajd sto traze friske briseve i jos nesto nemam ovdi papir (poslije napisem ) a mislim da je papa te mm da uradi spermiogram kojih je uradio vec neznam ni koliko puta i nikad nista nije nadjeno te radio biopsiju i tesu ma stvarno nista ne kuzim vise sve imaju tamo jer smo sve iskopirali i poslali no mene najvise muci ovaj HSG:no:
Doktor mi je spominjao da prije transfera treba maternicu dobro pripremiti da će to vjerovatno prvo biti tablete sa estrogenom i onda slijedi ultrazvuk da se vidi kako djeluju pa se moj ciklus uskladi sa donorkom i onda šibaj u Prag.Oko ili nakon transfera idu tablete sa progesteronom... za čuvanje trudnoće. Tako sam nekako to povezala. moramo se puniti pozitivnom energijom i to nam je jako bitno. :-)
Evo vratila se ja..dvije blastociste su u meni a dvije blastociste zamrznute...
Dok.kaze da je sve super i da bi bila razocarana da ne uspije jer izgleda sve 5..
A kako je sudjeno bit ce..
Oprostili se s Pfc do drugog puta:-)
Sad cu se zaljepiti za krevet a ujutro put hrvatskoj:-)
Beta 01.03.
Linalena vidis super ispalo sto je let otkazan:-) sretno sutraaaaa i bolje nis jest i pit bolje ces anesteziju podnjeti:-)
Muzic mi kupio parfem dok sam bila na transferu a ja njemu velim da ce poklon od mene bit za petnaestak dana na ultrazvuku:-)
Malo smo se nasmijali,a i sretni jer se bar mozemo nadati ovaj mj:-)
sejla,mare,sela,tratinčica hvala.....danas je tjedan dana od transfera,dva embrija prenešena..dr.L.i embriologica jaaaakooo zadovoljne i sigurne u uspjeh...ali ja baš nisam...kao prvo trebali krenuti za Zg u petak 03.02.ali ceste blokirane ništa..subotu krenuli vrate nas nazad a mi vodu isključili,ispustili itd...nedjelja došla ceste i dalje zatvorene,vode nemam,kuća hladna..slučajno se čujemo s frendom što radi na cestama i kaže nam da možemo proći ak imamo dobru opremu ali cesta je službeno zatvorena,ok odemo...u hotelu parking ima za 2 dana za 2 ne!!mjenjaj hotel..!!transfer sve ok,dođemo u Zg ceste opet zatvorene!!3 dana tamo ludim,ok dođemo napokon doma puko sat od vode,neke cjevi sve u kući smrznuto..malo sam se preforsirala i stvarima i svime ovime pa me sad trbuh bolicka i tak nisam baš sigurna u povoljan ishod..sorry sad sam vas izmaltretirala i odužila ali..možda mi je malo lakše..:-(
curama u postupku i onima koje se pripremaju te čekalicama sretnoooo!!!za betu mi niš nije rekla samo test je 27.02. pozzzzz veeeliki
meki, nije vam bilo lako dokopat se kuće:-(, sad ti ugodno čekanje želim i navijamo svi od srca.....sad ste dvije čekalice i lina će brzo biti treća!
Meki, žao mi je što si morala proživjeti takvu frku baš u trenucima kad moraš biti mirna...Želim ti sreću i visoku betu :-D Čuvaj se!
Treba mi jedna pomoc. U postupku smo za Prag. U pitanju je dug protokol. Danas sam primila Dipherelin 3.75mg. 1. marta imam ultra zvuk i pocetak stimulacije. Mislili smo da drugi ultra zvuk, 8. marta, uradimo kod nas a onda da idemo u Prag. Da li je to u redu ili je sigurnije raditi kod njih ultra zvuk? Potrebna mi je i pomoc oko racunanja kada treba da odemo i do kad da ostanemo da bi rezervisali smestaj i prevoz.
