Hvala puno na odgovoru. Da, ovo nam je prvi postupak pa smo malo pogubljeni :)
Printable View
Hvala puno na odgovoru. Da, ovo nam je prvi postupak pa smo malo pogubljeni :)
Ja sam pisala ranije o tome, sve apsolutno sve pretrage su mi se napravile na licu mjesta. Došla sam na konzultacije, s d1 uputnicom, odmah su mi napravili papu i briseve, dali sve interne uputnice za krvne pretrage, markere, sve se radi kod njih, markeri i krvna grupa u Petrovoj 3 odmah do njih. Jedino nalazi štitnjače se rade na Rebru, ali isto dobiješ od njih u Petrovoj internu uputnicu i samo dođeš u lab na Rebro. Meni se nije dalo niš ranije raditi, dugo se čeka kod mog soc.gin. Tako da mi je ovo bila bolja opcija. Sve nalaze sam skupila u roku 3 tjedna. Ovisi kad ti menga dolazi, spolni hormoni se rade 2-3 dc. Tumorski markeri odmah odeš u lab, nema naručivanja, nalazi se čekaju 2 tjedna. Papa i brisevi budu isto tako 2-3 tjedna max. Sretno!
Djevojko, super si sve napisala, info odlicna za sve!
Inache, ima kaj novoga kod bilo koga? :mrgreen:
Hvala :) to je super da se može sve na jednom mjestu napraviti. Ja imam sve nalaze ali stare godinu i pol tako da na žalost moram sve ponovo.
Drage cure, evo jos jedne nove
Drage cure i ja se ukljucujem, iduci tjedan idem na prvi ultrazvuk pa inseminacija. Trebam sve moguce savjete informacije
Draga MarijaSonja, dobro dosla i jos brze otisla s ovog foruma hehe
Sto god te zanima pitaj, glupih pitanja nema!
Kod kojeg si dr, koja vam je dg?
Ja cekam svoju prvu M nakon prekinutog postupka..osjecam se uzasno, peru me hormoni, iskocili pristevi po bradi, u biti osjecam se kao u pubertetu-grozno..
Jedva cekam da prokrvarim, cista je jos uvijek tu jer me i dalje boli od bubrega do koljena! Nekako sam pokisla i tuzna nakon tog propalog postupka, najsretnija sam doma na kaucu. Ali moram se izbaciti iz tog moda, jer nije dobro ni za mene, ni za muza,
ni za brak, niti okolinu. Eto, to je moj apdejt.
Iduci postupak zelim probati prirodni ivf, i to sto prije, malo da se od tih sintetickih hormona oporavim.
Kako su nam trudnice??
MarijaSonja dobrodošla! Nemam ti savjeta, nisam išla u petrovu na AIH, samo na IVF, ali mislim da ti je najvažnije strpljenje i optimizam. Prati se uzv tvoja ovulacija i kad je vrijeme ide se na inseminaciju (ja sam radila privatno jednu AIH). Ležiš još pola h i to je to. Dobiješ upute od dr. od terapije koju trošiš od dana AIH do bete. Sretno!
Sretnaofca, ti i ja smo u istom sosu i modu. :)
Cure ja sam jutros vadila P4 na 7 dpo da se vidi kvaliteta ovulacije, lab za vađenje krvi je premješten u glavnu zgradu dolje u podrum. Nemrete fulat :)
Danas bio ultrazvuk, veceras u 22 nekakva injekcija
Doktor je Tomičić, dijagnoze nema, samo ne ide
Vidim da krece polako akcija...neka neka, nek bude plodna jesen!
Eve mene trbusaste. Cekam uzv krajem ovog tjedna, sljedeci tjedan sam narucena za nifty pa sam i zbog toga poprilicno uzbudjena... odbrojavam zadnje dane sa kljukanjem razno raznim terapijama (estrofem, utrogestan, duphaston, andol, folic...). Kako bi samo bilo lijepo moci se opustiti i uzivati u trudnoci poput “obicnih” trudnica.
Za dva dana sam 11tt i polako se blizi drugo tromjesjecje. Mozda cu se tad malo opustiti? Zasad, koliko god se trudila ne mislilti o bilo kakvim losim scenarijima oni jednostavno povremeno dodju u glavu. Nisu pripomogle nazalost ni aktualne teme o kiretazama na zivo poprilicno glasne ovih dana.
Ofcice, nek se kod tebe napokon sve poslozi. Slazem se s tobom, odmorno tijelo je najbolji adut. A cista glava jos bolji...zato, pronadji si pozitivan mod...znas da ce ubrzo sve ovo biti iza tebe.
Pozdrav novim curama i sto prije otisle odavde!
