jelena.o kako je u klaicevoj, jel se dugo ceka kad dodjes taj dan koji si narucen ? jel rade svaki put spirometriju ?
Printable View
jelena.o kako je u klaicevoj, jel se dugo ceka kad dodjes taj dan koji si narucen ? jel rade svaki put spirometriju ?
mi smo na srebrnjaku već deset g. i ja sam jako zadovoljna, jedino što se uvijek čeka 3 sata barem. ja se na to psihički pripremim i onda zdržim. svaki put rade feno i ventilaciju pluća, temperaturu, visinu, težinu i saturaciju prije pregleda. i da, nisu nam odma lupili dijagnozu, dugo je bio opstruktivni bronhitis i onda nakon prvog ostanka u bolnici prešao u dg. astma. mi idemo sad cca 2 godine kod dr. Kirin (po preporuci susjede), žena smirena strpljiva sve kaže i odgovara na sva pitanja.
:lol:joj suzizana ja taman napisala kako mi je to prednost na srebrnjaku jer se ne ceka vec dodjes na red cim dodjes.
kakva razlicita iskustva .
mi tražimo našu doktoricu da nam napiše i obrada i spirometrija, i sad većdrugi put za redom su joj radili spirometriju. Inače u proljeće joj nisu radili spiro jer ništ nije pisalo na uputnici. zadnji put pored 10 dana čekali s oboje klincima cca 45 minuta, bili naručeni oko 5došli oko 4 i nešto,i do 5i koju minutu izašli od doktorice.
mi smo vec 4 god na srebrnjaku i svaki put cekamo barem pola sata. navikli smo na to i znamo sto nas ceka pa se ne uzrujavam. kao sto je napisala suzizana svaki put rade feno i ventilaciju pluća, temperaturu, visinu, težinu i saturaciju prije pregleda. mi smo kod dr turkalj i jako sam zadovoljna. pitam sve sto me zanima i dobijem odgovor. kod nas nije bila upitna dijagnoza jer su oboje klinaca zavrsili na hitnoj jednog proljeca kad je cvala breza i od pocetka imamo dijagnozu alergijske astme. svake dvije godine se klinci ponovo testiraju - prick test i nakon toga vadenje krvi. to se kod nas pokazalo jako korisno jer su u dvije godine oboje prosirili lepezu alergena. i ne mogu reci da je pristup kao na traci. doktorica pokusava nakon odredenog vremena smanjiti terapiju, pa ako ne ide vratiti na staro tako da sam zadovoljna jer znam da su klinci na minimumu koliko moraju biti da nemaju napada.
Ja sam isto u dilemi dali preći na rebro.Nama je F.četvrti po redu dr.na Srebrnjaku, svi se redom negdje odlazili a kako je D.sad stariji i naviknut je na dr.F( dapače jako mu se sviđa ), pitam se gubim li nešto odlaskom sa Sreb.Nama je kožni test uvijek negativan na sve tako da mislim da broj alergena nama ne igra ulogu( nama se alergija pokaže na testu preko krvi). Dajte još malo iskustava...
ja necu za njim na rebro. odlazim i sa srebrnjaka jer mi je tog mijenjanja zbilja vec pun kufer, i nama je to 4 ili 5 doktor. naruciti cu se kod dr voskresenski u klaicevu. hvala na informacijama jelena, jako su korisne, treba znaci doktoricu traziti da to napise :)
dr vosk. mi se jako svidja. isli smo u dva navrata privat k njoj i jako je draga i pristupacna a i dostupna putem mobitelA i maila sto mi je bitno.
lunahor, mislim da meni doktorica uvijek na uputnicu napiše pregled i obrada- ta obrada je valjda široki pojam.
Ma sada kada vas čitam, definitivno moram pogledati kada smo mi bila na kontroli.
Kod nas je pak bilo obrnuto, prick je pokazao alergiju na ambroziju, a i iz krvi je bilo negativno
Imaju li i vaša djeca nutritivne smetnja - moju svrdbe nepci od jabuke, nekad kruške, lješnjaka ali njih skoro niti ne jede, suhih smokava
i nama doktorica uvijek napise na uputnicu pregled i obrada.
nama je test iz krvi potvrdio sve alergene koji su se pokazali na prick testu.
moji nemaju nikakvih problema s nutritivnim alergenima. curka je bila do trece godine alergicna na jaja, ali to je proslo.