Hvala!
ivka ja sam ti baš sada gore i čekam sutra punkciju
isto sam dobila taj veliki Decapeptyl i čekala 16 dana da vidimo rezultat, da li je endometrij tanak a jajnici bez akcije
taj sam UZV obavila u ZG, kako je bilo sve OK sljedeći dan sam piknula prvu stimulaciju
8 dan stimulacije obavila opet UZV u ZG i javila u Prag rezultate, kaže dokica da nasatvim sa terapijom
i 10og dana još jedan UZV popodne let
11 sam kod njih bila na UZV i kako jesam dobro reagirala ali nikako da dobijemo dobre veličine folikula bila sam na ukupno 3 UZV, subota, nedelja, ponedjeljak
s time da su mi u nedelju i vadili krv da točno provjere stanje
mi smo karte rezervirali nakon što smo počeli sa stimulacijom, jer smo očekivali ad će 11 dan biti punkcija, koja je eto 15 dan i morali smo malo produžiti ostanak, ali nakraju dobro ispalo jer je i aviokompanija otkiazala let pa nemoramo doplačivati
hotel još nismo produžili, ali sada nije sezona tako da nema problema sa smještajem
mi nismo htjeli ići autom, jer dugo traje, košta i benzin i parking a tu nam tako i tako ne treba
a sada još i ovo vrijeme
ali popravlja se
Meki baš ste se napatili i to će se isplatiti
ivka, sto se tice UZV ako imas dobrog ginekologa s dobrim aparatom (UZV) sve mozes obaviti kod njega, isto tako mozes racunati da ako ides u Prag na taj UZV da je broj dana u Pragu puno veci, ako je punkcija 14. dana onda jos bar 5 dana do transfera i eventualno 1 dan za odlezati pa na put. Sve ti je to vrlo komplicirano, a ovisi kako ides u prag. Ako nije avion sve je puno lakse izorganizirati, jer za avion ako hoces povoljnije karte ipak ih treba rezervirati prije. Po meni najbitnije je radije racunati ostati koji dan vise, nego naknadno produzavati hotel, produzavati karte i slicno.
Ivka ako si u PFC onda ti Mirna moze poslati u mailu relativno ocekivani period boravka u Pragu,ali sve ovisi od tvog odgovora na sti-
mulaciju.Preporucam ti da ne zuris sa rezervacijama jer se jeftinih i dobrih hotela uvijek nadje;onaj dan kad ti jave kad je stoperica bookirajte
hotel,a do tada prati i googlaj nawww.booking.com/ da vidis potencijalno kakve su cijene i izaberes sam hotel.
A koji bi prijevoz koristili?
Da ta mi informacija fali ivka, kako mislite putovati? U svakom slucaju vise dana u hotelu ne znaci i vise novaca, tako da radije vise dana rezervirati hotel, nego to naknadno raditi, jer cijena obicno ne bude ista.
Hvala vam na odgovorima ali jos uvek nisam nacisto. Planirali smo da idemo avionom jer nam je dosta daleko. Zato mi je i potreban datum odlaska i povratka da ne bi menjali rezervaciju, a dobili smo i neku vrlo povoljnu ponudu za Park hotel (35 eura) ali moramo sutra da potvrdimo rezervaciju. Mislili smo otici 9. pa u slucaju da je potreban jos jedan ultra zvuk uradili bi kod njih. Kada nije rano planirati povratak?
Ok, racunaj po meni bar 10 dana, mozda i koji vise, obzirom da ne znas kada ce biti punkcija, pa onda jos 4 ili 5 dana do transfera. Mislim da ces upoznati prag, ako nisi do sada.
oknp, malo ti pretjera:-), punkcija može biti i prije 14. dana, a transfer je obično treći dan, peti dan idu kad ima puno j.s, neko voli gore odradit i UZV prije štoperice- za svaki slučaj...nažalost, teško je predvidjeti baš točan broj dana pa ovo što oknp piše je bolje malo više nego manje...
ako mi mozete kazat sto su testovi analize hemostaze i gdje se to radi izmedju ostalog i to mi traze
meni je mirna rekla da si računam 7 dana od 10tog dana ciklusa, pa smo tako i rezervirali hotel.9 dan radimo uzv, i nadamo se štoperici, 10ti dan putujemo i to svojim autom, i tamo smo 7 dana, ako bude sve po planu. u svakom slučaju, 7 dana ćemo definitivno ostati.
