Čestitam !!! konačno malo i pozitivnih vijesti!
Printable View
Hvala cure, želim vam svima ovakav scenarij ali što prije, da ne slijedite moj primjer pa da godinama čekate na ovo.
Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk
Pak
:heart::ghug:
Cestitam!
Pak cestitam :)
Ja se vratila raditi i puno mi je lakse. Jucer sam bila i psihicki i fizicki loše.
Sad treba izdrzati do utorka/srijede i ne citati pak na drugim temama i da pocnem od 4dana
Maritas, kako ide?
Dixidi, koliko jos do testica?
Napisala sam na temi nakon transfera. Opet nista. Prokrvarila 5nt idendicno kao prosli put. Isto u 6 sati popodne. Moja avantura sa rijekom zavrsava ovdje. Nemam zivaca cuti još jednom da je dovoljan crinone.
Svima sretno :)
A joj, samo hrabro, tek je jedan postupak iza tebe!
Neka druga klinika donese vise srece! -:)
Koje ti dolaze u obzir?
Mislim dace biti repromed. Zavisi i o njima. Da li me prime.
Ako ne slovenija
Mislim da privatno nema odbijanja
Maritas :love2: bas mi je zao. :( Nadam se da ces privatno imati vise srece. Samo 1 postupak ste iskoristili do sada? Ja sam vec 5.
da, samo jedan stimulirani koji nam je dao i jedan fet, pa ukupno smo imali dva transfera.
divim ti se kako si sve izdrzala
Ja sam trenutno u 6., nadam se da ce konačno biti sreće
Nisam bas popratila pa ako ti nije tesko, napisi sto ste sve prosli od postupaka. Mi smo imali 2 inseminacije, 2 prirodna i 1 stimulirani ivf.
Jako slično, 2 iui, 1 prirodni ivf/icsi, 1 stimulirani ivf/icsi a prošli prirodni odustali nakon sto sam mjesec dana gore putovala. Nadam se da ce me zato ovaj ciklus nagraditi :-)
Ma ovaj mjesec ce biti bolje, mora. :) Onda smo isto postupaka iskoristili. Jesi li cula u ovo vrijeme sto si na humanoj da je neka ostvarila trudnocu? Ove cure sto sam ja upoznala, nisu. :nope:
Ja osobno znam četiri cure iz mog grada koje su u zadnjih dva mjeseca ostvarile trudnoću;dvije su kod profesorice (jedna inseminacijom i jedna iz prvog stimuliranog),jedna je kod dr.M(iz drugog stimuliranog) i jedna kod dr.SŠ(inseminacijom).
I niti jedna ne piše ovdje i nije znala za ovaj forum dok im ja nisam rekla.
Tako da,mislim da ima trudnoća na KBCu Rijeka samo što se baš nezna za njih.
Gore je netko napisao da je Rijeka dobra samo za one postupke di je problem muški faktor;također mislim da to nije istina. Kod nas sam problem bila ja:neprohodni jajovodi,progesteron koji ne raste,štitnjača...i ulovilo nam se iz drugog prirodnog;prvi transfer.
Ove cure što sam navela gore,samo je kod jedne bio problem kod muškarca.
Slažem se da su nekad nemarni (posebno jedna od dr.)... I divim Vam se nekima na volji i snazi;tipa pak,koja je nakon 12g. dočekala svoje malo čudo,a možda i dva...ali odustati nakon jednog postupka od klinike mi je isto malo "smješno"...jedan jako bitan faktor koji je bitan u svemu ovom je SREĆA,ali obično ljudi sve očekuju da se dogodi SAD i ODMAH!
Netko ima malo više sreće pa mu se dogodi odmah kao nama,a neki malo manje pa čekaju godinama kao pak...
Samo treba vjerovati,ne gubiti nadu i malo smanjiti očekivanja...sve se u životu događa po nekom planu koji je osmišljen baš za nas...
Potpisujem sve navedeno, iako imamo isti problem ali jos na humanoj nisam ostvarila trudnoću, ali dobro...
Također mogu reći da razumijem Maritas da je razocarana, naravno i sama sam bila onda kada su imali puno zametaka a ništa mi nisu zamrznuli, a svi su "bili kvalitetni". A ona je i u gorem položaju od mene zbog godina i što nema ni jednu trudnoću, pa razumijem da želi okušati sreću negdje drugdje jer joj vrijeme bas curi sa 39god
Da jedino što zaista moram primjetiti jest to da bude po nekoliko stanica,a nakraju oplođenih jedna ili nijedna....to se već neko vrijeme događa...
Razumijem i ja da su godine problem,ali sam u čekaoni upoznala dvije žene koje ove godine pune 42g. Jedna je ostvarila trudnoću iz 3.stimuliranog u studenom,a ova druga mjesec dana nakon mene tj.u veljači iz drugog stimuliranog...
Prva je bila kod dr.V,druga kod dr.M.
Maritas,samo hrabro i ne odustaj!!!!
Pa bio to KBC Rijeka ili neka druga klinika!!!
Mene najvise boli to sto nije uzeto u obzir da sam prokrvarila prvi put 5 dana nakon transfera i kad sam bila po drugo misljenje, rekla mi je ta doktorica da cu dobiti terapiju da do toga opet ne dodje. A ja dobijem u rijeci opet istu terapiju. I desi se u dan ista stvar.
Ta doktorica mi je i dala duphrastone za ciklus u kojem sam pauzirala. I u tom ciklusu sam dobila menzis dok sam pila ih. I pokusala sam to reci profesorici, ali nije mi dala do rijeci. Uz to nakon transfera mi je rekla da meni jedino medicina moze pomoci i da ne trebam trositi prirodni ciklus jer za to je vjerojatnost kao da slona ubijem prackom. Kako da nekog tko se tako izrazava preporucim ikome?
