3. postupak...dva AIH-a i prvi IVF.....
I imaš privatnu poruku :)
Printable View
3. postupak...dva AIH-a i prvi IVF.....
I imaš privatnu poruku :)
Još bolje, 3 sreća. Bit će to OK. Miriši na dobro i meni je stimulirani odmah bio dobitni. S klomifenom sm uvijek dobila samo 2 js.
Za sada sve ide po planu...a sad vidjet ćemo...
Evo krenuli lagani predmenstrualni grčevi. Mislim da ne mogu dobiti M dok pijem i estrofeme i stavljam utrogestane, jel tako?
Draga Magi7, kako to s obzirom da imas endometriozu da su ti dali da pijes estrofem?
Juce sam i ja imala bolove u nogama i grceve kao pred vjesticuali jutros nista.
A isto sam pod estrofemom i utrogestanom pa me zanima jel se stvarno dok to pijemo ne moze prokrvariti?
Ja sam uz utrogestan u prvom ivf-u prokrvarila pije bete.
Draga LJubice, estrofem sam pila i u dobitnom postupku. Meni ti kada završi m još uvijek traje spotting jako dugo baš valjda zbog endometrioze, pa mi je kod prošlog IVF-a doktor rekao malo prije punkcije neka počnem piti estrofem jer će biti bolji endometrij i ja sam ga poslušala i bio je dobitni postupak. Sada sam imala FET kao i ti 1 eskimića i s obzirom na taj moj spotting rekao mi da ga počnem piti od prvog dana ciklusa i da sada neću imati ovulaciju te da u slučaju da ostanem trudna pijem i njega i stavljam utrogestane do 12 TT. S utrogestanima procuriš to znam, ali ako koristim i jedno i drugo ne znam, pa čekam da mi kaže neka suborka koja zna.
Evo dobila sam odgovorod medicinske sestre i moguce je daestrofem i utrogestan u kombinaciji produze ciklus ali je ipak najbolje ne prekidati sa terapijom do bete. Cak i neki slabiji tragovi krvarenja nemoraju znaciti da dotrudnoce nije doslo.
Magi7 sretno i drzim ti fige za pozitivnu betu!
8dnt3d tu i tamo neki grc, napuhanost kao pred stvari. nema vise onog tockastog krvarenja ako je to i bilo krvarenje. studiram svaki papir nakon brisanja. boobies lagano napuhane ali to je isto standard pred menzes. ma bezveze sam.
soc ginic mi rekao da iduci tjedan dodjem po uputnicu. a on radi u pon tek popodne. znaci najranije betu mogu vaditi utorak. on kaze pa da tako vam i stoji na otpusnom pismu. grrr. nadam se da necu prokrvariti do tada. naime nisam jos nikad isla vadit betu a da vec nisam krvarila. znaci nikad nisam docekala 14dnt.
ljubica, magi, strasna i sve cure cekalice bete i kojecega drugog ~~~~~~~~~~~~~~~
nakon par mjeseci ne javljanja evo me ponovno...u iščekivanju bete...
velika pusa svim čekalicama bete i da im budu u nebesa....
Pomagajte! Ja sam danas totalno depresivna... nemam nikakvih simptoma, niti bolova...niti se pojavljuju tragovi krvi...ništa.. :(
Strašna samo mi nije jasno zašto priželjkuješ tragove krvi:-o. Nema svak implantacijsko krvarenje ako njega priželjkuješ.
Šaljem ti puno ~~~~~~~~da se smiriš do bete (pozitivne:yes:)
Pa da, mislila sam na implantacijsko krvarenje...
Drugo krvarenje nikako ne priželjkujem...
Hvala ti na vibricama!
Oooooo napokon pozitivaaa! :)
Hvala cure
Sonja29 cestitam ti na divnoj beti a i tebi hallo ako sam dobro pohvatala da je i kod tebe plusic na testu i pozitivna beta!
Cure dali je moguce da nemam nikakvih simptom a danas mi je 9 dan nakon transfera sem onog roza traga ako je i to bio trag.
Bas su mi se oduzili ovi dani cekanja.
Citala sam na preskok pa nisam sve pohvatala.
U svakom slucaju samo uzivajte!
ja sam malo manje,sutra 10 tjedana
Ljubice u ranijim postupcima uvijek sam imala neke simptome(mada ih nikad nisam pratila) u prošlom u 6 mjesecu užasne mučnine i sve mi smrdilo pa bila samo biokemijska. Ovaj koji je od početka bio katastrofalan (zbog čega nisam htjela ni dana mirovati) i bez ikakvih simptoma bio je dobitni. Nikada ne znamo kad će nas iznenaditi,bar ja nisam mogla znati. Zatu glavu gore i ne gubite nadu:-))
svim čekalicama bete puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
strasna pusti se negativnih brija i samo penso positivo. bit ce sto bude. a mi nerviranjem ne mozemo nista postic. pokusaj se zaokupit s necim preko dana da manje analiziras tijelo.
svaka zena je slucaj za sebe. a jos i istim zenama u svakoj trudnoci budu drugaciji simptomi. zato se nemoj zamarati s tim. jos malo pa cemo saznati.
Drage moje, evo danas 9 dan poslije FET-a, ništa posebno, koji grčić kao pred m i to je to, test i dalje negativan :-( Mislim da je to ipak to, jer je bila blastica.
Ne prestajem još s terapijom.
Ostale čekalice-držte mi se, Strašna, Legal alien, Ljubica~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za Vas
Uh, ja danas imam nekakvu napetost dolje..kao pred mengu....
magi mislim da si ipak prerano radila test,meni je pokazao svijetlu crticu tek 13-ti dnt.
