drage moje, dali netko zna gdje privatrno radi Prof. dr. sc. Dubravko Barišić, iz Petrove. On nije mpo lječnik, ali je navodno veliki stručnjak za miome i endometriozu. hvala vam i sretno svima.
Printable View
drage moje, dali netko zna gdje privatrno radi Prof. dr. sc. Dubravko Barišić, iz Petrove. On nije mpo lječnik, ali je navodno veliki stručnjak za miome i endometriozu. hvala vam i sretno svima.
Miny sumljam da ti radi privarno,ja sam bila kod njega na konzultacijama prije laparo i histeroskopije ali preko debele veze ali u petrovoj. On ti je trenutno dekan medicinskog faxa pa sumljam da uz petrovu , fax još radi i privatno. Jedino kaj mogu reči za njega sve najbolje!
grožđica sertno mozda se i vidimo u 11. mjesecu.
snupi ja mislim da će mi prvi ultrazvuk biti oko 20.11. negdje.tako otrprilike,jer mi ciklus nije baš redovit,hajde,možda se nađemo tamo.
grožđica,od srca želim da ovaj postupak bude dobitni:) sretno!
Sneki,jel stigla M?
Milasova draga, M stigla prekjucer, jucer sam krenula s pikanjem. I to u Becu kad smo se vracali iz Praga (tak me zatekla "satnica"), pokvario se bus...ma 100 problema ali obavila sam pikicu ko velika. :) Uopce nije strasno, mogla bi se prijaviti za pripomoc ako kome treba :) Sad ne znam, pretpostavljam da danas moram zvati sestru u Petrovu da "prijavim" da sam krenula (tak pise na onom papiru kaj su mi dali s rasporedom pikanja). I ti kreces za koji dan? Oko 15-tog ako se ne varam? Mene je M zaskocila 2 dana ranije, valjda od silne zelje i iscekivanja... Mislila sam da cu na pikanje bar za pocetak u Petrovu al eto vidim da stvarno nema potrebe pogotovo jer je ovaj Gonal u pen-u a nemam nista od onih pikalica kaj se moraju "pripremati".
Pilek, Grozdica sretno!!!
vjerovatno kasnim sa informacijom, ali evo za svaki slučaj. sve to možeš napraviti na Vuku vrhovcu na uputnicu.
( bivši merkur ) 2. kat šalter . imam negdje broj , pa kad nađem ti javim na PP. kažeš im da trebaš i AMH i onda se ne moraš ni naručitivati .. samo dođeš 3 dan ciklusa.
sretno
i ja sam koristila gonal u penu :-).iskreno svejedno je koju kutiju prvo otvoris jer su koncentracije iste samo sto u jednoj imas vise..ovisno koliko ti pise po protokolu..prije pocetka prvo stavis na 37,5 da istjeras zrak. znaci na penu okrenes na 37,5 i povuces klip .ako imas 2 ampule onda je to 150 (1 ampula je 75mg pa su 2 ampule 150), ako su 3 ampule onda je 225. namjestis ono sto se okrece na 150 ili 225 i povuces klip. on ide samo do onog broja gdje si oznacila onom zrnom strelicom. kad ubrizgavas onda ti se javi zvuk kliktanja tako da te to ne zbuni.
hvala vam cure:) moram priznati da me to pikanje najviše plaši..ali nadam se da će sve biti ok..
nije to nista strasno. ja sam se pikala u trbuh..nije bilo bolova ni masnica...u uputama ima kako se daje potkozna i to sa slikom tako da ne moras fulat.:-)
gonal f pen self injection guide- na you tubea sve lijepo objašnjeno tak sam se i ja pikala prije dvije godine!
Bila danas dobila lijekove i cekamo mjesec dana za početak! Nitko mi nakraju nije znao reči ništa o zamrzavanju tak od mene opet nista.
Svim pikalicama i budućim brzim pikalicama držim palčeve, a pilek od tebe očekujem sad jednu veliku betu za početak jeseni :-)
dali je koja od vas pila estrofem do kraja ciklusa???
ne ali smo imale utrogestane 3X2 vaginalno.