žao mi je vidit da ima puno novih cura - želim vam da što prije mazite trbuhe :)
oknp sad si i mene zabrinula, ali mi se čini da mare dobro kaže...još uvijek mogu otkazati hotel :)
tratinčice, linalena ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
meki neka svo zlo bude u smrzavanju i tom ludom putovanju. nadam se dobrom ishodu ~~~~~~~~~~~~~~~~1
iva, jel su specificirali šta od testova hemostaze? to može biti od običnog (velikog) koagulograma pa do molekularnih (genotipizacije) faktora trombofilije (linalena je napisala popis na Imunološkim pretragama, radila je sad nedavno)
ma rominka ti ides autom i sasvim je druga stvar. ivka ide avionom, hotel je manja stavka u odnosu na avio karte, a promjena termina se naplacuje, tipa 50 eura po karti, i to je manja nadoplata. treba kalkulirati za sto jeftinije avio karte jednako sto ranija rezervacija, u tom slucaju dva dana dulje u hotelu ispada manje nego da moras nadoplacivati za avio karte.nadam se da sam objasnila svoju teoriju duljeg ostanka u pragu (da ne spominjem pivu i onu genijalnu tortu)
.nadam se da sam objasnila svoju teoriju duljeg ostanka u pragu (da ne spominjem pivu i onu genijalnu tortu)[/QUOTE]
s ovime si me kupila još davnih dana :)
mare ma nisu nista naveli nego ovako kako sam napisala
sad sam malo proguglala i nasla da je vezano za imunologiju
ja sam uradila nesto od toga neznam dali ovdi mogu pisat ili da pisem na imunologiju sto sam radila po preporuci dr Radoncica ipak cu napisat dole pa daj molim te ako se kuzis ista da mi pises
Ivall lijepa mala priča..sretnooo i tebi i poznanici..:-D... i nadam se da će uskoro ovaj forum promijeniti sve članove i da se više ne vračamo na ovu temu....što znači da nam svima želim uspješnu i rodnu ovu godinu!!!!!:oops:
cure hvala na podršci....
punktirano 15 folikula, 1 prazan, 1 morfološki loša, 3 manje zrele ali ostavljene na kultivaciji i 10 super js
a onda iznenađenje mm normospermia, kažu da neće na PICSI jer da nema potrebe, a i oni se čude nalazu u usporedbi sa onima prije
sutra nas zovu da vidimo kak su se oplodile
lina, bravooooooo (za sve, i vas i njih:-))
ali kak je tu super na punkciji, dobila piđamicu (dobro mogu zamišlajti da je to i ignorirati raspor odozada)
pa anesteziju, pa krevet, fina mirišljava posteljina, fakat
ma predivno
bile smo 3 na punkciji, čehinja, cura iz BG i ja, a poslije transfer iz BG
usput kupili malo dalje od klinike pećeno pile, pojeli ga onak s prstima i zalili s malo pive
Linalena, sretno i tebi i curama! :-D
Lilnalena, ma super, baš mi nešto miriše na uspjeh! Sretno svima i puuuno mislim na vas!
ideeeš linalena, to je sjajno!:-D
linalena :klap: super ti to odrađuješ!
a gdje nam je tratinčica danas?
imam jedno pitanje (puna sam ih) - jedna mi draga roda nešto napomenula danas, što nisam znala. da li uputnica za folikulometriju pokriva 3 pregleda? jer to mi dr nije rekao, a ako je tako to mi vrijedi znati.
trantincica je na putu, samo da im bude ugodan put
kaj se tiče uputnice za folikulometriju tako je na SvDuhu a valjda i drugdje
Linalena,krasan rezultat punkcije,
posebice hvala na detaljnim izvještajima,a i zadivljuje transparentnost njihovog rada,puno,puno sreće tebi i ostalim curama!
Jel zvala Mirna Linalena?Sigurna sam da ce se krasan uspjeh do sada nastaviti..