potpis!
Printable View
Izvadila sam sve moguće hormone,i prohodnost jajovoda....
laky bez ljutnje
Potpis na Argente i Phiphy...mislim da bi trebalo usmjeriti svoju energiju na neke druge stvari jer time samo sebi otežavate situaciju i zamarate se nepotrebnim stvarima, ako budete u ovom više godina kao što su neke od nas ta energija će vam itekako biti potrebna. Nemojte dopustiti da vas tuđe situacije rade ljubomornima i ozlojađenima, ima puno nepravde u svijetu i kud bi stigli kad bi o svakoj promišljali zašto ovako ili onako.
Težak je ovaj put (ako ne uspijete odmah) i ovakva razmišljanja samo će vama raditi gore
Pilek jeli stigao nalaz??'
a nije jos neznam,muz ga podize ko zna di je sad on
ne ljutim se naprotiv drago mi je da netko sve odradi respect,samo ovo umjetna mi i ovako visok tlak dize(općenito ne vezano za posebnu osobu),vollila bih kad savjete starih forumašica shvatili dobronamjerno a ne kao kritiku evo primjer ja nakon 10 godina u MPO vadim na svoju ruku CA125 dr ga ne trazi ali kad ga vidi odmah mijenja priču i ispadam iz postupka i idem na laparo,nitko vam ovdje ne zeli pametovati nego pomoći svojim iskustvom.
Ukratko pitanje jel vise vjerujete medicinskoj sestri sa 38 godina iskustva ili dr sa pola godine iskustva
ma ja sam nova u tome pa nisam sad bas toliko obracala pozornost na to,ubuduce budem znala.
beta uglavnog negativa
hv laky na rundi smijeha, ali tu svaki smijeh prestaje.
Cure znam da ste na početku svog puta prema željenom djetetu i da vam je sve ovo novo, ali vas još jednom molim da se informirate, i o svojim dijagnozama, i o pretragama i postupcima s kojima ćete se susresti. To je isključivo radi vas, vašeg zdravlja i postizanja konačnog cilja - zdravog djeteta.
Imate izvrsnu stranicu http://potpomognutaoplodnja.info, koja je vrelo kvalitetnih i stručnih informacija o MPO-u.
Neće vam se onda dogoditi da tvrdite kako idete na potpomognutu, a ne umjetnu oplodnju, znati ćete da je PCOS dijagnoza, a nije "samo", neće vas doktor više moći naručiti tek 8. dan stimulacije na folikulometriju, a da vas nije pogledao UZVom prije početka uzimanja lijekova ili, još gore, da vas od konzultacija uopće nije gledao (ustvari, doktor će to moći napraviti, ali ćete znati da treba otići na UZV, makar i privatno, jer neka cista može značiti propali postupak), itd.....
Čitajte, pitajte, učite i, što je najvažnije, nemojte se dati doktoru i/ili sestri otkantati kad im dođete s pitanjima. Iako poneki doktori uistinu vjeruju da su samodostatni, oni su tamo radi vas, a ne obrnuto!
Vezano za pobačaje, phiphy i argente su sve rekle, a vi nemojte zaboraviti da se nas mpo pacijente naziva ubojicama samo zato što želimo dijete i možemo ga dobiti jer je medicina dovoljno napredovala da imamo pomoć. Nemojmo barem mi zato svoj prst upirati prem ikome.
I pilek, ~~~~~~~~~~~~~~ za dobru ß!
pilek, maca, hvala na odgovorima,
ja se stalno pitam ako su bila dva u jednom jajniku i iza toga žuto tijelo na
tom jajniku, dakle ovulacija je bila, a sad jel jedan bio prazan tko zna?
A s druge strane O imam i sama i bez klomifena, dakle sve skupa, kao da i ne poduzimam
ništa.
maca vidim da si 7 puta pila Klomi, jesi li radila pauzu ili 7 uzastopno? i jesi li odmah iza prešla
na Femaru i Aih?
X velik ko kuca -potpisujem Big Blue!!! borite se za sebe!!!!
Klomifen 7 ciklusa za redom ( endometrij uvijek ok, nisam imala ciste, zadnji ciklus 3x1 klom+dexamethason imala blazu hiperstimulaciju), 3 ciklusa pauze, pa onda Femara 2 za redom, 1 pauza (zbog biokemijskea) pa jos 2 ( zadnji put nije bilo porasta folikula).
