njanja1, koliko ti je visoki titar IgG i IgM aCL protutijela?
Da li si radila i LAC (lupus antikoagulant)?
Printable View
njanja1, koliko ti je visoki titar IgG i IgM aCL protutijela?
Da li si radila i LAC (lupus antikoagulant)?
dok se snadjem na nalazu :-) a izgleda nije kod nas isti nalaz u becu kao u hr...
IgG je 1670mg/dl na nalazu pise da je normalno do 1700
IgM je 446mg/dl normalno je do 350
Cl I LAC nestoje;TPO je 1143.6!!! a normala do 60 i ako sam dobro prevela antinuklearna:-) su haos
ja odo veceras za hr na´godisnji a termin kod doktora tek za 2tj doslovce cu poludit :-(
naravno da guglenim ko nenormalna :-)
TPO ti samo znači da imaš autoimunu bolest štitnjače, kakav ti je tsh?
Moja je isto bio u tisućama neko vrijeme
ovdje stoji samo anti-TSH 0.81 a nedavno sam vadila nalaze stitne i dobila terapiju euthyrox 2*1 ili je premalo ili nemam pojma a ova me antitjela igg i ostala bas sekiraju
Onda ti je štitnjača sređena, bit ćeš i dalje na terapiji. To je malen problem
Ostalo ne znam, držim fige da je ipak dr. google glup i da nije ništa :)
IgM ti je umjereno povišen (ako se odnosi na antikardiolipinska protutijela), no nije to takva panika, u principu bi ga trebalo provjeriti u 2 ili više navrata s razmakom od barem 12 tjedana pa onda zaključiti ima li mjesta sumnji na antifosfolipidni sindrom, ali ne vjerujem da će te slati toliko to obrađivati. Dobro bi bilo da imaš LAC izvađen, da se i on vidi, ali sve u svemu nema tu neke posebne mudrosti osim acetilsalicilne kiseline (Aspirina) i heparina. Vidjet ćeš sa svojim doktorom.
Kako ti je regulirana štitnjača, jer ovaj anti-TPO ne snižavaš terapijom, nego držiš u normali TSH i fT4?
Eto, već Vrci odgovorila za štitnjaču. :-)
ljube hvala na savjetu,vadit cemo i LAC a aspirin cu sad dole kupit pa probat,mada imam i sojine infuzije kuci i njih cu ja upotjebit pred postupak jer nevjerujem da ce mi dozvolit jos jedno vadjenje imunoloskih nalaza do 12-tog mjeseca,sa stitnjacom imam problema tsh je 4.5 sad po dvije tablete pijem u jutro a sljedecu kontrolu imam pred postupak...jer neidem vise u postupak dok tsh nebude oko 2 sta god doktori ovdje rekli...
:heart:vrci hvala i tebi
molim vas, jedno pitanje. da li ima gdje privatno da radi imunolog u RH? bilo gdje, otišla bi svuda, samo da me neko pregleda i odrediti terapiju. naime, imam povišen Igm, pozitivna LA antitijela-LAC, i Anti TPO. išla hematolog, poslala me imunologu. na imunologiji mi rekli da dođem početkom sljedeće godine za termin na proljeće (pošto imamo samo jednog imunologa u gradu). u nove postupku ne bi trebala ići dok to ne riješim, tako da mi je u cilju da što prije me pregleda dr.?
http://www.klein-putz.net/forum/viewtopic.php?t=61897
ja se nadam da ce nekome pomoci...je na njemackom al mozda uspijete prevesti (ja bar imam tu opciju na laptop ):-)
trebam frisku info koliko se ceka na kariogram - pretragu i nalaze - na rebru?
Ja sam radila na Svetom Duhu,sve zajedno sa cekanjem termina i nalaza trajalo oko mjesec dana,za Rebro ne znam ali mislim da se puno duže ceka
hvala!
Bubekica ne idi na rebro, mi smo bili brzo naručeni, ali vadili krv u 6. mjesecu, a nalaz stigao početkom 11. mjeseca. Odite bolje na Sv. Duh manje se čeka.
bok cure imam pitanje...
imala sam spontani u 21 tt i doktorica iz bolnice napisala na nalaz da trebam napraviti stečene i nasljedne faktore trombofilije, moj soc gin je rekao da ce mi to dati naknadno.. ja vise nis ne kuzim kakve su to pretrage jer sam pročitala da su to i LAC i antitrombin, proteins S itd.... e sad mene zanima sta treba pisati na uputnici i da li to bez beda soc gin moze napisati up za to ili moram kod hematologa prije.. e i rekao mi je da se to radi u Rijeci, jer sam iz Istre. pa ako moze neke odgovore, malo sam zbunjena...
