Black Betty,
Da, to je color doppler preko kojeg se gledaju protoci. Na ekranu vidis obojane crtice, ako to nikad nisi vidjela, onda ti nikad protoke nisu gledali.
Printable View
Black Betty,
Da, to je color doppler preko kojeg se gledaju protoci. Na ekranu vidis obojane crtice, ako to nikad nisi vidjela, onda ti nikad protoke nisu gledali.
Baš divno.. Nekako sam, ne znam sad ni sama više kako, zaključila da se color doppler radi samo u visoko rizičnim trudnoćama... Nisam nikad ništa ni istraživala u vezi toga, niti sam se informirala - budući da to meni ne treba, jel... O, kako sam samo naivna i neupućena.
Sutra se svakako naručujem privatno! Pa ne mogu vjerovati da sam stvarno toliko glupa da osnovne stvari ne znam.
Cure kakve preglede ste radili u prvom tromjesečju? Nesto sam cula da su se neke stvari promijenile, npr.
hormoni štitnjače se kontroliraju.
Black Betty,
Ne, to bi trebalo biti redovno. Neki ginekolozi protoke gledaju i vec prije 20 tjedna, npr.moj privatni, a u bolnici su mi rekli da protoke gledaju tek od 28 tj.
Mislim da ni nije mozda potrebno prije gledati protoke...ali svakako se pred kraj moraju pogledati.
Masnica,
Tsh se vadi odmah na pocetku T sa kks.
U prvom tromjesecju ja sam radila kks, tsh naravno i ft4, urin, briseve..
Mislim da je to to.
Hvala svima na čestitkama. Mi smo došli doma i uhodavamo se.
Ivana 86 dobro je da je sve dobro prošlo. Brzo se oporavi i neka bude mirno do kraja.
mašnice čestitam!
Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk
Betty meni je malo aspurdno da tu kod nas ne bi gledali protoke. Daj mi napiši u box koji dr ti je bio!
mašnica čestitam!!! Ja sam na početku odradila i krvnu grupu i testove senzibilizacije.
Muma, evo sve ću ti napisati!
Mašnice, na početku T sam radila kompletnu krvnu sliku, testove senzibilizacije i štitnjaču.
Citam, ne stignem pisati.
Ivana, ajmeeeee, grozno, grozno, da ti to nisu skuzili, katastrofa! Nadam se da si dobro!
mono, znam da ti vrijeme sporo prolazi, ali prolazi! Jos malo i sve cemo docekati nase bebice :)
Muma, bravo na dobivanju na kilazi.
Moja je s 36+4 procijenjena na 2,5 kg, malo je manja, ali kazu da je sve ok. Posteljica, plodna voda, protoci, sve OK.
Hadasa, nas dvije u zavrsnici :)
aish, vi ste se uhodale?
pak, dobrodosli doma!
Munkice, bome su i meni proletjelo vasi mjeseci!!!
Nove curke, hrabro i sretno!
Optimist...brzo se rasčistilo , pa smo na redu...mi idemo sutra na pregled,pa budemo čuli...
Neki dan kažem da nemam kontrakcije, onda od jučer počnu i to poprilčno iznenadno i neugodno,najviše ujutro.
Više ne znam kako da se smjestim,još najviše mi i stajanje odgovara,noge počele naoticati...zbilja je kraj blizu.
Nove cure dobro došle,nek vam trudnoća čim lakse prođe :)
Hadasa, sretno!
Moja mirnica je pocela sve cesce plesati :) Nevjerojatno koliko to dijete voli jesti, a mrsavica je :) Cim se najedem, pocinje ples radosti. Bira slana jela.
Valjda je sad veca i starija pa zenska slobodnije caga :heart:
Moje su mirne,do večeri ,dok bi malo pročitala knjigu ili išla spavati..onda je kod nas party---
Ja baš nemam teka,juhice su nam in, variva i jabuke ,mada pravu glad uopće ne osjećam...ima negdje da je želudac prignječen...
Ipak veselim se, stižu cure... vrijeme je sporo išlo...a gle sada ...hahahaha
Optimist,
Daaa, jos maloo ! Ja imam nesto malo vise od 2 mjeseca, a tiii, ti si sad u terminu za par dana ! Wauuu !!!
Moja cura jako reagira na magnezij, kad ga popijem, pocne tulum.
Na ostalu hranu nisam bas skuzila...nema bas pravila da luduje npr.na slatko ili slano..kako kad, ali magnezij, hahh
Da, mono, danas 37 tt.
Hahahaha, mala ti je na magneziju :mrgreen:
To za hranu sam pocela kuziti sad kad je ojacala, tako da mozes ocekivati da ce i tvoja pokazati interes za necim drugim osim za magnezijem :mrgreen:
Ja upravo zavrsila s laznim alarmom. Svakih par minuta neki pritisak, nelagoda, nesto cudno, al nije bh, nije strasno, kao pritisak na mjehur....ali svakih par minuta. Popila cordipin i sad se samo malac kotrlja dolje. Kako mrzim sto nisko nosim i sve te neke pritiske. Plus, kad se sjetim da kad kod mene krene, nema tu nekog dugometraznog filma i zaustavljanja....pola sata i welcome baby. Grozan osjecaj dok nisi u terminu.
Torba za hospitalizaciju je spremna, al nikako muza uvjeriti da sprema i onaj dio za porod i bebu. Sad se ustrtario i sutra sprema stvari, sterilizira izdajalicu itd.
Joj Muma koji stres. Ajde još malo izdržite 2 u 1 [emoji173].