Ali da Vam još jednu stvar velim. Meni nje pisalo što sve trebam donjeti- krv. nalaz,(krvna grupa), kopija vjenćanog lista,oib,fotokopije osobnih,nalaze briseva,papa nalaz, makere hiv,hepatitis,sifilis ,prijašnjenje nalaze. Strelac je tražio prošli tjedan samo povijeti bolesti iz Maribora. A danas me sestra pitala zasto to nisam ostavila u petak kod njega ove sve predhodne papire i da im fotokopiram jos strelcov povijest bolesti,mariborski povijest bolesti i da li imam nalaze od hormona. Srecom da sam bila pametna i izvadila hormone na svoju ruku ,progesteron 21 je gotov, 24 štitnjača i ovaj petak ostalo. Tak da znate vadite ih bez obzira pisalo ili ne traže ih,prije nego što dobijete lijekove.Srecom imala sam od 2011 koje sam radila.
24.10. vadim hormone štitnjače.
jutro svima,
uspjela sam dobiti Petrovu krajem rujna i naručena sam na kontrolu sa CB početkom studenog... znači, mjesec i nekaj malo sitno dana... nije me bilo u zagrebu par dana, pa nisam ni stigla napisati to.. jel koja od svih vas kod dr Šimunića? vidim da skoro sve spominjete dr Strelec...
danas me jako trbuh boli i 29dan mi je, ali ja se i dalje nadam da ću nazvati Petrovu i reći da ne dolazim na pregled... koja glupost :(
ovim tempom mislim da mogu komotno čekati kasno proljeće, ljeto... bar koliko vidim po pisanjima...
i vidim da nisam jednina koja stalno, a pod stalno mislim 24/7 ima u glavi sve to...
i zakaj meni niko nije dao nikakav popis kaj se mora napravit od pregleda? ja sam došla doktoru sa hormonima, sgramom... ali kad mogu dobiti taj popis od njih? i još jedno pitanje... hoće li biti potrebno raditi opet sve CB i hormone s obzirom da su rađeni svi ljeto/jesns ove godine..?
sretno svima... :)
Draga Ftičica, mi smo popis dobili kad smo došli na zadnje konzultacije kad smo dogovorili u koji ćemo postupak, odnosno mislim da bi ti mogla popis dobiti sad kad ideš jer vjerojatno si sad obavila sve kaj su tražili i kaj im treba da vide "stvarno stanje stvari", onda smo dobili termin kad doći po ljekove, papir što sve trebamo obaviti i donijeti od dokumentacije. Svi nalazi hormona i CB-a ti vrijede 6 mjeseci (tako piše na tom papiru - ne stariji od 6 mjeseci - to vrijedi za sve nalaze koje ćeš nositi). Ja sam sve radila ponovo jer su moji bili stariji. Sretno :-)
PTiči ti si očito imala sve dokumente kaj su trebali a Cb ti mogu biti stari najviše godinu dana. Da li si radila markere?- markeri hiv ,hepatitis, sifilis i ti i dragi - rade se u petrovoj ulici, malo nize bolnici na istoj strani -hrvatski zavod za trans. medicinu.To ti treba(kopije od svega), krvnu grupu, pape ne stariji od godinu dana,vjenčani list, tvoj oib,uputnica za bolniko lječenje i posebno uputnica za pregled i ako imas friški hormonalni status i fotokoije osobnih i od tebe i od dragog. To je ivf,to predas dok dođes tam k šimuniću,da ti mogu dati ljekove. Ja sam si sama izabrala Strelca a za ostale cure ne znam kak je koja dosla do kojeg doktora!
Svi nalazi hormona i CB-a ti vrijede 6 mjeseci ( ne mojem piše ne starije od godinu dana,tko je tu lud)8-)!
budući da sam ja imala apsolutno sve moguće nalaze(vađene u 1 mj.ove godine) kad sam došla na konzultacije u 3 mj./2012 a zapisana za postupak u 10 mj. rekli su mi da mi brisevi i papa vrijede godinu dana,a HIV,sifilis i hepatitis čak dvije godine?! a hormone sam imala iz 2010.i nisu me tražili nove..
ftičica,ja na tvom mjestu ne bi vadila nove briseve budući da su ti ovi friški-pa sa svime što sad imaš odi na konzultacije pa će ti dr.Š reći šta još trebaš..