Stavila sam smajlić i još napisala ogroman post, a objavilo mi samo prvu rečenicu. Valjda smajlići sa smartphonea ne prolaze, pa sve iza njih ne bude objavljeno! :( Dakle, napisala sam super super Katka, neka se tako lijepo i dalje nastavi! Vjerujem da ćeš bit malkice mirnija kad prođe kritičnih 12 tt. Keep us posted!
MarijaSonja, to je tzv. štoperica, inekcija koja “štopa” daljnji rast i pucanje folikula, odnosno folikul treba sazrijeti i puknuti 36h nakon štoperice. Dobija se u 21 ili 22 sata. Naravno, nekad ni štoperica ne uspije spriječiti prijevremeno pucanje folikula (ovulaciju). Pretpostavljam da ti je AIH onda u srijedu ujutro? Tomičić je ok, cura koja je sa mnom bila paralelno u postupku prošli mjesec, ostala trudna u tom postupku, ona je kod njega, kaže da je zadovoljna.
Da, tako je, rekli su da suprug dodje u srijedu u 7... Kako funkcionira to, jel boli?
Ma jok, mislim mene sve boli, ali ovo nije. Suprug da svoj doprinos, biolog pročisti uzorak, i kateterom ti ga unesu (inseminiraju). Ne znam koliko se leži nakon toga, pretpostavljam 30 min. I to je to. Najbezbolniji postupak mpo, ako mene pitaš :)
I onda nakon toga cekam dva tjedna vadjenje krvi? Kako znam da sam trudna
Koju visinu bete da prizeljkujem?
Da, onda najgorih 2ww (2 week wait). Vadiš betu kad ti dr. kaže/napiše i vidiš jesi li trudna, neke cure imaju i ranije simptome koji su slični pms-u, no to je sve individualno. Za mene i moje osobno iskustvo beta iznad 100 je trudnoća. Sve ispod je vrlo lako moguće da je biokemijska. No, o tom potom, sad se fokusiraj na opuštanje prije sutrašnjeg dana! Sretno!
Hvala, ne znam koliko se mogu opustiti, sva sam luda, jedva cekam da prodje
Yap, cekanje je nekaj najgore..vrijeme nikako da prodje! Ali, prodje i to,kao i sve drugo hehe Zivce na tregere!
Morat ću...
Prekinimo šutnju!
Punkcije jajnika "na živo", bez upotrebe odgovarajućeg načina otklanjanja boli, protivne su suvremenim medicinskim praksama i predstavljaju ozbiljno kršenje dostojanstva žena i prava na zaštitu od nepotrebne boli i patnje.
Drage žene, ne, ovo nije normalno, ovako ne treba biti. Nije u redu da vas se izlaže nepotrebnoj patnji i boli prilikom punkcija. Nepotrebno trpljenje, često i vrlo jakih bolova, nije uvjet ni garancija da ćemo nakon IVF-a dobiti dijete.
Vrijeme je da ovo prestane, da bude bolje, da dobijete medicinsku skrb koja je u skladu sa dosezima suvremene medicine 21. stoljeća.
Roda vas poziva da u nekoliko rečenica opišete svoja iskustva punkcije (aspiracije) jajnih stanica "na živo" i pošaljete na adresu: prekinimo.sutnju@roda.hr
ili u inbox Rodine FB stranice Prekinimo šutnju
Anonimnost vaših svjedočanstava je zagarantirana.
Rodina FB stranica Prekinimo šutnju!
Sto nakon inseminacije, normalno se ponasati? Raditi sve uobicajeno? Posao i ostalo?
MarijaSonja te upute će ti dati liječnik, odnosno jesi danas imala AIH? Nikakvo posebno mirovanje nije propisano, bar meni nije bilo. Nema stimuliranja ni punktiranja jajnika; tako da nema ni potrebe za dodatnim oprezom. No, sve je opet subjektivno, od osobe do osobe. Ja bih rekla ponašaj se normalno. Kad ti se spava, malo odmori, posao ako nije jako stresan i fizički naporan, slobodno radi. Iako, mislim da imaš pravo na bolovanje 14 dana do bete.
Inesz hvala na info!
U bolnici mi nisu nista rekli, pitat cu svog ginekologa sutra. Danas imala, i naravno da sam ja drugacija od svih :-)mene je boljelo, valjda nisam bila opustena...
Oh, to je u redu, mene sve boli, pa i transfer mi je nelagodan, a uzv da ne spominjem, no ja imam endometriozu težu, pa između ostalog i zbog toga, a i osjetljiva sam i uvijek stisnuta. Tako da se nemoj osjećati loše jer si drukčija, razumijem te. Meni je bila nelagoda, no najmanje bolno od svih mpo zahvata definitivno :) Bila sam prije 4 godine na AIH pa se pravo ni ne sjećam, očito je bilo podnošljivo. Kod kojeg si dr.? Jesi zadovoljna do sad s pristupom?