Evo vatra,kopiram svoj post odozgora...
Došla sam mu (svom soc. gin.) sa svojim popisom pretraga koje bi htela napraviti a na kraju mi je pod "upučuje se" samo napisal-testovi na trombofiliju.
S tim sam otišla u Petrovu 3 i napravili su mi sljedeće pretrage: D-dimeri ELFA Vidas,Antitrombin III,Protein C,Faktor V Leiden,fAKTOR II protrombin,MTHFR,PAI-1.
E super, znaci oni u labu znaju sta treba vaditi..imam dopunsko tako da je i to rijeseno.. Idem sad pitat na rijecki topik di se to vadi.. Hvala cure..pusu saljem veeeliku
Tako je,mene nisu tražili dopunsko,imala sam N97 na uputnici.
Ja sam bila zvala tel, pa mi je sestra tako rekla, nisam spominjala N97... Pošto imam dopunsko bilo mi je svejedno...
Hvala Bogu barem neka korist od ove naše dijagnoze:yes:
Molim vas žene jer mi možete napisati koje od ovih pretraga idu na istu uputnicu??? Pošto toga ima puno..
1.SE,KKS,urinokulturu,GUK,OGTT,bilirubin,AST,ALT,G GT,LDH,ALP,urea
kreatinin,APTV,mali koagulogram, TORCH
2. NK-stanice CD 56,CD 19-Imunološki lab.Rebro
3. Antinuklearna protutjela
4. Antitireoidna protutjela
5. Anti DNA protutijela (Anti SS DNA,DS DNS)
-Anti SS-A protutijela (Anti Ro)
-Anti SS-B protutijela (Anti La)
-Anti Sm protutijela
6. Antikardioplinska protutijela
7. Lupus antikoagulans-LAC -Koagulacijski lab Rebro
8. Homocistein-Metabolički lab Rebro
9. Faktor V Leiden-Koagulacijski lab Rebro
10. Faktor II-protrombin G2021A
11. MTHR (metilen tetrahidrofolat reduktoza) C677T
12. Antitrombin III
13. Proteins S
14. Protein C
15. Kariotip oba partnera u zavodu za Humanu genetiku,Rebro
16. HLA tipizacija oba partnera- u centru za tipizaciju tkiva Rebro
. U pon idem žicat gin možda mi se smiluje pa da mu znam reći... Jel dosta napisati samo imun pretrage??
Jel se to sve može napraviti odjednom na rebru ili sd?? Hvala vam!!!
Ako se ne varam, sve ide na uputnicu jedino neznam hoće li ti dati uputnice ako nema pismenu preporuku od specijaliste. Moja znam da ne daje, tu ima jako skupih pretraga pa ih ne daju ako zaista to nigdje nije preporučeno za napraviti. Ali... probaj žicati, možda upali! Sretno!
kika
HLA tipizacija, NK i CD stanice-tko ti je to preporučio i zašto?
To je izvuceno s prve stranice ove teme.
Kika, posaljem ti pp predvecer.
Nije mi nitko preporučio, vidjela sam na prvoj str. popis pretraga...Ne znam koje pretrage trebam, hvatam se za slamke..:(
Tražim razlog zbog kojeg uvijek prokrvarim isti dan pa sam mislila da razlog možda leži u imunologiji. Dr.A smatra da nema indikacija, nisam ni mogla razgovarat s njim, odmah me pogurao van i rekao mi je "bit će"...
Ja nažalost nemam puno vremena, moram nešto poduzeti, još imam 2 stimulirana i jedan prirodnjak, koji mi se čini beskoristan pošto je pitanje jel bi uopće imala js... Ne znam kud da krenem ako ne na imunologiju?? Ako koja od vas trudilica ima savjet, drage volje ih primam:)
Kika,
mislim da će ti cure koje su u zadnje vrijeme radile neke od ovih pretraga dati savjet gdje se koja pretraga radi.
Ajmo, cure... pomagajte.
Ovo što ja mogu:
ovo pod 1. (osim TORCH)
1.SE,KKS,urinokulturu,GUK,OGTT,bilirubin,AST,ALT,G GT,LDH,ALP,urea
kreatinin,APTV,mali koagulogram
Ovo ti može dati i tvoj ginekolog bez osobite preporuke mpo-ovca, ove pretrage ti može dati i tvoj dr obiteljske medicine.
TORCH-pretraga, najvjerojatnije se radi u Zavodu za transfuzijsku medicini u Petrovoj 3.
