Svaka čast Sorci ako uspije u ovim postovima dešifrirati pitanje, ja nisam uspjela. :zbunj: :unsure:
Printable View
Svaka čast Sorci ako uspije u ovim postovima dešifrirati pitanje, ja nisam uspjela. :zbunj: :unsure:
Jelena ima zamrzivaca od 200 L koliko te volja. Odes na stranicu nekog prodavaca i pogledas.
:lol::lol:
skužila sam ja pitanje.
dakle ja imam samostojeći electrolux frižider kapaciteta 300l. no frost.
imam samostojeći electrolux zamrzivač-ladičar kapaciteta 200l.
i jedan i drugi su mi širine 60cm, samo su im visine različite.
NISU spojeni, jer niti jedan KOMBINIRANI frižider nema taj kapacitet za zaleđivanje. bar ga ja nisam našla.
frižider je isto trebao biti od 200l, čekala ga danima - i onda su me zvali da je stigao. ja dođem - a čovjek kaže: nemam od 200, nego od 300... nismo dobili manje.
ja naravno :evil::evil: , a on kaže: al odobrili su mi da vam ovaj od 300l prodam po cijeni od 200l.
i kaj sam mogla... uzela :mrgreen: .
Meni tak ne stane,jel imam veliki ormar umjesto špajze
Nego smije li frižider na ledenici ko kod sušilice na veš mašinu?
hladnjaci i zamrzivaci griju, mislim da nije bas pametno jedno na drugo
ima frizidera sa 200 l leda. ja sam sad kupila, side by side od samsunga, 200l led,379 frizider. ali je sirok 90, mislim da jeleni to ne igra.
Ne mogu takvi
Onda novu kuhinju.
Frizideri zbilja jako zagriju prostor, u prostoriji na poslu ljeti moramo bas paziti na temperaturu radi frizidera.
ja sam uspjela reducirati suđe, i ono što bi bilo špajza - najvećim dijelom prerasporediti. rezerve su u spremištu. npr. ak imam 5 šteka vode - ne držim ih u kuhinji.
ne znam kaj ti držiš u toj svojoj špajzi, al mislim da bi trebalo razmisliti o njenom demontiranju. može se jednostavnije. pogotovo kad imaš zamrzivač.
Ma to nije špajza nek ormar 60*60 ,
Nemam ja šteke vode voda imam koju flašu od pol litre za klince
:facepalm:
a šta možeš i s koliko bodova? ali uzimaju oni neku naknadu na godišnjoj razini za taj membership? neš mora biti da sam to odbila..
1kn = 1bod. sve kupovine uključene. i one na rate :-D
meni su sve režije preko amexa... holding, hep, tv, bnet, tomato, hzzo dopunsko... svaki mjesec za to dobijem bodove.
sve što mogu - kupujem amexom. ne toliko zbog bodova, nego zato što ne znam s gotovinom :mrgreen: ... jednostavno mi procuri kroz prste - i nemam pojma na što sam potrošila.
amex imam u svojoj "crnoj tekici". čim se vratim iz kupovine - upišem račune, i zbrojim.
pogodnosti su navedene u membership programu: http://www.membershiprewards.hr/prod...nuda/trgovine/
recimo - restorani su povoljni. dobiješ najviše za bodove.
ja obično skupim 33.000 i potrošim ih u sparu (200kn) kad imaju neku dobru ponudu stvari koje stalno kupujem. npr. sad sam (između ostalog) kupila 2kg kave. da ne ganjam akcije...
godišnja članarina je 120kn.
nakon 30 godina članstva, od ove godine više ne plaćam članarinu za karticu, pa mi je to super.
a znala sam plaćati drugima amexom (oni meni cash) pa sam i tu natukla neke bodove.
vidim da ste zadovoljne pa mi daje da ću se i ja baciti u te vode :lool:
ono što nisam shvatila je koliko bodova je koliko kuna. kužim da je 1000 potrošenih kuna = 1000 bodova. ali koliko kuna vrijedi tih 1000 bodova?
aha, tvojih 33 tisuće bodova je 200 kuna?
AdioMare, mozda se sad ne trebas time ni zamarati. Kaj nije bila priča da American odlazi iz Hrvatske?
Ja isto mislim da nema smisla pocet sad skupljat dok se ne razriješi sto će bit s Amexom. Inače isto godinama skupljam bodove i trudim se njima kupovati trajnije stvari. Najčešće elektroniku - iskoristili smo bodove za TV, mobitele, laptop, PS2... Zadnje sam uzela za bodove mikrovalku (jer je stara crkla) i iskoristila akcijski otkup bodova u Ikei za kupovinu spavace sobe (krevet, komode, madraci). Skupio se kroz godine fini broj bodova, jedino me malo muci sto kad vidim koliko bodova imam u stvari vidim koliko sam novca potrošila :-o
da, i ja sam shvatila da pbz neće biti mali od americana, sad, hoće li naći drugo rješenje i koje.. ne znam.
kad smo već kod americana imam za 10 dana platiti jedan veći iznos na rate u trajanju godine dana, valjda će mi dozvoliti obzirom na situaciju?
Ja sam jednom uzela auto na Amex. Malo skupe kamate ali bodovi su bili solidni :mrgreen: Srećom nakon par mjeseci sam se vratila s porodiljnog skupili novce i prijevremeno otplatila kredit. Ako uzimate nešto preko potrošačkog kredita ti bodovi se isto pribrajaju, samo nenamjenski (gotovinski) krediti i dizanje casha ne.
Ma nisu ni meni htjeli... u početku. Onda je ipak pristao, uz kukanje kako će sad morati platiti veći porez (čitaj: neće moć lažirati za koliko je prodao) i kako mu Amex uzima proviziju. Ali je bar pokazao razum u kontekstu bolje prodan auto uz manji profit nego neprodan auto na lageru koji stari :mrgreen:
Dobila 25% u Konzuma, ali treba uzeti šest stvari odjednom. :?:
do šest istih pakiranja ili pet kila u rinfuzi
Ja imam novu suđericu, deklarirana je isto manja potrošnja vode nego kod stare, ali tek smo je nedavno nabavili, pa još nemam podatke. Uzela sam jedinu koja ima i kratki program 30 min / 35oC, da mi osim vode ne ždere i struju.
Gdje je najjeftinije plaćanje režija, a da nije net bankarstvo? Vidim pošta 5 kn, konzum i tisak oko 3 kn, a benziske oko 1.5. Ima li i jeftinije?
Treba vidjeti imaju li FINA i Pošte nešto bez provizije (imaju sigurno, samo ja ne znam šta)
, Onda imaš KENTbanku koja za dosta toga ima naknadu 1,5 kn
koliko vidim pošta ima besplatno za HEP
https://www.posta.hr/placanje-bez-naknade-161/161