Doktor je Tomičić, ali nije mi on radio jer je hitno morao u salu, zadovoljna sam, iako je meni sve to u magli, mi smo isli na pregled i odmah sve dogovorili pa sam sva bila zbunjena, neka plačljiva i tak, što se tiče bolnice nemam primjedbu
Jedino sto nisam nista pitala, bila sam katastrofa, oni su mi rekli sve bitno, a meni tek kad sam dosla kući milijun pitanja :-)
Cureeeee.....
Evo nas dvoje s pregleda. Imamo 5 cm ciste ljubavi! Sve je super, imam i predivne slikice tog malog cuda, steta sto vam ih ne mogu pokazati...izvrsili mjerenja nuhalnog nabora, sve super...sve kako treba biti. Jedino je mrva po uzv 4 dana starija, do sad je bilo u dan tocno...kosarkas mamin...sutra idem na nifty testiranje pa mi slijedi tjedan dana i vise neizvjesnosti...
Poljupce vam saljem ❤️
Katka divoteeeee! Tako sam sretna zbog tebe! Nifty javi čim dobiješ nalaze, ali vjerujem da će sve biti SAVRŠENO ❤️
MarijaSonja ma sve je to normalno, novi ste u svemu, zato postoje forumi da se ne osjećamo same i pomognemo jedna drugoj. Tomičića dosta hvale, mislim da si u dobrim rukama!
MarijaSonja, sretno! I naravno da te sada sve brine,ipak ste novi u cijeloj ovoj MPO prici..dobro je da si dosla na Rodu ovdje ces puno toga nauciti i dobiti podrsku.
Dr.Tomicic je i moj MPO doktor i divan je,divan!
I sada kada sam trudna je toliko brizan i dobar,sve ti kaze na svako pitanje odgovori i kad si kod njega ne osjecas se da si samo broj,da si kao na traci..bas se posveti i ne gleda na sat..
Nadam se da ces i ti i ostale cure stopama mene i Katke!!
Drzim fige svima!
Hvala cure na podršci, tek su se danas malo slegi dojmovi :-)
Ne znam što očekivati, svi naglašavaju kako je zaista mala šansa inseminacijom... Ali krećemo s tim pa cemo vidjeti:-)
Milasova8 riječi ti se pozlatile da i na nas što prije padne baby dust :)
MarijaSonja od nekud se mora krenuti! Male su šanse, tipa 5% prema statistikama, ali ipak neke žene bez problema zatrudne inseminacijom. Nadam se da ćeš ti biti među tim sretnicama! Sad uživaj u čekanju i samo laganini :)
Jel ima nekog tko je bio kod Špremice? :)
Dosadasnje iskustvo...li-la, ne znam kaj bi mislila.
Ja u iduci petak vadim krv, iako mislim da cu se samo popisati na test
Zašto mislis?
Meni nije odgovarala dr. Šprem, gledala me samo jednom davno, nisam inače kod nje. Ti si kod nje u postupku već?
Vezano za inseminacije...moja kolegica s posla ima dvoje djece iz AIH. Prvo iz prvog pokusaja, drugo iz drugog. Prije toga par godina prirodnog pokusavanja...nije nista nemoguce i svakako treba probati tko ima preduvjete za to, ali moje je misljenje da ne treba gubiti previse vremena ne uspije li iz nekoliko pokusaja. Naravno, godine su tu isto bitan faktor.
I ja vam svima skupa saljem hrpu trudnicke prasine...
Jesam da. Zapravo su mi dodijelili Baldani Pavicic kada sam se narucivala ali kad sam dosla na prve konzultacije nje nije bilo, mijenjala ju je Sprem. I tako sam ostala kod nje. Od frendica doktorica sam cula samo najbolje o njoj, ali one ju znaju kao profesoricu, ne kao doktoricu. Tako da eto. Velim, nije nista negativno snjom bilo nego jednostavno stav i to da mi se nista nije reklo... Mislim, prokopala mi je torbu trazeci bananu kada je vidjela koliko mi je lose, dala vode i tako to :D tako da, ne mogu reci da nema ljudsku stranu... :) a vidjet cemo.
Imam 34 godine, dodjelila mi dvije AIH, dalje ivf. Jedna inseminacija odradjena, jos tjedan dana do rezultata. Nemam neka ocekivanja za AIH, nikad se ne zna ali premali je postotak da bi gajila nadu...
I ja imam prijateljicu kojoj su obe bebe uspjele od prve, tako da... Nama su rekli da bi kao trebali tri puta pokusati aih pa tek onda dalje, negdje sam procitala da je kod parova koji su kao mi, postoji zakonska obveza tako. Ja sam bila u soku taj dan, mozda i previse cmizdrava, ali sad i zaboravila na to, da nema utrica ne bih se ni sjetila toga, mozda mi tak brze prodju ova 2 tjedna :-)