Strašna ništa to ne mora znaćiti...koji ti je dnt?
drzi se strasna. kod mene ista stvar.
magi7 - prema onom linku sto se dogadja u maternici trebao bi vec test pokazati +, doduse svasta sam procitala po netu. bilo je i lijepih iznenadjenja. ~~~~~~~~~~~~~ ako ne za ovaj onda prebaci vibre u sljedeci postupak
danas 10dnt3d. jos sutra imam vjencanje. ne moje, od prije. :)
ne zelim raditi test sutra jer ne zelim bit kenkava cijeli vikend i pokvarit raspolozenje sama sebi i ostalima za stolom ukoliko je negativan. ovako cu laganini papati i lagano plesuckat u nadi da sam trudna :) sve to naravno pod uvijetom da ne prokrvarim do tada. ukoliko dobijem M (a trebala bit bitch doci sutra) cu pak bit tuzna vrba ili cu ubit tugu u vinu (koje sam prestala konzumirat nebi li povecala svoju plodnost).
trenutno svaki odlazak na wc analiziram papir nakon brisanja. gacice. jeli upoce moguce prokrvariti na estrofemu? do sada sam uvijek bila samo na utrogestanima u uredno bi prokrvarila prije bete.
svim cekalicama puno strpljenja i ~~~~~~~~~~ za tetu betu
bok cure, jel ima netko da je danas bio na transferu?
magi7, legal alien, obje ste pitale da li u kombinaciji estrofem+utrogestan možete prokrvariti - ne, u slučaju da nije došlo do trudnoće, krvarenje će krenuti par dana nakon prestanka terapije
nadamo se dobrim vijestima kod obje, držite se!
Ja sam danas pravila test pa je negativan... :( 9 dan nakon dvodnevnog četverostaničnog ET...
Strašna, jel ti nije to ipak malo prerano za test, ipak su bili dvodnevni embriji? lijepo pričekaj još 2-3 dana pa onda ponovo testić :yes:. sretno!
Pa je... :)
Strašna, pa malo je rano za test dvodnevnog, ~~~~~ da bude +
Meni danas 11 dp FET-a negativan test, sutra vadim betu, samo da potvrdim da ništa od ovog puta, da prekinem s terapijom pa onda ćemo vidjeti što dalje. Hvala curke na podršci
zao mi je magi. 11dnt bi vec test trebao pokazati plus.:love2: isto da budes mirna moras izvaditi betu.
strasna ja isto mislim da si ti malo uranila. prema onom sto se dogadja u maternici nakon transfera:
Nakon transfera zametka starog 3 dana događa se slijedeće:
1 dpt...zametak raste i razvija se
2 dpt...zametak se razvija u blastocistu
3 dpt...blastocista se izliježe iz omota
4 dpt...blastocista prianja na sluznicu maternice
5 dpt...započinje imlantacija (ugnježdenje) i blastocista sve više tone u sluznicu
6 dpt...proces implantacije se nastavlja, morula i dalje tone u sluznicu maternice
7 dpt... morula se kompletno ugnijezdila u sluznicu maternice, ima stanice placente i fetusa
8 dpt...stanice placente počinju lučiti hormon HCG u krv
9 dpt...sve više HCG-a se luči kako se fetus razvija
10 dpt... još više HCG-a se luči
11 dpt...nivo HCG-a sada je dovoljno velik da ga može detektirati kućni test na trudnoću iz
urina
Ne zelim buditi lazne nade ali ako si ti imala transfer 2dnevnog embrija, vas dvoje ste tek u fazi 8dpt znaci tek se poceo lucit beta hcg. vecina testova je bazdarena na 25 jedinica. strpi se jos 3 dana pa ponovni test ili izvadi betu da skratis muke.
ovo izludjuje znam. ja sam odlucila to play it cool ovaj put. pise na otpusnom pismu beta nakon 14 dana i bas cu je tada vadit.
sretno cureeee!
Jucer imala transfer 3 cetverostanicna koja su 2.2.isla na odmrzavanje,buduci da nije bilo punkcije jos se nekako osjecam turisticki,kao da i nisam bila na transferu iako su se nocas odvijala cudna probadanja.
ivicak,ja procurila pod utricima,pise da je to moguce i pod estrofemom,zasto onda ne bi bilo moguce pod kombinacijom ta 2?
Geceta, hvala Bogu da sam nasla nekohg ko je bio na transferu dan poslije mene. sad mozemo skupa to prolaziti jer zadnji puta nas je bilo najmanje 5 a sad nigdje nikog. gledam tvoj potpis i ja sam isto tako samo sam imala transfer u petak i vadim betu 17.02.
Kiarad,pa znas da se svako malo desi da smo si po necem bliske:) jedino sto sam vidjela da si ti sad na polustimulaciji bila a ja sam od smrzlica,kak se osjecas? Ja sve to prolazim s prehladom. koliko su ti vratili sada? Drzi se,draga,ovaj je nas!:)
Drage cure, stavila sam ovo pitanje pod Petrovu ali tamo nema nikome ni traga ni glasa pa pitam sada ovdje...danas mi je 5dnt, a već od drugog, trećeg dana mi je trbuh ispod pupka napuhnut kao da sam barem u 4mj. trudnoće i tvrđi je.
Da li je to ok? Da li je to od hormona (utrogestan)? Ne sviđa mi se to i zato pitam.
Inače, odlučila sam ostat doma do bete i do danas sam manje više mirovala (nisam usisavala i sl.), ali od sutra po starom...