Ovako ne želim da ispadne da pametujem ali nekoliko žena koje su sa svojim stanicama lako uspjele u 42. god života pokazatelj su samo da postoje iznimke. I to su prave sretnice blago njima. Ja jesam uspjela za sada i nadam se da ćemo ovu trudnoću sretno privesti kraju ali uspjelo je iz ciklusa sa doniranom j.s. i to je nešto što nažalost u Hr nije ostvarivo.
maritas samo naprijed, ako možeš odi privatno. Nema garancije da će uspjeti iz prve ni iz druge ali ako ne pokusas nećeš ni znati. Godine jesu jako bitne i ako je netko dovoljno mlad da si može priuštiti par godina pokušavanja laganini onda su državne klinike OK ali kada polako predjemo u kritične godine treba ubrzati tempo ako se ikako može.
Nije problem u Rijeci već u svim državnim bolnicama. Može se reći još da je u Ri i bolje od nekih drugih državnih klinika. Jednostavno nema dovoljno lijekova za sve pacijente pa su svi pod skoro istom terapijom a nismo svi isti.
Što se tiče doc.S odavno je poznato njeno divno ponašanje. Uspjela je i mene nanervirati iako sam odavno cijepljena na takve, kako se moraju osjećati oni koji tek kreću mogu samo pretpostaviti. Srećom ostatak ekipe gore je stvarno OK.
Sretno svima!
Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk
Biti ce sve u redu pak :)
Steta da je problem stednja. Ja bi platila sto god da su rekli
Pak nemoj se nadati nego vjeruj da će sve biti u redu!
Nitko ne misli da pametuješ,ali ne razumijem zašto bi to bile iznimke...to su samo dvije koje sam ja upoznala...koliko ih je jos koje ne pozna nitko od nas tu!?
Drugo,odlasci u privatne klinike i van RH ništa ne garantiraju.
Rođak od moje prijateljice je probavao 14g. po Hrvatskoj,Sloveniji,Austriji,u Pragu...
I ništa....na kraju su se vratili u Hrvatsku i otišli u Zg i uspjeli...
A za profesoricu mislim da više nitko nema komentara...
Njena izjava da nema ničeg prirodnog u tome da se dijete napravi u posudi samo je učvrstila moje mišljenje da tu ženu treba ignorirati. I znam da ja niti sekunde nebi bila njen pacijent.
Mala bebica ima li kakvih novosti?
Nista mi nije jasno. Sta nisi bila u prirodnom ivf-u?
Da se nadovezem jer ti nisam odgovorila. Ja cekam jesen isto kao i Fusa. Moram pauzirati nakon stimuliranog. U međuvremenu se ispostavilo da nalazi trombofilije nisu dobri i pikat cu se heparinom.
Bok cure,nisam vam se dugo javljala.Ja sam 5 mj pauzirala,trebalo mi je odmora tako da sam jucer opet krenula.Probati cemo prirodni jos jednom,nadam se ovaj put da cemo uspjeti uloviti folikul posto mi je zadnja 2 puta puknuo.I onda do jeseni opet odmor jer sad po ljeti necemo moci dolaziti.Svima zelim puno srece tko je u postupku :)
MTHFR i PAI. Nosila sam nalaze i rekli su da je to za terapiju heparinom. Zelim ti srecu u stimuliranom.
Dixidi stvarno te dugo nije bilo. Sta si ti htjela ponovno u prirodni ili su ti oni tako savjetovali? Mislim da je bolje ici u stimulirani bas radi toga sto je lakse nastimati punkciju i biti siguran da ce do punkcije i doci.
I ja i doktor smo rekli da cemo jos jednom probati prirodni pa valjda cemo uspjeti ovaj put.Dok ne pokušam prirodni ne zelim u stimulirani.Premda kako je krenulo ne znam bas kako ce to ici
Meni je prirodni bio super. Steta sto smo ograniceni na samo 2 postupka.:(
Imala sam simptome, ali ih nisam pripisivala tome. Prosle godine sam vadila zub i kad sam dosla doma, nikako nisam mogla zaustaviti krv. Tek na hitnoj, nakon sto su mi nagurali gazicu i vatu par puta, krv je stala. Znaci imala sam problem sa zgrusavanjem krvi i mojoj zubarici je to odmah bilo cudno. I anemicna sam dosta cesto. Svakako provjeri stitnjacu jer je ona dosta bitna za zacece.
to bi mogao i meni biti razlog.
meni je zubarica jednom rekla da tako nesto nije nikad vidjela. možda mi je napravila i uslugu.
što da izvadim?
jedna prijateljica mi je rekla da izvadim d-dimere za nesto slicno, mozda i je to? probala sma jutros to izvaditi ali nemaju u poliklinici gdje sam bila
Ja nisam vadila d-dimere nego faktore trombofilije i antiB2 GPI IgG na transfuziji na Susaku. Rekli su mi da to salju za Zagreb i da se te pretrage rade jednom u mjesecu. A nalaz mi je dosao kroz 10 dana na humanu.
Ja, ajmo reći, imam nekakvo iskustvo sa faktorima trombofilije. Isto cu biti na heparinu od plusa, nadam se da cu ga ponovno ugledati. Uglavnom, htjela sam reći da svi ti faktori imaju više veze sa održavanjem trudnoće nego sa zacecem, ali svakako ih je bolje provjeriti pa da znate situaciju.
Uvjerena sam da neka antitijela u meni odbacuju bebicu kao strano tijelo. Prevelika je slucajnost da mi se desila identicna stvar 2x.
Antitijela od stitnjace su mi ok. Tako da mora biti nesto drugo.
Moze biti da su i jajne stanice loše, ali biologica je rekla da su lijepe