to nutritivno se nama nije pokazalo kao alergija - nego je neka hrana povezana sa inhalatornim alergijama i kod nas se to pokazalo točno. Moja cura je veća pa zna sama reći kada ju nešto smeta. Baš mislim da su jabuka, breskva, marelica i ne znam što više povezani s brezom
a, na to si mislila.... citala sam o tome. mislim da kod mojih toga nema jer svrbez nepca i grla spominju samo bas kad cvate breza i ambrozija. inace ne, pa nisam to povezala s nekom od namirnica.Citiraj:
to nutritivno se nama nije pokazalo kao alergija - nego je neka hrana povezana sa inhalatornim alergijama i kod nas se to pokazalo točno. Moja cura je veća pa zna sama reći kada ju nešto smeta. Baš mislim da su jabuka, breskva, marelica i ne znam što više povezani s brezom
da kod moje je tada puno izraženije, ali zna biti i izvan tog razdoblja
moje se osipavaju oko usta, nosa, znaju se osuti po tijelu, ali nisam skuzila od cega jos.Citiraj:
Imaju li i vaša djeca nutritivne smetnja - moju svrdbe nepci od jabuke, nekad kruške, lješnjaka ali njih skoro niti ne jede, suhih smokava
Evo nas.
Kašalj, ujutro i navećer, te po noći, bez curenja nosa, prehlade, ičeg - uglavnom sve isto, još izdržavamo bez flixotide-a, ni evo ga od danas doma, ćeka.
Ono kaj je novo kod nas moramo izbjegavati sve citruse i sve mliječne proizvode, imate li nekakav "prošireni" meni sa novim receptima - malo sam u stisci sa menijima bez mlijeka i jogurta - pogotovo ujutro, a obožava piti svježe mlijeko. Probao je zobeno i sojino, neće više ni blizu čaše, a kamoli probati.
Help, ajmo - kuharica br.1 - , ćekam.
Probaj kozje
a rižino, moja mala ga jako voli.
Eh, da zaboravila sam napisati kozje mu jako smrdi, a i za sojino je rekao - da je okus kao da pije ogromnu količinu šečera sa vodom, te da je onak fuj vodenkasto, a i meni je rižino još vodenkastije, no zapravo me interesiraju neki novi recepti sa tim svim mlječnim proizvodima od soje i riže, da mu koliko je to moguče zakamufliram "orginalni" okus mlijeka.
Te što im dajete inače za jesti ako ne smiju ništa od mliječnog, nam su hit - riža na mlijeku sa okusima, vočni jogurti sa razno raznim kuglicama, te sve na tu foru, problem je što stvarno ne voli ni sojine vočne jogurte, ne znam kaj da mu ponudim, jel netko probao kuhati gris sa sojinim/rižinim/zobenim mlijekom?
mi smo kuhali na rižinom i gris ižgance, probaj prvo s kozjim sirom
blago tebi, čekate SAMO/barem pola sata. mi smo gore cca 10 godina i nikad nisamo čekali manje od 2 sata, a zadnji put smo bili 4.
F još uvije ide u dnevnu na inhalaciju ali ne više microphirinom (valjda sam dobro napisala) nego ventolinom, doma mu prije dam flixo, efedrin, garason i aerius i na fizikalnu jel doktorica još nekaj čuje. navečer sve to s ventolinom doma. sutra ide na spiromtriju pa bumo vidli kaj dalje.
nama na uputnici piše kontrola feno i ventilacija, svaki put, ali joj ja tak kažem, jel to na kraju svakog nalaza piše da treba za idući put.
suzizANa skuzila sam da ako na srebrnjak dodjes u 14 sati /rade do 15 /ili u 7, pol 8 bez obzira kada si narucen (a to mozes provjereno ) ne cekas nikada dulje od sat vremena ;)
isto i s vecernjim terminom, uzmes najzadnji tj zadnjih sat , pola sata . i tako vec godinama i nikada ne cekam . tako mi je dr. rekao da dodjem da je najmanja guzva. termin koji imas je samo informativni i ne znaci da u to vrijeme trebas doci.
pokusaj :)
cak to nije ni pol sata , odmah si u obradi, pa s pregledom toliko traje.
a ja danas pop...la kaj smo dobili za idući put u 14.15. baš me znaima kad bum gotova. javim vam.
sinusi se nisu otvorili ni nakon inhalacija tjedan dana, doma ih grijati i probati s rinohornom.