Ovo pod 16. HLA tipizacija radi se na Rebru, Klinički zavod za kliničku i molekularnu mikrobiologiju
Svakako napravi sve pretrage do kojih možeš doći, ali zašto ti je čudno što prokrvariš uvijek isti dan, mislim i M dobiješ približno isti dan, zar ne?
Koliki su ti inače ciklusi? Ako su značajno duži ja bih možda prije okrivila progesteron :neznam:
Prokrvarim 11dposlije punkcije koja ja najčešće 12dc.. Inače su mi ciklusi 30 dana... I ja sam mislila da je progesteron problem ali dr veli da je utrogestan dovoljan za normalnu razinu progesterona.. Ja mislila da stavljam 3x3 poslije transfera i dr nije dao..
Kika22 ne mogu ti pomoći kdje na pretrage, ali SVAKAKO napravi OGTT i inzulin. Ako me pitas zasto.? Zato sto sam ja nakon 7 godina i svih mogučih pretraga tek sada otkrila da imam pvišen inzulin tj. inzulinsku rezistenciju, a uopce nemam simptome i pokazatelje za to. A to ti utjeće na folikule i dolazak menstruacie.
Kika222 tek sam se nedavno registrirala ali uočila sam ti potpis i pratila te kroz zadnji postupak sa nadom...jer u sličnoj smo situaciji. Na žalost nemam savjet ni rješenje. I ja prokrvarim 8dnt ali kod mene to ide bez obzira jesu blastice ili trodnevni; duphaston ili utrogestan; utrogestan oralno ili vaginalno. Isto je.
U glavnom, prvo sam mislila da prokrvarim kad štoperica izađe iz organizma a nije bilo implantacije pa nema rasta bete. Onda da to endometrioza radi svoje, a sad se nadam da će pomoći frax i da je ipak trombofilija ( MTHFR i PAI-1 heterozigot)
evo prepisano sa nalaza : MTHFR(C677T) heterozigot
PAI-1(4G/5G) hetrozigot 4G/5G
FII i FV nisu dokazane točkaste mutacije-uredan nalaz
Vjerovatno sam vec pisala svoj nalaz ovdje, ali evo opet, pa molim da mi netko od cura pokuša "približit" šta to znači.
Dakle, MTHFR odredjivanje mutacije C-->T na položaju 677 u genu MTHFR - homozigot (mut/mut)
PAI-1 polimorfizam 4G75G na položaju 675 u inhibitoru plazminogen aktivatora tip 1 (PAI-1) - prisutan 4G polimorfizam na jednom alelu.
Unazad 2 postupka, uz preporuku MPO specijalistice, od transfera koristim Fragmin 2500, ali i dalje bezuspješno.
Pa da čujem šta vi kažete i kako vi ovo tumačite. (ja se uopće ne kužim u to)
Draga Dulcinea, žao mi je što i ti imaš takvu situaciju.. Moj nalaz trombofilije je
MTHFR(C677T) homozigot( mutacija)
PAI -1 (4G/5G) heterozigot 4G/5G , ostalo je valjda ok!
Dr.A dao mi je folacin, vitaminD, aspirin100... I očito ni to nije pomoglo, tako da mi je sljedeći korak imunologija... Želim ti puno sreće!!!!
Cure molim pomoc,oko objasnjenja nalaza.. Please
Faktor v- normalni tip gena za faktor v
Faktor II-normalni tip gena za faktor II
MTHFR-homozigotni mutirani tip gena( TT).... Uz to sto je ovo jos i podcrtano( ostalo nije)
PaI-I- delecijski polimorfizam ( 4G/4G)
ACE-insercijski genotip (II)
Lac-1.22( ref.vrijednosti su do 1.2)
Jel mi moze netko objasniti ove nalaze? I sta sad kad mi je LAC povisen? Jel postoji ikoja terapija za ovo ( sve)?
Da li bi trebala napravit jos koje dodatne pretrage?
Hvala cure moje unaprijed na odgovorima
Cure molim pomoc,oko objasnjenja nalaza.. Please
Faktor v- normalni tip gena za faktor v
Faktor II-normalni tip gena za faktor II
MTHFR-homozigotni mutirani tip gena( TT).... Uz to sto je ovo jos i podcrtano( ostalo nije)
PaI-I- delecijski polimorfizam ( 4G/4G)
ACE-insercijski genotip (II)
Lac-1.22( ref.vrijednosti su do 1.2)
Jel mi moze netko objasniti ove nalaze? I sta sad kad mi je LAC povisen? Jel postoji ikoja terapija za ovo ( sve)?
Da li bi trebala napravit jos koje dodatne pretrage?
Hvala cure moje unaprijed na odgovorima