Optimist i to je to[emoji8][emoji7]. 37 t je tu pa sada bez stresa do kraja
Joj Muma, samo polako.! Očito bebač raste i ima sve manje mjesta! A pošto tako nisko nosiš svaki pokret jače osjećaš.
Stres na minimum! :love2:
Uh Muma drzim fige da dogurate sto dalje uz minimum stresa.
Mi za vikend isli u Slavoniju,petak odvratno padala kisa pomijesana sa snijegom a sinoc u povratku maglustina,jedva se dovezli doma.
Jos koji dan i tocno smo na polovici t.ne mogu vjerovati koliko je brzo proslo.
Jos sam u minusu s kilama,nekih 1.5kg.
Ubise me mucnine i povracanje ali tako je bilo i u prosle 2 t.pa se ne brinem previse ali da je neugodno je.
Evo i nas s pregleda, cure u dva tjedna nisu dobile ni grama, malo sam žalosna, inače sve ostalo je ok, jedna je okrenuta nazadak , druga na glavu . 13.02 opet pregled i dogovor za carski a onda bi me čak malo i pospremili u bolnicu ,ne znam vise sto da mislim ...
Muma,
Jos malo izdrzii !
Hadasa,
Pa koji ces tad tjedan biti?? Da li su gledali protoke? Mislim ako ne dobivaju na tezini, mozda im je bolje vani..
A koliko sam skuzila, ti jesi u terminu, jee s blizancima je termin u 37 tjednu.
Ajde ti jos to sve provjeri...nekako...mi se cini sad cekati pregled, pa dogovor oko carskog...daleko???!!
Da se ja javim malo..evo me na odjelu, puno je bolje. Sad se treba oporavit, primam antibiotike i paracetamole za bol. Nadam se da je to sve ok zbog bebica.... Eeee nisu primjetili,uvjeravali su me da se siri matarnica i da nisam imala stolicu par dana pa da je zato Sybila. Dok nisam paniku digla niko me nije ozbiljno shvatio. Znam da je martina spomenula, i mi doma smo mislili al eto kad dr znaju najbolje jooj. Bitno da je sve dobro proslo. Vidim da imamo nove cure, dobrodosle nam..
Ivana dobro da je sve proslo u redu,ako si na odjelu znaci da nije bilo komplikacija a vjerujem da ih nece ni biti.
Brz oporavak od srca.
Ivana, važno je da ste sada svi dobro, a indolentnost doktora je bolje ne komentirati.
Želim ti što brži oporavak i povratak kući :)
Hvala cure, vec se bolje osjecam. Jedva cekam ic kuci i u miru prozivit do kraja trudnocu.
Ivana - drago mi je da je sve proslo dobro, zbilja takve stvari ti sad najmanje trebaju. Nadam se da budeš čim prije doma i do kraja trudnoće mir
Mono- ja sam sad 36tt+3, protoci su gledani i ultrazvuk je sad bio dosta detaljan za razliku od onog brzinskog od prije 2 tjedna, zaostaju možda tjedan dana, ali sve je to okvirna procjena ... za tjedan dana opet pa ćemo vidjeti...
Ne stignem vas pratiti od moje sisavice, Pak cestitam!!!
Ostale cure sretno!!!
Muma, pun ti inbox pa ja tu ovako neelegantno javno :mrgreen:
Kako si?
Dobila sam upozorenje na mail, hehehe. Hvala na pitanju. Evo cekam pregled u 17.40 pa me sve nesvjestica hvata. Salim se, samo mi je mucno. Trenutno skupljam snage za uredivanje i sve si mislim kako se malac nije javio od jutra. Valjda je i on pod stresom. Mantram si 2200g kojih necu danas vidjeti...i tako...
Muma sretno danas! Figam da se malac malo ubucio i da će proći bez stresa.
Hvala cure na čestitkama. Kod nas se svašta izdešavalo ova dva tjedna. Pucanje šavova, mastitis, ragade, beba doji a gubi na težini brrr.
Napokon sada smo dobro i počinjemo uživati.
Optimist kako ste vi?
Muma sretno!
Sretno Muma ❤
Sretno, Muma!
Pak, baš vam se zaredalo :( Uživajte sad!
Cure, kada vam je počelo curkati mlijeko? Meni se tu i tamo pojavi neka kapljica (veličina glavice pribadače) prozirne tekućine.
Muma sretno :)
mi isto danas obavili pregled, sve pet, zatvorena, cerviks čak 4.1cm (bio je 2.8), ciste koje su bile na mozgu su se skroz povukle :heart:
Munkice već tjedan dana curi mlijeko iz lijeve kad stisnem, tipa dok spavam... ili nakon tuširanja, nekad na bradavicama imam kao male bijele mrvice (mlijeko u prahu :lol:)
Nakon malo vise od dvije godine evo mene ponovno na ovoj temi. Trudnoca je jos mala, tek potvrdjena testom. Pregled je sljedeci cetvrtak i strepim do tada. Mucnine su vec krenule i vise ne znam sto uzeti za uzinu a da je zdravo i da se moze jesti na poslu. Ideje su dobrodosle.
2050g. Javljam se za koji dan u TA jer je ipak beba mala. Cervix i dalje zatvoren, 3 cm ali smeksan. Sad hvatam dan kad je razumna osoba u TA. Ne zelim indukciju zbog male tezine. Popila sam normic jer zadnja 2x nisam mogla izaci iz auta i hodati do stana. To je to...
Ribica1 cestitam!!! I sretno dalje!
Ribice čestitam!
Muma , vibre za razumnog dr.
Ribica,
Cestitam !!!!!!
Muma, koliko je napredovao u odnosu na zadnji uzv?