marina, to ti znaci da uzimaš Suprefact 3x na dan od 1.DC do štoperice, tj do injekcije koju ćeš dobiti prije aspiracije jajnih stanica
Printable View
marina, to ti znaci da uzimaš Suprefact 3x na dan od 1.DC do štoperice, tj do injekcije koju ćeš dobiti prije aspiracije jajnih stanica
Zedra, hvala! Koliko ste cekale na menopure koje vam je ginekolg narucio?
Narnija, glavno da rastu. ~~~~~~~ i ja za srijedu :) .
Marina27 meni je trebalo oko 2 tjedan da dobijem od HZZO-a Menopur, a vjerujem da to ovisi o brzini tvojeg soc. gin. odn. njegove sestre, jer znam da se može i puno brže dobiti :) . Samo vodi računa za stimulaciju da su doktori u Vinogradskoj do 11. 01. na godišnjem, da ne počneš stimulaciju, a onda te nema tko pregledati...
Suprefact ti je u spreju tako da stavljaš 3 puta dnevno po jedan štrcaj u svaku nosnicu. Bitno je da je uvijek u isto vrijeme (tako je meni dr. T rekao). Sretno sa stimulacijom :-(.
UUUPS krivi smile-ić. Ispravak: Sretno sa stimulacijom :)
Marnie, taman bih trebala dobiti oko 07.01 tako da mi 8 dan ciklusa pada 14.01 mislim da je to okej taman mogu ici na prvu folikulometriju...
Cure već kas pričate o stimulaciji da i ja nešto pitam- meni na protokolu piše suprefact sprej 3x2- da li to znači 3 puta dnevno po 2 uštrcaja u svaku nosnicu ili po jedan u svaku pa je to onda skupa 2????
To znači 3 puta dnevno po 2 uštrcaja: 1 u jednu i 1 u drugu nosnicu.
Hvala ti Aurora, to sam i mislila :love:
Ja sam menopure naručila prošli tjedan, možda malo prerano ali sam se bojala obzirom da sad dolaze ovi blagdani i sve to da mi ne bi odugovlačili. Bolje nek to stoji kod mene u frižideru umjesto novogodišnje sarme :lol: :lol:
Mljac... ma kakva sarma, nema boljeg od menopura :lol:
pozz svima..
narnija draga :* :* bravo za rast :D :D :D još malo :heart: :heart:
ja sam u totalnoj komi danas izljev iz mene ko...1 dan menge i prepala sam se jako, naravno odmah nazvala svoju ginicku sutra ujutro u 7 h sam kod nje kaze da to bas i nije normalno od 03.11 imala sam 8 dana i prestalo i jucer malo krenulo maloprije izljev ko...
kaj mislite o tome :heart:
Nina, javi nam sutra šta će ti tvoja doc.reći! Jel ti beta potpuno pala?
moja beta je bila 03.11 5 ali ne vjerujem da ce me sutra slati na ponovno vadenje jer sam u subotu izvadila 4 epruvete pa daljnjih 10 dana nesmijem vaditi..s obzirom na krvarenje i sve ostalo nije preporučljivo...
jel netko bio u ovakvoj mojoj situaciji :(
evo dosšli nalazi moji
t4-97
tsh 1,60
prolaktin 284
LH 3,5
Antitjela 21,1
Po meni je to sve u nekim granicama..?ili?
NinaB a koje su referentne vrijednosti?? One u zagradi?
Ne kužim baš- 03.11. si imala mengu- misliš 03.12.??
nemam ih..onda bi i ja znala...znat cu sutra kad mi ga dr. očita....
ali koliko se sjecam sve je u granicama osim ovog Lh lutropina on je nizak malo....
men je krenulo sa svih strana :( ..proći će...
A gdje si radila nalaze?? Jer nije svugdje isto, svaki lab ima svoje referentne vrijednosti.
eto ja danas narucila menopure kod ginice i podigla uputnicu za psihijatra kod doktora... :) i rekla mi ginica da zovnem iza 7.1 da vidimo jesu li stigli. 8) a da si stopericu i sprej moram sama platiti... mislim... znam da to tako ide, ali kakav je to onda na teret hzzo kad dio toga placam.. :roll:
no to cak nije bitno... :/ glavno da je postupak na vidiku. :D
i da, konacno sam si kupila spavacicu za u bolnicu (i to u Budimpešti 8) ta mora da ce mi srecu donjeti... ). :lol:
NinaB, nemam pojma kako ne pisu ref vrijednosti... :shock: mislim, ja sam 2 puta hormone vadila pa su im razlicite ref vrijednosti (vadila u petrovoj i privatnoj klinici)
zeena i meni dok rekao da štopericu sama plaćam :? jel to nešto novo? čini mi se da sam čitala da na teret hzzo- a ide sve osim suprefacta
Štoperica se sigurno plaća, samo Menopuri/Gonali idu na teret HZZO-a.