Evo,da se javim! Hvala Snupy i sanjalici na pomoci,prezivila sam prvih par dana dok se org.ne navikne na buru hormona. Jucer 8 dan bila na UZV,nista ne kazu-pikam se dalje,sutra opet UZV. Svima Vama,koje krecete s pikanjem i one koje cekaju betu zelim puno srece :)
Helena5,koji ti je protokol?
Decapeptyl od 1dana do ovitrella, od 2 do 4 dana-4 gonala,a od 5 dana po 3 gonala.
dobitna kombinacija,draga:)
Sretno!!
pozdrav,
markere nisam radila ( to znam da moram zbaviti u Petrovoj 3 ), ali ne znam jel da se žurim s time ili ne...
uputnicu za to daje ginekoglog ili opća praksa? kaj mora biti na uputnici.. to rade oba partnera, kaj ne?
ja kad dođem na kontorlu sa CB, onda me bu tek vjerujem naručil dr na HSG...
valjda, tak mi je napisal na povijest bolesti... to bu sigurno tek iza idućeg ciklusa, pa onda opet ode mjesc/dva...
i još se moramo vjenčati... :) nije nam to prioritet.. volimo se, dugo smo skupa, jako lijepo funkcioniramo... ali sad ispada da smog najveće želje na svijetu moramo i u brak... mislite da bi HSG mogla biti zadnja pretraga koja se mora zbaviti?
Fticica ne morate se vjencati- mi nismo..ovjerili smo kod javnog biljeznika izjavu da zivimo u vanbracnoj zajednici i prijavili se na istu adresu..
i nemojte se ljutiti kaj ne oslovim imenom svaku pojedinačno, ali ja pročitam sve i onda pišem "grupno" tak mi je lakše...
i uopće ne želim još ništa pitati o tim silnim pikicama, konzultacijama... mislim da me to tada još puno napetih dana čeka...
Ptičica i sve povijesti bolesti fotokopiraj,uputnice ti piše tvoj socijalni ginekolog-1 na kojoj pise za bolničko lječenje a fruga za pregled i nek ti obavezno napiše šifra neplodnost, napravi si što prije ,znam da se za neke moraš i naručiti prije jer se čeka. Zašto bi se morala udavati,
Početno
Ovjeriti samo kod javnog biljeznika izjavu da zivite u vanbracnoj zajednici i prijavljeni da ste na istoj adresi. Ja sam bila na Hsg u Vžu ga rade samo rengenski,moras se naručiti i kod nas za to treba uputnica za bolnicu. Dođes ujutro u 7 na ginekologiju i čekaš dok se ne oslobodi rengen, prije toga dobijes apaurin u ruku. A za parnera ti treba samo uputnica za spermiogram,koji treba obaviti isto u petrovoj ali ga moras naručiti jer se i to čeka(što prije)-taj nalaz je gotov isti dan. Podizanje nalaza(za spermiogram) je od 7-9 ili 14-15 h
spermiogram imamo iz privatne klinike jer smo bili nestrpljivi i prije nego smo krenuli, a dr Š nije ništ rekel da trebamo raditi novi ili petrove.. bar ne za sada.
koliko sam shvatila, fale nam samo RH, krvna grupa i razne bolesti koje se mogu vidjeti iz krvi, ali ne znam jel možemo to prije raditi nego mi dr kaže koje točno moram imati...
ja očekujem da ću na HSG se naručiti sad početkom studenog kad idem na kontrolu...a kad bu točno to bilo, doktor bu odlučil...
onda pričekaj kaj ti budu rekli!:-)
je, to i bum :)
a onda se javim sa friškim informacijama :)
ugodan ostatak dana svima želim :)
curke, mi idemo na 1.pregled 22.10 kod dr. Baldani.. Kod mene sve ok, mm oligoasthenoteratoozoospermia :-( (mislim si jel moglo gore)....
imam nalaze CB, hormona, uzv, papa rađen u veljači, mm ima s gram
da li mi možete reći ukratko što me čeka???