Pilek zao mi je :-(
ja uvijek propustim zabavu 8-)
pilek :love2: ... a strah me pomisliti šta nas još možda čeka jer tek smo na početku,..
bubabu , winie :fige: popravite nam malo prosjek :-)
:-D bude bolje
koji je tvoj plan dalje???? ja moram sutra zvati da vidim
i ja , i nemam pojma šta ću. mislim da ću otić na operaciju ciste i sptuma i nek pregledaju sve iznutra i poprave šta se da, pa onda ispočetka
u svakom slučaju sad mi treba pauza
a ti? u svakom slučaju neka bude ono što si priželjkuješ :fige:
ja bi voljela da mogu preskočiti AIH , ali sigurno me čeka još bar 1 , i to u naboljem slučaju
(neka me nitko ne shvati krivo- nemam ništa protiv AIH ali za sebe smatram da je bolje IVF)
uff zao mi je cure zbog bete,koma :-(
al glavu gore poslije kise dolazi duga :love2:
Laky evo moje price,
ja od puberteta znam da imam PCO i razina testosterona je bila povisena al to sam redovno kontorlirala i nismo nista previse radili jer sam jos bila mlada :)
S mojim PCO dobila sam u paketu i neredovite menstruacije,najduze kaj nisam imala mens je bilo godinu dana,isla sam redovito na UZV,vadila labaratorijske nalaze al eto preporucali su mi Dabroston i Utrogestan mislim to sam pokusvala uzimat al imala sam takve glavobolje da sam mislila da bum krepala, pa sam od toga odustala-I dan danas je takva prica,nekad mens dode 2 puta u mjesec dana nekad je nema 3 mj.
Ove godine sam radila brdo lab.pretraga,uzv,papa,laparoskopiju,histeroskopiju ,moj muz spermiogram.sve je uredno
Al doktori su odmah reli zbog mojih PCO i neredovitih mens trudnocu prirodnim putem mogu zaboravit.
Sad tocno jos tjedan dana do rezultata,bum prosvikala :lol:
Curke držite se!!
Šta više čitam, sve više vjerujem da je inseminacija uzaludan trud, i da budi lažne nade... Koji je uopće postotak uspješnosti te metode??
zvala sam ja danas kad ono oni bi mene narucili sredinom 12 na konzultacije pa sam poludjela i rekla da ja dolazim u ponedjeljak da ce doktorica odvojiti 2 min ili da radi jos jedan aih ali cu inzistirati nek me stavi na listu za ivf.
inace moji policisticni jajnici su totalno neobicni osim sto imam jedva 48 kg ima redovite menstruacije ali ocito mi steka ovulacija,jajovodi prohodni ostali hormoni uredni,pa ga sad ti znaj
urke glavu gore idemo u nove pobjede :)
O curke ja sam misljenja da nije potreban samo spermic i nasa jajna stanica da se to zbavi kak treba,ima tu puno raznih faktora,a svako tijelo je individua.tak da ne mora znaciti da su IUI toliko lose.
Postotak IUI je 6%-26% al opet i to je neki postotak nego 0%!
Ja znam za dosta slucajeva gdje je IUI uspijela od prve,isto tako znam zene kojima uopce nije ni jedna uspjela i ostale trudne prirodnim putem.Ima raznih slucajeva i svega,al mi moramo jednostavno pozitivno misliti i doci ce sve na svoje :love2:
Kad tad dode sve na svoje.Ja odbrojavam,jos 6 dana do bete,vec sam na dobrom putu da posjetim psihijatra :lol:
Winnie Pooh možemo skupa u psihića!!!!!!!!!!!!!!!:lol:
Arlena jube moja, hvala ti..idem sad na još jednu u ovom ciklusu..
sretno svima skupa :)
Hej Zeljkica moze ajmo obje na terapiju.hihihi
Cure luda sam zadnja dva dana sam nervozna i zivcana kaj pes,bole tj pecu nekak cudno bradavice,prsa ne i jedem ko nenormalna.ak mi sad dode mens zagutil bum nekog.al trbuh me ne boli kak zna pred mens.luda saaaam :-$ :-!
ja bila danas na dogovoru u petrovoj,u 12 mj jos jedan aih ali s femarom ili Letrozolom to je ista stvar kolko sa ja skuzila ak ne upali u 2 mj ivf
A kakvu si sad terapiju imala? Ja sam na crinone 8% vag.gel.
imala sam ti klomifen 100mg od 3-7 dana cilusa
Kak je to sve razlicito.ja klomifen 50 mg 1 dnevno 5-9 dan,svako jutro folsan 5 mg i od prvog dana iui crinone 8% svako jutro.
A da,sad mi je rekla
da uzmem femaru,im ko viska mozda
Prva iui neuspjesna.n
:-(:-(:-(:-(
žao mi je!!!!!!!!!!
Bok cure! MM i ja se spremamo na AIH na VV pa bih vam se htjea pridružiti. Na VV smo prvi put bili u 12. mjesecu 2011. i evo sad sam napokon skupila sve nalaze i sa slijedećim ciklusom se javljamo na VV. Inače imamo jedno dijete (ostala trudna od prve), a sad pokušavamo već preko dvije godine.
Imam par pitanja - vidim da se prije AIH-a uzimaju Komifeni, Gonali ii Femara (vjerojatno ima toga još) pa me zanima dostupnost tih lijekova. Čua sam da je Klomifen teško nabaviti i da ga se čeka po dva tjedna pa me strah da zbog toga ne izgubimo još jedan mjesec. Ili sam u krivu?