Baš me zanima da li postoje i neke druge stimulacije koje idu na teret HZZO-a? Pa mislim, možda ne paše svim ženama Menopur ili Gonal, što onda u tom slučaju?
nina draga ništa ne brini , ja mislim da si ti imala čisti spontani i jednostavno se nisi skroz očistila i sad si dobila u vrijeme kada si prije imala cikluse ...meni je poslije kiretaže trebalo mjesec i pol da mi se ciklus ponovno stabilizira ali ti nisi bila na kiretaži nego češ se sada vjerojatno očistiti,
žao mi je što si toliko krvi izgubila u posljednja dva tjedna kud si krvarila tud si još i izvadila tolike bočice....drži se proći će i sve to jer tvoj anđelak te čeka 2010 je tvoja ne brini ....pusa svima curke ....
da, Gabi, to sam i ja negdje citala, ali izgleda da smo fulale... :roll:
morat cemo skupa u šoping ljekova... :lol:
Nina, javi nam što će ti doktorica sutra reći.
Marnie, nema druge terapije osim gonala i menopura, odnosno klomifena - ali on je druga kategorija.
Zeena, dobro da i ovo pokriva hzzo, jer 1 ampula menopura košta 150-200 kn. U usporedbi s tim, štoperica i suprefact je sića :)
AuroraBlu, znam... :oops: samo bi po meni bilo logicno da ako je na teret hzzo-a da onda i ovi ljekovi spadaju u to jer je sve to dio protokola... da ne bi ispalo, nije da se zalim, samo komentiram da je glupo napravljeno kao i ovaj novi zakon. :roll:
evo me pozzz svima :*
krvarenje i danas ali manje, nikada nisam bila sa krvarenjem na pregledu malo je :oops: :oops: ali sva sreća da je moj dr. SUPER tako da...
Uglavnom cista se moja povečala sa 18mm na 28mm, miom i dalje ostao, i nesto nevjerovatno do sada u ciklusu nikada nije bilo folikula danas je 21mm :D :D :D :D a danas mi je 12 dan ciklusa...akcija ali nazalost dragi mi na putu vraca se u petak tako da nista.... :(
U maternici mi je vidljivo jos uvijek..nisam se do kraja očistila i baš kako je narnija rekla dr kaze rani spontani...jer je otišlo u lijevo sve...
eto ukratko...
Kome brojimo???Zeena :love: :love: :love:
narnija koliki su???kada kreces na Aih...
:love: petra
NinaB, pa to su dobre vijesti!!
Cesto stimulacija djeluje i na sljedeći ciklus..Bar da ti je muž doma :oops:
~~~~~~~~~svima nama za 2010!!
hvala draga zeda :love:
inace moji hormoni su svi u granicama normale :D :D :D :D :D osim LH-sto dr nije bas jasno jer je vidljiva ovulacija i folikul...,alo je ispod granice ali kaze ona da je moguce da su referentne vrijednosti za normalne ovulacije tako da :D :D :D ..
iduc tjedan papa nakon sto se krvarenje smiri :mrgreen:
SVIMA za ovu i 2010 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart:
ma Nina B stigneš ti to i u petak obaviti ...taman će ti folikul biti 24-25mm i puknuti tako da možda vi to napravite i u kućnoj radinosti......ne brini za mengu ...i ne moj zbog nje fulati akciju ....zažmiri i uživaj.ha...ha..
ja sutra idem ponovno na folikulometriju ...stvarno mi je ovaj ciklus nešto kasniji ..mislim jučer 14dc a folikuli tek 15mm...mislim da je to sve zbog biokemijske ...tako i tebi eto sada ovulacija ....ma super....pusa svima koliko vas ima :* :* :*
nemora draga narnija biti :love: znas da sam ja prosli Aih ilama tek 17 dan i tada su mi bili mislim 18,17 mm...nemora biti da je od bikemijske..ja sam se jako iznenadila kada je meni dr rekla 20 mm :? :? :? pa mi je pojasnila da su u stimuliranom manji folikuli nego u prirodnom :? :?
Čak si razmišlajm da iduc mjesec idem na prirodni :? sta VI cureke mislite, rizik? dali pali stoperica kod prirodnog ili? :love:
NinaB to su super vijesti!!! A zašto ne probati skroz prirodni, ja sam za sve opcije osim ponovno klomifeni- to nema šanse.