to znam za termin da je svugdje tak. zato sam danas na rebro (gastro) došla u 11, jel dokica dolazi u 11.30, a bili tek naručeni u 12.30, pa sam čekala 2.30 i morala otić na posao, ostavila F (11,5g ) samog, dok tata ne dođe, i dala mu upute kaj mora reći ako ga prozove. oni čekali još sat vremena i sve u svemu opet 3.30 čekanja sveukupno.
jučer za oči čekali 2 sata. tak sam umorna ova dva tjedna od čekanja kod doktora i silnih organizacija da sam danas kad sam ostavila F pukla i rasplakala se mami na telefon da nemrem više.
mrzim ta cekanja :(suzizana nemoj dolaziti ranije, dodji tocno u 14,15 i do 3 si ziher gotova jer do 3 rade ;)
jesam. da dr. F mjenja neka doktorica, mršava i plava, ne sjećam se imena, ne sviđa mi se niš posebno.
ljudi ispred mene su čekali 2h na pregled, pa je dr. malo izašla, pa iza svakog pregleda ne proziva nikog barem 15min, valjda proučava nalaze .
mi smo čekali 1,5h.
a to da su nam priljepili dg. a da nam dokt. ništa nije rekla je istina.
pa smo otišli od dr. Kirin (koja nije loša al ne volim kad ja moram sve pitati a ne znam ni što bih pitala) dr. F kod kojeg na kraju nismo ni bili.
uglavnom sad sa curkom idem na rebro dr. F ali ona ima gerb, pa si mislim
da mi srebrnjak trenutno ne treba nego dobar doktor.
a sa sinom moram za 6mj. na kontrolu, to ću još vidjet kamo idem.
nisam skužila dobro, a na rebru se spirometrija uopće ne radi ili ?
mja z. inace stalno kasljuca. na flixotidu je a i na ventolinu od jucer.
Koji vam je redoslijed postupaka kod laringitisa...
Negdje sam pročitala da pomaže hladno,a negdje para u kupaonici.
Prvi put smo završili kod pedijatra,a slijedećih nekoliko puta bi izašli na balkon jer je bila zima.
Sada nam se ponovilo nakon 10 mjeseci...a već sam mislila da smo se toga riješili.
Uglavnom stavila sam mu Rectodelt,ali ne znam jel uz njega trebam još šta radit ili je on dosta.
ljudi pomagajte. mali mi je naručen na operaciju u utorak, znači za 6 dana a počeo je kašljati. ja ću poludit! ima li načina da za 6 dana bude bez kašlja il nam je ovo jo jedan neuspješni pokušaj? šta da mu dam?
pa stavi ga na terapiju, no ako nije bolestan nece im to smetat. mi smo isto isli s kasljem vec na operaciju. bitno da nije neka upala, prehlada i sl.
Mi smo bili na srebrnjaku, kod dr. F. Fenomenalan je. Spirometriju nismo radili jer smo bili vezano uz ger, lpr.
Kad ? Pa jel nije na rebru ?
Je, na Rebru je, ja sam se naručila kod njega na Rebro.
Lukava puscice kako je bilo ?
Ja jos mozgam gdje da se narucimo... Klaicevu moram zvat iza 1 za termin.
Mi se narucili u klaicevu kod dr voskrs.
propao nam taj termin. kod mojeg malca svaki kašalj (onaj naprviji , suhi) završi sa šlajmom. ne kašlje puno puta preko dana, al nije to za operaciju pa smo otkazali. dobili smo termin za 2 tj i obavili stvar (konačno).
evo bio je 2.5 mj doma sa mnom i svaka 2 tj novi kašalj. sad će ponovo u vrtić, bojim se kako će tek to izgledati.
ps. vratila sam ga na flixotide ipak da ne bi bilo komlikacija s kašljem pa da se ne bi lupala po glavi.
Kod moje z. Ista situacija, svaka dva tj ponovno krene jasalj, od jucer je na ventolinu.
evo, mi idemo alergologu u varaždin..danas smo bili naručeni u 8:40..došli smo točno i odmah nas je zvala.. u 9:10 smo već bili vani..e, to ti je pregled, a ne kad se sjetim srebrnjaka, muka mi je odmah..cijeli dan smo bili u tom zagrebu..
a tu u vž-u isto imaju sve potrebne aparate i testiranja..baš sam zadovoljna ovom organizacijom rada tu u bolnici varaždin..
btw, odkad mi mali opet uzima singulair, nema više kašlja, opet je sve ok..znači ipak mu treba uz flixotide i singulair...
stela jel tvoj klinjo i na kimu?
nije na kimu...a, zašto?
samo pitam