Danas sam bila kod svog gina, išla napraviti papu i ponoviti briseve za svaki slučaj, ako što i bude stignemo izlječiti do postupka. I sad mi je gin stavio bubu u uho da bi možda bilo dobro izvaditi ovaj preostali jajovod jer to začepljenje sprečava implantaciju zametka :? Iskreno to prvi put čujem pa ako netko zna nešto o tome- ja čekam :*
E da, zvao me gin i moji menopuri su stigli :D :D za 5 dana, svaka mu čast :D
Draga moja Gabica :love:
Cuj kakav sam ja pehista mislim da bi mi puklo taman na stolu kada bi bila :lol: pa zato ziher je ziher ali neznam dali ide kombinacija prirodnjaka sa stopericom :? zna netko? i dali je netko isao? Jer sva se jezim ponovno klomifen koji mi je takva koma :( ...
Ide ti prirodnjak sa štopericom, mislim da je ninochka išla tako, prati se rast tvog jednog folikula i dobiva se štoperica kad dovoljno naraste.
Da, ide štoperica u prirodnjaku, ali ne ovitrelle (jer je to već konfekcionirana injekcija od 10.000 jedinica) nego 1 choragon od 5.000. Rekao mi je doktor da mogu i ovitrelle, ali da onda pola bacim (košta 300kn pa je to stvarno glupo). Choragon ide u guzu.
Misterije organizma... :) 8) (mislim na te folikule koji se pojave ni otkud, razna krvarenja itd...)
Ja sam npr prije 6 dana imala punkciju - pokazalo se da je cista (na desnom jajniku), a zadnjih par dana me tako probada lijevi jajnik kao da sad ovuliram na tom lijevom - na kojem nije bilo folikula prošli tjedan :) svašta...
Hvala draga.....
evo, ja sam stručnjak za skroz prirodne postupke i ide 1 ampula Choragona 5000. Mada to nije 100% garancija, jer se ipak dogodi da folikul pukne prije postupka (meni se to dogodilo 1 od 5 puta, što i nije loš prosjek 8) ). Jutros sam bila na AIH, mada mi je folikul/cista (dr. K se još nije odlučio što je) još tamo i nije ništa puknulo, ali dr misli da bi moglo danas. A i žiga me taj lijevi jajnik tako da bi moglo biti nešto. E, sad da li je unutra js ili nije, to samo onaj gore zna :) .
Narnija, držim fige za uspješan rast folikulića, a svim drugim curama :love: .
hvala :* marni
znaci ti si nam sada na brojanju do bete :D :D :D ...pa i nije los prosjek pucanja :mrgreen: folikula :saint: al kakve sam ja srece :lol: mislim da necu riskirati jer je ipak bio samo jedan :P
bok curke eto i mene...ja danas išla naručiti kod doktora menopure i suprafact kad ono iznenadih se jer istina samo menopur ide preko hzzo...jel ima tko savjet gdje da to idem kupiti i koliko košta? bila danas u jednoj ljekarni pa su mi rekli da ne drže to:(
Gabi kada ti opet ideš? krajem prvog ili u 2 mj?jel imaš ti stimulaciju onda ili?nadam se da ćemo opet djelit sobu...možda si ovaj put donesemo sreču :D
Ninochka,Suprafact ima u lijekarni na Dolcu i mislim u onoj u Zagorskoj. :)
eto mi konacno dobili i pedigre. :lol: :lol: sad s ponoscu mogu reci da nemam hiv, ni sifilis, da nisam mentalno bolesna i da shvacam da nema osporavanja majcinstva i ocinjstva nakon transfera. :lol: :lol:
i moram reci da su i pravnica i psihijatrica super. :mrgreen:
Gabi, ja sam ti to negdje vec cula, ali ne kuzim zakaj bi to predstavljalo problem kod implantacije... :?
~~~~~~~~~ svima koje su sad u postupcima i svima koje smo na redu u novoj godini. (ja se sad vec pitam kako cu prezivjeti jos jednu m i iscekivanje slijedece... :oops: )
hvaka kiara, samo kaj me brine kod te ljekarne je to da ne priznaju njihove ljekove za povrat poreza...to su mi rekli u poreznoj upravi jer sam prošle godine kupiza onaj bog za propuhivanje jajnika i platila ga 600 kn i zvala me žena iz porezne da mi kaže da to ne vrijedi jer ta ljekarna ima nekakve ljekove iz vana i da sam kupila bilo gdje drugdje da bi mi priznali :?
vjerujem da taj suprafakt košta preko 500 kn pa mi je žao da nemogu dobiti za to povrat poreza...ali ipak hvala ti puno na savjetu